Bartolin kisti hakkinda seneler once yorumlar yazilmis. Konuyu takip edenler icin bu rahatsizligi nasil atlacaklari hakkinda kisaca bilgi vermek istiyorum
Kisa zaman once basimdan gecti. Kist apse ile birlikte buyuk bir agri veriyordu. Bu kistin agrisini hafifletecek bir agri kesici bulmak cok zor. Doktorunuzun verdigi Antibiyotikte birlikte edolar 600 mg agri kesiciyi sabah ve aksam icerseniz agrinizin zaman zaman kayboldugunu farkedersiniz. Kuruyemisciden alacaginiz beyaz dut kurusunu( bir yemek kasigi kadar )sabah ve aksam yemekten yarim saat once sicak suda 6 dk kaynatip suzup ac karnina iceceksiniz. Aksam ise 1 tatli kasigi melisa otu ve karabas otunu kaynamis suda 6 dk bekletip suzdukten sonra yemekten yarim saat sonra iceceksiniz. 1 hafta icinde kist kuculecek ve kalan iltihapta bir anda patlayip akacak. Bu asamadan sonra agri kesici haric 1 hafta daha intibiyotige devam edin. Ben bu sekilde operasyondan kurtuldum. Herkese sifalar
Merhaba, bu kist formu için de geçerli mi? Benimki henüz acısız ama bir yıldır var. Ona da işe yarar mı? Ben denemiştim ama abse olmadığı için henüz patlamamıştı. Keske geçse. Bir de antibiyotik eş zamanlı değil di mi ? Sonrasında...Hangi antibiyotik onu da paylaşabilir misin?