Desin tontriko,elin adamı sonuçta.Haklisinda adam hayir mi deseydi?
Ben biraz toleransli biriyim belkide bilmiyorum. Bi yerde kalmayi filsn bende sevmen otel tercihim olur kesinlikle.. ama zaten karsidaki dusunmesi lazim. Benim ne isim var bunlarda diye.. millet yuzsuz olmus artikDesin tontriko,elin adamı sonuçta.
Görümce insan olur,kibarlık eder,konu sahibini arar o zaman belki.
Açıkcası ben bu durumda bile çok istekli olmam.
Ailem ve akrabalarımın başımın üstünde yeri var ama eniştenin kardeşinden bana ne?
Otelleri su mu bastı?
Kendim de gitmem yakınlarım dışında kimsenin evine.
Hastalık olur,cenaze olur o ayrı.
Belli ki adamın bu şehirde işi var, hazır abisi gidiyorken kaynak yapmış.
konunun basi guzeldi de siyah beyaz kismi pek olmadi sanki.Hayatta her zaman empati yapmak iyidir. Böylece anlık öfkeler ve gereksiz tartışmalardan kaçınılmış olur.
Olayı terse çevirsek; siz eşinizin ailesine tatile gidiyor olsanız ve erkek kardeşiniz de sizinle gelmek zorunda olsa; ev sahibi de bu durumu bildirdiğinizde "ben bi eşimle görüşüp sana müspet ya da menfi haber vereyim" dese; ne hissedersiniz?
Hayat her zaman siyah ve beyaz değil arkadaşlar.
Siyah ve beyaz yaşarsak kendimizi ve başkasını üzmekten başka bir şey elde etmiyoruz.
Bunu siyah ve beyazlarını çok geç grilere döndürmüş ama döndürene kadar da çok acılar (kendi içinde) çekmiş bir arkadaşınız olarak söylüyorum.
Eniştenin kardeşi çocuk mu ki onlarla gelmek zorunda?Hayatta her zaman empati yapmak iyidir. Böylece anlık öfkeler ve gereksiz tartışmalardan kaçınılmış olur.
Olayı terse çevirsek; siz eşinizin ailesine tatile gidiyor olsanız ve erkek kardeşiniz de sizinle gelmek zorunda olsa; ev sahibi de bu durumu bildirdiğinizde "ben bi eşimle görüşüp sana müspet ya da menfi haber vereyim" dese; ne hissedersiniz?
Siyah ve beyaz yaşarsak kendimizi ve başkasını üzmekten başka bir şey elde etmiyoruz.
Bunu siyah ve beyazlarını çok geç grilere döndürmüş ama döndürene kadar da çok acılar (kendi içinde) çekmiş bir arkadaşınız olarak söylüyorum.
Ben zaten saygı ve anlayış tek taraflı olmalı demedim ki?Eniştenin kardeşi çocuk mu ki onlarla gelmek zorunda?
Yetişkin adam değil mi bu?
Hasta mı? Yardıma muhtaç engelli mi?
Eş de ailesi de düşüncesiz,
görümce çoluğu çoçuğu yetmiyor kaynını da katıyor ekibe,
emri vakiyle tatile geliyor,
konu sahibinin alttan alması gerekiyor öyle mi?
Hiç katılmıyorum bu fikre.
Evlilik de saygı da anlayış da karşılıklı olmalı.
Kısacası konunun renklerle değil, evlilik dinamikleriyle ilgisi var.
Merhaba arkadaslar
Esimle küsüz.
Gorümcem bize gelecek kocasiyla bir kac günluğüne tatil amacli 2 çocuğuyla birlikte.Buraya kadar gayet normal.
O dönemde gorümcemin kocasinin bekar erkek kardesinin burada bir isi varmis.Kendisini hiç tanimiyorum.Görümcem esime 1,2 gün o da bizle kalabilir mi? diye sormus.Esimde tamam demiş.
Keşke evin hanimi olarak evet demeden önce benim fikrimi de alsaydin dedim. Elbette hayir demezdim.Kimseyi zor durumda da birakmazdim dedim.Sen ne biçim insansin diyerek hakarete basvurdu.Şu an konusmuyoruz.Ben mi hatalıyım?
[/QUOTE]Ben zaten saygı ve anlayış tek taraflı olmalı demedim ki?
Alttan alması gerekiyor da demedim.
Görümce ve ailesi zaten geliyor mu o tatile? Geliyor.
Bunun kararı daha önceden verilmiş ve anlaşılmış mı? evet
Telefonda abisine "1-2 gün o da bizimle kalabilir mi?" demiş mi? demiş
Ne yapaydı abi diyorum; bi Lutran'a sorayım da haber mi vereyim deseydi?
Eğer tüm grup bir emricaki yapsa; dediğinizde sonuna kadar haklısınız.
Ya da 4 kişi beklerken kapı açılsa ve 5 kişi gelince; dediğinizde sonuna kadar haklısınız.
Ama bu olayda ben bu kadar büyük tepkiler vermeyi manasız buluyorum. Bu benim görüşüm.
Hayatta her zaman empati yapmak iyidir. Böylece anlık öfkeler ve gereksiz tartışmalardan kaçınılmış olur.
İşte beklediğim incelik buydu.Konu sahibi aslinda gorümcenin direk seni arayip sana söylemesi gerekirdi,böylesi daha ince olurdu...Sonucta onlarla ilgilenecek,ağirlayacak ve buyuk ölçüde hizmetlerini yapacak olan sensin.
Görümcemin kayni benim icin tamamen alakasiz ve yabanci biri...Gelip kalmak istemesi kendi açisindan ayip bir kere.
Beleşçilik insanlari şuursuzlaştirmis maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?