Bana Yardimci Olur musunuz kizlar ?

Hangisi daha iyi kizlar?

• Sıfır Site icinde Merkezi Sistem ile Calisan Bir Site Dairesi ?!

OY: 5 62,5%
  • Sıfır Normal Kombi ile Calisan Bir Apartman Dairesi ?!

OY: 3 37,5%

• Ankete Katılan
    8
  • Anket Kapalı .

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
Selam kizlar..

hala daire arayisindayiz..

ne alsak napsak iyice şaşirdik hicte kolay degilmis vallaha.. benimle ayni durumda olanlara Allah yardimci olsun..

siteli olsun otoparkli olsun guvenli olsun istedik!

ama siteli daireler bize pahaliyami patliyor kizlar?

yeni yasalara gore 2009dan sonra siteler merkezi sistem ile isiniyor..

merkezi sistem pahaliyami patliyor kizlar?

konu hakkinda bilgi sahibi olan varmi kizlar ?

merkezi sistemde sicak su parasi ve soguk su parasi ayri ayri geliyor..

merkezi sistemli bir sitede oturan varmi nasil sizce faturalar?

merkezi sistemde kandiriliyormuyuz?

Aidat dışında cok yuklu sicak su faturalari vs geliyor mu kizlar?

merhaba.ben sıfır kombili dairede oturuyorum ve cok memnunum.merkezi sistemli dairede hiç oturmadım ama oturanlardan duydugum kadarıyla sürekli yüksek faturalar ödüyorlarmış.örneğin evde bir kaç gün olmasan bile sürekli kaloriferlerin açık kalıyor ama kombilide istedigin zaman kapatıp açıyorsun.birde biz 2 kişiyiz ve çalıştıgımız için kışın çoğunlukla kombi kapalı duruyor doğalgaz faturasından cok tasarrruf ediyoruz böylelikle :KK66::rolleyes:

Yillarca esas kombiyle dolandirilmisiz..
Biz sifir sitede oturuyoruz merkezi sistem isitmali..
Evimizin her odasi sicacik....fatura odemelerimizde enfazla bir ay 200 tl geldi.
Diger aylar 130_170 arasi geldi.
Sicak su ise 15 tl. Gibi bisey geliyir.en fazla 20 tl..ama bu rakamlari hic gecmedik.
Merkezi isitmali sistemde herkat yaninca sicacik oluyir.
Bazen sicaktan bunalip kapattgmz oluyordu

Bebegimle Bebegimle
Kaloriferlerde 1-5 arası değer var. Tüm dairelerde kaloriferler en az 1 de çalışıyor yani bu da tüm dairelerde belli bir sıcaklık sabit kalıyor demek.
Biz bebek odasını 4 bazen beşte diğer odaları 3 te yaktık. En fazla geldiği ay 290 geldi. Ocak ve diğer sıcak sular içinde en fazla 30 geldi. Evimiz 3+1 bu arada.
Siz kombiyi sürekli kapatarak kullanmayı düşünüyorsanız tabi ki kombili alın ama ben evim sıcak olsun gelip gittikçe sıcak bulayım derdim zaten bebekte olunca zorunluluk bu.. Bizim için ideal oldu merkezi ısıtma.

Bu arada sıcak su ve soğuk su parası diye bir durum yok bizde. Kalorifer için kullanılan doğalgaz aylık aidatla gelir, o da 4 yada 5 ay kazan çalışır o aylara eklenir. Su faturası gelir , doğalgaz gelir ve elektrik gelir normal evde ne kadar kullandıysan..

Tüm bunların dışında eğer büyük bir şehirde yaşıyorsan güvenlikli siteyi kesinlikle öneririm. Biz küçük bir şehirde yaşıyoruz ama yine de güvenlik benim için önemli.

X