Bana sormadan yatılı misafir

Durumu ters çevirdigimizde konu sahibinin erkek kardeşi olmuyor ama,konu sahibinin eniştesinin erkek kardeşi oluyor :)
Neyse işte, ben de fark ettim denklemin tersinin ters olduğunu ama kafam karışık biraz, idare ediniz lütfen

Söylemek istediğimi siz zaten anlamışsınızdır da; sizin vasıtanız ile şöyle özetleyeyim o halde:
Kardeşinizi arasanız ve eşinizin kardeşinin de sizinle gelip gelemeyeceğini sorsanız ve kardeşiniz de eşime (geline) sorayım dese... Hoşunuza gider mi?

Bilmiyorum ben bu aralar çok duygusalım, gurbet başıma vurdu sanırım. Annem de iki gündür fazlası ile rahatsız, hastaneden eve gelemiyorlar. Ondan belki de duygusal bakıyorum olaya.

İlk defa bir mesajıma bu kadar tepki geldi ama ben şu anda hala böyle hissediyorum ...

İşte beklediğim incelik buydu.
Alacağı yanıtta aynı incelikte olurdu inanın.
"Orası sadece abimin evi" gözüyle baktığı için bence bu inceliği gösteremiyor.
Olması gereken bu; çok haklısınız bu konuda.
Eşinizin size hakaret etmesi asla hoş görülemez, bunda da haklısnız.

Ben sadece diyorum ki; bu kadar büyütmeyin. Hayatımızda o ya da bu şekilde olan ve değiştiremediğimiz insanların bizi bu kadar etkilemesine izin vermemeliyiz.

Çok geçmiş olsun.Üzülmeyin.En kisa sürede sıkıntıları atlatirsiniz içiniz ferahlar inşallah.
Burda yazilana çizilene takılmayin.Kimi siyah der kimi beyaz.Ben bana olumlu yazanı da olumsuz yazani da hepsinin fikrini değerlendiriyorum.Emek verip yazmislar sonuçta.

Reactions: csi
Çok teşekkür ederim.
Hepimize huzur ve sağlık diliyorum, en önemlisi bu.

Hakaret etmesi kesinlikle çok yanlış o anlamda eşiniz çok haksız ama zaten halihazırda görümce ve eşi kabul edilmişse onun da kalması sorun olmaz gibi düşünmüş olabilir,çünkü reelde birebir herşeyi soralım birbirimize olmuyor bazen insiyatif kullanıp eş yerine de onaylanabiliyor durum,heleki normalde kabul ediyorsanız eşiniz hiç sorun etmeyeceğinizi düşünmüş olabilir,örneğin eşim ailesine borç verir ama genelde düzenli bi şekilde hep öderler hiç vermemezlik yaptıklarına denk gelmedim. Başlarda sorardı şimdi veriyor verdikten sonra söylüyor verdim diye gibi. Genel olarak sizi önemsemediğini düşünüyorsanız o başka ama.

Çok çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum annenize.

Hani gorumce ayarinda yakin biri olsa neyse,ama dediğim gibi gorumcenin kocasinin kardesi cidden alakasiz ve yabanci biri...İnsanin evi mahremidir,yol geçen hani değil ki.
Çok zaruri bir durum olur amenna,bu tamamen başka sekilde halledilebilecek keyfe keder bir durum.

Son düzenleme:
Yani ben mi cok inceyim insanlar mi cok düşüncesiz anlamıyorum. Çoluk çocuk rahat rahat başka bir evde tatil yapicam bide peşimden sırf orda işi var diye koca adamı getiricem , koca adam da bunu kabul edicek, esim de normal bisey gibi davranip ustune bana kizicak ...otel mi orası

Neden baskalarinin evinde tatil yapilir ben anlamiyorum. Onlar tatil yapacak sen onlara hizmet edeceksin arti 4 kisiyi agirlamak bir ton masraf demek. Hem de 2 hafta. Belescilikte son nokta

Misafir konusunda eşinizin çok suçu olmayabilir. Öbürlerinin düşünmesi gerekirdi. Eşiniz de belki reddedemedi. Ama eşinizin hatası sen ne biçim insansın demesi. Yine de tavır yapsanız da çok büyütmemeye çalışın. Şeytanın vesvese vermeyi en sevdiği yerlerden biri yuvadır unutmayın

Sağolun yorumunuz için.Sakinlestirdiniz beni. Şimdi daha iyiyim.Çok şükür iyi ki burasi var...

Sağolun yorumunuz için.Sakinlestirdiniz beni. Şimdi daha iyiyim.Çok şükür iyi ki burasi var...
Siz de sağolun. Burada bazı arkadaşların da dediği gibi üçüncü kişiler yüzünden sonu nereye varacak bilmediğimiz tartışmalara girmemek en güzeli. Ben de bazen küçük bir atışma diye başlayıp büyüttüğümüz ve başkaları yüzünden çıkan kavgalara çok üzülürüm. Ben yaptım siz yapmayın diye dedim yoksa ben de süper olduğumdan değil.... Keşke eşler de bu noktayı dikkate alsa ve biraz daha sağlıklı düşünse. Ama napalm.... Bu arada size yakın zamanda keşfettiğim valla çok da mantıklı bulduğum bir blog tavsiye edeceğim Zeynep bahar yazınca çıkar . Bir göz atın derim insanı çok sakinleştiriyor. Gönlünüzü ferah tutun. Kendinize iyi bakın

Ne kötü bir görümceniz var sizinle konuşması gerekirken böyle yapmış ama bunun hıncını eşinizden almayın derim.
Diğer taraftan eşinizin size hakaret etmeye hakkı yok

İlet oluyorum erkek tarafının oğullarını arayıp gelme taleplerine üstüne elalemi getirme tekliflerine abi herkes karşı bu duruma peki karşı olmayanları kk'nın kadınlarımı buldu ya..

Evet hatalisiniz.bazen diyaloglar bizim istediğimiz gibi olmuyor.esime sorayım dese ne olacak? Ne değişecek? Sonuç ek misafir gelecek.esinizin suçu yok ki kabahat görümcenizin kuyruk kulak takmış pesine en basta sizi aramadığı gibi

Eviniz ne kadar geniş olursa olsun dıdının dıdısını ağırlamak zorunda bırakılmak hoş olmamış hele görümce ve eşin senin fikrini sormadan kaynını sizin evine davet etmeleri aynısını onlara yaşatmalı bu arada hizmetinide görümce ve kocan üstlensinler

Hakaret faslı çok çirkin olmuş..
Bu sorunu ciddi olarak çözün derim.

Ancak eve zaten gelecek misafirlerin yanında extra olarak üstelik te eşinizin "enişte"sinin kardeşi olan 1 misafir sözkonusu olduğunda eşiniz ablasına hayır diyebilir miydi? Ablaya hayır demek direkt enişteye hayır demektir. (Böyle bir durumda enişte kırılıp ta bundan sonra kardeşinle görüşmeyeceğiz bile diyebilirdi görümcenize) O yüzden, önce bir eşime sorayım demek te hiç hoş olmazdı. Hatta ayıp olurdu.

Eşiniz o anda yapmak zorunda kaldığı şeyi yapıp evet demiş. Sizin bunu net olarak görmeniz gerekirdi. Önce bana danışmalıydın demeniz kanaatimce yersiz olmuş.

Bakın, normalde görümcemin bize gelebilmesi için kardeşini araması yeterlidir.
Eşim, ablasını kabul etmek için, benden izin alacak değil elbette.
Bununla birlikte görümcem yanında kaynını getiriyorsa beni aramalı.
Aramadıysa eşim 'abla,buyrun gelin ama sen X'i de ara haber ver' demeli.
Bunu da diyemediyse, bana 'X kusura bakma böyle bir durum gelişti,geri çeviremedim,
benim hatrıma idare et' demeli.
Ayrıca emrivaki sadece kapıya 5 kişi yığılmakla olmaz.
Beni hiçe sayıp,haber verme nezaketi göstermeden evime 5 kişi misafir olunması bana göre emrivakidir.
Sizin de yazdığınız gibi kendi kendine karar almış görümce hanımefendi,ben buna itiraz edince eşim de bana hakaret edip 'sen ne biçim insansın' diyecek öyle mi?
'Ben o biçim bir insanım,misafirlerini kendin ağırla,ben hastayım derim' bakın o zaman nasıl tutuşuyor.
Asıl abla-kardeş kendileri çok değişik insanlar.

Olan olmuş,bu saatten sonra elbette konu sahibi uzatıp, huzurunu daha fazla kaçırmasın.
Ama bundan sonra böyle bir saygısızlığa da izin vermesin.
Benim için insan ilişkilerinde saygı çok önemli ve öncelikli.
Ne bana saygı duymayan görümceme güler yüz gösteririm,ne de saygısızlıkta zirve yapıp bana hakaret eden kocamın çirkin tavrını kabul edip sessiz kalırım.
Geçineceğiz,uyumlu olacağım diye psikolojik ve sözel şiddeti kabul edemeyeceğim.

Bence sizin konu başlığınız yatılı misafir değil de eşinizin hakareti olmalıydı. Sorun misafir değil çünkü, eşinizin hakaretleri bence. Her ne olursa olsun hakaret şiddet kabul edilemez.

Misafir konusunda bence siz haksızsınız. Zaten gelecek kişiler belli. Artı bir kişi olması bir şey değiştirmez. Sonuçta önceden aramış haber vermiş. Çat kapı gelmemişler. Ha siz ha eşiniz. Ne fark eder ki. Önce ona sonra size mi danışmalı. Birinizden birinizin aranması yeterli bence.

Bir dönem haftada en az üç gün habersiz gelen yatılı misafire alışınca böyle şeyler sorun olmuyor benim için. Böyle durumlarda beni tek geren şey eğer ev dağınıksa toparlayamamış olmam. Onun dışında beni aramasalar eşimi dahi arasalar o da kabul etse inanın sorun etmem. Bence olmamalı da.

Böyle durumda direk beni neden aramadı şeklinde değil de, misafir gittikten sonra, aslında sakince durum eşe izah edilmeli. Hesap sorar gibi yaklaşımlar kadın-erkek farketmez ters tepkiye neden olur.

Görümcenin ve ailesinin gelip kalmasını anlarım. Abisinin evi sonuçta 2 3 gün gelip kalmasında mahsur yok. Yatılı misafire karşı değilim.
Ama sizi şahsen tanımayan adam neden gelip kalıyor. Otel mi yok? Neden ev sahibi hizmet etsin ki?

Adamın "tanımadığım insanlarda kalamam rahatsız olurum otelde kalırım" demeli.
Türk insanı çözemedi gitti şu empati işini..

Eşiniz sık sık hakaret eder mi size? Siz her şeyi büyütür müsünüz?

Bazı erkeklerde yok öyle "dur X e sorayım" demek. Zayıflık olarak görüyorlar.
Ortaya bir tencere yemek çıkaramayacak adamlar misafir için ölüp bitiyorlar.

Misafire izzet-i ikramda bulunacak kişi karınsa sen önce karının gönlünü yap. "Bu sefer idare et geri çeviremedim" falan de dimi. Yok işte insan olamıyorlar. Malzeme bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…