Bana yol gosterin lutfen

Evet bende onemli olanin laf degil icraat oldugunu dusunuyorum, ama umarim o icraati gorucem diye beklerken is isten gecmez.. Tesekkurler ilginiz icin
Ufukta evlilik filan varsa iyice dusunup tasinmadan anlamadan karar vermeyin derim.. Sonrasi cok daha zor.. Aileyi sevmek baskadir, aileci olmak bambaska.. Ailemi sevecegim diye de en bariz ve buyuk hatalarina dahi kör olup karsi tarafı suclamak, hayatindaki insanin her anini zehire çeviriyor.. Ve aileci/anneci erkekler, ne baskasina aile/eş olabiliyolar, ne de o kadar emeğe degiyorlar.. Ozellikle sorunlar arttıkça, en belirgin olaylarda bile sizi suçlayacak bsy buluyorlar; ve tabi ailesini aklayacak.. Aile de iyi niyetli degilse, seyret cumbusu.. Umarim sizde boyle olmaz..

Evet dediginiz gibi cok fazla sorun ciksin istemiyorum fazla gerginlige dayanamiyorum ne yazikki ve de henuz ortada pek bisey yokken "amma da buyuttu" damgasi yemeden ustesinden gelmek istiyorum bu meselenin..dedigim gibi ailesine asiri duskun yeni dogum yapan kardesinin sutu gelmedigi icin uzulen biri aslinda bazi seyler bariz belli ama bi yanimda pisman olacagin seyler yapma diyor iste.. Tesekkur ederim size :)

Evet neymis ileride bisey olsa bile biz alttan almaliymisiz. Bu yer yapmak degil de nedir. Biz ailelerimizin kaynasmasi icin araci. olmaliyizmisiz, oyle herseye alinmamaliymisiz! Bide akil veriyor beyefendi umarim, umarim boyle bisey olabilme ihtimali varsa yol yakinken donebilirim..

Ben daha Ailesine düskün olupta savunmada Gec Kalanini görmedim,,Evli hayat Arkadasini yada adayini bir kenara koyup hemen karsi tarafi savunmaktan ne anliyorlar anlamis degilimm
Bir de bana sensiz yapamam yasayamam soyle boyle der durur, ama daha en ufak biseyde ki konu kardesiyken bile hemen "sacmalama" oldu. Ne diyeyim

Evet insan biraz alttan almali yeri gelince.. Ama hep alttan alalim da nedir, dur bi hele olayı anla dmi? Boyle klise mi yaklasir olaylara genelde? Hani şöyle yapmalıyız/yapalim/edelim vs?

Bir de bana sensiz yapamam yasayamam soyle boyle der durur, ama daha en ufak biseyde ki konu kardesiyken bile hemen "sacmalama" oldu. Ne diyeyim
Öyle olur cnm,, Yaninda yapsalarda sen yanlis anlamissindir olur bende bunun bir örnegi varr ki oda adi gibi biliyordu yanlis anlasilacak bir konu oldugunu ama neysee..

Evet insan biraz alttan almali yeri gelince.. Ama hep alttan alalim da nedir, dur bi hele olayı anla dmi? Boyle klise mi yaklasir olaylara genelde? Hani şöyle yapmalıyız/yapalim/edelim vs?
Aslinda bilemiyorum ama benim anladigim ilerde baskaldirmamdan korktugundan boyle bisey dedi.. Hep iyilikten yanadir o da benim gibi sorun cikmasin ister, mesela bunu soylerken ikimizin ailesi icin de dedi. Yani mesela mesele benim kardesim ve onun arasinda olsaymis veya benim ailem, alttan alirmis ben buyugum dermis, saygisizlik yapmazmis. Yapmaz biliyorum bende yapmam zaten sorun cikmasini istememem de bu yuzden kimseyi uzmek istemiyorum. Ama hem uzmeden hem iyilikle herkesin yerini bilmesini nasil saglarim onu bilemiyorum , ben kimseye boyle seyler demem diyemem cunku hep kibarliktan yanayimdir..bana direk tepki vermese hicbir sorun olmayacakti aslinda, ama onun dedigi gibi surekli alttan alayim gelen giden beni samarogluna dondursun olayina da kaldirabilecek biri degilim..

Öyle olur cnm,, Yaninda yapsalarda sen yanlis anlamissindir olur bende bunun bir örnegi varr ki oda adi gibi biliyordu yanlis anlasilacak bir konu oldugunu ama neysee..
Zaten benim annem ve babam arasinda da tam olarak sizin dediginiz seyler oldugu icin korktum ben bu kadar. Hep icimde bir ses ya sana da aynisi olursa vs. Bense kim hakliysa ona hakkinin verilmesi taraftariyim. Kendi ailem ve onun arasinda kalsam da bunu yaparim..erkeklerde neden bu daha zor acaba neden bu kadar kör davranmak zorundalar..

Boyle bi kac kere daha test etmek lazim ailesine hic laf kondurmadan sana tepki gosteriyorsa evliliginizde cok sorun yasarsiniz

Haklisiniz, eger sizlere danismasaydim belki coktan sinirle hareket etmistim ama artik bekleyecegim ve gozlemleyecegim
, belki de gercekten dedigi gibi iki tarafida dinler belkide bu yaptigi bi reflekstir,umarim oyle olur yani, yoksa evlilik adimi atmak yok

Hayatımdaki erkek muttttlaka arkamda durmalı.Sevgilinin nişanlının kocanın derdi zaten çok.Bide etraftakilerin lafını dinlemeyle ömür geçmez. O yüzden ailesine çok düşkün birini, ''o öyle bişey demez'' diyip kestirip atan birini ben hayatımda istemezdim.O kendini belli etmiş çünkü.

Buradaki kadınların kv, kp ve görümce,elti konularını okuya okuya bu konularda kendimi 5 yıllık evliymişcesine geliştirdiğime inanıyorum artık .

Hatta birara öyle çok takıntı yapmıştım ki oturup nişanlıma bak evlenince bunu bunu bunu yapacaksan hiç evlenmeyelim minvalinde konuşmalar bile yapmıştım. Çünkü o kadar çok konu okuyoruzki burda kv görümce ve anneci eşle ilgili. Demekki bu gerçekten evlilikleri bile sonlandırabilecek derecede önemli bir durum.

Bu konuya takmanı anlıyor ve hak veriyorum. Ama iş sevgilinde bitiyor. Farklı olaylarla nabzını ölçüp anlayabilirsin aslında bunu ve evlendikten sonra da tutumu ailesinden yana olacaksa 4 değil 14 yıllık ilişkide olsa bitirmen sence daha hayırlı olabilir. Çünkü gördüğüm kadarıyla bunları sineye çekecek bir yapıda değilsin.

Dedigim gibi, sizdeki durumu tam bilemem elbet.. Sadece 'aileci' tipleri anlatmaya çalıştım.. Belki arkadasin gercekten gerektiginde arkanda duracak biridir.. Bunu analiz edebilecek olan sensin..

Peşin hüküm vermek istemiyorum ama, daha olayi anlamadan dinlemeden birden 'o yapmaz/etmez/demez' demesi beni korkuttu isin açığı.. Msji gostermese inanmayacak miydi mesela?
Eski esim igrenc derecede aileciydi ve nisanliyken 'tabiki arkanda duracagim' demisti, hep hakli olan ben oldugum halde nedense hep beni kirip suclardi ve onlari tepelere cikarirdi.. Bosanma davasi acinca da onlari silmekten bahsetmisti, iste kisiligi bu kadar : ) sanki biz ailesini silsin dedik..
Bi de şu bahaneler vardir, 'sen benim yakinim oldgun icin sana diyorum'.. Yav yakiniz diye beni mi incitmen lazim,kim haksizsa dur diyeceksin iste..
Velhasili, Allah uzak tutsun, bu körü körüne cahilce aileci tiplerle hayat zindan.. (genel konusuyorum konu sahibi, dedigim gibi, arkadasinizi tanimiyorum)

Kesinlikle oyle.. Zaten etrafimda o kadar kotu giden evlilik goruyorum ki bu yuzden, boyle ufak biseye takilmamin sebebide bu yuzden sanirim. Oysaki ben hep yanimda olsun da demiyorum sadece haklinin yaninda olmak gerektigini savunurum her zaman. Bu yuzden ona mesafeli davraniyorum diye trip yapiyor bide bana. Gercekten kendimi yorulmus hissediyorum..zaten ortada boyle ciddi bir durum olucaksa dediginiz gibi sureye bakmak anlamsiz..Hakkimizda hayirlisi olur insallah..

Benim de zoruma giden zaten o, mesajda olmasa gider kardesine de sorarmis bana da sorarmis , ama soyledigime inanma soz konusu degil yani yine.ki benim hicbir zaman olmayan birseyi soylemeyecegimi bile bile.. Evet sen benim en yakinimsin der hep, bende aksini dusunuyorum aileler sahiplenir cocuklarini onlar en yakindir ve evlatlarinin huzursuz olmasini istemiyorlarsa aileler duracaklari yeri bilmelidir bence..

Bana da en yakinimsin derdi, iki tarafi da dinlerim derdi.. Hic oyle olmadi.. Senin durum tam boyle degildir belki,ama soru isaretin olsun..

Kesinlikle katılıyorum.Bide ben zaten ''yapıcam edicem'' diyen insanları kaale almam.Yapıp ettiğini görmem lazım.Bu yüzden bikaç kere denemek için ilişkimde ailesiyle ilgili sorunlarımı dile getirdim.Ama benimkide biraz abartı çıktı gidip millete saldırdı.Oda doğru değil.Bu saatten sonra çok ciddi bi sorunum olmadan erkek arkadaşıma anlatmamaya karar verdim mesela.Mecburen.Ama yinede diyorum, arkamızda durulmamasından çokkk daha kötüdür.Ve bana kalırsa konu sahibinin erkek arkadaşıda eğer o mesajı görmeseydi inanmicaktı.Zaten söylemez o demiş.O söylemezde ben mi yalan söylerim dedirtir yani o da insana.Bence o yüzden konu sahibi bu kişiyle ileriye dönük devam ederse, ailesiyle ilgili sıkıntı yaşicağından hiççç şüphem yok.

Ortasini tutturmak lazim.. Denge demek iki tarafi da susturmak da degildir; kim hakliysa adamakilli dinleyip anlamaya calismaktir..
Kime sorsan zaten mukemmel koca olacaktir kimse kadini alip da dovup sovecegim demez ki zaten..
O yuzden suslu cumlelere (ki sevgimiz kanmaya hazir hale getirir bizi, inanmak isteriz hep en iyisine) kapilip her hataya kör olmamak gerekiyor.. Bazi seyleri hos gorup alttan almakla, fedakarlikla, biseylerin "ustunu ortmek" cok farkli seylerdir.. Karistirildigi icin, bi cok sey bagira bagira gelse de susulup daha cikmaz yollara giriliyor..
Allah korusun

Yazdığınız herrr bir kelimeye katılıyorum.Ve sahiden Allah korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…