• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana Yardım edin lütfen...

bilgeer canım aslında insanları değiştirmek kendimizi değiştirmekten geçiyor. sen ki ben elimden gelen ne varsa yaptım ama olmadı diyormusun. birde biraz takmamayı dene hiç birşey yok gibi davran konuşmak istiyorsa konuşsun kocan. kayınvalidenler geldiğinde biraz fazla güleryüz göster kocan varken. biliyorum bazen gurur kırıcı oluyor yaptıklarımız ama birşeylerden taviz vermemiz gerekiyor canım benim ya. sonuçta daha bebek, o babasız nasıl büyüyecek o kadar zor oluyor ki. yuvayı dişi kuş yapar diye boşuna mı söylemişler. birde ya vedud ismini çok oku ve yemeklere üfle aranızdaki muhabbet için birde çok dua et. allaha sığın. sabırla herşey yoluna girer inşallah

senin için çok üzüldüm canım zorrrrr bir durum
valla herkes abartmışsın demiş ama bende sinrlenirim aylardır olunmayan bir ameliyat birden yapılsa :olmaz:
düşünmesi lazımdı kendi kızı doğum yapsa yine ameliyat olur muydu boshayallersmile
keni kızı olsa damadını doldururmuydu ?????
bunlar klasik kaynana modeli oğlunu kıskanır seni kıskanır ve iktidar yarışına girer niye gerek duyuyorlarsa :umursamaz:
kendilerini osmanlının velihat anneleri gibi görüyor ve taht kavgası yapıyorlar sanki alsanaalsanasmile

ben lohusayken annem erkenden evine döndü,ben bebekle bir başıma kaldım evde kaynanam iki apartman ötede oturuyor.gel bizde kal dedi.gittim neyse herkesin yaşadığı sorun bebek sabahlara kadar ağlıyor,susmuyor ben hem gece hem gündüz uykusuz,sütüm kesilecek diye korkmaya başladım.neyse dedimki ona hiç değilse bir gece sen idare etsen beni bir-kaç saat ağladığında baksan da ben de uyusam.bana dediki kusura bakma tansiyonum var uykusuz kalamam gece.tamam dedim geçtim.aradan bir buçuk sene geçti kzı doğum yaptı şimdi hergece bebeğin başında kaynanam kızı geceleri uyusun da sütü kesilmesin diye..bu arada kendisi tansiyon hastası falan da değil.
kaynana işte klasik kaynana.şimdi bu durumu dert etsem kime zarar?kendime,kimsenin umru olmaz.o yüzden bu kadınların her yaptığına takılırsak yaşayamayız.

Öf sinir oluyorum oğlunu dolduran kaynanalara.
Ne geçiyor ellerine.
Oğlullar eşlerini bırakıp kendi koynunda mı uyuyorlar sanki.
üzülme canım eşinide biraz alttan almaya çalış :delphin:
Ne diyim ki :uhm:

çoğumuzun hikayesi birbirine benziyor galiba...şunu anladım ki kimseden asla bir beklentin olmayacak, beklentiler mutsuzluğu arttırıyor.

aynen öyle kimsede bişey beklemeyeceksinki hayal kırıklığın olmasın ve
sinirlenmeyesin kaydirigubbakcemile
bende valla sırf bu yüzden bebiş yapmaktan şimdilik vazgeçtim guclubacismile
biraz para biritirim ondan sonra olur inşallah :hulya:

size birşey söyleyeyimmi, yüzüğü taktığımdan beri eşimin ailesiyle hep problem yaşadım, sustum olmadı, araya mesafe koydum olmadı, tartıştım olmadı,kavga ettim olmadı, evi terk ettim, boşayacağım seni dedim olmadı.olmadı olmadı.sonra fark ettimki hep kendime ve evliliğime yapmışım. onlara hiçbirşey olmadı. sonra anladımki herkesi olduğu gibi kabul etmek gerekiyormuş.ne ben 50 yaşındaaki insanların hal ve hareketlerini değiştirebilirim ne de onlar benim fikirlerimi değiştirebilir,bu sırada olan bizim evliliğimize oluyor, en iyisi kabul etmek olduğu gibi cevap vermemek, susmak,tınlamamak dikkate almamak gerek, boşanmak çare değilki kimse bu dünyaya çivi çakmıyor. onlar 10 sene 15 sene sonra ölüp gidince pişman olmayacakmısın boşandığına herşey gelip geçecek bugünlerde gidecek, sen evliliğine sahip çık,

Abartmışsınız.

Kayınvalidenizin ameliyat olduğu tarih sizi bağlamaz. Ha size destek olmak adına ameliyatını erteleyebilirdi ama ertelemedi, karar onundur. Bu yüzden onu yargılayamazsınız.
Sarı eşarp bağlamasının nesi kötü, anlayamadım. Eskiden beri varolan bir inanış, gelenektir bu. Bunun için tepki göstermeniz yersiz olmuş.

Anneniz evinizde zaten, kayınvalideniz gelip yemeğinizi yapmış etmiş, daha napsın kadın anlamadım ki.

Ama tutup da eşinize olayları anlatması (nolduysa artık) abes olmuş, yakışmamış, eşinizin tepkiside ağır olmuş.

Belki bir birikimdir bu bilemiyorum ama anlattığınız kadarıyla tarafların anlayışıyla çözülebilecek problemler var ortada.

vereliniortak Katılıyorum

canım inş düzelir ama bu eşinden çok sana bağlı bence. Bir çoğumuzun eşi ailesine çok düşkün can sıkıcı olduğunu bende kabul ediyorum ama ne eşleri nede aileleri değiştiremicemiz için bizde mümkün olduğunda ılımlı yaklaşıp kendimizden zaman zaman tavizler vermek zorundayız. Boşanmayı düşünecek hatta dile getirecek kadar bişeyde yok aslında, ne sorunlar duyuyoruz okuyoruz Allah korusun. Ben senin yerinde olsam kayınvaldemi ve eşimi karşıma alıp konuşurdum. sizin ki sadece konuşarak halledilebilecek bir olay. kayınvaldenden eşinin yanında farkında olmayarak sizi kıracak bişi yaptıysam kusura bakmayın filan gibi konuşursun madem olay kayınvaldede bitiyo eşinin yanında bilhassa konuş. ben eşimide çocuğumuda seviyorum yuvamıda bozmak istemiyorum die söle. inş düzelir. Birde sadece çocuğum için katlanıyorum durumlarına girmeyin için neden sadece çocuk için katlanasınız böyle düşündükçe evlilik sizin içinde sıkıcı bir görev gibi bişey olup çıkar.. eşinizede çocuğunuzada sarılın. duanı eksik etme cnm

eşinle aranı iyi tutmaya çalış sıcak davran ilgi göster ona
ailesini hiç düşünme bile :1no2:eşine onları şikayet etme.geldiklerinde güleryüzlü davran sevmiyorsanda saygısızlık yapma.bazı küçük mevzularıda kafanda büyütme.sarı eşarp takmış ame olmuş falan boşver canım.bu kadar ince düşünme.sen böyle yaparsan eşinde ailemi istemiyor diye düşünür
mümkün olduğunca onlarla ilgili konuşma.eşinle ilişkini sıcak tutmaya çalış
böyle yaparsan zamanla herşey düzelir diye düşünüyorum

ınan bende evlenmeden önce herkes melek gıbıydı fakat sonra ıs ısden gecınce olaylar farklı oldu. Esımın yüzünden aılemle kötü oldum. Yok yere, agır laflar ısıtıdım. Ne yapım, bosanmak ıstedım olmadı.

Öncelikle sorunlarının dahada katmerlisini yaşamış bir ablan olarak sabır diliyorum.5 yıllık evlilik öncesi 13 yıllık evlilik tam 18 yıl neredeyse bir kaç ay öncesine kadar boşanmayla sonuçlanacaktı.Bizdeki sorunda kaynana ve onun her isteğine gözü kapalı evet diyen eşimdi.Evlilik terapisti son çarem oldu.Ve yanlız gittim terapiste anlattım tüm olayları ve bana terapistin söylediği ilk şey böyle geline böyle eş ve kaynana olur ancak oldu.Şaşırdım neden dedim.aşırı vericisin hak edilmeyen verilmez çok duygusalsın ve her söze anlamlar yüklüyor kendini üzüyorsun oldu.Yavaş yavaş önce kendimi değiştirdim.Ama sadece davranışımı konuşmamı anlayışımı değil dış görünüşümüde.Sonra inanın bana eşimi yeniden tanıdım onunla nasıl konuşmam gerektiğini öğrendim.Ve sonuç zafer oldu.Tabiki ailesini atmadı sonuçta onu doğuran dünyaya getiren ama benim ve kızımında kıymetini anladı.Şimdi onun için ilk biz varız.
Aman eşinle anlamsız şeyler için tartışma ses tonununa dikkat et.Konuşma ortamında sorunlarınızı çözme yoluna gidin bunu yaparkende bir kahve eşliğinde muhabbetle yap.Herşey yoluna girer asla boşanma lafını kullanma kullanırsanda kararlı olduğunu görsün.Önce sen kendine değer ver sonra başkalarından bekle.

Bi arkadaşımızın daha dediği gibi, kimseden beklentin olmayacak hayatta.
Ben de doğum yaptım 15 gün sonra kendi annem dahil herkes kaçtı gitti.
Bana da savaş alanına dönmüş evi temizlemek, artı bir de bebeğe bakmak kaldı.
Bi gün bile aman demedim, onlar da yardım etmedi zaten.
Yorgunluktan bitap düştüm aylarca ama olsun hiç önemli değil, çok daha iyi oldu.

merhaba ilk evlendiğim yıllarda benzer şeyler yaşadım o nedenle sizi anlayabiliyorum
sizinkinden bile fazla eşimin ailesi ile problemlerim oldu ama şimdi düzeldi
3 buçuk yıl az sayılmaz aslında
eşinize kendinizi ifade edemediğinizi düşünüyorum
lohusalık döneminin zor bir dönem olduğunu daha hamileyken anlatmalıydınız eşinize
size o zaman geldiğinde anlayış göstermesini istemeliydiniz
ben lohusayken kendi kardeşime bile tahammül edemedim
kayınvalidenizin az gelmesi iyi olmuş bence
bazı arkadaşların dediği gibi ameliyat olması sizi bağlamaz
bazen yaşlılar dikkat çekmek isteyebiliyor ve ilgi odağı olmayı
ozamana denk getirmesi bundan kaynaklanmış olabilir
çünki benzer şayler yaşadım
ama dediğim gibi az ilgilenmesi daha iyi çünki o dönemde tahammül azalıyor
eşinize kendinizi daha çok anlatmaya çalışın
yumuşak yaklaşın tartışarak değil sohbet şeklinde
ailelerle ilgili bir konu olduğunda tez canlılık yapmayın konuşmak için doğru zamanın gelmesini bekleyin

maalesef tum erkeklerde soyle bi dusunce var benim esimde de... kendi ailesi tarafindan yok hanimkoylu oldun karinin lafindan cikamiyosun... gibi bi suru laf bunu bana esim acik acik yuzume soyledi. senin her istedigini yaparim istedigin gibi bir koca olurum ama annem bana bak iki gunluk kiz seni avcunun icine aldi sozunden cikmiyosun der diye yapmiyorum dedi... bunlar cok aci olaylar...maalesef simdi ki erkekler eslerini namusum karim diye gormuyorlar.olmadi ayrilirim diye baktiklari sevgilileri olarak goruyolar.Inan bu konularda sadece ALLAH a sigin ondan yardim iste ben artik hep oyle yapiyorum .ise yariyor.kayinvalidemin yaptiklarinin tek yarari oldu namaza basladim :1: yani bu dunyada yuvami yikacak ama onun sayesinde obur tarafta da ben yuvami yapicam insallah kafani takma diyicem ama olmadigini biliyorum.acaba senin ailenle onun ailesi konussa nasil olur?

Öncelikle sorunlarının dahada katmerlisini yaşamış bir ablan olarak sabır diliyorum.5 yıllık evlilik öncesi 13 yıllık evlilik tam 18 yıl neredeyse bir kaç ay öncesine kadar boşanmayla sonuçlanacaktı.Bizdeki sorunda kaynana ve onun her isteğine gözü kapalı evet diyen eşimdi.Evlilik terapisti son çarem oldu.Ve yanlız gittim terapiste anlattım tüm olayları ve bana terapistin söylediği ilk şey böyle geline böyle eş ve kaynana olur ancak oldu.Şaşırdım neden dedim.aşırı vericisin hak edilmeyen verilmez çok duygusalsın ve her söze anlamlar yüklüyor kendini üzüyorsun oldu.Yavaş yavaş önce kendimi değiştirdim.Ama sadece davranışımı konuşmamı anlayışımı değil dış görünüşümüde.Sonra inanın bana eşimi yeniden tanıdım onunla nasıl konuşmam gerektiğini öğrendim.Ve sonuç zafer oldu.Tabiki ailesini atmadı sonuçta onu doğuran dünyaya getiren ama benim ve kızımında kıy*****i anladı.Şimdi onun için ilk biz varız.
Aman eşinle anlamsız şeyler için tartışma ses tonununa dikkat et.Konuşma ortamında sorunlarınızı çözme yoluna gidin bunu yaparkende bir kahve eşliğinde muhabbetle yap.Herşey yoluna girer asla boşanma lafını kullanma kullanırsanda kararlı olduğunu görsün.Önce sen kendine değer ver sonra başkalarından bekle.

merhaba ben bisey sorucam su anda kendi iliskim icin bi terapist ariyorum eger gercekten ise yaradiysa bana isim vermeniz mumkun mu yardimci olursanin cok sevinirim

canım benim ya!
bu kaynanalardan çekilen çile nedir bilmiyorum!
bi kulağın sağır,bi gözün kör olsun.
evliliği kurması çok zor,yıkması çok kolay!
6.5 aylık evliyim ama çok tecrübe kazandım!

eşine sürekli ailesini kötüleme!
yeri ve zamanı geldiğinde söyle.

önemli olan uygun zamanı bulmak.ben çok fevri bir insandım.ama artık söylenecek lafın zamanını ve mekanını kolluyorum.

Back
X