Başa bela alınganlık :(

ldray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
540
197
103
37
Çok alıngan bir insanım bu yüzden zaman zaman insan ilişkilerinde problem yaşıyorum. İş yerinde bir arkadaşım var bana bir şey söyledi gereksiz yere alınganlık yapıp tavır koydum şimdi oda bana tavırlı geri adım da atamıyorum beni terslerse diye de korkuyorum sizce be yapmalıyım?

Çok alıngan bir insanım bu yüzden zaman zaman insan ilişkilerinde problem yaşıyorum. İş yerinde bir arkadaşım var bana bir şey söyledi gereksiz yere alınganlık yapıp tavır koydum şimdi oda bana tavırlı geri adım da atamıyorum beni terslerse diye de korkuyorum sizce be yapmalıyım?
Değer verdiğiniz biriyse ve haksızsanız özür dileyin gerisi ona kalmış.

Alınganlık gerçekten kötü bişey insan yaparken farkında olmuyor da sonradan kendi de ben ne yaptım diyor.. Bende çok alıngan birisiydim ama çevrem genişledikçe yoğunluklarım arttıkça odak noktalarım değişti ve kendimi alınganlık yapptığım her zaman eğer haksızsam tabi durdurdum zamanla böyle böyle düzeldi.. Özür dileyin hallolmayacak birşey yok tabiki.

Kendinizin farkındasınız en azından. Gidip ben alıngan olabiliyorum, bu dediğine kırıldım ama aramızda böyle olsun istemem. İlk adımı ben atmış olayım sende benim önemsediğim konularda hassasiyet gösterirsen sevinirim diyebilirsiniz.
Gereksiz tavır alan siz olduğunuz için herkesin sizin etrafınızda dönmesini bekleyemezsiniz.

Diyorum ki hiç bir şey olmamış gibi davransam sorun düzelir mi yada ondan bir atak mı beklesem bilemiyorum:/ özür dileyecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum sadece gereksiz alındım söylediği bir söze.

Şahsen benim alinganligim çocukluktan kalan birşey olduğunu anladım. Onu anladığımdan bu yana daha iyi kontrol altında tutabiliyorum. Daha evel cok alinirdim

Alınganlık, özgüven eksikliğini gösterir diye düşünüyorum. Bir de konuşarak problem çözmeye çalışmak yerine iletişimi keserek tepki koymak acizlik gibi bir şey. Çözüm ise birkaç kez psikolog terapisiyle özgüven kazanmak

Ben alıngan değilimdir ama biraz atarlıyımdır. Zamanla tepkilerimi kontrol etmeyi öğrendim. Çünkü haklıyken haksız duruma düşüyordum hep. Sizde bir şeye takılmaya başladığınızı hissettiğiniz anda hemen tepki vermeyin. Sakinleşip düşünün alınacak bir şey var mı gerçekten diye
Benim öfkem gözümü kör ediyordu mesela. Hemen tepki vermeyip düşününce daha insani tepkiler vermeye başladım:-)

sorunun farkında iseniz düzelmek için çabayı da siz göstereceksiniz...
alıngan insan cidden zor ve ben genelde ilişkimi keserim bu tiplerle...
bi araştırın bu yönünüzü nasıl törüpleyeceksiniz vardır yöntemleri

Bende duygularımı uçlarda yaşıyorum.
Biraz kırıldım, biraz öfkelendim diye bir şey yok.
Bende kontrol edemiyorum mod değişikliği çok hızlı seyir ediyor bende de:kahve:

Arkadaşlar sorunum düzelmedi çünkü ne benden ne karşı taraftan bir adım yok aksine iki katı surat asıyor bana ve gülüp eğleniyor ben ise kendi kendimi yiyip bitiriyorum :(

Ben hep böyleydim kendimi bildim bileli.

O zaman insanlara ve olaylara bakış açınızı değiştirebilirsiniz.
Aksi halde bu insanlar ve yaşamın getirdikleri çok yorar sizi.
Huy olarak alınganlık varsa fazla değişmezsiniz ama birçok konuda kendinizi törpülerseniz iyi olur sizin için.

O zaman insanlara ve olaylara bakış açınızı değiştirebilirsiniz.
Aksi halde bu insanlar ve yaşamın getirdikleri çok yorar sizi.
Huy olarak alınganlık varsa fazla değişmezsiniz ama birçok konuda kendinizi törpülerseniz iyi olur sizin için.
Kişisel gelişimle fln aşmayı istiyorum evet çok kötü huy iki gündür günüm zindan oldu bana :(

Arkadaşlar sorunum düzelmedi çünkü ne benden ne karşı taraftan bir adım yok aksine iki katı surat asıyor bana ve gülüp eğleniyor ben ise kendi kendimi yiyip bitiriyorum :KK43:
Ona açılın niye böyle yapıyorsun deyin iletişim iyidir.. İçten içe törpülenmezdiniz böylece..

Back
X