Kızlar merhaba, defalarca bartholin kisti geçirmiş biri olarak sizlere bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Öncelikle ille de ameliyat olmanız gerekiyorsa özelde olmanızı tavsiye ederim. Çünkü özelde temizlenen yere gümüş nitrat koyulup iyice temizlenmesi sağlanıyor maalesef devlet hastanelerinde buna denk gelmedim ve ameliyat oldukça oldum. Bende kist çıktığı zaman içine oturabileceğim bir leğene yakmayacak ama dayanabileceğiniz sıcak suyu koyup batikon damlatıp 15 dk oturun bunu günde 4 5 defa tekrarlayın. Bu zaman zarfı içinde antibiyotik kullanımı şart çünkü bir yandan da içeriyi kurutmak gerek. Hijyeni söylememe bile gerek yok hergün her wc den sonra yıkamalısınız. Eğer cinsel ilişkiniz varsa kesinlikle prezervatif kullanın ya da doktora gidip eş tedavisi görün. Sıcak suya oturduğunuzda da çok sıkmadan yavaşça masaj yapın bu kanalın açılmasına yardımcı olacaktır. Ben bu şekilde çok defa ameliyat olmadan kurtuldum. 2 sene sonra yine çıktı aynı yöntemleri tekrar deniyorum umarım yine başarırım. Sizler de önerilerimi muayene olmaya gittiğinizde doktorunuzla paylaşıp sizin için sakınca yoksa deneyin. Sağlıklı günler