- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nasıl yahu :44: ben hemen hemen her gün saçımı topuz yaparım salık bıraktığım çok azdır :26:
O zaman evlenecek kızlarımıza duyrulur,sakın ola saçlarınızı topuz yaptırmayın.
Topuz=cehennem.![]()
Biz etmedik zaten vardi ha duymamis olabilirsin ama doğru iyi değil ha sonu cehennem mi fetva veremem Rabbim bilirKatılıyorum...
Başka kızların günahlarına giriyor o.... Diyerek.
Böyle bir adamla evlenmek??![]()
canım kapalı bir kadın saçını deve hörgücü gibi bir topuz şekli yaparak bağlıyor başını ben onu söylemek istedim. Ama yanlış belirtip deve hörgücü kısmını atlamışım insanlar da sağolsunlar hatamı düzelttiler.
Hmm şimdi oldu..Canım yanlış anlamışsın. Topuz yapmak değil, başörtünün altındaki topuzu deve hörgücü gibi kocaman yapmak günah.
Bazıları saçı kısa olduğu halde bir şeyler doluyor başına, kocaman yapıyor falan ya. Onlar yani kast edilen burada.
Kapalı bir kadın topuz yapmamalı Efendimiz (a.s) ahir zamanda topuz yapanların cennetin kokusunu dahi alamayacağını söylemiş. Sanırım nişanlınız dinine fazlaca bağlı birisi o yüzden kadın erkek ilişkilerine kadının giyimine önem veriyor ve bence bu size değer verdiğini gösterir diğer erkeklerden sakındığını sizi sahiplendiğini vs.. Elbette size söylemek istediği şey hoş değil nefret ettirerek değil sevdirerek sizinle konuşmalıymış bence.
Canım yanlış anlamışsın. Topuz yapmak değil, başörtünün altındaki topuzu deve hörgücü gibi kocaman yapmak günah.
Bazıları saçı kısa olduğu halde bir şeyler doluyor başına, kocaman yapıyor falan ya. Onlar yani kast edilen burada.
Biz etmedik zaten vardi ha duymamis olabilirsin ama doğru iyi değil ha sonu cehennem mi fetva veremem Rabbim bilir
Arkadasa gelince kullandığı tabir cok kotu sizi ve bu bunu yapanlara terbiyesizlik etmis asil o kenfini fuzeltsin kimsenin vebalini uzerine almasin guzel bir dille sevmediğini soyleyebilir ama yok disari cikmaya dahi karismasi haddine dusmez üstelik nisanlin evlenince neler yapar Allah bilir.
“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır”.
sizin dediğiniz hadisin gerçeği budur. bence burda topuzdan ziyade dikkat çekme manasında deve hörgücü lafı kullanılmıştır. direk kadın topuz yapmamalı derseniz herkes farklı bir yere taşır yazdığınız şeyi...
Merhaba arkadaşlar,
Konuya şöyle başlayım, ben kapalı bı bayanım .topuz yapıyorum ,makyaj olarak sadece göz kalemi ve rımel dir başka hiç bısey kullanmam,dışarıya uzerımde kabım olmadan asla çıkmam ve günlük yaşantımda dolgu topuk olmak üzere özel günlerde sivri topuk gıyerımm.ben buyumm abartılı oldugumu düşünmüyorum. Konuya gelince nişanlım benim bunların hiç birini yapmamı ıstemıyor hoş olmuyormuş.ve ben hala yaptığım için ona göre onu dınlemıyomuşum ve bana ben senin gibileri dışarıda gördüğüm de oruspu dıyorum dedi.resmen bana oruspu dedı.surekli kısıtlama getırıyo bıyere gıtsem ona sormadığım için bozuluyo ,bu sorunları sureklı yasıyoruz.geçen gün de telefonumun açma kapama tuşu bozuldu,ona bozuldu telefoncuya götureyım de yapsın dedım.bana sen götürme ,götürecek kımse yok mu abım falan gotursun dedı.gotururecek zamanım olmadı ama ona götürdüm dedım,yalan soyledımm bıkıyorum ama o da bu şekilde saçma sapan kısıtlamalara son vermeli..bana akıl verın ne yapayım mm???
Allah razı olsun.mutlaka bırılerı konunun içinden bır kelıme alıp onu çok iyi biliyomuş gıbı muhalefet oluyo.
canım kapalı bir kadın saçını deve hörgücü gibi bir topuz şekli yaparak bağlıyor başını ben onu söylemek istedim. Ama yanlış belirtip deve hörgücü kısmını atlamışım insanlar da sağolsunlar hatamı düzelttiler.
Yine yanlış biliyorsun. O zaman kadınların o şekilde kapanması yoktu ki deve hörgücü gibi kapanmadan bahsediyorsun. Yani yanlış üstüne yanlıştan bahsediyorsun. Hz Muhammed bence başka bir şey demek istedi deve hörgücü derken onun yorumunu bulup koyacağım buraya ama ne kapalı ne açık şekilde deve hörgücü gibi dahi olsa topuz yapanı dinden atmazlar. Töbe töbe
Yine yanlış biliyorsun. O zaman kadınların o şekilde kapanması yoktu ki deve hörgücü gibi kapanmadan bahsediyorsun. Yani yanlış üstüne yanlıştan bahsediyorsun. Hz Muhammed bence başka bir şey demek istedi deve hörgücü derken onun yorumunu bulup koyacağım buraya ama ne kapalı ne açık şekilde deve hörgücü gibi dahi olsa topuz yapanı dinden atmazlar. Töbe töbe