banka kartı

Medya sektöründe çalışıyorum. Konuk olarak aldığım bir aile danışmanı bana kredi kartlarına el koyma durumunu maddi şiddet olarak tarif etmişti. Şiddet sadece fiziksel olmaz demişti.

kesinlikle ben de böyle düşünüyorum hem maddi hem de psikolojik şiddet bana yaptığı psikolojimi bozuyo resmen

madem maaş kartına takmış sende tamam veriim ama kredi kartı alacam istediğim gibide harcıycam de valla bizde zaten maaş kartı muhabeti olmaz hiç daha öncede yazdım ama ben kredi kartımı yanımdan ayırmam ..sonuçta bişeye ihtiyacın oluyo o an için yanında nakit olmuyo ne yapacaksın...ve bana kredi kartın bu ay nekadar geldi yatırcam dediğindede cep telefonuma baksana hiç bilmiyorum derim o da bakar .bazende maşallah 2 aylık maaşa yakın gelmiş der bende napayım yani öleyimmi elbette alacam ,bakımlı olmam,güzel giyimmem hoşuna gidiyor eee bu da parasız olmuyor kocişim derim.susar yok zaten bişey demedim der ...yani sen üste çık,ona hesap sor ,kartınla ne almış ne satmış,herşeyin heabını sor ..o zaman bakalım napacak..ama gerçekten senin durumunda olan çok kişi var çalıştığım okuldaki öğretmen arkadaşlarn çoğu böyle.ama kendilerinden kaynaklanıyo ,tamam yatırım yapıyo olabilirsiniz,para sıkıntısı çekiyo olabilirsiniz ama unutmayın sizde çalışıyosunu....onun için eşinizin saygılı ve anlayışlı olması gerekir...herşeyin hesabını vermeyin sakın..işte şunu aldım falan demeyin.....bırakın kendisi hesap versin...

canım zaten maaşın nerdeyse hepsini alıyo ikiyüz üçyüz anca kalıyo içinde vermediğimi biliyo veririm diye korkuyo... kusura bakılacak bi şey yok zaten bencil hem de çokk

ailene yardım etme ne demek ya.evlendiniz,birbirinize karşı sorumlusunuz tamam.ama aileye sırt dönülmesini nasıl ister ki.yardım etmeye hakkınız yok mu ?

bunlar kadının parasıyla mı errrkek oluyor?madem o kadar erkekler,evi geçindirseler ya tek başına.kadını çalıştır,kartını elinden al,utanmadan ben erkeğim triplerine gir.yeterince erkeksen kadını çalıştırma yada aldığı maaşı kadına bağışla da görelim.

O zaman seni bu evlilikte çok zor bir süreç bekliyor.Akıllı davran ve iyi kararlar al ki 40 lı 50 li yaşlarına gelip geri baktığında eşine ayırdığın vakit için keşke deme.Bunu neden söylüyorum çünkü tüm ikili ilişkilerde güven çok önemliyken senin EVLİLİKTE güvenin bi kaç noktada zedelenmiş.Güven olmadan insan biriyle nasıl evli kalır ki..Hakkında hayırlısı olsun..

ben de bunu düşünüyorum bi ablası var çok sever onu maddi durumları da iyi değil hani dediğim o kredi kartı onlarda olabilir

sen niye ailene veremiyorsun peki? bunun adı çifte standart.bence senin harcamalarına güvenememesinin bir tane açıklaması var.kendi harcamaları şeffaf olmadığı için sana da güvenmiyor.

ailene yardım etme ne demek ya.evlendiniz,birbirinize karşı sorumlusunuz tamam.ama aileye sırt dönülmesini nasıl ister ki.yardım etmeye hakkınız yok mu ?

o olmadığını düşünüyo maalesef düşünce yapısı çok farklı anlayamıyorum onu

haklısın canım napacağımı şaşırmış durumdayım şu an

sen niye ailene veremiyorsun peki? bunun adı çifte standart.bence senin harcamalarına güvenememesinin bir tane açıklaması var.kendi harcamaları şeffaf olmadığı için sana da güvenmiyor.

çok güzel söyledin canım kendisi şeffaf olmadığı için bana da güvenmiyor

biriktirmem mümkün değil yok şuraya borcum var yok buraya borcum var diyo alıyo parayı elimden ben de tatsızlık çıkmasın diyorum ...

seninkiyle borç ödüyosa onun ki ne oluyo.elinde hiç para kalmasın da kimseye yedireme diye uğraşıyo kendince..allahım tam dayaklık..

bir bayan para kazanmayı bilecek de maaşını çekmeyi mi bilemeyecek olmaz öyle şey
kesinlikle ne maaş kartının kocaya verilmesini ne de kocanın maaş kartının alınmasını doğru bulmuyorum.

maaşını herkes kendisi çeksin .
ailenin gelir ve gider dengesi iki tarafın biraraya gelmesiyle oluşturulsun.

madem eşiniz '' evin reisi'' ymiş o zaman sıkıysa evin tüm maddi idaresini üzerine alıversin bakalım

o öyle ''evin reisi benim '' demekle yani lafla olmuyor icraat lazım.

11 yıllık evliyim maaş kartım bendedir eminim her erkek kadının maddi -manevi kendine bağımlı olmasını istiyor .Ama bende pabuç pahalıdır o kadar kolay değil
baştan tavrımı , sınırımı koydum ve de öyle gitti.
benim hiçbir zaman çalışıp evi geçindirme gibi bir yükümlülüğüm olmadığını madem evin reisi üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini eşime çok iyi işledim.
erkek milletine dünyayı versen yaranamazsın öyle de bir derdim yok zaten
böyle hayat bana gerçekten güzel
sonuçta biriktirdiklerimi mezarıma götürmeyeceğim gene eşime ve çocuklarıma kalacak bunu biliyorlar ya sorun yok

ben de calisiyorum. bugune kadar esim maasimi bile sormadi deil karti istemek...bazen paraya ihtiyacimiz olunca ben havale ediyorum onun hesabina..bu ay maasima dokunmadik bile..nereye harcadigima da karismaz

benm anladığm eşiniz kendi parasına dokunmuyor borçları sadece siz ödüyorsunuz kartınızı vermeyin ama bence bi önemli konu daha eşiniz kendi parasını ne yapıyor bende ilahiyat mezunuyum ama eşim çalışmama müsaade etmediği için kızıma bakıyorum evlendiğimden beride maaş kartı bendedir çekeriz beraber iiçinden harçlık ver bana der veririm gerisi bende kalır hiçte hesap sormaz ne yaptın diye bence evlilik bu değil evlilikte bişey saklanmamalı heleki parayla erkeklik olmaz sizin borç ödeme mecburiyetiniz yok erkek evin geçimini sağlamak zorunda gerçekten şu an çok sinirlendim eşinize taviz vermeyin hatta hesap sorun onun aldığı para ne işe yarıyormuş nereye gidiyormuş o size hesap sormayı biliyorda vermeye gelince neden bozuluyor araştırın bence birazcık sonuçta kendi ayakları üstünde duran bi bayansınız.

ben de calisiyorum. bugune kadar esim maasimi bile sormadi deil karti istemek...bazen paraya ihtiyacimiz olunca ben havale ediyorum onun hesabina..bu ay maasima dokunmadik bile..nereye harcadigima da karismaz

böyle bir eşiniz olduğu için çok şanslısınız

27h eşiniz parasını nasıl değerlendiriyor?

canım ya cok iyi anlıyorum seni ama sanırım en başta hata yaptın.En basta o kartı vermekle taviz vermiş oldun.Hiç vermeyecektin..

nasıl bir saçmalıktır bu.. kesinlikle taviz vermeyeceksiniz ama en büyük hatayı ilk verdiğinizde yapmışsınız. en başta nasıl alıştırırsanız öyle devam ederdi. tavırda yapsa kızsa da direnin sonuçta siz çalışıp kazanıyorsunuz

Ben de eşim de kamu çalışanıyız. Yeni düğün yaptığımız için onun kredi kartları borçlarımız var. Kendi maaşını direkt yatırır.
Benden de gerekliyse çeker ama aslaa kartı bana ver bilmem ne demez. Bir kere ima etti benim hesabım karışıyordu her ay krediden dolayı.
Senden çekip bana yatıralım 15inde dedi. Kusura bakma ben bir yere giderken senden harçlık mı alcam dedim sustu. Taviz vermeee anamız babamız bizi elin oğluna muhtaç olalım diye okutmadı...

ek kart denen bi olay var arkadasım git ek kart için başvur hem esınde hem sende olsun para.istediğinizde cekın paranızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…