Bana sormadan yatılı misafir

Valla kadir kıymet bilen iletişimim iyi ise görümcemle eşimle tartışır bozulduğumu söylerdim. İyide napacak ti ki esin demiş birkaç üye. Kardeşine böyle birseyde tek başına karar veremeyeceğini eşiyle konuşup ona döneceğini söyleyebilirdi yada beni değil lutrani ara böyle konularda diyebilirdi.
Bu tarz konularda ben insanları biraz kirabiliyorum evliliğin tabusunun oluşması açısından. Zamanında.benzer misafirlik olaylarında eşimle cokca tartismis gorumcelerime de direk söylemişimdir ha sonuç ne oldu. Biri bize gelecekse evin hanımı olarak ben aranirim. Bende ona göre eşime danışarak ya erteletir ya davet ederim ona göre hazırlanırim.

Ha yerinde olsam ne yaparım görümceme mesaj atıp eve gelecek bir misafir varsa evin hanımı olarak bana haber vermen yada sorman daha iyi olurdu. Zira misafiri ağırlayacak olan benim. Kırıldım tarzı mesaj atar gayet güzel ağrılarım. İlerleyen zamanlarda aynısı olursa da arayıp müsait değilim planımız vardi derim. Mesajı alır sanırım

Haklisinda adam hayir mi deseydi?
Desin tontriko,elin adamı sonuçta.
Görümce insan olur,kibarlık eder,konu sahibini arar o zaman belki.
Açıkcası ben bu durumda bile çok istekli olmam.
Ailem ve akrabalarımın başımın üstünde yeri var ama eniştenin kardeşinden bana ne?
Otelleri su mu bastı?
Kendim de gitmem yakınlarım dışında kimsenin evine.
Hastalık olur,cenaze olur o ayrı.
Belli ki adamın bu şehirde işi var, hazır abisi gidiyorken kaynak yapmış.

Ben biraz toleransli biriyim belkide bilmiyorum. Bi yerde kalmayi filsn bende sevmen otel tercihim olur kesinlikle.. ama zaten karsidaki dusunmesi lazim. Benim ne isim var bunlarda diye.. millet yuzsuz olmus artik

Eşinizi de anlamak lazım o an kardeşine şimdi yanıt veremem hanıma sorup döneyim o karar verirse gelir kalır diyememistir. Siz sert bir çıkış mi yaptınız ki iş hakaret boyutuna ulaştı. Çok büyütülecek birşey yok aslında bir dahakine benimde haberim olsun diyip gecseydiniz keşke. Yada görümce size de sormayı akıl etse ince bir düşünce olurdu

Telefonda konusurken misal X de siz de kalabilir mi diye, esinin dur ben bi karima sorayim, izin verm zse kalamaz demesini beklemiyorsun heralde di mi?

Ben bir eşime sorayım diyebilir miydiniz siz aynı durum söz konusu olsa ? Ben diyemezdim ve aynı eşiniz gibi buyursun gelsin derdim.Fazla abartmış ve uzatmışsınız.Bunun evin hanımını yok saymakla bir alakası yok bence.

Yoo sadece sen haklısın bu olayda zaten. Elın adamı bende kalacak ama en son ben ogrenıyorum kusura bakma ama esın hem dusuncesız hemde kabaymıs

Hayatta her zaman empati yapmak iyidir. Böylece anlık öfkeler ve gereksiz tartışmalardan kaçınılmış olur.

Olayı terse çevirsek; siz eşinizin ailesine tatile gidiyor olsanız ve erkek kardeşiniz de sizinle gelmek zorunda olsa; ev sahibi de bu durumu bildirdiğinizde "ben bi eşimle görüşüp sana müspet ya da menfi haber vereyim" dese; ne hissedersiniz?

Hayat her zaman siyah ve beyaz değil arkadaşlar.
Siyah ve beyaz yaşarsak kendimizi ve başkasını üzmekten başka bir şey elde etmiyoruz.

Bunu siyah ve beyazlarını çok geç grilere döndürmüş ama döndürene kadar da çok acılar (kendi içinde) çekmiş bir arkadaşınız olarak söylüyorum.

bence suc gorumcenizde kendisi ailecek geliyor yetmiyor bide kayninida pesine takip getiriyor.ben abimlere gitsem kalkipta kaynimi asla getirmem yanimda

konunun basi guzeldi de siyah beyaz kismi pek olmadi sanki.

Eniştenin kardeşi çocuk mu ki onlarla gelmek zorunda?
Yetişkin adam değil mi bu?
Hasta mı? Yardıma muhtaç engelli mi?
Eş de ailesi de düşüncesiz,
görümce çoluğu çoçuğu yetmiyor kaynını da katıyor ekibe,
emri vakiyle tatile geliyor,
konu sahibinin alttan alması gerekiyor öyle mi?
Hiç katılmıyorum bu fikre.
Evlilik de saygı da anlayış da karşılıklı olmalı.
Kısacası konunun renklerle değil, evlilik dinamikleriyle ilgisi var.

Hatan var . Abla sen gel o gelmesin mı dicekti eşin. Insanlar zaten gelmek istemişler kardeşini iki gün yatiramayackmi adam evinde. Evin hanımı sensin evet ama eşininde evi.

Ben zaten saygı ve anlayış tek taraflı olmalı demedim ki?
Alttan alması gerekiyor da demedim.
Görümce ve ailesi zaten geliyor mu o tatile? Geliyor.
Bunun kararı daha önceden verilmiş ve anlaşılmış mı? evet
Telefonda abisine "1-2 gün o da bizimle kalabilir mi?" demiş mi? demiş

Ne yapaydı abi diyorum; bi Lutran'a sorayım da haber mi vereyim deseydi?
Eğer tüm grup bir emrivaki yapsa; dediğinizde sonuna kadar haklısınız.
Ya da 4 kişi beklerken kapı açılsa ve 5 kişi gelince; dediğinizde sonuna kadar haklısınız.

Ama bu olayda ben bu kadar büyük tepkiler vermeyi manasız buluyorum. Bu benim görüşüm.

Son düzenleme:

esiniz haksız siz haklisiniz. Size sormamasi bir de size hakaret etmesi size saygı duymaması doğru değil. Evin hanimina sorulmadan eve yemek bile alınmaz koca insanların size sorulmaması doğru değil

[/QUOTE]

evet eşime sorayim demeliydi. Ev karikocanin özel yeridir. Baskalari yanlış anlayacak diye esini hiçe saydığını düşündürmek mi doğru. Hem ben olsam telefondaki kişinin eşine sormasindan rahatsız olmam. Eğer bir soru sorulursa olumsuz bir cevap alma ihtimali olduğu bilinmesi lazım

Eşime sorayım demesine bile gerek yoktu bence
“Abartma ablacım, hadi sen ve eşin neyse, yetmez mi bu kadar, hem de yatılı”
“Sen bunu teklif etmemiş ol, ben de hayır dememiş olayım” dese ve konu sahibinin ve görümcenin eşinin hiç haberi olmasa daha iyiydi.

Şahsen benim kardeşim bana sorsa, eşimin kardeşi de kalsın mı diye, direkt yok artık derim. Hiç eşime söylemem bile.

Konu sahibi aslinda gorümcenin direk seni arayip sana söylemesi gerekirdi,böylesi daha ince olurdu...Sonucta onlarla ilgilenecek,ağirlayacak ve buyuk ölçüde hizmetlerini yapacak olan sensin.

Görümcemin kayni benim icin tamamen alakasiz ve yabanci biri...Gelip kalmak istemesi kendi açisindan ayip bir kere.
Beleşçilik insanlari şuursuzlaştirmis maalesef.

Durumu ters çevirdigimizde konu sahibinin erkek kardeşi olmuyor ama,konu sahibinin eniştesinin erkek kardeşi oluyor :)

Reactions: csi
İşte beklediğim incelik buydu.
Alacağı yanıtta aynı incelikte olurdu inanın.
"Orası sadece abimin evi" gözüyle baktığı için bence bu inceliği gösteremiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…