"Sizce çok mu erken 20-21 yaş?" diye sormuşsunuz, evet...
Sırf birlikte oluyorsunuz diye "iki evli insanın ayrı" yaşaması kadar basit değil durumunuz... Evlilik sadece birlikte olmak değil ki... Sadece imza atsanız her şey daha da güzel devam eder diye düşünüyorsunuz... Tek sorumluluk cinsellik değil ki evlilikte, "bunu yaşadıktan sonra aynı evde oturmak kaldı bir tek geriye" diye düşünmeyin... Tek sorun bu olsa, her türlü imkanı olduğu, ailesi sorun çıkarmadığı gayet rahat bir ilişki yaşadığı halde yıllarca devam ettikleri beraberliklerini evliliğe varmadan neden sonlandırsın insanlar?
"Tamam" dedikten sonra anlayışlı olup en fazla iki hafta sonra "yine bir şey olunca" en ufak şeye "sinir yapar" olduğunuzu ifade etmişsiniz... Aynı eve geçince bu durum bitmeyecek... Başka bir sorun çıkacak, anlayış göstereceksiniz, sonra tekrar patlama noktası olacak, vs. Beraber yaşayabilseniz her şeyin güllük gülistanlık olacağına öyle inanmışsınız ki... Sizin şu an ilişkinin merkezinde gördüğünüz "mesafe" sorununun yerini evlilikte öyle meseleler alıyor ki birçokları ailelerin tanıştığı nişanlı, sözlüsüyle sizden daha nadir görüşürken sizin bu durumu dert ediyor olmanız ileride -size bile- şaka gibi gelecek... Bu karamsarlık değil, hayatın gerçeği... "O zaman hiç mi evlenmeyelim, sevmeyelim!" elbette değil... Fakat doğru zamana karar verirken ailemiz, eğitimimiz ve başkalarının bu evrelerde ne sıklıkta görüştüklerini, onların ne badireler atlattıklarını dikkate alalım...
Demek istediğim babanızın bu anlamda baskıcı olmasını "tek sorun" olarak görmeyin... "Ne o benden başkasını ne ben bir başkasını düşünebiliriz" diyecek kadar gözü kapalı olmanız (bunu kimse iddia edemez, insan kendisi için bile bu kadar kesin konuşmamalı, öyle bir durum yaşarsınız ki "Sevdiğim adam bu muymuş!" dersiniz...) evlilik için yeterince olgun olmadığınızı düşündürecektir ona... Yaşınızı, sevdiğiniz insanı hayatınızın merkezi yapmanızı hesaba katarsak pek de haksız sayılmaz... Büyükleriniz bir konuda zamana ihtiyacınız olduğunu düşünüyorlarsa genelde haklıdırlar, zaman kavramına sizden daha uzun süredir şahit olmaları ve tecrübeleri onları haklı çıkartacaktır...![]()
peki beklemek neyi değiştirecek biz yine evlenmeyecek miyiz?... sadece daha çok stress
kesinlikle haklıı olduğun yerler çok fazla ama evliliğin sadece seks olmadığını ikimiz de biliyoruz.
benim onu yazmadaki amacım, ruhumun alıştığı adama bedenim de alıştı... bir heves saçma bir istek değil tamamen aşkla ilgili. ve belkide bu yüzdn garanti bakıyorum :/
erkek arkadaşım 26 yaşında askerlik iş vs hiç bir sorunu yok , onun açısından bakıyorum biraz da.
benim en büyük hatam ona bağımlı yaşamak oldu.. düşünsenize onun gelmediği günler yurttan çıkmıyorum bile... bu benm hatam
inanın o tüm evlilik sorunlarından daha koyu bir melankoli sarıyor her yanımı
derdimi onsuz yaşamak koyuyor
4 sene onsuz çokk zordu zaten