- 16 Eylül 2006
- 24.056
- 18.169
- 823
- 37
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
o şekilde topuzları bende sevmiyorum zaten dinende uygun değil ama o arkadasın dediği tamamen farklı
Merak ettim başörtülü müsünüz?
Eger degilseniz böyle konuşmak haddinize düşmez madem çok biliyorsunuz uygularsiniz. Ve bizler de görürüz.
Konu Sahibi arkadaş sana gelecek olursak ya onun gibi olacaksın ya da kendin olup yoluna bakacaksin. Bu sana kalmış. .
Merhaba arkadaşlar,
Konuya şöyle başlayım, ben kapalı bı bayanım .topuz yapıyorum ,makyaj olarak sadece göz kalemi ve rımel dir başka hiç bısey kullanmam,dışarıya uzerımde kabım olmadan asla çıkmam ve günlük yaşantımda dolgu topuk olmak üzere özel günlerde sivri topuk gıyerımm.ben buyumm abartılı oldugumu düşünmüyorum. Konuya gelince nişanlım benim bunların hiç birini yapmamı ıstemıyor hoş olmuyormuş.ve ben hala yaptığım için ona göre onu dınlemıyomuşum ve bana ben senin gibileri dışarıda gördüğüm de oruspu dıyorum dedi.resmen bana oruspu dedı.surekli kısıtlama getırıyo bıyere gıtsem ona sormadığım için bozuluyo ,bu sorunları sureklı yasıyoruz.geçen gün de telefonumun açma kapama tuşu bozuldu,ona bozuldu telefoncuya götureyım de yapsın dedım.bana sen götürme ,götürecek kımse yok mu abım falan gotursun dedı.gotururecek zamanım olmadı ama ona götürdüm dedım,yalan soyledımm bıkıyorum ama o da bu şekilde saçma sapan kısıtlamalara son vermeli..bana akıl verın ne yapayım mm???
heee yo yoo anladım şimdi gerek kalmadı saolEvet onada yemeni derler hani evlerde ortulur ya birde yaşli nineler ortunun altindan beyaz birsey bağlarlar onlar iste şimdi telden gitiyorum o yuzden resim koyamiyorum
Konu sahibinin konusu nisanlisinin hakareti uzerinden yorum yaptim. Madem elsetirenler var yakin zamanda bunun tartismasina girmis biri olarak dusuncelerimi ifade edeyim..
Ben acik ama dini duygulari kuvvetli biriyim. İcim disima celiski yaratiyor olabilir ama henuz nefsimin onune gecmis degilim. İnsallah yakin zamanda icim gibi disimi da kapatir dogru olani yaparim.
Gecenlerde altina benim gibi dar paca pantalon, uzerinde dar bir bluz giyip sadece kafasini kapatip makyaj yapan biriyle saygi duymama ragmen onun beni elestirmesinden dolayi tartistim. Dogru olan vucut hatlarinin sac telinin gorunmeyecegi sekilde kapanmaktir. Ama o sacinin kapali olmasinin benden bir sifir onde oldugunu soyledi. Yok oyle sey! Dogru olan o degil. Ben degilim. Dogru olan kitabimizda belirtilmis. Ama bu hanimefendilerin kendilerini dogru bilip yuzunde bir karis makyajla!acik olanlara potansiyel gunahkar olarak bakmalarindan biktim. Bu sekilde giyinenlerin benden daha fazla dikkat cektigi asikar.
Herkese iyi gunler dilerim
Hayır tesettürün amacı kapanmak değil. Bu çok sade bir izah oldu. Tesettürün amacı karşı cinsin dikkatini çekmemek, güzelliği yabancı erkeklerden örtmektir.
Saçı kısa olup onu bezle bohçayla kabartıp dışarıdan bakanlarda "kadında kimbilir ne saç var, şuna bak kocaman duruyor" tepkisini uyandırmak bu yazdığım tanıma ne kadar uygun?
herkes borusunu öttürüyo . mune de gelir inşallah birazdan görürüm o zaman ben sizi![]()
herkes borusunu öttürüyo . mune de gelir inşallah birazdan görürüm o zaman ben sizi![]()
Bu yoruma katılıyorum, Konu sahibinin nişanlısının söyledikleri çok incitici ve insanın fikri neyse zikri de odur demişler o yüzden öyle kadınlara karşı öyle şeyler düşünüyor. Terbiyesiz.
Ağzın bal yesin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Olayı türbalı-türbansız olarak tartışmaya çalışanlar var da, konu erkeğin kzı kısıtlaması, buna hakkı var mı yok mu?
Her şey neden dini tartışmaya dönüyor şurda.
Başörtülüyüm. Yazdıklarımı da uygulamaya çalışıyorum, inşallah Allah katında makbuldür.
Ben burada insanların giyimini kuşamını falan eleştirmedim, yada kimseye böyle yapmanız gerek demedim. Yorumu tek başına alıntılayınca öyle bir anlam çıkarmış olabilirsiniz.
Başörtünün altındaki topuzu abartmanın günah olduğu konuşuldu, saç olmayan başka şeylerle o topuzu büyük göstermenin yanlış olduğuna değindim konuyla alakalı şekilde. Bir arkadaş buna anlam veremediğini söyleyip tesettürün amacı kapanmak değil midir dedi. Ben de yalnızca kapanmak olmadığını söyledim. Kimseyi yargılar üslupla yazdığımı düşünmüyorum. Zaten mizacıma bile ters.
Nedir bu kadar sert çıkma amacınız?
sana kesinlikle katılıyorum arkadaşım. zaten dinimizde deve hörgücü şeklinde kapanmayı caiz görmüyor. asıl olan saçını ense hizasında toplayıp normal örtünmek ve çene altından iğneleyip eşarbı önünde göğsünü kapatacak şekilde bırakmaktır. vücut hatlarını belli etmemektir. amaaaan dikkat çekmek içn ne yapacaklarını şaşırıyor walla kimileri. taytla gezenını gördüm dıorm yaa warmı böle bişey. hatta gecende bi tayt konusuna yazmıştım. kapalı kız altında tayt kafası kapalı elındede sigarası pöfür pöfür gdıo.
diyorum yaa kapalı olmamama rağmen bu halime bile şükürler olsun diye =)
Ben aciksiniz sandım çünkü diğer yorumları okumadim. Genelde açıklar başörtü konusunda ahkam keserler de öyle sandım. Yapmadiklari şeyleri söylemek pek bi hoşlarina gidiyor.
Doğru anlatmissiniz o zaman...
nişanlınız sizin gibilere OROSPU diyormuş ya, sorar mısınız beyefendiye göre başı açık olanlar mı orospu, kapalı olup topuz yapanlar mı yoksa topuz yapan ve başı açık olanlar mı? te Allah'ım ya. kafaya bak. ben en çok bunların bir de gencecik olmalarına yanıyorum. okumuş, etmiş, bilgi ile donanması gereken, tek tuş ile Kur'an'a ulaşabilecek devrin gençleri bunlar.
Allah yardımcınız olsun, ayrıl ayrılma demek bize düşmez ama işiniz çok zor. zamanla düzelir mi? bilemem, inşallah
Allah sizi eşinize bağışlasın da kıskanmak vaaar kıskanmak var hanımefendi. Çok şükür çoğumuzun eli yüzü düzgündür. Elhamdülillah gözlerimiz de büyük, renkli de, boyumuz posumuz da yerinde ama dışardaki erkeklerin hepsi de beni, sizi filan beklemiyor sokakta. Dikkat çekmemek bence de çok hoş türbanlı iken ama yok telefoncuya gitme güzelsin kıskanırım, yok annene gitme bakarlar kıskanırım, yok bakkala gitme bakkal sana aşıktır kıskanırım... bunlar biraz aşırıya kaçmak. bizim de kocalarımız var ama çalışıyoruz da, okuyoruz da, fatura da yatırıyoruz, telefoncuya da gidiyoruz domuz mu onlar? hayır, bence niyetler temiz olmalı biraz. herkesin kocası dışarda bizi beklemiyor değil mi?