Bartholin kisti

BEnde de ayni sorun var yarin dr ye gidecegim siz gittiniz mi bilgilendiririm sizi de

Canin bu surekli tekrarlarmis aldir kurtula getirddi ama pekte tabsiye edilmiyor gumus nitrat uyg varmis onu da inerdi ama yine tekrarlar dedi bakalim karar vermeye asamasindayim
Çok geçmiş olsun canım. Bartolin kisti öyleyse bizimki de. Tamamen kücülüyor yok oluyor değil mi indiğinde. Bi de şiştiğinde tüm vücudumda bir kırgınlık ağrı oluyor. Bi bu eksikti. Umarım bir daha tekrarlamaz seninki de. Ben sıcak su tuttum 2. Defa olacağını anladığımda 10 dakika kadar ve hafif de masaj yaptım. Şişmeden hemen küçüldü. Ama bu ara sanki yine olacak gibi hissediyorum):

Aynen bende sicak su yapiyorum iyi geliyor rahatlatiyor... evet canim tamamen küçülüyor ama o sistiginde her yerim agriyor sanki. Gümüş nitrat aklima yatti bakalim ins ise yarar yaptırır isem haber verecegim

Aynen bende sicak su yapiyorum iyi geliyor rahatlatiyor... evet canim tamamen küçülüyor ama o sistiginde her yerim agriyor sanki. Gümüş nitrat aklima yatti bakalim ins ise yarar yaptırır isem haber verecegim
Belirtilerimiz çok benzer. Seni çok iyi anlıyorum o yüzden): çok gecmiş olsun canım. Yaptırsan da yaptırmasan da güzel haberlerle gelirsin inşallah.

Hanımlar ben de 3 4 senedir bartholin kistinden muzdarip biri olarak apseleşme sonucu 9 Şubat'ta marsupializasyon ameliyatı oldum. 2 haftaya tekrar şişti. Doktor da şaşırdı. Şırınga ile boşalttılar. Bir hafta sonra tekrar şişti resmen 3 haftada 3 kez apse beni mahvetti. 3.de artık internete bartholin kisti yazdığınızda çıkan ve bu konuda bilgi birikimine mevcut bir doktordan randevu aldım. Gümüş nitrat kullanarak ameliyatımı 6 martta yaptı. 17gün geçti. Şükürler olsun ki tekrar şişlik olmadı inşaallah olmaz gerçekten çok kötü resmen bartholin kisti yüzünden bilmem kaç defa muayeneye gittim. Muayenesi ayrı ameliyatı ayrı sıkıntılı bir süreç. En hassas yer. İnşaallah benim de bu sıkıntıya yakalanan herkesin de bir daha tekrar etmez hatta olanların da kaybolsun bir an evvel. Anlatılmaz yaşanır. Daha da tekrarı olmasınnnnn

Geçmiş olsun canm. Bende sizlere bir soru sormak istiyorum bende bartholinden şüpheleniyorum eşimle ilişki sonrası hep o bölgede ufak bir şişlik oluyordu. Sonra geçen ay hemeroit gbi kocaman şişti ilişki sonrası korktum sonra yarim saate indi. Başka muayene icin doktora gttm sonra laf arasnda bu şişliği de sordum doktor bisey yoktur falan dedi sallamadı. Dün de ilişkiden sonra balon gbi şişti. Çok şükür ağrım yok ama bu neyin nesi çözemedim beni aydınlatabilir misiniz

Mesajınızı yeni gördüm bartholin kisti aslında anlaşılır eğer doktor güven vermediyse başka doktora bir görünün derim. Ben ilk farkettiğimde bi haftada 3 doktora gitmiştim

Mesajınızı yeni gördüm bartholin kisti aslında anlaşılır eğer doktor güven vermediyse başka doktora bir görünün derim. Ben ilk farkettiğimde bi haftada 3 doktora gitmiştim
Gttik başka bir doktora sende bartholin yok dedi çok şükür sevndm de ilişkiden sonra bu balon gbi şişlik neden arada oluyor onu çözemedim doktorda cevap veremedi belki kuruyorsan tahriş olabilir fln dedi. Inşallah yek sorun o dur bakalm. Teşekkür ederim cevap icin

Çok gecmiş olsun.. bende birkacgundür ağrıdan duramayinca doktora gittim şıringa ile çekti tekrarlarmı sizce küçük bir yerde oturuyorum tekarar ederse yine ayni islem uygulansin istemiyorum ozman naparim bilemiyorum

Çoookk geçmiş olsun şırınga ile çekildiyse tekrarlama ihtimali çok yüksek çünkü kanal açılmamış oluyor. Kanal kapalı olduğu için içeride sıvı birikme ihtimali çok yüksek. Eğer bartholin kistiniz yeni oluştuysa ılık suda masaj yapın. Benim gibi uzun senelerdir vardıysa işinin ehli bir doktora gitmenizi öneririm şimdi var mı şişlik

Sanırım tekrarliyor zaten şırıngayla alinınca bi rahatlama oldu ama yinede bastırınca ağrı oluyordu.benim ilk defa dediğinız gibi sıcak suya oturuyorum şuan şişlik var hafifde ağrı eğer bu ilerlerse mecbur başka bi doktora başvuracağim ameliyattan da korkuyorum..

merhaba bende bartholin kisti apsesi yüzünden çok kötü aylar geçirdim yazım biraz uzun olucak umarım herkese yardımcı olabilir yazdıklarım. İlk fark ettiğimde kıl dönmesi var sandım küçük bir şişlikti ertesi sabah kocaman bir şişlik ve ağrı ile uyandım işten bi kaç saat izin alıp özel bir hastaneye gittim. Daha gitmeden araştırmıştım doktora “bartholin kisti olabilir mi” dediğimde kontrol sırasında evet doğru tahmin etmişsiniz dedi. Tedavi yöntemlerinden hiç bahsetmedi (tahminen bu konuda pek bilgili değil) sadece içini boşaltmamız gerektiğini söyledi. Kistin olduğu eti uyuşturup 1-2 cm kesi atıp boşalttı hafif açıklık bıraktı içinde kalan varsa aksın diye. Dikiş atarken hissettim canım acıdı. Antibiyotikler ve Ağrı kesici yazdı. Sonra işe gittim ama dikiş ağrım vardı. Bu arada işlem için bence çok yüksek bir fiyat ödedim. Neyse aradan 1 ay geçmedi yine aynı yer şişti ertesi sabah aynı doktora gittim “bu bezi almamız lazım başka yolu yok” dedi. Şırınga ile çekti o gün sadece, ameliyat etmek için fiyat verdiler. Ertesi gün sıcak suya oturdum birazda yürüdüm 2 saat sonra kistim patladı. Çok rahatladım. 3 hafta sonra yine tekrar etti. Aldırmak istemiyordum bezi Araştırmalarıma göre almak önerilmiyor ve ben 24 yaşındayım bunun için erken diye düşündüm doktorumun pek bişey bilmediğini daha iyi anladım. Doktor takviminden yaşadığım şehirdeki doktorlara bakıp hastalıklardan bartholin kistini seçtim. Yorumlarda en tecrübeli kişiden randevu aldım. Gümüş nitrat tedavisi uyguladık. Ağrısız harika bir ameliyattı. Beni yarım saatliğine uyuttular uyanıp odaya aldılar 1 saat sonra Ağrı kesici ve antibiyotik iğnesi yaptılar. Gerçekten doktorum çok başarılıydı kuş gibi bi operasyon geçirdim. Kontrole gittim ilk ayna verdiler gösterdi doktorum kanal açılmıştı. Geçen yine biraz şişme oldu hemen aradım aynı gün gittim yanına ancak doktorumun bana söylediği bir uygulama vardı(masaj yap hafif bastırarak kanalın yolunu bulsun akıntı diye) onu yapmadığım içindi. Şu an iyiyim kendim evde boşalttım apseyi kanalA hafif baskı uygulayarak.Ayrıca bu süreçte denemediğim şey kalmadı. Saraçoğlu dut kürü, Melisa Karabaş otu, hirudoid forte krem, susam yağı internette ne bulduysam 4 ay sonra iyiyim umarım bir sorun olmaz. Bu yazdıklarım bende olan etkiler belki sizlerde farklılık gösterebilir umarım hepiniz bu rahatsızlığı en kısa sürede atlatırsınız

Bir hafta geçmiş acaba ne yaptınız durumunuz nasıl şimdi? İşinin ehli doktora gitmedikçe gerçekten çok zor ya 10 kere tekrarladı yazanı gördüm. Tamamen iş bilmez doktorların eline düşmekten oluyor

Siz de çok zorluklar yaşamışsınız geçmiş olsun şükür ki güzel doktora denk gelmişsiniz. benim de 1 ayda 3 defa tekrar etti çok zordu şükür ki ben de gümüş nitrat uygulayan doktorum sayesinde bu dertten kurtulmuş oldum devlette gümüş nitrat kullanılmıyor ya da tecrübesiz oluyorlar bu konuda uzmana gitmek lazım. Yalnızca ilişki sonrası orda ağrı hissediyorum o da 1 ayda 2 ameliyat geçirmemden dolayı olabilir

Bu arada bartholin bezinin alınması en son çare. Lütfen hemen ikincide bezi alalım diyen doktora güvenmeyin. Kendini geliştirmemiş demektir

Sıcak suya oturmak mi işe yaradi yoksa verdigi ilac mı bilmiyorum minnacık şuan ağrım da yok dikkat etmeye calişıyorum umarim tekrar etmez .

Şırınga ile çekince açıyormu kesi atmadanmı çekti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…