Bana yardım edin a dostlar!

emenems

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2012
2.202
3.238
Arkadaşlar, bir yakınım yolda biriyle tanışıyor ve gerçek diye satılan malı satın alıyor. Ben daha getirdiği an bunlar sahtedir yoldan geçen adam neden sana bu kadar ucuza satsın deyince kandırıldığını anladı. Adam da öyle güzel konuşmuş, kandırmış ki inanamazsınız. Numarasını bile vermiş satan adam. Aradığımızda açtı kaç kere biz parayı geri isteyince telefonlarımızı açmamaya başladı. Whatsappta resmi de çıkıyor. Ama yakınım işi nedeniyle rezil olmak istemediği için (işi gereği böle birşeye inandığı duyulursa iş kaybedebilir) karakola gidemiyor. Benim tek öğrenmek istediğim satan adamın ismi soy ismi, kötü birşeyler yapma niyetimde yok. Cia gibi programlardan numarayı sorgulattım ama isim çıkmıyor. Öğrenmem benim için çok önemli, ismini soyismini nasıl bulabilirim bir fikriniz var mı ? o_O

hiç anlaşılır değil.yani ne kadar para vermiş.peşine düşmeye deyecek bir paramı.

118.. li numaradan öğrenebilirsin belki ya da hangi operatörse müşteri hizmetlerine durumu anlat söylerler belki.Ne almış ki telefon falan mı??

en sevmediğim şey konuyu açıyorlar ama konularına sahip çıkmıyorlar,madem millete cevap vermiceksiniz niye açıyorsunuz konuları

Adam havaalanında çalıştığını paraya sıkıştığı için duty freeden hediye gelen orjinal parfum ve saat filan satmak istediğini soruyor. 450 tl:cry:

Ne almış yoldan geçen adamdan çok merak ettim.

Arkadasin ne aldi kaça aldı çok yüksek bi mebla mı ??

hiç anlaşılır değil.yani ne kadar para vermiş.peşine düşmeye deyecek bir paramı.

118.. li numaradan öğrenebilirsin belki ya da hangi operatörse müşteri hizmetlerine durumu anlat söylerler belki.Ne almış ki telefon falan mı??

Adam havaalanında çalıştığını paraya sıkıştığı için duty freeden hediye gelen orjinal parfum ve saat filan satmak istediğini soruyor. 450 tl:cry:

yolda 450 tl yi veriyor ve gidiyor öyle mi?adamın adını öğrenseniz de bir şey yapamazsınız.
elinizde fatura bile yok.nasıl ispat edeceksiniz.adam deseki ben öyle bişey yapmadım.olay kapanır gider.
arkadaşınıza geçmiş olsun.

yani ek olarak şunu yazabilirim.adam fatura verirdi.işte faturanın üzerinde %100 orjinaldir yazardı.
v.s vs....
o zaman faturayı kullanarak bir hak elde edebilirdiniz.ama bence o parayı unutun derim.

yolda 450 tl yi veriyor ve gidiyor öyle mi?adamın adını öğrenseniz de bir şey yapamazsınız.
elinizde fatura bile yok.nasıl ispat edeceksiniz.adam deseki ben öyle bişey yapmadım.olay kapanır gider.
arkadaşınıza geçmiş olsun.
Ya insanın basireti mi bağlanıo noluosa artık o kadar saçma sapan dolandırılan insanlar gördüm ki. Tv lerde bile terör örgütü diye çöpe para bırakıyorlar ya onun gibi heralde:) bende aynen sizin gibi düşündüm faturan bile yok dedim, ispat edilebilirmiş araştırdım biraz mobese den filan bakılıyormuş .

bi de o kadar utanmış ki yok o arkadaşımdan aldım filan diye mırın kırın etti önce, ısrar edince söyledi. Çocuk kimliğine kadar göstermiş genç bir çocuk. Normalde kaç kere başıma geldi inanmadım diyor kimlik gösterip numara filan verince inanmış.

Ya insanın basireti mi bağlanıo noluosa artık o kadar saçma sapan dolandırılan insanlar gördüm ki. Tv lerde bile terör örgütü diye çöpe para bırakıyorlar ya onun gibi heralde:) bende aynen sizin gibi düşündüm faturan bile yok dedim, ispat edilebilirmiş araştırdım biraz mobese den filan bakılıyormuş .
valla olabilir.büyük konuşmamak lazım.
ama polise gidemez diyorsun.e mobese kameralarına da önüne gelen bakabiliyor mu?
yine bunu ispat için resmi bir kuruma gitmesi şart arkadaşınızın.
tabi bu benim fikrim.başka yolu varsa bilemiyorum.

valla olabilir.büyük konuşmamak lazım.
ama polise gidemez diyorsun.e mobese kameralarına da önüne gelen bakabiliyor mu?
yine bunu ispat için resmi bir kuruma gitmesi şart arkadaşınızın.
tabi bu benim fikrim.başka yolu varsa bilemiyorum.
O şekilde bulunabiliyormuş cevap olarak sölemiştim onu. İsmini numaradan bulabilsem facebooktan lisede filandır bulabilirim diye düşünmüştüm bende

O şekilde bulunabiliyormuş cevap olarak sölemiştim onu. İsmini numaradan bulabilsem facebooktan lisede filandır bulabilirim diye düşünmüştüm bende
tamam cnm onu anladım.bulunabiliyordur.ona lafım yok.ama kamera kayıtlarını nereden izleyecek.
o kayıtlara nasıl ulaşacak?

Kendimi tam ifade edemedim bgn :KK43: böle yapılabilir diye sölemek istedim. Yani o yapamayacak karakola gitmediği için.

X