Bartholin Kisti (Absesi )

Öncelikle çok geçmiş olsun. Onun ağrısı sancısı hiçbir şeye benzemez.2 kez yaşadım geçene sene. İlkinde dr gittim be antibiyotikle 3. Gün patladı ve patlar patlamaz sancısı bitti.2.sinde baktım olmucak artık cerrahi operasyonla aldırdım.operasyon deyince göz korkmasın narkoz la ilk gün orayı açıp gümüş nitrat koydu.o kökü yukarı çekermiş. O kök karın arkasına uzanırmış aradan 3 gün geçince orayı tekrar açıp o koyduğu gümüş nitrat aldı. Çok şükür kökünüde kazıdı. Sakın gözünde büyütme ve hemen git ve aldır. Ve ben bu işlenler olurkende hamileymişim çok yeni oldugu için fark edilmedi. Çok şükür problem yok bebegim 2 aylık oldu.Bunun sonu yok onun acısı gibi de yok. Tekrarlıyor..... hemen git...

Çok teşekkür ederim. O kadar kafam karışık ki ne yapacağımı şaşırdım kendime cunaya kadar zaman verdim o zamana kadar geçmezse gidicem doktora ama çok korkuyorum. İlaç ne önerebilirsiniz ilaçla atlatırsam şimdilik benim için çok daha iyi

Korkmana gerek yok bartholın apsesı ıse eger doktor narkoz verıp orayı boşaltıyor zaten gıtmezsen orası dahada buyuyup hareket edemycek hale gelıyorsun sana tavsıyem gecıkmeden ıı bır doktoro muayene ol derim yoksa kendılıgınden gecmesı şansa kalmıs 1 sene boyunca kac kez tekrarladı bılmıyorum her yolu denedım sıcak su banyoları 3-4 kerede kendım boşalmasını sagladım en son ıkı taraflıda şişti mecbur kaldım yıne hastaneye gıtmeye cok sısmedıgı ıcın narkoz vermeden boşalttı orayı spreyle uyuşturup .gercekten agrısı cok kötu oluyor Allah yardmcın olsun

Rica ederim ama ilaç önermem ne kadar doğru olur bilmiyorum.agumentin kullanmıştım.3. Günün sonunda akmaya başladı. Onu sen anladığın anda vajinaya bastırarak o içindeki intihapı akıtman gerek.aktıkça rahatlıcaksın. Ama o bartolin apsesi nin içinde kapsül olurmuş o alınmadığı sürece tekrarlarmış. Dr git aldır yaşama bi daha.

Yine de teşekkür ederim . Sanırım cesaretimi toplayıp doktora gidicem. Umarım herşey yolunda gider kurtulurum bu ağrıdan((​

Yine de teşekkür ederim . Sanırım cesaretimi toplayıp doktora gidicem. Umarım herşey yolunda gider kurtulurum bu ağrıdan((​
Bende gecer düzelir die gitmemiştim tam 5 gun agrısını cektım en son gecelerı agrıdan uyuyamıyordum doktoro gıttmı doktor bana ilaç vermedı çünkü baya kötü olmuştu hemen apseyi boşalttılar .dunyalar benım oldu .doktor tavsıyesı olmadan ilaç kullanmanıda önermem belki daha farklı bişeydir git muayenenı ol erteleme derim .birazda olsa rahatlamak istersen duşa gırdıgınde orayı yakmayacak derece sıcak suyla masaj yap benim 1-2 kez öle akmıştı apsem

Kızlar tekrar merhaba
Bu sabah doktora gittim doktor görür görmez çok şişmiş boşaltmamız lazm dedi. Çok korkuyodm ama gerçekten korklcak bişe yokmş uyutup boşalttılar apseyi.inanlmaz rahatladm artk uykusuz gecelere son Beni cesaretlendirdiğiniz için teşekkür ederim bu ağrıyı yaşayan kim var hiç beklemesn hiç değmez o acıyı çekmenize şimdi eve geldm ve dileğim gibi harelet edebiliyorm :)

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN .DEMİŞTİM GERCEKTEN AGRI CEKTIGINE DEYMIYOR .İNŞALLAH TEKRARLAMAZ BİDAHA.

İnş çok teşekkür ederim:)) ama o kesiğe dikiş atmadı kendi kendne kapanıcak dedi o biraz kafamı karştrdı biraz kanamam var şuan

kanama normal 1-2 gun az az oluyor .dikişim vardı benım ama tamamını kapatmamıştı açık kalan yerden apse aksın die açık bırakmıştı zaten kendılıgınden kapanıyor . tuvalete gıttıkce elınle orayı sık içindekiler iyice boşalsın doktorum bana öle sölemişti .

Çok teşekkür ederim hiç cvpsız bırakmadn beni Allah razı olsun :))

ne demek faydam olabildiyse ne mutlu ALLah kimseye yaşatmasın kendine iyi bak :)

Arkadaşlar bende bu dertten çekenlerdenim. Bende şu anda bi sıkıntı yok çok şükür. Belki fikir olur diye yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Ben bu sıkıntıyı bi kaç kez yaşadım. Neşterle müdahale de oldu ama tekrarladı. Ve sonralarında bi daha ameliyat olmadan hatta doktora gitmeden kendim evde çözdüm. Bende bu durum neşter müdahalesinden sonra 2 kez tekrarladı. İlkinde pek zorlamadı dolerex ağrı kesici kullandım ve sıcak presle hemen patlamıştı. 2. Beni çok zorladı. Gebelik planladığım için antibiyotik almak istemedim. Bende Günde 2 bardak beyaz dut kaynatıp içtim. Tabi ağrı için yine dolerex kullanmak zorunda kaldım. Ve sürekli sıcak pres uyguladım. Ve doğal antibiyotik olan soğanı közledim şişliğin üzerine koydum bunu şişlik oluştuktan 3 gün sonra yaptım. Ve o gün apse söküldü azar azar sürekli aktı. Bende rahatlamıştım.
Benim deneyimlerim bunlar umarım işinize yarar arkadaşlar.

Merhaba günlerce burada bartolin konusunu araştırdıktan sonra operasyon geçirmiş biri olarak sırf bilgi vermek için siteye üye oldum. 36 yaşındayım ve ilk kez sağ sağ tarafta kist gibi ortaya çıktı. Başta erik kadardı sonra emin değilim ama kayısı ya da yumurta kadar oldu ve ağrımaya, batmaya başladı. Görüntü olarak apse değildi. O yüzden kist sandım. Ağrı dayanılmaz değildi ama panikledim ve devlet hastanesine gittim. Bartolin apsesi olduğunu söyleyip antibiyotik verdiler. sıcak su torbasıyla kompres yaptığımda biraz iniyordu. 2 gün Saraçoğlu kürünü yaptım ama sanki şişirdi. Ağrısı arttı o yüzden bıraktım. Korktum ve özel bir doktora gittim. ( Bu arada evden çıkmadım 10 gün) 11. günümde özel doktor apse büyük ve boşaltmam lazım dedi. Ağızlaştırma yöntemi falan da değil sadece boşaltıp dikmek. Ama acele etmeyelim istersen çok ağrın yok gibi sanki biraz daha ilaç kullan sen bilirsin dedi. Tekrar etme riski bu kadar fazlayken sadece kesip boşaltmasını istemedim. Nedense diğer yöntemleri söylemedi. genel anestezi olacak dedi. Neyse ben ağızlaştırma yöntemini istiyordum ama operasyondan çok korkuyordum zaten toplantılara gidemiyordum. Bir de operasyon sonrası bir hafta 10 gün dikiş acısı mı çekeceğim diye korkuyordum. Bu arada sıcak değil soğuk kompres yap dedi bu doktor bana. Toplarmış bir tarafa. Yaptıkça sertleşip bir tarafa toplandı şişlik. Kendi kendine patlayacak diye heveslendim ama görüntüde hiç iltihaplı deri yoktu. Herneyse başka bir klinikte genel anestezi ile ağızlaştırma yöntemiyle operasyon geçirdim dün yani 14. günümde ve inanamadım. Burada okuduklarımda dikiş batar, tuvalet esnasında yanar en azından birkaç gün muhakkak olur sanıyordum. Yani bugün 2. günüm ve hala hissetmiyorum dikiş yok sanki. Sadece dokununca biraz acır gibi oluyor ama dokunmazsam sanki hiç operasyon geçirmemiş gibiyim. Batikon da yakmıyor. İz kalmayacak dedi. Lokal birşey de yaptım birkaç saat hiç hissetmezsin dedi. Ben o saatler geçince hissedeceğim sandım ama yok. Başta birazcık yanma oldu ama gümüş nitrat falan yok içini temizledikleri sıvı yüzündenmiş ama belli belirsiz bir yanmaydı 15 dk falan sürdü. Yani demem o ki korkulacak birşey yokmuş. Devlet de yapar dedim gittim ama kötü bir deneyim yaşadım göze aldım masrafı bastım gittim.Eve gelince arkadaşım baktı ve aynada bana da gösterdi. Hoşuma gitmedi tabi. Bir delik daha var gibiydi ama çok içerde, görünecek gibi değil ve belki de yeni diye gözüme battı. Bir ara şüphelendik işlem yapmadı da kandırdı mı diye :) Ya bu normal mi? Şaşkınım...

Bu kist bende de çıkıyor ama strese bağlı dedi benimkini. Ve hemen 1 haftaya geçiyor. Top gibi vajina dudaklarımın hemen yanında çıkıyor.

Merhaba hangi doktora gittiniz Hangi şehirde bende tamamen aldırmak istiyorum bunun için doktor araştırıyorum da yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba, bartolin bezinizi tamamen aldılar değil mi? Ağrılarınız tam olarak kaç ay sonra geçti? Ben de bezlerden birini aldıracağım ancak korkuyorum, aylarca ağrı çekenler oluyormuş. Kaç ay sonra ilişkide ağrı sızı kalmadı? Bir de öncekine göre ilişki sırasında kuruluk hissediyor musunuz? Tek bez yeterli oluyor mu? Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…