Bana yapılmayan adetler yeni geline yapılıyor

Memeleketlerinizin uzak olması bir çok adeti zorlaştırmıştır. Yani bence yapılmaması normal olan.

Örnek vereyim eşim ve benim memleketler arası 1000 km. Bizde çeyiz çıkarma diye bi adet vardır. Ama kalkıp da insanların 1000 km den gelip sırf benim bikaç parça eşya kapıdan çıkarılsın diye gelmesini beklemedim. Kaynım bekar. Oldu da kaynım kendi memleketlerine evlendi kv de gitti davullu zurnalı çeyiz çıkardı. Banane?

Bunlara takılırsanız daha çok üzülürsünüz. Kendinizi enayi hissedecek bir durum yok.

Kesinlikle çok büyük bir sorun değil tabi ki ama ama bir yıl moral bozuyor. Ayrıca bizim hiç duymadığımız ama onlarda gerçekten olan 1-2 geleneği bizde böyle dendi maddiyat isteyen şeylerdi bizde madem öyle geleneğiniz var deyip yaptık. Fakat biz ne desek bizim öyle değil denip konu kapandı. Hani uzaktayız vs de değil sorun yapmak istemediler.

Düğün olduktan sonra soğudum zaten. Uzakta olmamıza rağmen herşeyyin içinde olmaya kalktılar . Sürekli aradılar karıştılar sma ben yıprandığı için uzak durdum. Şuanda da onu yapamıyorlar çok samimi olmak istemiyorum anlayış düşünce diye birşey yok.

Kayınvalide evlenirken aramadı gelmedi diye üzülen kaç gelin daha görücem burda
Ay gelmesin gitmesin nolmus sevinin işte iyi misiniz siz

Memleketlerimizin arası 3 saatlik mesafedeydi ama burda olay bayram değil o sadece şuan denk gelen. Genel olarak hiçbirşey yapılmayıp bizde yok deyip köşeye çekildiler.

Kayınvalide evlenirken aramadı gelmedi diye üzülen kaç gelin daha görücem burda
Ay gelmesin gitmesin nolmus sevinin işte iyi misiniz siz
Konuyu çok yanlış açtım yanlış anlaşılıyor. Bayram yakın diye örnek verdim. Sorun bayram değil genel olarak hiçbir şey yapılmadı bizde yok dendi ama 1 yıl sonra yeni kültür mü edindiler de olmayan şeyler ortaya çıkıyor.

Memleketlerimizin arası 3 saatlik mesafedeydi ama burda olay bayram değil o sadece şuan denk gelen. Genel olarak hiçbirşey yapılmayıp bizde yok deyip köşeye çekildiler.
Yapmasınlar güzel kardeşim. Onların yapmaması senin değerini düşürmez.

Bak kendin demişsin düğünden sonra her şeye aramış karışmışlar. Maddi yönlü şeyleri yapmadıkları halde. Sence tüm adetleri tam yapan para döken kaynanan daha fazlasını yapmaz mıydı? Ucuz kurtulmulsun boşver.

Eşin ne diyor bu duruma peki

ben anladım seni düğün sürecinde de bir şeyler alınmamış adetimizde yok denerek şimdiki geline alınıyor

Kız ne güzel işte gelmesinler. Kıymetini bil. Cidden kv kısmı ile samimi olmak hiç iyi bir şey değil ilerde anlarsın. Adet konusuna gelince de olan olmuş kaç sene önce boşver gitsin takılma küçük şeylere

bayramlarda ziyaret olması gerekir heryerde böyledir bence erkek tarafi nişanlısını ziyaret etmesin mi.uzak olsada gelemedik, kızım kusura bakma diye kutlayabilirdi.
kendi çıkarlarıni düşünmüşler üzme kendini allah biliyor . içimde kalmasın dersen yeri geldiginde bize gelmemistiniz yapmamıştiniz diye kv hatırlatırsın.

Bu zamana kadar hayiflanmayip,şimdi serzenişte bulunmanızı anlayamadım.Bazı adetler de olmayiversin ne var bunda?Belki o zaman durumları müsait değildi de şimdi müsait.Farkli şehirlere gelip gitmekle,aynı şehire gelip gitmek arasında çok fark var ayrıca.Adet falan geçmişte kalsın artık şu insanın hayatını zorlaştıran şeyler.Biraz eltiye karşı kıskançlık oluşmuş gibi?Huzurunuz yerindeyse,neden durduk yere huzursuzluk çıkarmaya yer arıyorsunuz?

Evet nihayet anlayan biri hani uzaktaydık gönül isterdik i gelelim yapalım değil bizde yok bu nerenin adeti dendi sadece bayrama değil herşeye

Pek anlaşılmamışım . Sadece bayram değil konu bunun gibi birsürü şey ama bize bizim böyle bir kültürümüz adetimiz yok dendi hep benim ailem hiçbir şekilde zorluk çıkarmadı ki olması gereken de bu şimdi kız tarafı Benim doğru bulmadığım şekilde herşeyi zorlaştırıyorlar . Benim kırıldığım yapamayabilirler ki yapabilecek durumdaydılar sadece resmen yalan söyleyip germe söylersek söyleyelim bizde bu yok demeleri.

Ay daha iyi işte. Uzaktan uzaktan daha iyi. Bu seferde kaynanam sürekli bizde, her şeye karışıyor, gelinlik bekliyor diye dert yanıyor insanlar.

Yeni gelin aynı memlekette olduğundan adetleri uygulamak zorunda kalmışlardır millet laf etmesin diye. Dışarıdan olunca nasıl olsa kimse bilmez demişlerdir. Yaptıkkarı yanlış tabi ama asalet görgü meselesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…