Basarabilirmiyim?

Impossible 75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
189
91
48
50
Merhaba hanimlar,
Uzatmadan konuya girmek istiyorum. 17 ve 14 yasinda iki cocugum var. 44 yasindayim. Bugün okuldan bir görevli aradi ve 19 aylik ikiz erkek cocuklara devletin el koymak zorunda kaldigini ve ailelerine bir daha verilmek gibi bir durumun olamayacagini onlara koruyucu aile olup olmak istemedigimizi sordu. Beklemedigimiz bir durumdu. Esimle konustuk ama karar veremiyoruz, cocuklara aciyorum ve tekrar tekrar koruyucu aile degistirmelerini istemiyorum, yetebilirmiyim onuda bilmiyorum. Almanya da yasiyoruz. Cocuklar mülteci ailelerden alinimis. Tecrübesi olan varmi? Nasil karar vermeliyim, neleri göz önünde bulundurmaliyim? Koruyucu aile olan varsa yardim lütfen..

Çok büyük bir sorumluluk ve zor bir karar. O yavrucakları düşününce sahip çıkın demek istiyorum, içim sızladı gerçekten. Maddi koşullarınız nasıl ve kendi evlatlarınızın tepkisi nasıl olur? Bir de iki çocuğa birden mi bakacaksınız?

Maddi durumuz iyi cok sükür zaten burda cocuklarin masraflarini karsiliyorlar. Cocuklarim da kararsiz, yas farki cok olacak. Cocuklar ikiz o yüzden ikisinide bir aileye vermek istiyorlar. Aile Afrikadan gelmis. Yarin görüsmeye gidecegim ve niye aileden alindiklarini ögrenecegim. Benimde icim acidi ama basaramazsam tekrar baska bir aile aranacak. Durmadan onlarla ilgilenecek kisilerin degismesida kötü olur. Bilmiyorum ne yapmaliyim.

Neden sizi aradilar, bu cocuklara daha once baktiniz mi? Maddi yardim devletten alirsiniz ama 4 cocuk zor, manevi ve bedensel olarak yetecek misiniz bunu dusunmek gerek. Yalniz icime soyle bir his dogdu ki bence siz gayet iyi bir secimsiniz, bu isi yapabilecek kapasitedesiniz. Evrende boyle seyler raslantiyla olmuyor genelde, bazen bazi gorevler onlari en iyi yapabilecek kisileri buluyor.

Siz koruyucu ailemisiniz,koruyucu aile olanlari tekrar arayip bir iki daha cocuk var bakmak istermisiniz die soruyorlar,okul dediginiz sosyal hizmetleri gorevlisimi aradi...
Alirsaniz sikinti olmaz bence 17-14 yasinda cocuklariniz varmis destek olurlar bence,simdi 19 aylik cocuklar kisa surede sizi esinizi oz anne baba gibi benimser,benimsedigi icin sizin kendi evlatlarinizi nasil yetistiriyorsaniz onlarda sikinti yasamazsiniz buna emin olun,cok guzel bir duygu,kendinizi hazir hissediyormusunuz ,aslinda cok terddutte kalabilirsiniz ama ustesinden geliniyor...diyebilecegim bu kadar turkiye şartlarıyla yurt disi sartlari aynimi bilmiyorum...

İkiz çocuk baya zor olur bence. Bence koruyucu aile olma talebinde bulunan kişilere vermeleri daha mantıklı. Ki kucukmus cocuklar, isteyen de bakabilen de olur. Niye sizi arıyorlar ki?

İkiz çocuk baya zor olur bence. Bence koruyucu aile olma talebinde bulunan kişilere vermeleri daha mantıklı. Ki kucukmus cocuklar, isteyen de bakabilen de olur. Niye sizi arıyorlar ki?
Daha önce mülteciler geldiginde gönüllü yardimci olmustum herhalde onun icinbeni aradilar.

Yasimdan ve ikiz olmalarindan dolayi tereddüt ediyorum. Ben daha önce mülteciler geldiginde gönüllü olarak yardimci olmustum onun icin aradiklarini düsünüyoruz.

Hayir bu cocuklari henüz görmedim. Ama mülteciler geldiginde gönüllü yardimci olmustum. Bende yasimdan dolayi tereddüt ediyorum. Güzel düsünceleriniz icin tesekkürler.

Hayir bu cocuklari henüz görmedim. Ama mülteciler geldiginde gönüllü yardimci olmustum. Bende yasimdan dolayi tereddüt ediyorum. Güzel düsünceleriniz icin tesekkürler.

Siz bilirsiniz. Birazcik bekleyin derim, yasinizi dert ediniyorsaniz daha genc ve cocuksuz bir cift cikar mi diye bekleyin. Cikmazsa o zaman oturup ciddi ciddi dusunun. Soyle bir sey var ki, koruyu ailelikte zaten genellikle cocugu olan insanlar tercih ediliyor. Kendi cocugun olmadan, hic cocuk buyutmeden deneyimsiz sekilde baskasinin cocuguna bakmak bakmak cok zor. 2 cocuklu ve olgun yasta olmaniz aslinda avantaj, maddi manevi yeterlisiniz ve cocuk meselesinde de deneyimlisiniz. Yani gayet uygun ve tercih edilebilir durumdasiniz aslinda :)

Tesekkür ederim Insallah cocuklar icin iyi bir karar verebiliriz ailecek. Durmadan onlarla ilgilenecek kisilerin degismesi iyi olmayacaktir. Umarim onlar icin hayirlisi kimse o aile olsun. Daha 19 aylikken bu durumda olmalari cok üzücü.

Yasimdan ve ikiz olmalarindan dolayi tereddüt ediyorum. Ben daha önce mülteciler geldiginde gönüllü olarak yardimci olmustum onun icin aradiklarini düsünüyoruz.
Ya tereddut edecek hic birsey yok cok guzel bir duygu,esiniz ne diyor onun destegi cok onemli,şimdi sosyal hizmetlere verildiyse verilmistir donusu yoktur demekki,bunun sebebini sorsan ney değişecek sadece fikrin degisir belki almazsin yada duygusal olarak fikrin her acidan degisir,eger alirsaniz oyle aileyle sizi karsi karsiya getirmezler,sadece cocuklari gorustururler ki boyle olmasi her acidan saglikli,sadece su var cok baglanirsaniz belli bir yasa kadar buyutup sonradan ailesi istediginde cok zor bir durum psikoloji alt ust oluyor ha dersenki ben koruyucu aile oluyum baglanmayim buyutum ilerde ailesi isterse...diye kendinizi buna alistirip bakarsaniz sizin icin kolay bir surec olur ama yinede zor bir durum...psikolojik yonden herseye hazir olmak lazim ve cocuk bakmak yonden hic kayginiz olmasin rabbim oyle bir yardim ediyorki muhtesem duygu,hakkınizda hayirlisi olsun,esinle iyi dusunun tartin...

Tesekkür ederim Insallah cocuklar icin iyi bir karar verebiliriz ailecek. Durmadan onlarla ilgilenecek kisilerin degismesi iyi olmayacaktir. Umarim onlar icin hayirlisi kimse o aile olsun. Daha 19 aylikken bu durumda olmalari cok üzücü.
Su dusunceleriniz bile aslinda yetebileceginizin gostergesi cok uzuldum duruma. Ancak soyle bisey var kendi cocuklariniz zorlanmayacaksa sizin bakmaniz cok dogru olur sonucta asiri ilgi bekleyen kucuk cocugunuz yok baska

Canim inan cocugu olmayan da cok guzel bakip buyutuyor cunku evlat hasretiyle yanip tutusan bu cocuklar sayesinde anneligi babaligi tadiyorlar,kendimm bizzat sahitim :))
Hani burda cocugu olmayan varsa hic cekinmesin gitsin koruyucu aile olarak veya gonullu anne olarak bas vursun,vursunki o cocuklar anne babaya,anne babada cocuk sahibi olsun cok guzel bir vesile...
Konu sahibi yasin cok gec ve tam zamani cunku olgunsun nerde nasil davranacagini nasil yetistirebilecegini tecrube yastasin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…