• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana oruspu dedii:(((

Ben aciksiniz sandım çünkü diğer yorumları okumadim. Genelde açıklar başörtü konusunda ahkam keserler de öyle sandım. Yapmadiklari şeyleri söylemek pek bi hoşlarina gidiyor.
Doğru anlatmissiniz o zaman...

Ahkam kesme tabiri pek yakışık almamış sanki. :26:

Açıkların din konusunda konuşmaya hakkı yok gibi bir anlam çıkmış yazdığınızdan. Tesettür hakkında her şeyi bilip örtünmeyen bir insan doğruları söyleyemez mi? Tesettürün amacı budur diyemez mi?

konuyu okumadım onu bunu geçinde bu nasıl bir konu başlığıdır:20::20::20::20::53::53::53::53:

Arkadaşın medeni cesareti yok. Bal gibi gidip evlenecek. 1 sene sonra buraya yine başlık açacak. Kocam şöyle yapıyor diye. Ömrü böyle geçecek maalesef. Acı ama gerçek.

Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:ssz:

[MENTION][/MENTION]

Kendi kız kardeşi var açık,annesi kapalı bı bayan ama yeri geliyor sız altı etek gıyebılıyo... Nişanlımın amacı beni düzeltmek degıl.onun kendı ile sorunu var bence.ben 23 yaşındayım o 29 yasında ama daha buyuk gosterıyo . Kompleksı var .gelinliğimi bile seçerken abartılı alma ben gosterısı sevmiyorum,makyaj yapmıcaksın gıbı şeyler söylüyor.ben ne kadar sade ve makyajsız olursam olı m ıster istemez gelenler zaten bakacakk.

Adam resmen kompleksten kudurmuş. Yoldaki kızlara bakıyor, güzel giyimli hoş kızlar. Tabi böyleleri bana bakmaz diyor içinden. Karım da öyle güzel olmasın da aklım kalmasın zihniyeti version 2.0 :41::41: Karısı el pençe divan evde otursun, saç baş dağınık, soluk yüzüyle. Bu beyefendi de ego tatmini yaşasın. 'Karıma kimse bakmıyor' diye. Sonra yavaş yavaş da seni beğenmemeye başlar. O yakışıksız kelimeyi dediği kızlara kayar gözü, eline koluna sağlık. Tabi yine içten içe onlara ulaşamayacağını bildiğinden sana şunu giyin, bunu giyin diye eziyet edecek. Bile bile lades.....:31::31:

Bilgece kusura bakma ama geçenlerde konuşmuştuk, ben hala senin üslubunu beğenmiyorum.
Beğendirmek zorunda değilsin tabi ki, bilgili birisi olduğuna baştan beri inanıyorum ancak şurda kırmızıyla yazdığın yer kimseye bir şey öğretmez. Sen açıkları pek adam yerine koymuyorsun heralde. Eee hocayım diyorsun, böyle mi vesile olacaksın insanlara.
Tartışmak değil amacım, ama insanlara bilgini göster. Kendinden soğutursan bilmeyerek belki de bir insanı başka şeylerden de soğutursun.

Açıkları neden insan yerine koymayayim canım? Benim en yakın arkadaşım açıktır, namaz da kilmaz. Öyle olsaydı açık arkadaş edinmezdim. Bakın insanlar yapmadiklari seyi asla soylememeliler. Bunun vebali büyüktür. Eğer ben birine yalan söyleme diyip de yalan soyluyorsam olmaz bu büyük bir günah.
Açık insanlar da ortuluyle dalga gecmemeliler çünkü kendileri de kapalı değiller. Karşıdaki başı kapalı insan ne olursa olsun. ( ben de başını kapatıp bunu uygun yasamayanlari uygun görmüyorum tabiki de ) ama mesela ben tesetrurluyum gidip o başı kapalıyi uyarsam abes kaçmaya bilir. Ama bir başı açık gitse o zaman ilk sen uygula der. Bu boyledir. Hayat böyledir. Insan doğruyu ilk önce karsisindakinden bekliyor. Bu aralar reglim yaklaştığı için hemen sinirleniyorum ve eşime de kan kusturuyorum böyle zamanlarda. Benim sinirim 10 gün önceden başlıyor..
Yorum yazmayayim diyorum ama işte Tutamıyorum kendimi...

Merak ettim başörtülü müsünüz?
Eger degilseniz böyle konuşmak haddinize düşmez madem çok biliyorsunuz uygularsiniz. Ve bizler de görürüz.

Konu Sahibi arkadaş sana gelecek olursak ya onun gibi olacaksın ya da kendin olup yoluna bakacaksin. Bu sana kalmış. .

arkadasim ben basortuluyum
fakat basortulu olmayan arkadaslarimiz hakkinda konusma tarziniz hic hos olmamis
uygulamiyorlarsa bilmiyorlar anlamini icermez

Kapalı bir kadın topuz yapmamalı Efendimiz (a.s) ahir zamanda topuz yapanların cennetin kokusunu dahi alamayacağını söylemiş. Sanırım nişanlınız dinine fazlaca bağlı birisi o yüzden kadın erkek ilişkilerine kadının giyimine önem veriyor ve bence bu size değer verdiğini gösterir diğer erkeklerden sakındığını sizi sahiplendiğini vs.. Elbette size söylemek istediği şey hoş değil nefret ettirerek değil sevdirerek sizinle konuşmalıymış bence.

Biz topuz yapanlar olarak cehennemi garantiledik yani öyle mi ? hem de topuz yaptığımız için, ha tabi saçımız da açık. Cehennemden çıkamayacağız demekki....

konu sahibu arkadasim nisanlin sumdiden haddini asmis
o dedigi laf giyimle kusamla olmuyor
eger isine gelmiyorsa seninle olan munasebetini kessin
sende cizgini belirle taviz verme derim

arkadasim ben basortuluyum
fakat basortulu olmayan arkadaslarimiz hakkinda konusma tarziniz hic hos olmamis
uygulamiyorlarsa bilmiyorlar anlamini icermez
Hayır, islam yapmadiginiz şeyi söylemeyin der. Eğer yapıyorsa söylemeli. Mesela benim bir zaafim var ve bu bir günah ve bu günahı isleyenlere yapmayın diyemiyorum. Çünkü yeri geliyor ben de yapıyorum. . Ilk önce kendim örnek olmalıyım ondan sonra konuşma hakkı edinmeliyim. .
Ahkam kesme tabiri pek yakışık almamış sanki. :26:

Açıkların din konusunda konuşmaya hakkı yok gibi bir anlam çıkmış yazdığınızdan. Tesettür hakkında her şeyi bilip örtünmeyen bir insan doğruları söyleyemez mi? Tesettürün amacı budur diyemez mi?

Üzgünüm diyemez. Insan uygulamadigi üzerinde göstermediği şeyi nasıl tesettur budur diyebilir ki? Bir açık öyle söylese ilk önce sen uygula da gorelim demez mi insanlarımız?
Böyle iste....

Hayır, islam yapmadiginiz şeyi söylemeyin der. Eğer yapıyorsa söylemeli. Mesela benim bir zaafim var ve bu bir günah ve bu günahı isleyenlere yapmayın diyemiyorum. Çünkü yeri geliyor ben de yapıyorum. . Ilk önce kendim örnek olmalıyım ondan sonra konuşma hakkı edinmeliyim. .

Üzgünüm diyemez. Insan uygulamadigi üzerinde göstermediği şeyi nasıl tesettur budur diyebilir ki? Bir açık öyle söylese ilk önce sen uygula da gorelim demez mi insanlarımız?
Böyle iste....

islami bu denli yasayab birinim yaklasimi daha yumusal ve kirmadan olmasi gerektigu kanatindayim

Bilgece kusura bakma ama geçenlerde konuşmuştuk, ben hala senin üslubunu beğenmiyorum.
Beğendirmek zorunda değilsin tabi ki, bilgili birisi olduğuna baştan beri inanıyorum ancak şurda kırmızıyla yazdığın yer kimseye bir şey öğretmez. Sen açıkları pek adam yerine koymuyorsun heralde. Eee hocayım diyorsun, böyle mi vesile olacaksın insanlara.
Tartışmak değil amacım, ama insanlara bilgini göster. Kendinden soğutursan bilmeyerek belki de bir insanı başka şeylerden de soğutursun.

boş ver arkadaşım insanlar kimden ne alacağını çok iyi biliyor.hocalık kalple olur, cübbeyle olmaz

Nisanlinin soylemeye calistigi yada ornek vermesi yanlis bilincsizce edilmiş bi laf.
Buradaki kimseye bi lafim yok ama goruyoruz disarida kizlar güya kapali ama dapdar pantolonlar suratta bi kilo boya brlki bunlara kizmistir baskalarinin bakis acisindan yola cikarak boylr bi laf sarf etmistir kirildigibi söyle ya daha nisanlisiniz simdiden boylr laflar etmeye ne hakki var baban mi kocan mi oylr bile olsa herkes haddini bilrcek!!

islami bu denli yasayab birinim yaklasimi daha yumusal ve kirmadan olmasi gerektigu kanatindayim

Haklısınız arkadaşım, maalesef bu sert mizacimi üstümden atamiyorum galiba. Ama mesela hiç sert gorunmem de bazen böyle parlayabiliyorum işte. . Herkesin bir kusuru var işte. . Insaniz biz sonuçta. Düzeltmek de bize özgü. Inşallah zamanla duzeltirim yapımı. .

boş ver arkadaşım insanlar kimden ne alacağını çok iyi biliyor.hocalık kalple olur, cübbeyle olmaz

Anlamadim yani? YaseminA bana cevap yazmış bana yazdığı cevabı alintilayip bana neden hakaret etme gereksinimi duydunuz ki? Ben cübbe giydigimi söylemedim. Ayrıca kişi duruşuyla da belli olur. Eğer her şey kalple olsaydı ohooooo Efendimizin kalbi bizden daha temizdi hatta hiç gunahsizdi arkadaşım fakat kendine dikkat eder bacakları yara olana kadar namaz kılardi. Iş eğer kalpse gelmiş geçmiş kadınların en şereflisi Meryem neden kendini kapatıp ibadete egildi? Onu üstün yapan hareketleriydi.
Velhasili kalbi görmeden önce ilk önce duruşunu gorunusunu davranışını görürsünüz. Ve o davranışlar size kalbin yolunu açar....

Bence abartıyorsunuz benim eşim askerdeyken evet kapı dışarı çıkaramazdı beni aklı kalırdı ama evlendikten sonra öyle olmadı hiçte arkadaşlarımla sabah yada akşam hiç farketmez rahatlıkla görüşüyorum hiçbir zaman da şüphe duyup telefonuma bakmış değildir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

“Kapı dışarı çıkarmaması” kendi çıkıyor, istediği yere gidiyor. Cinsiyetin bu kadar ayrım yaptırmasını tuhaf bulmuyorsanız pes gerçekten.

Anlamadim yani? YaseminA bana cevap yazmış bana yazdığı cevabı alintilayip bana neden hakaret etme gereksinimi duydunuz ki? Ben cübbe giydigimi söylemedim. Ayrıca kişi duruşuyla da belli olur. Eğer her şey kalple olsaydı ohooooo Efendimizin kalbi bizden daha temizdi hatta hiç gunahsizdi arkadaşım fakat kendine dikkat eder bacakları yara olana kadar namaz kılardi. Iş eğer kalpse gelmiş geçmiş kadınların en şereflisi Meryem neden kendini kapatıp ibadete egildi? Onu üstün yapan hareketleriydi.
Velhasili kalbi görmeden önce ilk önce duruşunu gorunusunu davranışını görürsünüz. Ve o davranışlar size kalbin yolunu açar....

Bilgece yorumlar başladı galiba…:ssz:

Back
X