Bana yardımcı olurmusunuz

benim ogluma hamileyken acikcasi kimse bir yorumda bulunmadi,
kayinpederim yeni vefat etmisti,
esimle ortak karar vererek oglumuzun iki isminden biri olarak babasinin adini da koyduk,
ben acikcasi hem ismi sevdigim icin hem de esim duygusal olarak kendini iyi hissedecek diye koymayi dusundum.

ama bir baskasi dedi diye, ki kayinpederim vasiyet etmis bile olsaydi, secmedigim ismi koymazdim.
esime duygusal olarak iyi gelmesi konusu da ilk baslarda guzel olsa da sonradan pek hos sonuclari olmadi gibi.

Bence izin vermeyin baskı yapmasına. Adını her söylediğinde eşiniz de hatırlayıp üzülecek. Belki tatlı bir anda dahi kalben kötü hissedecek. Teyze baskı yapma eşim üzülüyor ben koymayacağım de, vasiyeti de dile getir kapat konuyu.

Ay bir de aklıma geldi eniştemin babası da düğünden sonra vefat etti. İlk çocuğa rüyama girdi babamın adını koyacağım dedi kuzenimin hamile olduğunu duyunca. Sonra öğrendiler ki bebek kızmış. Eniştem direkt yalan söylemiştim rüyama filan girmedi dedi. Belki teyze de yalan söylüyordur. Ki ben bu tarz rüyalara inanmam. Çocuğun isim hakkı anne ve babanındır rüyayla müyayla olmaz bu işler.
Kaderlerimiz birmis Allah rahmet eylesin bende koymak istemiyorum açıkçası eşim daha çok üzülecek diye adını duyunca bile gözleri dolar teyzeme anlatmak zor olucak galiba

benim ogluma hamileyken acikcasi kimse bir yorumda bulunmadi,
kayinpederim yeni vefat etmisti,
esimle ortak karar vererek oglumuzun iki isminden biri olarak babasinin adini da koyduk,
ben acikcasi hem ismi sevdigim icin hem de esim duygusal olarak kendini iyi hissedecek diye koymayi dusundum.

ama bir baskasi dedi diye, ki kayinpederim vasiyet etmis bile olsaydi, secmedigim ismi koymazdim.
esime duygusal olarak iyi gelmesi konusu da ilk baslarda guzel olsa da sonradan pek hos sonuclari olmadi gibi.
Bende etkileyeceği ni düşünüyorum ve koymak istemiyorum eşimde istemiyor açıkçası ben teyzemi kırmadan uygun bir dille bahsetmek istedim ama bulamadım bi çok kez vasiyeti söyledik ama olmadı

Bende etkileyeceği ni düşünüyorum ve koymak istemiyorum eşimde istemiyor açıkçası ben teyzemi kırmadan uygun bir dille bahsetmek istedim ama bulamadım bi çok kez vasiyeti söyledik ama olmadı

yok canim niye kirilsin,
siz bu konuyu tartismaya acarsaniz, daha kimler kimler yorumda bulunur sasarsiniz,
siz simdiden iki cinsiyet icin de isim belirleyin,
cinsiyeti aciklarken adi ile birlikte aciklarsiniz, konu kapanir.
kirilan olmaz da hadi oldu diyelim, bir iki gune herkesin kirginligi gecer.

Bebişiniz hayırlı olsun. Allah rahmet eylesin kvnize de 😣 hasta mıydı siz evlenirken

yok canim niye kirilsin,
siz bu konuyu tartismaya acarsaniz, daha kimler kimler yorumda bulunur sasarsiniz,
siz simdiden iki cinsiyet icin de isim belirleyin,
cinsiyeti aciklarken adi ile birlikte aciklarsiniz, konu kapanir.
kirilan olmaz da hadi oldu diyelim, bir iki gune herkesin kirginligi gecer.
Tşk ederim cnm inş dediginiz gibi olur bende cinsiyeti açıklamak istemiyorum bakalım

Kaderlerimiz birmis Allah rahmet eylesin bende koymak istemiyorum açıkçası eşim daha çok üzülecek diye adını duyunca bile gözleri dolar teyzeme anlatmak zor olucak galiba

Bence kıza da erkeğe de uygun bir isim bulup biz "deniz, umut vs" koyacağız isim belirledik diyebilirdiniz aslında. Şimdi de konu olursa 2 aylık bebeğin cinsiyeti dahi belli değil isim konusunu henüz düşünmedik deyin. Ki bence bilinçaltı tamamen kendisinin.

Kadın isminin konmasını istememis . Eşin konmasını istese böyle arada kalmanı anlarım da . Esin istemiyormus zaten . O yüzden teyzeyi boşver .

Yakın zamanda bebisimin olucağını öğrendim daha 2 aylık ve cinsiyeti bile belli değil ...

herneyse esimin annesi biz evlendikten bir ay sonra vefat etti kendisini çok severdim aramızdan su sızmazdı ve çok tatlı bir kadındı, yatak dosekk yatarken bile elimden tutar espri şekilde bana eğer kızınız falan olursa sakın benim ismimi vermeyin derdi çünkü sevmezdi adını ama 1 haftadır esimin teyzesi arayıp rüyamda annenizi gördüm kızın olcak dedi devamlı rüyama girip ismimi koysunlar dedi diyor . Eşim tabi üzülüyor çok taze olduğu için yarası bende üzülüyorum tabi .. ve daha yeni soylemisken beni sıkıştırıp duruyor ismini koy diye sasrdim acikcasi ne desem bilemiyorum
Açık ve net bi şekilde annem kendisi benim adımı koymayın dedi diyiverin

hayırlı uğurlu olsun öncelikle.daha erken isim için boşveeriin, he deyin geçin canım.bizde de öyle ölen büyüklerin ismi özellikle koyulmaz çocuğa, bi sebebi olduğundan değil de hoş değil yani.ilerde bir şey demeye kalkarsa da biz böyle uygun gördük, rahmetlinin de düşüncesi buydu rüya falan değil dersiniz.
ay bu arada bizim üstteki komşu doğurdu hafta önce.hep kız dediler 9 ay boyunca her şeyi pembiş oldu , hoşgeldin kızımlar, ismine yazılı doğum süsleri vs adı belirlendi, bebek erkek çıktı doğumda :dondurma: :dondurma: :dondurma:

Açıkçası istemiyorum eşimde istemiyor . Ama teyzem ağlayıp sızlıyor çok istiyor devamlı söylüyor 1 haftadır
Siz de rüyanızda istemediğini görmüş olun, ağlayıp sızlayın. Teyze rüya bahanesine kendi isteğini dayatıyor size. Kadıncağız vefat etmeden söylemiş istemediğini. Çocuğumun ismi konusunda eşimin teyzesi asla söz sahibi olamazdı.

Yakın zamanda bebisimin olucağını öğrendim daha 2 aylık ve cinsiyeti bile belli değil ...

herneyse esimin annesi biz evlendikten bir ay sonra vefat etti kendisini çok severdim aramızdan su sızmazdı ve çok tatlı bir kadındı, yatak dosekk yatarken bile elimden tutar espri şekilde bana eğer kızınız falan olursa sakın benim ismimi vermeyin derdi çünkü sevmezdi adını ama 1 haftadır esimin teyzesi arayıp rüyamda annenizi gördüm kızın olcak dedi devamlı rüyama girip ismimi koysunlar dedi diyor . Eşim tabi üzülüyor çok taze olduğu için yarası bende üzülüyorum tabi .. ve daha yeni soylemisken beni sıkıştırıp duruyor ismini koy diye sasrdim acikcasi ne desem bilemiyorum
Teyze bildiğin katakulle yapıyor. Oyuna gelmeyin. Rüyalar tersine çıkarmış deyip devam edin.

Tabiki de koymak istemiyorum ama teyzemi üzmeden dile getirmek istiyorum bi çok kez dile getirdim ama devamlı bu konuyu açıyor
Kayınvalidenizin vasiyetini söylemenize rağmen ısrar ediyorsa ismi koymanın herkes için acıyı daha çok kanatacağını anlatın, ki emin olun insan kendini daha kötü hissediyor, bebeğimin cinsiyetinin kız olduğunu öğrendiğimizde eşim ben mutlu olurum, belki bir nebze olsun acımı hafifletir, teselli bulurum düşüncesiyle ölen kızkardeşimin adını koymayı teklif etti, kabul etmedim çünkü yalnızca ben değil kızıma her seslendiğimizde anneminde ciğeri yanacaktı, Allah sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin, yeri gelecek çocuğunuza sesinizi yükselteceksiniz, eşiniz annesine, teyzeniz kardeşine bağırılmış gibi hissedecek, zaten rahmetli annenizin isteği konmaması yönündeyken ısrar edilmesi manasız.
Kayınvalidenizin mekanı cennet olsun, size de sabırlar dilerim.

Sana annesinin söylediğini ilet madem . Yaa o teyzeye neymiş öyle arkadaş, münasebetsize bak. Ne kadar çok seviyor hadlerine düşmeyen şeylere yaa..

Bir şu bizim eski kadınların rüyalarına hastayım. Sanıyorlarki rüyada görünce gerçekten iletişim kurdular, onlara görüldü falan. Kv'nin öyle bir niyeti olsa niye senin rüyana girsin gider gelinin rüyasına girerdi :)

Eşinize mantıklı bir şekilde anlatın, annesinin bunu aslında istemediğini bilsin. Sizin onun adını koymak istemediğinizi düşünüp size bilenmesin...

Rüya bahane bence sonucta kaynvalideniz kendi ismini sevmiyomus sanada soylemis bence teyzen uyduruyo amaci farkli yani artk cinsiyet belli olunca gorcez ruyasini ama soyle soyliyim buyukler hep bu tavri cok yapiyo yol ruyamda gordum yok icime dogdu benim hislerim guclu falan filan ALLAH ne derse o olur yani bi saglikla gelsinde dunyaya gerisi halolur ama siz bence o ismi koydugunuzda iciniz buruk olucak olmadi gobek adi olarak koyarsiniz

Babannemin bir oglu oluyor ve vefat ediyor.Sonra benim banam doguyor ve ölen oglunun adini babama veriyor. Maalesef babam da genc yasta vefat etti. Banannem hep derdi asla bu ismi cocuklariniza koymayin . yaramiyor diye.
Belki de sizin kv in de bir bildigi var da koymayin dedi. Siz bakmayin teyze konussun dursun koymayin o ismi

Back
X