Basarabilirmiyim?

Cocuklar icin en hayirlisi olur umarim. Kimbilir baslarina neler geldi.

Daha önce mülteciler geldiginde gönüllü yardimci olmustum herhalde onun icinbeni aradilar.

Alman kanunlara hakim degilim fakat cogu ülkelerde koruyucu aile olmak icin belli prosedürlerden gecilmesi lazim. Yani sirf gönüllü calistiniz diye iki cocugu size emanet etmeleri cok tuhaf. Bence yasal degil.

Ben olsam bu topa girmezdim. Yasal prosedürü takip etsinler. Marketten ekmek vermek gibi degil bu, iki can söz konusu. Bu konuya hakim olan, tecrübesi olan bir koruyucu bir aileye verilmeliler.

Ben geçen bizzat şahit oldugum bir durumdan dolayı bu evlat edinme koruyucu aile durumlarından çok soğudum.
Gönül istiyor hepsine kucak açalım ama hayatında bazı gerçeklerini göz ardı etmemek gerek kendi huzurumuz için.
İnşallah sizin için en hayırlı kararı verirsiniz.

Esim ikiz olduklari icin zorlanabilegimizi düsünüyor. Cocuklarim büyük 17 ve 14 yasinda. Yarin görüstükten sonra iyice düsünüp karar veririz. Kalbim al diyor en azindan bir ailede büyürler diyor, aklim ya yetemezsek diyor. Anladigim kadariyla bizim hakkimizda daha önce konusmuslar, oglumun sinif ögretmeni sizi tanidigim kadariyla diye bir ifade kullandi. Hayirlisi olsun Insallah

Ne gibi olaylar gördünüz? Tesekkür ederim Insallah hepimiz icin hayirlisi olsun

Su dusunceleriniz bile aslinda yetebileceginizin gostergesi cok uzuldum duruma. Ancak soyle bisey var kendi cocuklariniz zorlanmayacaksa sizin bakmaniz cok dogru olur sonucta asiri ilgi bekleyen kucuk cocugunuz yok baska
Cocuklarim da cok heyecanlandi. Ama mutlaka bir alisma süreci yasariz. Aslinda simdiden fikre alistim cocuklar hani minik minik daha 2 yasina bile girmemisler. Allahim hayirlisi neyse öyle olsun diye dua ediyorum.

Sakın bunun için hemen karar vermeyin. Anladığım kadarıyla daha önce çocuk esirgeme kurumunda dahi bulunmamışsınız. İlk önce bu tür ortamlarda bulunun. Çocukların psikolojilerini yakından takip etmeye çalışın. Daha sonra dilerseniz koruyucu aile olabilirsiniz. Ama daldan düşer gibi bunu yaparsanız çok fena tökezlersiniz. İşler sandığınız kadar kolay değil maalesef. Bir can var karşınızda

Naptiniz cocuklari gordunuzmu ne karar verdiniz..durum ne oldu merak ettim.
Hayir cocuklari görmedim ama haklarinda bilgi verdiler. Aile Kongo Cumhuriyetinden gelmis ve anne baba kendine bakabilecek durumda degilmis. Su anda gecici olarak devlet bakim yurdunda kaliyorlarmis. Gelecek hafta cocuklari görmek icin randevulastik, önce birkac kez görüp yakinlik kurabilirsem, onlarda bizi benimserlerse ve hislerim evet derse tekrar sartlarimiza bakilip verilecegini söylediler. Neden beni aradiklarina gelince oglumun ögretmeni tavsiye etmis.

Bugün görüsmemiz vardi aile hakkinda, cocuklar hakkinda bilgi aldik. Cocuklarla haftaya tanisacagiz, bir kac hafta vakit gecirip (su anda bulunduklari yurda giderek) cocuklar bize biz cocuklara alisirsak yapabilecegimize inanirsak o zaman alacagiz. Arti her hafta sosyal hizmetlerden pedagog gelip hem bize hem cocuklara destek verecek. Hayirlisi

2 çocuğunuz varken gerek yok bence. çocuk sahibi olamayan bir çifte nasip olsunlar bence.
Cocuk sahibi olmayanlara vermiyorlar. O sürec farkli bir sürecmis. Ben gercekten üzüldügüm icin belkide faydamiz olur bir ailede büyürler yurt yerine diye kabul ettim. Hayirlisi Insallah

Bekarım eğer burda öyle bir durum varsa yani evli olmadan koruyucu aile olma gibi vs inanın bi dakka düşünmem. Şuan işsiz ve ailemle yaşıyorum. Ama gerçekten alma imkanım olsa 1 dakika düşünmem

Ilk defa sizden duyuyorum ki okuldan bir görevlinin veliyi arayıp çocuk var alıp bakarmısınız dediğini... Aileden alınan çocukları kendi himayesine alıp kendi vatandaşı olması için uğraşırlar... ve öyle hadi buyur al demezler kesin ve katiii şartları vardır... O kadar kolay değil normalde şaşkınım...
Gerçekten bu durum doğruysa kendinizden eminseniz alın...

Cocuklar türk mü alman mi suriyeli mi ne ?

Bekarım eğer burda öyle bir durum varsa yani evli olmadan koruyucu aile olma gibi vs inanın bi dakka düşünmem. Şuan işsiz ve ailemle yaşıyorum. Ama gerçekten alma imkanım olsa 1 dakika düşünmem
Evli olmak gerekmiyor ama issiz olmaniz dolayisiyla alamazsiniz cünkü cocuklarin sadece para icin alinmasini istemiyorlar.

Su anda cok fazla aileye ihtiyaclari varmis cünkü mültecilerin cogu psikolojik olarak kötü durumdaymis. Cocuklarin cok kücük olmasi ve okulda ve mülteciler geldiginde aktif görev aldigim icin aramislar. Jugendamt baska cocuklar icin okula görüsmeye geldiginde tavsiye etmisler. Zaten hemen verilmiyor, cocuklarin kaldigi yurtta bir kac kez görüsecegiz, evimize gelip bakacaklar bütün aileyle tanisacaklar, iki tarafta ok verirse o zaman hafta bir gün ile baslayip yavas yavas bizde kalacaklar. Hayirlisi Insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…