ben de şöyle düşünüyorum
sakın adamı cinsellikle tehdit etme bence başka taraflara kayma eğilimi potansiyel olarak varsa ters teper bahanesi olursun
bence evinin düzeni
kadınlık görevlerin vs konusunda üzerine sakın laf getirtme kesinlikle bu konularda eksiğini bulamasın
ama kartın konusunda da asla taviz verme
senin paranla sana erkeklik taslamasına müsade etme
canım eşin 3000 tl para alıyormuş hepsi mi kredi kartına gidiyormuş
3000 tl lik ne yiyip içip harcıyormuşsunuz kredi kartıyla bunu sor ona
senin maaşın ne kadar ?
evin aylık giderleri ne kadar haydi burada yapalım bir hesap canım ?
kira
elektrik
su
internet
telefon faturaları
doğalgaz / kömür
kredi kartı
mutfak masrafı
benzin
harçlık
bakıcı
aidat
taksit
aklıma geliverenler bunlar ekleyeceklerin varsa ekle canım
öyle sey mi olur yaa ben calısmıorum mesela esim kendi maas kartını veya kredi kartını bana veriyo biri onda biri bende duruo yaptıgı harcamaları da gelip soyluo sunu aldım bunu aldım die internet subesinin bile sifresini bilmio kendi hesabı oldugu halde. ben girip faturaları falan oduyorum. sizin kendi maasınız varken bunun sorumlulugunun kartınızın onda durması fln tuhaf yani.
canım zaten konuşmuyorum kaç gündür çok ağır laflar etti hak etmediğim halde... konuşmadığım için yanaşmaz yanıma
canım benim maaşım bin yediyüz lira... bu yazdıklarının hepsi ayda ne kadar bilmiyorum ama zaten arada kredi kartına bakıyorum... açık oluyo sürekli sorunca da bi şekilde gitti diyo... bi de yanına aldığı nakit parayla eve bişey almaz sürekli kredi kartından harcar yani bir sonraki aya ödeniir...
Arkadaşın yaptığı gibi bir liste yap eşinle doldurun,herkesin ödeyeceklerini belirleyin.
Bizim evde eşim ev kredisini,aidatı öder.
Bende çocukların okul parasını ve faturaları ödüyorum.Eşim benim maaşımın kaçlira olduğunu bile bilmez.Eve yeterince katkım varmı? var.Geri kalan paranın nekadar olduğu ve nereye harcandığı onu ilgilendirmez.
bizde her şeyi kendisi halleder... her ay alır 1000 lira yanına kira harçlık vs geriye kalanını da ufak ufak ister yanımda para yok diye ... ne hikmetse benim bankada para bitince cebinde para hiç eksik olmaz
canım anlaşılan senin 2.5 yıl önce yapman gerekenleri bu saatten sonra yapman gerekecek
yani banka kartına da sahip çıkacaksın
evin harcamalarından bihaber yaşamayı da bir tarafa bırakacaksın
yoksa bu böyle gitmez
ya sen eskiden olduğu gibi aynen boyun eğmeye devam edeceksin ya da evde sadece ev işi , kadınlık ve çocuk doğurmanın dışında da varlığını ortaya koyacaksın
yani artık eşinin senin ev içindeki maddi rolünü ve gerçekliğini görmesinin zamanın gelmiş de geçmiş bile
kendini sen silik göstermişsin be canım
tamam geçinmek için senin malın benim malım olup durmaz ama bu da olmaz
bak canım böyle ince hesapları olan şeffaf olmayan bir adama karşı sen de boş durma tedbirlerini al
ben yazdıklarından doğrusu eşine karşı hiç iyi şeyler hissetmedim.
şu yazdıklarına göre çıkardığım sonucu yazıyorum onca yıl evli kalsan birgün Allah korusun yuvan bozulacak olsa düşeğin durum ne biliyor musun? bizim buralarda şöyle bir laf vardır '' ELİ HAMUR KARNI AÇ KALMAK'' aynen böyle bir durum yaşarsın
sonra evlendikten sonra herşey ortak laflarına da güler geçerim
ne malum adamın çok güvendiği ailesinden birinin üzerine birikim yapmadığıhiçbirşey ispat edemezsin öyle bir durumda uyanık ol canım
sesini de gerekli yerde gerektiğince yükselt
bizde her şeyi kendisi halleder... her ay alır 1000 lira yanına kira harçlık vs geriye kalanını da ufak ufak ister yanımda para yok diye ... ne hikmetse benim bankada para bitince cebinde para hiç eksik olmaz
Halletmesin işte canım,madem evin geçinmesi için senin paranda kullanılıyor seninde haberin olsun nereye kaçlira para ödeniyor.Ve senin yapman gereken ödemelleri mutlaka kendin yap.Mesela kirayı internet şubesinden sen yatır maaşını aldığında.
Bizde hiç nakit kullanılmaz ekmek, su vs hariç.
İnteraktif bankacılık kullanıyoruz, eşim maaşının birazını kendine nakit ayırmak üzere ayırır kalan hepisini bana yollar (o çok yoğun) Bende tüm ödemeleri yaparım. Artan olmazda olursa altın, borsa, yatırım fonu olarak değerlendiririm. Eşimin haberi bile olmaz pek, sormaz bende söylemem. Biz varımızı yoğumuzu (kısaca bir ev parası diyeyim) tüp bebek masraflarına yatırdığımız için, şimdi şimdi ne birikebilirse çocuğun okulu için diyoruz.
Buradan yola çıkarak idareyi ele almak istediğini söylesen tepkisi ne olur ki ?
ben de öyle söyledim ama sen bana güvenmiyorsun ben sana nasıl güveneyim dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?