Banka Borçları Hakkında

bendimm

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
5.473
9.995
448
İstanbul
Arkadaslar merhaba, bu soruyu bir arkadaşım için soruyorum.
Durumu şöyle ozetleyim.
30.000 civarı değişik bankalara borçları var, ve şuan o borçlar varlık yönetim şirketine geçmiş durumda.
Her ay maaşından 3 de 1 oranında ödeme yapılıyor, daha doğrusu otomatik kesinti yapılıyor.

Ama borçlar bu şekilde ödendiği için hiçbir şekilde indirime girmiyor, ve yüksek meblağlar maaşından kesiliyor.

Herhangi bir yerden kredi çekme imkanları olsa, çok çok daha uyguna nakit olarak kapabilecekler.
Mesela 30.000 lik borcu, 10.000 liraya rahatlikla kapatabilirler.

Arkadaşımın sorusu şu ki, acaba kara listede olmalarına rağmen, kredi çekip, borçlarını kapatıp, bankaya ödeme yapabilme durumu var mı..
Teşekkürler simdiden cevap verenlere

Kara listede ise çekemez.Anne babası emekli olan bir tanıdığı yok mu ona çektirsin kendi ödesin krediyi.Böylece düzene girmiş olur

Kara listede ise çekemez.Anne babası emekli olan bir tanıdığı yok mu ona çektirsin kendi ödesin krediyi.Böylece düzene girmiş olur
Yok malesef, yardimci olacak hiç kimseleri yok, bu şekilde de atıyorum 6000 lira maaş aliyorlarsa her ay 2000 lira kesiliyor...

Maalesef başka biri çekip onlara vermediği sürece kredi çekemezler ancak zaten çekmesinlerde
Teşekkürler cevabınız için
Aslında çekebilirseler çok çok rahatlarlar, ödeme güçleri var ama bu şekilde çok uzun sürede ve çok yüksek tutarda kapatmak zorunda kalıyorlar borcu maelesef..

Yani kredi çekip tüm borçları nakit kapatsalar, çok kara geçmiş olacaklar ama olmuyor, sıkıntı o..

30 binlik borç varlık yönetim şirketine devredildiyse 10 bine anlaşırlar borç kapanır ama bu 10 bini kredi çekemez hiçbir banka vermez.Bankalar artık alamayacağını düşündüğü parayı Varlık yönetimi şirketine Satar ve bu durumda kara listeye düşünmüştür.

Aynen, tam ozetlediginiz gibi durum, teşekkürler ☺

Ancak maalesef çekme şansları yok yasal olarak ... birde sakın ha tefeci olayına bulaşayım demesinler

Kara liste adı üstünde aslında internetten 5 saniyede cekemeyecegini ogrenirdiniz. Arkadaş hayalperestlik yapmış geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kara listeden cikana kadar yapamaz hicbir şey ancak belki birinin ustune cekip halleder. Ama insan guvenemez de 10 bin boru değil kim ceker ki onun için

30 bin kac yillik faiz ki anaparasi 10 bin olan bir borca 30 bin odeyecekler. İndirim olsa ne kadar indirim yapilacak banka her zaman kârdan yanadir. 10 bin çekmelerinin imkani yok 30 bin borclanmalari için.

Edit biri 10 bine kapanır demiş kapaniyor heralde. Ben bunu sadece hacizlik malda gecerli diye biliyordum ilginçmis. O halde bir yerden bulup bulusturup tamamlasa 10 bini ailesi hic mi yok ki cekemiyor

Ancak maalesef çekme şansları yok yasal olarak ... birde sakın ha tefeci olayına bulaşayım demesinler
Yok Allah korusun, öyle şeyler bilen insanlar değiller, en fazla paşa paşa ödeyecekler, şuan yaptıkları gibi..
Ama baya belleri bükülüyor..
Yardımcı olacak kimseleri olmadığı için, baya zarara giriyorlar, sıkıntı o

Tabi internetten bakılır da, rica etti sordum ☺
Kimse çekmediği için odeyemiyorlar ya zaten..
O yüzden kendi üstlerine alabilirler mi diye sordu

İnsan zorda kalmasin işte ama guvenemezde insan tabi belki anne baba ceker anca bu durumda

bankaciyim

hayir yok

ya bir de varlık yonetim sirketine dusene kadar en azindan yapilandirma falan yapsalardı niye umursamamislar madem geliri var

biz kac secenek sunuyoruz odensin diye bazilari ne rahat ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…