Banka Borçları Hakkında

Bankalar takipteyken muhtemelen defalarca arayıp yapılandırma teklif etmiştir, faiz düşürme, taksit vs. Bu saatten sonra kredi çekemez, hatta bütün borçlar ödeyip bitirse bile hiçbir banka kredi vermez. Böyle bir müşteri bana gelmişti kredi istemişti, 6 tane kredi çekmiş 6 sı da takipten kapanmış. Ben de demiştim ki, neden 7. si biz olalım, versem bu kredi de takibe gidecek, bile bile neden vereyim.

ya bir de varlık yonetim sirketine dusene kadar en azindan yapilandirma falan yapsalardı niye umursamamislar madem geliri var

biz kac secenek sunuyoruz odensin diye bazilari ne rahat ya
Umursamislardir aslinda ama o dönemde yani bu noktaya gelene kadar başlarına ne geldi bilmiyoruz...Yine de haklısın zamanında yapılandırma yapilabilirdi...Benim bi arkadaşım da odeyemedi boyle ama onunkiler varlik şirketine devredilmemisti henuz, ptt ile calisan bir banka var ordan çekebilmisti kredi...kredi notu kötü olanlara veriyor ama cok yuksek faizle...Bir ihtimal aklima geldi, belki dener arkadaşı...

Arkadaslar merhaba, bu soruyu bir arkadaşım için soruyorum.
Durumu şöyle ozetleyim.
30.000 civarı değişik bankalara borçları var, ve şuan o borçlar varlık yönetim şirketine geçmiş durumda.
Her ay maaşından 3 de 1 oranında ödeme yapılıyor, daha doğrusu otomatik kesinti yapılıyor.

Ama borçlar bu şekilde ödendiği için hiçbir şekilde indirime girmiyor, ve yüksek meblağlar maaşından kesiliyor.

Herhangi bir yerden kredi çekme imkanları olsa, çok çok daha uyguna nakit olarak kapabilecekler.
Mesela 30.000 lik borcu, 10.000 liraya rahatlikla kapatabilirler.

Arkadaşımın sorusu şu ki, acaba kara listede olmalarına rağmen, kredi çekip, borçlarını kapatıp, bankaya ödeme yapabilme durumu var mı..
Teşekkürler simdiden cevap verenlere 😊
Faizi kabul edip kredi cekiyorsun sonra maasim cok düşüyor hadi kolaylayalim su faizi diye hesap kitap pesine dusuyorsun. Maaşı oldugu surece odetir banka. Gozunun yasina bakmaz. 5 kurusu olmayana iflas edene bile icra gidiyor.

Varlık şirketi alacağın temliki yoluyla alıyor dosyayı. Ana para borcunun altında alıyor hatta. Banka tahsil edemediği dosyaları böyle devrediyor. 10.000 bankanın alacağı varsa, varlık şirketi 8000e alıyor icra takip dosyasını. Banka 2.000i gözden çıkarıyor, zaten yıllarca tahsil edememiş dosyayı. Faiziyle birlikte kalan borcun tamamından varlık şirketi icra takibine devam ediyor.
Yani 10.000e evet kapatabilirler. Ancak kapatmayadabilirler. Tamamen varlık şirketinin tasarrufunda. Kredi çekme olayına gelince, kara listeye zaten çok önceden düşmüş durumda arkadaşınız, banka ilk takini yaptığı zaman. Kara listede birine kredi veremezler. Merkez bankası oluşturuyor bu listeyi.

Bir yakınından 10000 ödünç alsın.
Borcu kapatsın.
Ödemeyi de ay ay maaşından yapsın yakınına.

ya bir de varlık yonetim sirketine dusene kadar en azindan yapilandirma falan yapsalardı niye umursamamislar madem geliri var

biz kac secenek sunuyoruz odensin diye bazilari ne rahat ya
Rahatlık değil aslında, şöyle söyleyim, bir tanesine yapılandırma yapsa, diğer borç yine maaştan kesiyormus.

Onu da karşılamaları imkansizmis..
Yani aslında bir an önce kurtulmak istiyorlar ama....

Isyerinden maaşından kesilmek üzere avans alamazlar mi?
Yani ne bileyim,suan 30bin çok,10binse az gibi geldi gözüme yani halledilebilir gibi.

Arkadaslar merhaba, bu soruyu bir arkadaşım için soruyorum.
Durumu şöyle ozetleyim.
30.000 civarı değişik bankalara borçları var, ve şuan o borçlar varlık yönetim şirketine geçmiş durumda.
Her ay maaşından 3 de 1 oranında ödeme yapılıyor, daha doğrusu otomatik kesinti yapılıyor.

Ama borçlar bu şekilde ödendiği için hiçbir şekilde indirime girmiyor, ve yüksek meblağlar maaşından kesiliyor.

Herhangi bir yerden kredi çekme imkanları olsa, çok çok daha uyguna nakit olarak kapabilecekler.
Mesela 30.000 lik borcu, 10.000 liraya rahatlikla kapatabilirler.

Arkadaşımın sorusu şu ki, acaba kara listede olmalarına rağmen, kredi çekip, borçlarını kapatıp, bankaya ödeme yapabilme durumu var mı..
Teşekkürler simdiden cevap verenlere 😊
Bankadan değil Baska bir yerden kredi çeksin. Mesela esnaf odasının kredi oranları piyasaya göre hep düşük. Esnaf bir arkadaşından rica edip onun üstüne esnaf odasından kredi çekip ödesin

10 000 bir yakininda isteyecek zaten 2000 lira her ay maaşından kesiliyomus o 10 000 le borcunu kapatacak uç ay da da borç aldigi kisiye ödeyecek en çıkar yol bu tabi karşı taraf 10 000 i kabul ederse

10 000 bir yakininda isteyecek zaten 2000 lira her ay maaşından kesiliyomus o 10 000 le borcunu kapatacak uç ay da da borç aldigi kisiye ödeyecek en çıkar yol bu tabi karşı taraf 10 000 i kabul ederse
Malesef işte, olsa..
Öyle bir kimse yok hayatlarında.
Ailesi olmadıktan sonra kimse kimseye güvenip de çekmez ki.

Ben de çalışmadığım için yardımcı olamıyorum..
Ama bir arkadaş iş yerinden avans demiş.
Mantıklı geldi bakalım, bir de onu söyleyim .

6 binlik maaşları var 30binlik krediyi ödemedikermi sonra böyle sıkıntı işte

Borcuna sadık ol ayan birine neden borç verilsinki birde ölüm sağlık vs olmadıktan sonra ödemeli bence

Malesef işte, olsa..
Öyle bir kimse yok hayatlarında.
Ailesi olmadıktan sonra kimse kimseye güvenip de çekmez ki.

Ben de çalışmadığım için yardımcı olamıyorum..
Ama bir arkadaş iş yerinden avans demiş.
Mantıklı geldi bakalım, bir de onu söyleyim .
Açık söyliyeyim benim böyle bir arkadaşım olsa ben de vermem. Bankaların yaptığı sözleşme vs bir sürü belge varken bankaya ödemeyen bana hiç ödemez.

Benim bankaya 20 bin borcum vardı, bankadan çıktığı için 3 bin hemen ödeyin kapatalım dediler ve ödedim kapandı. Yani 30 bini 10 bin yaparlar evet hatta indirimi daha fazla bile yaparlar örnek veriyorum 8 bin denkleştirdim bunu alın kapatalım dendiğinde bildiğim kadarıyla yeterki ödensin açısından kabul ediliyor.

Benim bankaya 20 bin borcum vardı, bankadan çıktığı için 3 bin hemen ödeyin kapatalım dediler ve ödedim kapandı. Yani 30 bini 10 bin yaparlar evet hatta indirimi daha fazla bile yaparlar örnek veriyorum 8 bin denkleştirdim bunu alın kapatalım dendiğinde bildiğim kadarıyla yeterki ödensin açısından kabul ediliyor.
Kesinlikle öyle, nakitleri olsa kabul edecekler, onlar da emin.
Ama nakit bulamıyorlar, yada kredi çekemiyorlar...
Sorun o işte.

Back
X