banka kartı

canım zaten konuşmuyorum kaç gündür çok ağır laflar etti hak etmediğim halde... konuşmadığım için yanaşmaz yanıma

canım benim maaşım bin yediyüz lira... bu yazdıklarının hepsi ayda ne kadar bilmiyorum ama zaten arada kredi kartına bakıyorum... açık oluyo sürekli sorunca da bi şekilde gitti diyo... bi de yanına aldığı nakit parayla eve bişey almaz sürekli kredi kartından harcar yani bir sonraki aya ödeniir...

öyle sey mi olur yaa ben calısmıorum mesela esim kendi maas kartını veya kredi kartını bana veriyo biri onda biri bende duruo yaptıgı harcamaları da gelip soyluo sunu aldım bunu aldım die internet subesinin bile sifresini bilmio kendi hesabı oldugu halde. ben girip faturaları falan oduyorum. sizin kendi maasınız varken bunun sorumlulugunun kartınızın onda durması fln tuhaf yani.

Arkadaşın yaptığı gibi bir liste yap eşinle doldurun,herkesin ödeyeceklerini belirleyin.

Bizim evde eşim ev kredisini,aidatı öder.

Bende çocukların okul parasını ve faturaları ödüyorum.Eşim benim maaşımın kaçlira olduğunu bile bilmez.Eve yeterince katkım varmı? var.Geri kalan paranın nekadar olduğu ve nereye harcandığı onu ilgilendirmez.

ne kadar güzel çok şanslısınız yani... bizimki bana güvenmiyo ki aileme veririrm diye korkuyo hatta yazmıştım yine yazayım... bir hafta kaldım annemlerde orada harcadığım yüz elli liranın hesabını sordu bana ... olacak iş değil ya sanki kendi parasını harcıyorum... kendisi bir gün benden kira diye beş yüz lira aldı bir gece annesigilde kaldı ertesi gün tekrar para istedi kirayı yatırıcam diye... ne yaptın parayı sana vermiştim dedi harcadım bi şekilde gitti dedi... yani o benim paramı bi gecede harcıyo ben sesimi çıkarmıyorum ben kendi paramı bi haftada harcayınca kavga çıkıyo... zaten ne geldiyse başıma susmam yüzünden geldi

canım zaten konuşmuyorum kaç gündür çok ağır laflar etti hak etmediğim halde... konuşmadığım için yanaşmaz yanıma

canım anlaşılan senin 2.5 yıl önce yapman gerekenleri bu saatten sonra yapman gerekecek
yani banka kartına da sahip çıkacaksın
evin harcamalarından bihaber yaşamayı da bir tarafa bırakacaksın

yoksa bu böyle gitmez

ya sen eskiden olduğu gibi aynen boyun eğmeye devam edeceksin ya da evde sadece ev işi , kadınlık ve çocuk doğurmanın dışında da varlığını ortaya koyacaksın
yani artık eşinin senin ev içindeki maddi rolünü ve gerçekliğini görmesinin zamanın gelmiş de geçmiş bile

kendini sen silik göstermişsin be canım

tamam geçinmek için senin malın benim malım olup durmaz ama bu da olmaz

Son düzenleme:
kartın sende kalsın bencede çocuk gibi harçlıkmı isticen yani kocandan...
bizde herkesin kartı kendindedir...
zaten kendine harcamıyosunya yine ihtiyaçlarınıza gidiyo sonuçta..
taviz verme...

bizde her şeyi kendisi halleder... her ay alır 1000 lira yanına kira harçlık vs geriye kalanını da ufak ufak ister yanımda para yok diye ... ne hikmetse benim bankada para bitince cebinde para hiç eksik olmaz

bizde her şeyi kendisi halleder... her ay alır 1000 lira yanına kira harçlık vs geriye kalanını da ufak ufak ister yanımda para yok diye ... ne hikmetse benim bankada para bitince cebinde para hiç eksik olmaz

bak canım böyle ince hesapları olan şeffaf olmayan bir adama karşı sen de boş durma tedbirlerini al

ben yazdıklarından doğrusu eşine karşı hiç iyi şeyler hissetmedim.

şu yazdıklarına göre çıkardığım sonucu yazıyorum onca yıl evli kalsan birgün Allah korusun yuvan bozulacak olsa düşeğin durum ne biliyor musun? bizim buralarda şöyle bir laf vardır '' ELİ HAMUR KARNI AÇ KALMAK'' aynen böyle bir durum yaşarsın
sonra evlendikten sonra herşey ortak laflarına da güler geçerim
ne malum adamın çok güvendiği ailesinden birinin üzerine birikim yapmadığı hiçbirşey ispat edemezsin öyle bir durumda uyanık ol canım
sesini de gerekli yerde gerektiğince yükselt

canım durumuna çok üzüldüm.sizin asıl sorununuz iletişim kuramıyor olmanız.eşiniz kendi dünyasın da birşeyleri yaşıyor ama bunu sizinle paylaşmıyor tatlı dille konuşmaya çalışın.her ayın 15'ine oturun nereye ne kadar gidiyor hesap kitap yapın.geriye kalan parayla yatırım yapın.bebeğiniz küçükmüş daha büyüdükçe masraflarıda artıyor.ne yaparsanız şimdi yaparsınız bunu eşinize anlatın.kıyıda köşede bi miktar paranın olmasının insana güven verdiğini söyleyin.allah korusun acil bi sağlık sorunu,kaza vs. şeylerden bahsedin.5000tl nin 2000tlsi taksit fatura ödemeler için olsa bile 3000tl kolay kolay lüks yasamıyorsanız rahatlıkla yeter.
eşinizin iddaa,at yarışı,borsa gibi bağımlı olduğu şeyler varsa para buraya da gidebilir...kolay gelsin.allah yardımcın olsun

evlendiğimizden beri ikimizin de kartları ikimizdeydi, baktık paranın nereye gittiği belli değil birikmiyor, eşim kartını bana verdi, şimdi ben ona harçlık veriyorum. diğer herşeyi onun kartından hallediyorum kendi maaşımı da biriktiriyorum. ayrıca aileme de istediğim zaman gönderirim o da gönderir.

eşinin yaptığı çok yanlış kesinlikle taviz verme. evin erkeği benim deyip kadının parasına el koymaya çalışanlar ciddi manada komik geliyor gözüme. evlendikten hemen sonra başlamış eşin, evlenene kadar bunu kurmuş demek.

çok haklısın canım bakalım ne olacak bundan sonra

canım o kadar güzel yazmışsın ki tebrikler... adam zaten boşanacağımdan korkuyo neden böyle bi şey yapmasın ki çok haklısın

Halletmesin işte canım,madem evin geçinmesi için senin paranda kullanılıyor seninde haberin olsun nereye kaçlira para ödeniyor.Ve senin yapman gereken ödemelleri mutlaka kendin yap.Mesela kirayı internet şubesinden sen yatır maaşını aldığında.

Bizde hiç nakit kullanılmaz ekmek, su vs hariç.

İnteraktif bankacılık kullanıyoruz, eşim maaşının birazını kendine nakit ayırmak üzere ayırır kalan hepisini bana yollar (o çok yoğun) Bende tüm ödemeleri yaparım. Artan olmazda olursa altın, borsa, yatırım fonu olarak değerlendiririm. Eşimin haberi bile olmaz pek, sormaz bende söylemem. Biz varımızı yoğumuzu (kısaca bir ev parası diyeyim) tüp bebek masraflarına yatırdığımız için, şimdi şimdi ne birikebilirse çocuğun okulu için diyoruz.

Buradan yola çıkarak idareyi ele almak istediğini söylesen tepkisi ne olur ki ?

otomatik ödeme talimatı vermiş her şey kendi kartından ödeniyo... ben de her ay kart harcamalarına bakmaya utanıyorum napim sevmem öyle hesap sormayı ama bu adam hak ediyo

ben de öyle söyledim ama sen bana güvenmiyorsun ben sana nasıl güveneyim dedi

henüz çok yeniyiz. ama kimsenin gözü, diğerinin maaş kartında değil. daha nişanlıyken, hesabımızı kitabımızı yaptık. borçlar ne ortaya döktük. eve ne kadar para girecek, ne kadarı çıkacak gördük. ortak hesap açtık, maaşlarımız orda duruyor. borçlar, kira, faturalar ödendikten sonra geri kalan paradan belli miktarını altın hesabına aktarıyoruz, birikim yapıyoruz. kalanı da harçlık olarak alıyoruz. eşinin tavrı çok çirkin, taviz verme. ben erkeğim gibi bir cümle kuruyorsa, o zaman sen de ben kadınım evin geçiminden sorumlu değilim gibi karşı bir cümle kurabilirsin. ne kadar çirkin! taviz verme canım, böyle saçma şey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…