...bana uygun,iş bulmakta zorlanmayacağım bir bölüm tavsiye etmenizi istiyorum

korkmakalbim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2012
986
2
0
Çankırı
Arkadaşlar,bundan 10 yıl önce orta okulu bitirdim,açık liseye yazıldım.Lise mayısta bitecek inşallah.Dersaneye gidiyorum.Her hafta deneme sınavı oluyoruz sınıfta il 3 e giriyorum mutlaka(Sözelciyim,sınıf ortalaması baya düşük)Tek bir bölüm istiyorum İlahiyat!Başörtülüyüm ve diğer bölümler de hep öğretmenlik ve ben başımı açamam.Fakat bazı sebeplerden dolayı örgün okuyamayabilirim de..İşte sorum bu yönde..Acaba ilahiyat önlisans mı okusam yoksa adalet veya sosyal bilimler mi?Eğer ilahiyat önlisans okursam dgs ile uzaktan eğitim şansım yokmuş,çünkü ben düz lise mezunuyum.Herkes adalet diyor ama Adalet saraylarında yine başörtüsü sorunu olur ve bilmediğim bir dalda hem de açıktan okumaya çekiniyorum.Ben kuran kursunda okudum ve ilahiyatı açıktan da çok rahat yaparım.Ama herkes önlisans okuyor iş imkanı az,mezun çok diyorlar.Kısacası açıktan okuyabileceğim(matematiğim berbat) ve bana uygun,iş bulmakta zorlanmayacağım bir bölüm tavsiye etmenizi istiyorum sizden..Teşekkürler.....

Kurumdan türbanlı bir arkadaşım, Ankara Üni, İlahiyat Uzaktan eğitim okuyor DGS ile gecti

arkadaşlar peki kamu yönetimi nasıldır?Matematiğim yok..zaten açıktan okudum liseyi de..muhasebe nedir hiç bilmiyorum..yapabilir miyim...matematik dersi var mı ve kaç puan almalıyım

her bölümü ayrı ayrı inceleyip tercih yapmak istiyorum...teşekkürler....

canım bu devirde çok iyi ünilerin tıp. elektronik müh. vb. bölümleri hariç iş garantisi bölüm yok. ben istanbul üni müh. mezunuyum. yüksek lisans da var gene işsizim.

yani öncelikle en çok ne okumak istiyorsun onu düşün. Allah korusun yarın işsiz dahi kalsan okuduğun bölüm en azından sevdiğin bölüm olmuş olur. kamu yönetimi mezunu arkadaşlar da alanları dışı çalışıyor call center, banka, satış ... vb. nerede ne bulurlarsa. adalet önlisans dersen alanı çok kısıtlı. ilahiyat okuyabilirsin. 4 senelik okursan çok daha iyi olur. kuran kurslarında hoca olursun. ünide araştırma görevlisi olarak kalırsın. diyanete çok eleman alınıyor. bence ilahiyat oku. 4 yıllık okumaya çalış. şartların ailen mi bilmiyorum ama ikna et.

en çok ilahiyat okumak istiyorum ama korkuyorum da..açık lise düz bölümünden mezunuyum puan gelmeyecek bana..10-20 en fazla diploma dan gelecek..dersaneye gidiyorum ama 370
puanı sadece bir sınavda çıkaramam çünkü matematik yapmalıyım..ve başka sebepler de var

işte bu yüzden aöf ilahiyat istiyorum ama 4 yıllığa geçiş için imam hatip mezunu olmalısın dedi arkadaşlar,tam da bilmiyorum...

kamu yönetimine baktım ama dünya kadar dersi var:)) sözelden değil de matematikten korkuyorum yoksa ezberim iyi

iş olarak netten araştırdım kaymakamlık falan varmış kafama yattı:))

ama dediğim gibi matematiğim yok...

canım etrafımda o kadar kamu yönetimi mezunu var ki bir tanesi bile kaymakam değil:)) bırak kaymakamı kadrolu devlet memuru yok... biri işsiz. biri tesisatçılık yapıyor. biri bankaya girdi, biri ev hanımı...

önlisans ilahiyatı oku sonra lisansa tamamla o zaman. onu arkadaşlara falan sorma. dershane hocalarına sor. aöf büroya telefon aç ne bileyim... ama madem ki sözele yeteneklisin istiorsun da ilahiyat oku... diyanet çok kadro açıyor ya. girersin bir kuran kursuna öğretmen olursun.

teşekkürler cnm..

matematiğin iyi değilse kamu yönetimi yazma en iyisi açık öğretim fakültesinden edebiyat bölümünü yaz sözel bir bölüm çok rahat geçersin sınavları ...
açıköğretim yazman için barajı geçmen yeterli

edebiyatı sevmiyorum :26: yani sevmiyorum derken incik cıncık çok şey var...ve öğretmen olsam yine başörtüsü...atanma problemi..öğretmenliğin bir dalını düşünmüyorum o yüzden...

en iyisi ilahiyat yazayım ben

Öncelikle azminizi taktir ediyorum; inşaallah çok başarılı olursunuz.

Anakolu öğretmenliği okuyabilirsiniz; çocuk gelişimi eğitimi alabilirsiniz.

canım anlıyorum senı ben suan calsııyorum maddı manevı ısımden memnunum
ama yetmedı 2.unv okudum smmm stajımı baslattım yetmedı 2 yuksek lısans yaptm suan hocalrım kal okulda dıyor ıanan benımde ıcımden gecen o ama bukadar egıtıme ragmen basımı acarak hocalık yapmak bana gore degıl dıye doktora yapıp kendımı tatmın e dıcem.Bıseyelerı yapınca onunla kıvanamayınca ınsan uzuluyo
benım sana tavsıyem kesınlıkle acıkogretımden ılahıyat oku sonrada dıyanetın resmı kuran kurslarıdna hocalık yapman hem paranı kazanırsın hem hoca olursun hemde basını acmak zorunda kalmazsın, ogrendıkelrını paylasırsın
yolun acık şansın bol olsun...

Öncelikle azminizi taktir ediyorum; inşaallah çok başarılı olursunuz.

Anakolu öğretmenliği okuyabilirsiniz; çocuk gelişimi eğitimi alabilirsiniz.

teşekkür ederim..şartlar müsait olsaydı vaktinde okuyabilseydim keşke...

çocuk gelişimi ea o yüzden örgün okuyamam

açıktan okumak için de lisede o bölümde okumam gerekiyormuş malesef ben düz liseyim...

çok teşekkür ederim tavsiyene...kesinlikle başımı açmayı düşünmüyorum...

zaten bunca yıl liseyi başörtüsü meselesinden uzattım

nasıl olsa üniv okuyamayacağim diye pek üstünde durmadım...

ilahiyatı seve seve okurum

sözelde bölüm yok malesef

katsayı kalktıktan sonra ea lar bile sözele kayıyorlar çok sinir bozucu bir durum

artık basın kapalı olarak ılahıyatı okuyabılırısn.örgun okuma konsuunda sıkıntınbuysa rahat ol derslere kapalı gırebılıyoruz ama yapacagın meslegı ıı sec cunku okul bıtınce basınkapalı olarak calısamayacagın bı meslegın olursa yazık emegıne devletın senın ıcın harcadıgı emege ıı bır tercıh yap

evt cnm çok haklısın

ortam da çok önemli...

en azından ilahiyat okuduğumda iş hususunda ortamdaki insanlarla aynı düşünce ve fikirlere sahip olacağım...

merhaba ,
ben cocuk gelısımı mezunuyum ( lıse )
unıversıte de ( acıkogretım ) bankacılık okumak ıstedım dedıgın gıbı matematıgım cok kotu
kıtapları aldım , soru bankaları aldım ama anlayamıyorum
mutlaka tabanın olmasın gerekır yoksa anlayamazsın demıslerdı bana ama dınlememıstım
gercekten zormus bu arada benım derslerım ısletme derslerı
kamu yonetımıyle benzer sanırım bazı dersler aynı umarım fıkır verebılmısımdır
yınede sen bılırsın kurslarla , azmederek yapabılırsın elbette

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…