Barışmak istedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanın kendine yaptığını kimse yapamazmış, yakacaksa kendi hayatını yakacak ahretlik, ki zaten bu konuda istediği yorumlar adamın istediklerini yaparsın çok da mutlu olursunuz denmesi, yaşadıklarını yaşayan olumlu örnekler arayışında aslında, o yüzden bizim tavsiyeler önemsiz geliyor, ben kendi çocuğuma bile bu kadar tavsiye vermedim, evlat mı tanımadığım bir kız mı daha öncelikli ?

O kadar ne yazıyorum, kızım aynı kafayla gelse Allah selamet versin çocuğum derim, koskoca birini zincirle bağlayacak değiliz hoş.
Kendine eziyet ediyor aslında,dediğin gibi hepimizn onay vermesini bekledi açıkcası.
Bunun nesine onay verilir ki ahretlik,yada yaşa görmü diyelim bunuda dedik gerçide.

Bana bu teklifle gelseydi kızım az çok tahmin edersin ne yapacağımıda.

yani aşık oldum ama şorta cropa veda etmem lazım dediğinde sen bilirsin mi diyeceksiniz? aşk için neden kıyafetlerini değiştiriyorsun sana saygısı yokmu vs diye konuşmayacak mısınız. belki buda onun kararı değil adam öyle istedi diye veda ediyor.
Ben eğer kızıma zerre kadar dahi olsa kendine saygı duymayı öğrettiysem kıyafetlerini kısıtlayan hayatını ipotek altına alacak biriyle evlenmez ama diyelim ki aynı sizin erkek arkadaşınız gibi birine aşık oldu, bu yaşa kadar bizden öğrendiklerini silip illa da ben bu adamla evleneceğim diyorsa, o saatten sonra zaten aynı sizin gibi ne desem dinlemeyeceğinden boşa nefes tüketmem, yaşa da gör çocuğum derim zira hatırlatırım siz de kızım da 15’inde ergen değilsiniz 28 yaşında yetişkin biri kendine saygı duymuyor, kendine saygı duyulmasını sağlayamıyorsa anneler ne yapsın?

Şu an annenize deseniz ki anne ben bu adamla sen istemesen bile evleneceğim, anneniz sizi durdurabilecek mi, siz annenizi dinleyip adamdan vazgeçecek misiniz?
Hayır, aksine anneniz ne derse desin ağlasa da dövünse de gideceksiniz, sizde o potansiyel var yorumlarınız bunu gayet net belli ediyor.

Sen Mune Mune 'nin verdiği mesajı alamadın herhalde,o mesajın altında çok anlamlar yatıyor oysaki.
Abla anlasa o adamla ne işi var🤷‍♀️ Şöyle kariyerim var böyle şu okulu okudum, yurt dışına çıkacağım ev alacağım diyor ama iş gönül işine gelince tırt

deniz konusunda mayo bikini yok dedi şu yarı tesettür tankini mayolar olurmuş, kıyafet için biraz sıkmış olabilirim dikkat edicem dedi, çalışma konusunda başka bir yerde çalışabilirsin hem kafan dağılır bu şehirde bir iki arkadaş edinirsin maddiyat için değilde yalnız kalıp bunalmamak için çalışabilirsin dedi, çocuk olunca zaten kendimde istemez mişim yada onların şirkete geçermişim. gelinlik konusundada babası hassasmış ona göre birşey giyersin beni idare et dedi, balayı tatili için deniz değilde istersen italya falan olur dedi.
Çalışabilirsin mi dedi? Lutfetmiş, koskoca kadınsınız izin mi alacaksınız? Bunları duymak, bu muameleyi görmek için mi bugünlere geldiniz? Eğitimi, mesleği, ekonomik özgürlüğü olan kadınlar olarak bunu mu kendimize reva göreceğiz? Yerimizde olmak isteyen ama bizim imkânlarımıza sahip olamayan birçok kadın varken, siz kendinizi bu adamın prangalarına mı vuracaksınız hem de kendi rızanızla?

Ama önemli olan sizin inancinizdan dolayı kapanmaniz. Yani eşiniz istedi diye değil de kendi iradenizle. Eşimin hemen hemen tüm akrabaları kapalı, ben açığım. Eşim eminim ki kapansam sevinir. Ama bana bir günden bir güne kapan demedi. Diyemez, çünkü beni sevdiğinde ben böyle giyiniyordum. Farklı biri değildim,
Profilini görünce qr kodu okutasım geliyor konudan bağımsız :KK52:

Kızlar konularımı bilen bilir. Aşırı kıskanç baskıcı müdahale eden ama bir o kadar merhametli herşeyime koşan maddi manevi yanımda olan aşık olduğum adam bir yıldır ayrı olmamıza rağmen dün tekrar özürler diledi barışmak istedi. Ben ise geçen sefer sormuştum size beni tanımam isteyen biri vardı onunla yeni yeni görüşmeye başladım en azından tanımaya çalışıyorum arkadaş olarak. Ancak eski sevgilim iletişime geçince yine eski günler geldi aklıma bu sefer kötü olanlar değil hep iyi olanlar unutmayı beceremedim bir türlü. Ama dönersem değişmiş midir yoksa yine beni bunaltır mı bilmiyorum. Ona bir şans verip tekrar hareketlerine mi baksam bu sefer annesine söylemiş geleceklermiş. Yoksa noktayı koyduğum şekilde aynı kararlılıkla bu aileden uzak mı durayım. Fikirlerinizi bekliyorum
Değişmemiştir hatta bu defa daha beter bile olabilir çünkü siz onu her durumda kabul ediyorsunuz izlenimine girebilir

Öyle insanla ömür mü geçer . Ömür törpüsü. Evlerden ırak.
⬆️ Bu mesaja
Bu cevabı verdiğine göre konu açıldığından beri gram ilerleme kaydedememişsin.
Sizin giyim tarzınız nasıl hiç karışan olmadı mı veya çalışma diyen
Yazanlar boşuna yazıyor değil mi? Şu mesajına "evet herşeyime karışıyor ama çok mutluyum" yazan birisi olsa hemen kabul edeceksin, onu bekliyorsun.

KahveCekirdegi7 KahveCekirdegi7 bak istiyorsan daha kapalı şeyler giyebilirsin. Hatta istiyorsan kapanabilirsin. Ama sadece sen istiyorsan yapmalısın.

Sen kabul etmek istemiyorsun ama olay sadece kıyafetler değil.
Zengin olabilir ama onun ve ailesinin istediği şekilde yaşadıktan sonra parayı ne yapacaksın? Kukla değilsin!

Ahretlik yine mi bu konudasın 🤦‍♀️
Benim tatlı iyi kalpli ahretliğim, tecrübelerimiz bize öğretti ki herkes kendi seçtiği yoldan yürür, bu arkadaşımızın kendisiyle alakalı tek seçimi bu adam, diğer tüm seçimlerini adama bırakıyor.

Giyemeyecek de olsa zira veto yer, çoktaaaan gelinlik modelleri baktım bile, kına elbisesini de klasik olsun diye kırmızı seçtim ama mor’a itiraz eden kırmızıya da karşı çıkabilir bilemedim🙄
Bunları giyerse kayınpeder oğluna, karını servis mi ediyorsun der

Eski erkek arkadaşınız bir yıldır yastayım dedikçe sizin aklınız karışacak ve bana göre kesinlikle geri döneceksiniz ama madem sordunuz yazayım, aşk evliliği yaptım ama biriyle beraber olmak için yalnızca aşk yeterli değil, karakterine de aile yapısına da bakmak lazım.

Eşim giydiğine yediğine içtiğine karışan biri değildir, niye mor giydin demez mesela.
Kıskançlığı, kadını kısıtlamayı özgüven sorunu olarak görür, ailesi de kimseye karışan insanlar değillerdir, bana bundan sonra şöyle giyineceksin demediler hiç, zaten hakları da yok, bende her şeye kafa sallayıp tamam diyen bir kadın değilim.

Yöntem mi istiyorsunuz? Sizi kısıtlamayan, giydiğiniz kıyafetin kol boyundan etek boyuna, renginden şekline kadar hiçbir şeyine karışmayacak, onu yap bunu yap demeyecek, sizi manipüle etmeyecek, seviyorum adı altında kıskançlık yapmayacak, ailesinin hem kültür hem görüş ve davranış olarak sizin ailenizle denk olan ,karışmayan, kısıtlama ve baskı yapma hakkının olmadığını bilen bir ailenin oğluyla birlikte olun, eski erkek arkadaşınız bu kriterlere uymuyor.

28 yaşındasınız ama kusura bakmayın 16 yaşında kız gibi bir düşünce yapınız ve davranışınız var, insan kendini bu kadar manipüle ettirir mi?
Adam yastaymış diyorsunuz, her söylediğine inanıyorsunuz, aşık olmaktan aşk olunca kestirip atamamaktan bahsediyorsunuz?

Bu aşk değil, siz aşkı bu sanıyor olabilirsiniz, belki siz aşık olmuş da olabilirsiniz ama adam size aşık değil, aşık adam sevdiğini kıskanır, sevdiğine karışır lafları erkeklerin kadını istediği gibi yönetebilmeleri için uydurdukları bir şeydir.

Sizin kendinize ve ailenize saygınız yok mu? Sizi okutmuşlar meslek edindirmişler, profilde yazana göre mühendismişsiniz, onca yıl oku mühendis ol, bir adam denize girme, arkadaşlarınla görüşme, örtün, çalışma diyor sizde hala acaba olurumuz var mı diye düşünüyorsunuz.

Aşk kendi benliğinden, kişiliğinden vazgeçmek demek değildir, kadın sahiplenilecek bir eşya, namusu korunup kollanacak aciz bir canlı değildir.

Sizin önceki konularınızı az çok biliyorum, bu adamdan vazgeçmezsiniz, sizin ona zaafınızı bildiğinden adam da size yazıp kandırmaya devam edecek çünkü onu bu karakteriyle sevecek başka kadın bulamaz, özür dilerim ama aklı başında hiçbir kadın ona itaat etmez çünkü.

Hayat sizin istediğiniz gibi harcamakta özgürsünüz, taşıma suyla değirmen dönmeyeceği gibi, bizim aklımızla da hareket etmeyeceksiniz nasılsa, o yüzden en azından siz geleceğinizi görün, sizin durumunuzda olan genç kadınlar belki hatadan döner diye yazıyorum.

Siz bu adamla evlenince altın kafesteki kuşa döneceksiniz, şimdi psikolojik baskı yapmakla kalıyor, evlenince dayak yiyeceksiniz, nikah yapılınca sadece adam değil cümle sülalesi karışacak size, ailesine her laf söylediğinizde adama destek için annesiyle babası da gelip beraber dövecekler sizi, mesleğinizi unutun zaten, asla çalıştırılmayacaksınız, bir tane arkadaşınız bile olmayacak çünkü evli kadının arkadaşı kocasıdır diyecekler.

Bir süre sonra sorgusuz sualsiz karakterinden vazgeçmiş itaatkar birine dönüşeceksiniz, başka çareniz de kalmayacak çünkü kucağınızda en az 2 çocuğunuz olacak, boşanmak isterseniz çocuklarınızı almakla tehdit edecek susacaksınız, siteye gelip pişmanım kurtulamıyorum konusu açacaksınız, boşan diyenlere de savunma olarak ailem arkamda değil, işim yok, çocuklarım babasına düşkün yazacaksınız.

Size hayatta başarılar dilerim.
Altın kafesteki kuş=kuzenim. Eşi asla ve asla dinle alakası olmayan biri ama kuzenimi kapadı. Kuzenim de madem kapandım namaza başlayayım dedi. Kuzenimin tuttuğu takım bile değişti. Eşi çok saygısız birisi. Örnek çok ama uzun uzun anlatmaya gerek yok. Şimdi çok güzel bir evleri, kocaman televizyonları, mükemmel dekorasyon eşyaları var. Zengin akrabalarının havuzlu villalarında yapılan tatiller var. Ama kuzenim girmez o havuza. Çocukları girer, eşi girer. İlk tanışmaları düğüne giderken olmuş. Ortak bir arkadaşlarından kuzenimin numarasını almış ve aldıktan hemen sonra sen şimdi siliyosun diyip kuzenimin numarasını sildirmiş. Çok güzel bir kız. Yazık etti diyorum başka bişey demiyorum

Altın kafesteki kuş=kuzenim. Eşi asla ve asla dinle alakası olmayan biri ama kuzenimi kapadı. Kuzenim de madem kapandım namaza başlayayım dedi. Kuzenimin tuttuğu takım bile değişti. Eşi çok saygısız birisi. Örnek çok ama uzun uzun anlatmaya gerek yok. Şimdi çok güzel bir evleri, kocaman televizyonları, mükemmel dekorasyon eşyaları var. Zengin akrabalarının havuzlu villalarında yapılan tatiller var. Ama kuzenim girmez o havuza. Çocukları girer, eşi girer. İlk tanışmaları düğüne giderken olmuş. Ortak bir arkadaşlarından kuzenimin numarasını almış ve aldıktan hemen sonra sen şimdi siliyosun diyip kuzenimin numarasını sildirmiş. Çok güzel bir kız. Yazık etti diyorum başka bişey demiyorum
Oda karıştırmasaydı kendisine neden ses çıkarmadı

Çocuğa anne mi baksın başkası kısmını sormadım ki ben. Baba olarak çocuk bakımına katkısı olacak mı? Gece kalkacak mı, altını değiştirecek mi?
Ev işi yapar mı neden bilmiyorsun? Bunlar neden konuşulmuyor?
Askılı, mayo giymek beni öldürmez diyorsun ama asıl konuları hiç sormamışsın bile.
Yani ev işi yapan çocuğa balan gece kalkan bir baba olsa askılı gitme mayo giyme dese sözünü dinlemek mantıklı mı olacak dediklerini uygulamam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X