Eski erkek arkadaşınız bir yıldır yastayım dedikçe sizin aklınız karışacak ve bana göre kesinlikle geri döneceksiniz ama madem sordunuz yazayım, aşk evliliği yaptım ama biriyle beraber olmak için yalnızca aşk yeterli değil, karakterine de aile yapısına da bakmak lazım.
Eşim giydiğine yediğine içtiğine karışan biri değildir, niye mor giydin demez mesela.
Kıskançlığı, kadını kısıtlamayı özgüven sorunu olarak görür, ailesi de kimseye karışan insanlar değillerdir, bana bundan sonra şöyle giyineceksin demediler hiç, zaten hakları da yok, bende her şeye kafa sallayıp tamam diyen bir kadın değilim.
Yöntem mi istiyorsunuz? Sizi kısıtlamayan, giydiğiniz kıyafetin kol boyundan etek boyuna, renginden şekline kadar hiçbir şeyine karışmayacak, onu yap bunu yap demeyecek, sizi manipüle etmeyecek, seviyorum adı altında kıskançlık yapmayacak, ailesinin hem kültür hem görüş ve davranış olarak sizin ailenizle denk olan ,karışmayan, kısıtlama ve baskı yapma hakkının olmadığını bilen bir ailenin oğluyla birlikte olun, eski erkek arkadaşınız bu kriterlere uymuyor.
28 yaşındasınız ama kusura bakmayın 16 yaşında kız gibi bir düşünce yapınız ve davranışınız var, insan kendini bu kadar manipüle ettirir mi?
Adam yastaymış diyorsunuz, her söylediğine inanıyorsunuz, aşık olmaktan aşk olunca kestirip atamamaktan bahsediyorsunuz?
Bu aşk değil, siz aşkı bu sanıyor olabilirsiniz, belki siz aşık olmuş da olabilirsiniz ama adam size aşık değil, aşık adam sevdiğini kıskanır, sevdiğine karışır lafları erkeklerin kadını istediği gibi yönetebilmeleri için uydurdukları bir şeydir.
Sizin kendinize ve ailenize saygınız yok mu? Sizi okutmuşlar meslek edindirmişler, profilde yazana göre mühendismişsiniz, onca yıl oku mühendis ol, bir adam denize girme, arkadaşlarınla görüşme, örtün, çalışma diyor sizde hala acaba olurumuz var mı diye düşünüyorsunuz.
Aşk kendi benliğinden, kişiliğinden vazgeçmek demek değildir, kadın sahiplenilecek bir eşya, namusu korunup kollanacak aciz bir canlı değildir.
Sizin önceki konularınızı az çok biliyorum, bu adamdan vazgeçmezsiniz, sizin ona zaafınızı bildiğinden adam da size yazıp kandırmaya devam edecek çünkü onu bu karakteriyle sevecek başka kadın bulamaz, özür dilerim ama aklı başında hiçbir kadın ona itaat etmez çünkü.
Hayat sizin istediğiniz gibi harcamakta özgürsünüz, taşıma suyla değirmen dönmeyeceği gibi, bizim aklımızla da hareket etmeyeceksiniz nasılsa, o yüzden en azından siz geleceğinizi görün, sizin durumunuzda olan genç kadınlar belki hatadan döner diye yazıyorum.
Siz bu adamla evlenince altın kafesteki kuşa döneceksiniz, şimdi psikolojik baskı yapmakla kalıyor, evlenince dayak yiyeceksiniz, nikah yapılınca sadece adam değil cümle sülalesi karışacak size, ailesine her laf söylediğinizde adama destek için annesiyle babası da gelip beraber dövecekler sizi, mesleğinizi unutun zaten, asla çalıştırılmayacaksınız, bir tane arkadaşınız bile olmayacak çünkü evli kadının arkadaşı kocasıdır diyecekler.
Bir süre sonra sorgusuz sualsiz karakterinden vazgeçmiş itaatkar birine dönüşeceksiniz, başka çareniz de kalmayacak çünkü kucağınızda en az 2 çocuğunuz olacak, boşanmak isterseniz çocuklarınızı almakla tehdit edecek susacaksınız, siteye gelip pişmanım kurtulamıyorum konusu açacaksınız, boşan diyenlere de savunma olarak ailem arkamda değil, işim yok, çocuklarım babasına düşkün yazacaksınız.
Size hayatta başarılar dilerim.