Bana yeni bir ben lazım .

Aylakkadin

Bahar, bir insanla gelebilir insana 🕊
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
7.259
17.455
198
Arkadaşlar mümkünse 2 veya daha fazla çocukla başarı öykülerini dinlemeye ihtiyacım var
Birisinin bana doktoruyu yaparsın puff abartma ne var bunda demesine ihtiyacım var
Sanki buna enerjim kalmamış gibi hissediyorum. Ama yaparsam çok güzel olacak biliyorum

Son düzenleme:
İstersen her şeyi başarısın
Allah'ım kolaylık versin 🤗

Bu kadar acil mi doktora yapmanız ?
Ben olsam biraz rahatlarım , öyle yaparım doktoramı.

Bir tanıdığım iki çocuğuyla onlar henüz bebekken ve hatta biri yokken yüksek lisansını bitirdi ve çocukların en zor küçüklük yıllarında doktoraya başladı 2. yeni olmuştu. üstüne farklı şehirdeki bir üniversitedeydi ve bu sırada çalışıyordu. yani iş evlilik çocuk yüksek lisans doktora hepsini bir arada halletti. üstelik ailesinin şehrinde değil başka bir şehirde sadece eşi ve kendisi vardı. şimdi 3buçuk ve 5 buçuk yaşındaki iki çocuğuyla arada gene o şehre gider tez dönemine girdi tez yazıp verecek gelsin doktora :halay: zor ama imkansız değil isterseniz yaparsınız:KK200:

Çevremde 4 yaşlarında ikizleriyle doçent olmuş bir anne var ama bakıcıları, eve temizliğe gelen yardımcıları ve ailelerinin de ara sıra yardıma gelmeleri var. Çocuklarınız küçükse, yardımcı olacak kimse yoksa, nasıl olur o iş bilmiyorum, yaparsınız yapmasına da hallaç pamuğuna da dönebilirsiniz. Ama üzerinizdeki yükü hafifletecek insanlara sahipseniz, kim tutar sizi.

Çevremde 4 yaşlarında ikizleriyle doçent olmuş bir anne var ama bakıcıları, eve temizliğe gelen yardımcıları ve ailelerinin de ara sıra yardıma gelmeleri var. Çocuklarınız küçükse, yardımcı olacak kimse yoksa, nasıl olur o iş bilmiyorum, yaparsınız yapmasına da hallaç pamuğuna da dönebilirsiniz. Ama üzerinizdeki yükü hafifletecek insanlara sahipseniz, kim tutar sizi.
Çocuklarımbüyük canim. 8 10 yaşları. Ailelerimiz tam destek. Yardımcı ablamızda var hafta da bir gün 2 gün gelebilecek.
Ama ben sanki be bırakırsam herşey koparmış gibi hissediyorum

Bir tanıdığım iki çocuğuyla onlar henüz bebekken ve hatta biri yokken yüksek lisansını bitirdi ve çocukların en zor küçüklük yıllarında doktoraya başladı 2. yeni olmuştu. üstüne farklı şehirdeki bir üniversitedeydi ve bu sırada çalışıyordu. yani iş evlilik çocuk yüksek lisans doktora hepsini bir arada halletti. üstelik ailesinin şehrinde değil başka bir şehirde sadece eşi ve kendisi vardı. şimdi 3buçuk ve 5 buçuk yaşındaki iki çocuğuyla arada gene o şehre gider tez dönemine girdi tez yazıp verecek gelsin doktora :halay: zor ama imkansız değil isterseniz yaparsınız:KK200:
Iste bu çılgınlıktayim ama diyorum ya ben olmazsam evde herşey koparsa. Alt üst olursa ama su anda da zaten oldukça yüksek bir tempoda çalışmam gerekiyor

Bu kadar acil mi doktora yapmanız ?
Ben olsam biraz rahatlarım , öyle yaparım doktoramı.
Ben o rahatlama dönemini geçtim gibi. Hayatımın su an en en en düzenli dönemindeyim. Normalde bazen her ay bazen 2 haftada bir başka başka şehirlere gidiyordum ama şimdi bir gözümde büyüdü işler nedense

Çalışma yapıyorum. Bir sürü makalem var ama doktora denince kendi korkumdan hemen bir adım geriatıyorum. Ama bu kadar emeğin sonucunda bu unvanı almakta istiyorum
Hayatinizdan ne götürür, hayatınıza ne getirir bir karşılaştırma yapın.
Kariyer, unvan vs tabi ki önemli şeyler. Ama iki çocuğa vermeniz gereken zamandan çok çok fazla kisiyirsaniz bence doğru değil.

Çocuklarımbüyük canim. 8 10 yaşları. Ailelerimiz tam destek. Yardımcı ablamızda var hafta da bir gün 2 gün gelebilecek.

e ama yani daha ne olsun, yapmasanız ayıp :)
benim arkadaşım başka şehirde ikizleri oldu da kız doçent oldu şu an
tabi ki bakıcısı vardı mecbur ama bebeklerdi daha yani...

Kafanızda boşuna kuruyorsunuz bence o zaman. =) Her şey kopacak derken, mesela ne? Hayatımızda her şeyin kusursuz olmasına gerek yok. Yerinizde olsam çok düşünmez, korkumun üstüne balıklama dalar, yaşar görürüm.

Hayatinizdan ne götürür, hayatınıza ne getirir bir karşılaştırma yapın.
Kariyer, unvan vs tabi ki önemli şeyler. Ama iki çocuğa vermeniz gereken zamandan çok çok fazla kisiyirsaniz bence doğru değil.
Bende bunu düşündüm. Eşim bukonuda söyle diyor.
Zaten çalışıyorsun. Çocuklar sabahtan akşama kadar okulda. Bu senin bahanen oluyor. Doğru mu doğru. Şimdi boş kalırsam internetten video izliyorum. Buraya takiliyorum. Sadece bu zamanımla bile doktora yapacagimi söylüyor. (Eşimin ben çok istediğim ve ilerde çok pişman olacağım için beni desteklediğini biliyorum). Kizlara kendi ayakları üzerinde duran imajinla örnek olursun bu bile yeter diyor mesela. Illa kadın =evin sorumluluğu degil diye düşünüyor.
Ama iste ben sabah çok erken kalkarım. Evde hep bir düzen vardır. Sanki ben olmazsam tüm.duzen gidecek gibi hissediyorum. Aslında burdaolacağım ama tabiki dikkatim dağınık olacak. (Turkiyenin çok iyi 3 5 üniversitesinden birisinde doktora yapma şansım var. Ama bu baska bir sehre gidis gelis demek)

Kafanızda boşuna kuruyorsunuz bence o zaman. =) Her şey kopacak derken, mesela ne? Hayatımızda her şeyin kusursuz olmasına gerek yok. Yerinizde olsam çok düşünmez, korkumun üstüne balıklama dalar, yaşar görürüm.
Bende sonradan bir düzen hastalığı baş gösterdi. Kizlara herşey harika olmali. Super olmalı. Ev dağınık olmamalı. Gibi gibi saçma sapan aslında 20 yıl sonra aferin Kizim super temiz bir evin var mı diyeceğim kendime.

e ama yani daha ne olsun, yapmasanız ayıp :)
benim arkadaşım başka şehirde ikizleri oldu da kız doçent oldu şu an
tabi ki bakıcısı vardı mecbur ama bebeklerdi daha yani...
Evet yapayim vallahi. Sonra kendime çok kızacağım. Ama basardigimda çok mutlu olacağım insallah

Back
X