Bana yardim edin ne olur:(

Vallahi kötü gelin olunacaksa bu sebepten olunsun abi neden kötü abi ilan edilmiyor oturup abiye düğün cd sini izlettirip sonra karar versinler kötü kız olunacak bir durum yok bunda kayin ailemle bir sorunum yok demiş güzel bir dille onlara bunu izah edip tekrarını istememelerini söyleyebilir ne kadar net olunursa öyle gider

Kendi bildikleri doğruları kiza dayatma
Kendi bildikleri doğruyu dayatmalari nedemek? Mesela gelinlerinin fikirlerini dusuncelerini duygularini hislerini onemsemisler mi? Iyi ozaman o ailede kalicak bir ömür diye ,yapilan her haksizligi sineye ceksin. Eger simdiden bu haksizlik olarak sindiremedigi olaya dur demesse,basbayagida avucunun icine alinicak. Sen gelinsin,denileni yapmalisin. Tavrını net koymali. Insan yonlendirilerek hatalar duzeltirilir mi

Haklısın sanırım bende bu içimdeki saflıktan eşimin ailesinde eziliyorum
O saflık değil politik olmak, aman tadımız kaçmasın, aman kavga çıkmasın, aman kötü olmayalım kafası başka saflık başka ezdirme kendini yeri geldiğinde koy tavrını bak bakalım ezebiliyorlar mı ezdirmeyin kendinizi dik durun azıcık

Senin bu söylediklerinin hepsini eşimde sürekli bana söylüyor anneme babama ve ablalarıma kendini ezdirme ben arkandayım diyor ama bir türlü onlara karşı ağzımdan bisey çıkmıyor soylicem soylicem diyorum onları görünce ağzım kilit

O zaman kendisi ezdirmesin seni madem arkanda o konuşsun hiçte kilitlenmesin ağzın özgüvenli ol azıcık korkma

Her ailede öyle bi tane var canım.Her şeyi zehir eden kendıne faydası olmayan aılesıne faydası olmayan.Kayınvalıde kayınpedere guzelce anlatın.Kimse sızı zorlayamaz.Çok uzuldum dugununuzde boyle yapmalarına.Artık unutmaya çalışın zira daha cok uzulursunuz.Ama o insanıda affetmeyın bence .

Madem abi buyukmus çok biliyolarmis büyüğü küçüğü o abi senin ailenden bı özür dilesin.tamam ailebireyleri arasında kusluk hoş bişey değil ama işime gelen yerde büyük olurum işime gelmezse umursamam diye de bı tavır olamaz.

Asla gitmeyin

Siz gitmeyin. Eşiniz barışsın. Onun abisi, onun büyüğü. Sizin hiçbir şeyiniz değil.

Başıma gelmese aynısı adamın ne zoru varmısta kavga cıkarmıs diye dusunurdum.

Benimde başıma geldi.

Düğünümüz mahfolmadı ama esimin abisi sudan sebeb bulup dugunde surati bes karış gezdi.

Esime demedigi laf kalmadı. Bilmem nerede beklemismis beklemek zorunda miymis. Esimde abi sana kim git bekle dedi beklemeseydin deyince de kıyet kopardı abisi.

Eşimin kaynıma gore geliri daha iyi. Benim babam yemekli nişan yapınca esimde yemekli düğün yaptı. Bu yemekli düğünün masrafini esim karsiladi. anne babasindan zerre beklentiye girmedik.

kaynim bizden 1 yıl once evlenmis ve nisanliyken cok sorun yasamis. Kiz tarafi evde nisan yapmıs kaynımda her seyi anne babasından bekleyince onlarda pastalı limonatalı düğün yapabilmisler bütcelerine gore.

Bizim nisanımızda bile eltiminde kaynımında suratı bes karıştı.

Düğünden sonra ben bayramda uc gunluk dunya diyip gordugum yerde bayramlarini kutladım. Kaynım suratıma bakmadı bile esi de cevap vermedi.

sonra eltim odaya dogru giderken esimle karsilasti ve esimi gorur gormez odaya girip kapiyi esimin suratina carpti hizla.

esim evde bana cok kizdi onların bayramını kutladım diye. Bizim bir sucumuz yok bir daha onlara ilk adımı sen atmayacaksın dedi.

o gün bu gündür 5 yıl oldu evleneli küsler bize. kirk yillik dusmaniymisiz gibi tavir yapiyorlar.

cocugumun dogumunda tebrik etmeyi birak cocugumun bir kere yuzune bakip sevmisligi yoktur amcasinin. biz onun cocugu dogdugunda nisanli olmamiza rağmen esimle cocuk gormeye gidip hediyeler almıstik.

Esim cok uzuluyor abisini hep cok sevmis evlenirken her seye kosmus maddi yardım bile yapmıs ama gururludur bizim bir sucumuz yok onlar kendi kendilerine kustuler diye dusunuyor.

kayinvalidem bir iki konuyu acacak oldu esim cok sert tepki verince artik o da vazgecti.

nereye kadar surecek bu kusluk bende bilmiyorum.

yani siz evlerine gitseniz bile sert tepki verip küslüğü devam ettirmek isteyebilirler.

Ne şanslısınız barışsalar başınıza daha çok bela olurlardı.

Ne şanslısınız barışsalar başınıza daha çok bela olurlardı.

Bir yandan ben de öyle düsünüyorum ama bir yandan tuhaf geliyor. ortada elle tutuluk bir sey yokken hakaret, tartisma, agir sozler nasil bu kadar kin besleyebiliyorlar anlamis degilim.

ben ailemde hic boyle abi gormedim. ne benim abim ne kuzenlerim hic biri 5 yıl sudan sebeple kardesine kus kalamaz.

benim icin hava hos hayatimda olmamalari benim yararima ama esime uzuluyorum. esim universitede aldigi basari burslarini bile abisiyle paylasiyormus ki babam ikimize ayni anda harclik gonderemez diye.

Anladığım kadarıyla ömürlerinin sonuna kadar küs kalacaklar bize.

Kizlar butun yazdiklarinizi okudum hemen hepiniz benimle ayni fikirdesiniz ve cok mantikli akillica yorumlar yaptiniz hepinize cok tesekkur ederim cok sagolun.Maalesef benim esimin ailesi konustugum zaman anlasabilecegim ve beni anlayabilecek insanlar degil cunku esimi bile dinlemiyorlar sekiz aydir kayinvalidem bu konuyu actigi zaman esim onu hep kizarak bastirdi susturdu ama kayinpederim konusunca isler daha baska oldu baba faktoru onun icin cok baska annesi ne derse dedin onemsemiyor ama simdi babasi hatrina gitmek istedi icinden gelmiyor onunda gorusmek biliyorumm nasil yuzune bakariz dedigimde ben nasil bakicam ama ne yapabilirim diyor degisik bir hal aldi gitmek istemiyorsa baba fAlan dinlememesi lazim bencee..dun aksam hic konusmadik uyuduk ama sabah aradi sesi cok iyi hicbirsey olmamis gibiydi konuyuda acmadi acaba bana hak mi verdiki kizlar. aksam eve geldigimizde bu konuyu o acmazsa ben tekrar acmalimiyim ne yapsamki

Açma bence o açmadıkça gitmek isterse "ben gitmem sen istiyorsan git onlarla değil barışmak aynı ortamda dahi bulunmak istemiyorum" de

Kesinlikle gitmezdim bayramda. Eşiniz gitmek isterse gidebilir tabii ona engel olmayın sakın, sonra kötü siz olursunuz. Ama yerinizde olsam, o gelip özür dilemediği sürece gitmem.

Yaşadıklarınız için çok üzüldüm.
Bazı insanlar ne kadar düşüncesiz,bencil,hasta ruhlu oluyor.
Haklı veya haksız insan kardeşinin düğününü mahveder mi ya,kendi kardeşi umurunda değil millete rezil olmayalım diye yine de susar.
Ben kesinlikle gitmeyin diyorum,eşinizle doğru bir üslupla net tavrınızı belli edin.
O büyük,bu ergen,şu cahil diye diye bütün alemi biz idare edelim ne güzel dünya
Yaptığı yanlışı anlayıp sizden ve ailenizden özür dilese belki zamanla affedilir fakat adam kendini haklı buluyor,utanmadan surat çeviyor eşinize.
Ailesi de çok yanlış düşünüyor;küçük olan değil hatalı olan özür diler.
Eşiniz gitse bile siz gitmeyin hem sizi hem ailenizi üzen,umursamayan insanlara karşı hiçbir mecburiyetiniz yok.

Aileler neden araya giriyor anlamıyorum ya birde haklı da olsa haksız da olsa demiş oh ne güzel gelen vursun giden vursun o zaman kayınpeder bey. Herkes haddini bilsin, siz yok yere özür dilerseniz bu adam yine size musallat olacak bu kesin birde egosu tatmin olacak fazlasıyla . Bence gerek yok güzelce anlatın eşinize kendini savunsun anne baba üzülmesin diye bu kadar da aşağı da olunmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…