bana oruspu dedii:(((

Kusura bakmayın atlıyorum ama yazılanlar doğru...
Bende yapıyordum bir zamanlar ta kii bu hadisi okuyana kadar ..
Yapmak istiyor olabilirsiniz ama bunu muhalefet olarak algılamayın..

Bence bilmeden yanlış olmayan bir şey yapmıyorsun. Yani ortada yasak yok bana kalırsa.. çok aşırı dikkat çeken her şey zaten anormaldir.

İnsan evleneceği evinin ladini olacak bir insana bu sifati yakistiramaz.size bunu söylediğinde nasil bir tepki verdiniz.neler soylediniz merak ettim doğrusu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence bilmeden yanlış olmayan bir şey yapmıyorsun. Yani ortada yasak yok bana kalırsa.. çok aşırı dikkat çeken her şey zaten anormaldir.

Geçen yıl çok araştırmıştım :26:
Yoksa yapınca çok daha hoş duruyodu :60::60::60:
En son bi hoca evet doğru günah deyince yapmadım :26::26::26:

bence nişanlınız dışarıdaki kızlara kötü gözle bakıyor ki herkesi kendi gibi zannediyor. yazık çok şey yazmak istiyorum banlanmaktan korkuyorum.

Yalnız arkadaşlar konu benim değilde söyliyim sadece sonra bazı üyelere yazık oluyor:26:
Topuz işine fazla takılmayın sonra dine fln çabuk kayabiliyor böyle durumlarda.
yanlış anlaşılma var abartı kafayı çok şişkin gösteren saçı bile olmasa kafasının üstünde bir kafa daha varmış gibi duranlar için demiş arkadaş
yoksa uzun saçı olan zaten başka şekilde mümkünatı yok saçını toplayamaz örtüsünün altna..
Hem konuda kavga çıkmasın hem arkadaşın konusuda kapanmasın:21:
Son zamanlarda çok olmaya başladı da dün yeşil olanları bügün mapısta görüp şok oluyorum:27::27:

Canım benim eşimin ailesi açık ama ben kapalıyım eşim beni böyle beğendi evet 2 senedir evliyim hala daha gözüme rimel dahi sürsem kızar ve öyle dışarı çıkmayacaksın der niye diyorum çok güzel duruyor diyor kapalısın hem sen hoş olmaz diyor eşarbım kenardan açılsa kızar nasıl örtüyorsun der ki ben dışarıda gayet sade ve makyajsız gezerim ama şunu iyi biliyorum ki eşim beni diğer erkeklerden kıskanıyor başkasının benim güzelliğimi görmesini istemiyor bunu anlamak çok zor değil zaten ama senin nişanlın biraz ağır konuşmuş karşılıklı oturup düzgünce konuşun iyiliğini istiyordur ama sözleri çok ağır bunlara dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum

Kusura bakma ama eşinin bu düşünce tarzını “seni kıskanıyor ve güzelliğinin görünmesini istemiyor” olarak yorumluyorsan eğer çok üzücü.
Basit bir rimel süren kadınları yiyorlarlar mı, ya da eşin hiç bakmıyor mu gerçekten dışarıdaki kadınlara?
Bu tür erkekler ve buna malzeme veren kadınlar adına çok üzülüyorum.

Bu deve hörgücü olayı direkt günah mı bilmiyorum. Bir şeye günah demek için emin olmak gerekir. Ama zaten dinde aşırıya kaçmamak diye bir durum var. Yani anormal olan şeylerin yapılmaması gerek.Bu her şeyde böyledir.

Kafa üstünde bir kafa daha duruyormuş gibi görünmemesi gerek ben öyle okumuştum :6:

Geçen yıl çok araştırmıştım :26:
Yoksa yapınca çok daha hoş duruyodu :60::60::60:
En son bi hoca evet doğru günah deyince yapmadım :26::26::26:

Ay o hocalar kendine göre cevap veriyor bazı şeyleri. Sadece aşırısı yanlış. Ona da günah demek doğru olmaz. Sadece yanlıştır bence..

Ayıp yahu :19: seni nasıl öyle tipteki insanlarla kıyaslayabilir ne dediğini bilememiş bence iyi bir mesafe koy araya anlasın sana söylediği şeyin senin ne kadar ağrına gittiğini kırıldığını ayıp yahu kendini bilmez sorunlu adam :20: :41:

ben fetva vermedim yanlış hatırladığımı belirtip sizden de özür dilemiştim.

Kusura bakmayın atlıyorum ama yazılanlar doğru...
Bende yapıyordum bir zamanlar ta kii bu hadisi okuyana kadar ..
Yapmak istiyor olabilirsiniz ama bunu muhalefet olarak algılamayın..

Konu çok farklı lılsıyo.ben özel olarak topuz için caba harcamıyorum .iç yemenisi,kullandığım için ıster istemez oluyo kı bunu da nişanlım bılıyo.bırazcıkta saçlarım kabarık.yani kısca topuz için oturup yemeni sarmıyorum veya özel topuz tokası kullanmıyorum

Konu çok farklı lılsıyo.ben özel olarak topuz için caba harcamıyorum .iç yemenisi,kullandığım için ıster istemez oluyo kı bunu da nişanlım bılıyo.bırazcıkta saçlarım kabarık.yani kısca topuz için oturup yemeni sarmıyorum veya özel topuz tokası kullanmıyorum
o zaman ortada bi topuz yoktur :52: topuz olması için etrafına bişeyler sarılıp kafanın üstüne ikinci bir baş gibi durması gerekir :23:
Ay o hocalar kendine göre cevap veriyor bazı şeyleri. Sadece aşırısı yanlış. Ona da günah demek doğru olmaz. Sadece yanlıştır bence..

:26::26::26::26:

Kullansan bile ki abartıya kaçmadığı sürece süslenmek kadının doğasında vardır. Neresi yanlış bunun?
İslamiyet’in ilk dönemlerinde de kadınlar süslenirmiş. Bunlar dini ne sanıyor ki?

N
Ben yanliş bılmıyorum sız merak etmeyın,

Topuz yapman hoş değil, deve hörgücü gibi gerçekten, hadis var bu konuda. Kapanmak dikkat çekmemek içindir. Ama ne kapalılar görüyoruz 1 metre topuzla gezip de güya kapalıyım diye geçinen. Hani amaç dikkaç çekmemekti? Ee ama sen açık olan benden daha çok dikkat çektin ? O halde günah kime fazla kime az gelir, elbetteki allah bilir ama sizi gören kapanmak isteyenler de belki bu yüzden yanlış kapanacak, belki kapanmaktan soğuyacak. Giyinişiniz gerçek bir kapalılığa uygun değil kusra bakmayın, elbetteki bu beni alakadar etmez, allah sevabınızı arttırsın ne diyeyim. Bence adam uyarısını bikaç kere yapmıştır,bakmıştır tık yok sende(bu senin tercihin lafım sana yok yanlış anlama), patlamıştır. Ama böyle patlaması kimsenin haddine değil. Ne hadle der sana öyle anlayamadım. Geri kafalılık desem, hadsizlik desem, az kalır.. Eğer ki seni düzeltmek istiyorsa sevdire sevdire, güzel yolla yapmalıydı, böyle değil. Birbirinize destek olarak dini yaşamalıydınız, en küçük sorunda küfrederek (nişanlını kastediyorum) değil.. Hakkında hayırlısı.. Sakın alınma hani kapanma hakkında dediklerim dolayısıyla, benim sütten ağzım yandı yoğurdu üfleyerek yiyorum ondan galiba, ne kapalılar tanıdım ortaokulda, o yüzden biraz sert yazmış olabilirim hakkını helal et.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kusura bakma ama eşinin bu düşünce tarzını �seni kıskanıyor ve güzelliğinin görünmesini istemiyor� olarak yorumluyorsan eğer çok üzücü.
Basit bir rimel süren kadınları yiyorlarlar mı, ya da eşin hiç bakmıyor mu gerçekten dışarıdaki kadınlara?
Bu tür erkekler ve buna malzeme veren kadınlar adına çok üzülüyorum.

Eşini kısmanmayan tek canlı domuzdur önce bunu bilmek gerekir evet eşim beni dışarıdaki erkeklerden kıskanacak kadar seviyor beni kıskanmak utanılacak birşey değil zira sevginin ve korumanın belirtisidir bende eşimi kıskanırım ve bunu söylemekten gocunmam evet rimel sürmek beni güzel kılıyor çünkü bunu birçok arkadaşımdan çok defa duydum hemen dikkat çekiyor gözlerim büyük çünkü ve benim tessettür konusunda düşündüğüm tek şey vardır tesettür demek güzelliğini yabancı erkeklerden muhafaza etmektir bunun tartışılır bir yanı yok bana göre Allah ne emretmişse odur varmı Allahın lafının üstüne laf edecek?

Konu sahibesi ne yapmayı düşünüyorsun?
Bu iğrenç kelimeyi yutup evlilik yolun da gitmeyi mi?

Direk size o.. demesıde size hıtafen soylemıs :ssz:
ve sız hala ne yapayım dıyorsunuz
:ssz:

Topuz yapman hoş değil, deve hörgücü gibi gerçekten, hadis var bu konuda. Kapanmak dikkat çekmemek içindir. Ama ne kapalılar görüyoruz 1 metre topuzla gezip de güya kapalıyım diye geçinen. Hani amaç dikkaç çekmemekti? Ee ama sen açık olan benden daha çok dikkat çektin ? O halde günah kime fazla kime az gelir, elbetteki allah bilir ama sizi gören kapanmak isteyenler de belki bu yüzden yanlış kapanacak, belki kapanmaktan soğuyacak. Giyinişiniz gerçek bir kapalılığa uygun değil kusra bakmayın, elbetteki bu beni alakadar etmez, allah sevabınızı arttırsın ne diyeyim. Bence adam uyarısını bikaç kere yapmıştır,bakmıştır tık yok sende(bu senin tercihin lafım sana yok yanlış anlama), patlamıştır. Ama böyle patlaması kimsenin haddine değil. Ne hadle der sana öyle anlayamadım. Geri kafalılık desem, hadsizlik desem, az kalır.. Eğer ki seni düzeltmek istiyorsa sevdire sevdire, güzel yolla yapmalıydı, böyle değil. Birbirinize destek olarak dini yaşamalıydınız, en küçük sorunda küfrederek (nişanlını kastediyorum) değil.. Hakkında hayırlısı.. Sakın alınma hani kapanma hakkında dediklerim dolayısıyla, benim sütten ağzım yandı yoğurdu üfleyerek yiyorum ondan galiba, ne kapalılar tanıdım ortaokulda, o yüzden biraz sert yazmış olabilirim hakkını helal et.

şu yoruma bir bakar mısın lütfen? yani günah olan dikkat çekmek mi? sen başı açık olup bu arkadaştan daha az dikkat çektiği tezini ortaya atıyorsun. ama bu tamamen kişisel bir durum. dikkat etme kavramı kişiden kişiye değişir. başın açık düz uzun saçlısındır birinin bu dikkatini çeker, birinin dikkatini saçının rengi çeker, birinin dikkatini saçının kepeği çeker. şimdi dikkat çekmek günah mı oldu. deve hörgücü yapan insan da dikkat çekince karşısındaki "aaa ne iğrenç olmuş" falan dese bu dikkat çekmenin az önce söylediklerimden farklı ne? yani dikkat çekme ve günah kavramını bilmemene rağmen o kadar bilir gibi anlatmışsın.

Ben hep boyleydım,değişen hiç bişey yok onceden nasılsam sımdı de oyleyım
18 ağustos da duugun var .... Kafam çok karışıkkk...
Ikı gündür konusmuyorrum telefonuna cevap vermiyorum ama bı taraftn da içimde ne varsa dökmek ıstıyorummm.bana oyle dedı dıye ben o olmadım ama donup böyle bı şey söylemesi çok iğrenççç

bence nişanlılıkta böyle şeyler sinyaldir bence iyi düşün bu adamla ömür geçmez bikere size saygısı yok dediği laf çok çirkin ilerisini düşünemiyorum:50:

Arkadaşlar bence topuz konusunu kapatalim zira konu farkli yere gidiyir hemde tartisma ve polemige doğru gidiyir kimisi yanlis bulurjen kimisi gunah diyor kimisede boyle birseye inanmiyor herkesin fikrine düşüncesine ve inancina saygi duyalım
Burda konu sahibinin yanlis bir hareketi var hepimiz bunda hemfikiri..

Helal olsun ,ben de abartı olanlara karsıyım hoş olmuyo tabı ama zaten ben iç yemenisi kullandığım için ister istemez oluyo bunu nişanlım bılıyo ve ben en başında da boyleydımm.

Back
X