Başarısız Tüp Bebek'ten sonra yeni tedaviye başlamak için en uygun zaman?

yattaravalli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2011
429
8
46
İstanbul
sizce hangisi? kimisi (hatta kimi doktorlar) üc ay bekle, vücudun hormonların toparlansın diyor. kimileri ise, sadece bir ay bekledikten sonra hemen başlamak daha doğru diyor. tabii ki maddi manevi hazır olmak çok mühim, herkesin bünyesi de bir değil. ama birinciden negatif sonuç aldıktan sonra ikinciden pozitif sonuç alanlara özelikle de belli bir sorunu olmayan sağlıklı tüp bebek annelerine sormak istiyorum, sizler ne kadar beklediniz? bekleme sürecinde ne yediniz, ne içtiniz? kendinize nasıl baktınız?

Ilk tedaviden sonra ben ikinci adette başladım.vücut ilaçlara alıştığı için daha iyi sonuç verir demişti doktorum ve hemen başladık ikinci adette.

Ama dediğin gibi maddi olarak da hazır olmak gerekiyor...

Ilk i negatif olduktan sonra normal hayatıma döndüm kendimi hiç sıkmadım ama tabiki biraz da dikkat ettim.kendimi ikinci tedaviye hazırladım bunalmadan.ilkini hemen unuttum.bence sen de normal hayatına devam et.zamanı gelince yeteri kadar sıkılıyorsun zaten:1:

Ben tam 1 sene ara verdim , benim ki tuttu ama yaşayamadığı için kürtaj oldum , yinede en mantıklısını en az 6 ay ara vermek olduğunu düşünüyorum . Bu tabi benim düşüncem .. Ben 1 yıl aradan sonra 2. ye başlamak üzereyim ..
Rabbim hepimize nasip etsin , hayırlısı ile..

Ben tam 1 sene ara verdim , benim ki tuttu ama yaşayamadığı için kürtaj oldum , yinede en mantıklısını en az 6 ay ara vermek olduğunu düşünüyorum . Bu tabi benim düşüncem .. Ben 1 yıl aradan sonra 2. ye başlamak üzereyim ..
Rabbim hepimize nasip etsin , hayırlısı ile..

ben 2. tupten sonra dondurulmuslara gecerken 1 ay sonra yaptırmıstım . doktor 2 ay bekle demıstı ama ben beklememıstım .

asılamalarımda 2 ay arayla olmustu hep. 4 tane 1 senede.
ama son dondurulmustan sonra 2 senedır oturuyorum .
gucum bıttı.

ben 2. tupten sonra dondurulmuslara gecerken 1 ay sonra yaptırmıstım . doktor 2 ay bekle demıstı ama ben beklememıstım .

asılamalarımda 2 ay arayla olmustu hep. 4 tane 1 senede.
ama son dondurulmustan sonra 2 senedır oturuyorum .
gucum bıttı.

ben de ikinci icin uygun zamani bekliyorum

kızlar benimde 3deneme negatifle sonuçlandı ama doktorum 1ay aravermek yeterli dedi dondurulmuş embriyo transferi olucak nekadar ara vermek gerekli bende merak ediyorum :44:

kızlar benimde 3deneme negatifle sonuçlandı ama doktorum 1ay aravermek yeterli dedi dondurulmuş embriyo transferi olucak nekadar ara vermek gerekli bende merak ediyorum :44:

1 ay yeterli bence. Ben 1 ay bekledim. Donmus da zaten hormon almiyorsun cok. O yuzden uzun aralara cok da gerek yok diye dusunuyorum

ben yaklaşık 3'er ay arayla 3 deneme yaptım olmadı ctesi histereskopi ameliyatı olup takip eden ay tekrar deneme yapıcam. doktorum 2 adet dönemi bekleyip üçüncü adette tedaviye başlamamızın daha iyi olacğını söylemişti.

dondurulmuş embriyo transferi

merhaba arkadaşlar benim hikayem o kadar karışıkki ihtimali en az olan olayların hepsini yasadım ve şu anda o kadar kötüyüm ki anlatacak kelime yok durmadan ağlama krizlerine giriyorum.

temuzda tüp bebek tedavisine başladık ilk denemede tuttu dr bey embriyoların çok kaliteli olduğunu söyledi ve 5 tanesini dondurduk, kalp atımını aldık kese kontrolü herşey normaldi 2 embryo transfer edilmişti biri tutundu diğeri yumurtanın arkasına saklanmış ve orada tutunmuş dış gebelik apar topar ameliyata alıdım iç kanama başlamış.diğer bebeğim duruyordu oda tek yumurta ikizi oldu o kadar mutlu olmuştumki bişey olmadığıan,sonra birinde gelişim geriliği olduğu için indirgeme yapıldı,diğer bebeğim duruyordu 1 hafta sonra kontrole gttm kalbi durmuş 13 haftalık olmuştu hiç kanamam olmadı dr şok oldu ama ben en haldeyim tahmin edemezsiniz o kadar çok istemiştimki bu bebeği bağlanmıştım.şimdi operasyon geçireli 1 hafta oldu dr um dondurulmuşlarla devam ederiz dedi aralık ayında deneyebiliriz dedi ama ben okadar korkuyorumki dondurulmuşlarda tutma olasılığı nedir ve sonraki süreç beni korutuyor ama bir bebeğimin olmasını çok istyorum 33 yaşındayım ankaradayım mesajlarınız bekliyorum. benim tüp bebeğe başlama nedenm eşimdeki morfoloji bozukluğu dr her değerin normal dedi.

allah herkesin kucağına sağlıkla bebeklerini almayı nasip etsin inş.

dondurulmuşdaki şansımız diğeri iel aynımı ben en yapcağımı bilmiyorum ne zaman başlamam lazım,zaten psikolojim çok kötü ağlayıp duruyorum

Selamm canlarımmmmmmmmumarım herkes iyidirrrr;)tüp bebek tedavilerii arasında yumurta takibi yapanlar var ise yeni topiğime(http://www.kadinlarkulubu.com/tup-be...sinizzz-4.html (Ovulasyon Cihazı ile yumurta takibi yapanlarrrr nerdesinizzz???)) beklerim buyrun gelin ovulasyon cihazları yada ateş yöntemiyle birlikte takip edelim yumoşlarııııııııııııııı

Denemede ki tüm arkadaşlarıma başarılar dilerimmmmnşallahh Rabbim hepimizinnn muradını tez vakitteee verirrr inşallahhhhhh

iki gün önce bende negatif sonuç aldım ilk dememdi çok yıkıldım dr um çok şaşırdı ben sana 5.gün emriyosu transfer ettim taransferini bile anestezli yaptım rahat olamn için dedi nasıl tutmadı anlamadım diyor tabi bu nasip kismet işi rabbim ne dediyse o olur.bana histereskopi yapalım dedi eğer istersen dedi kararı bana biraktı rahimde ne var ne yok kontrol etmek istiyorum neden tutmadı diye dedi adet ol donrulmuş embriyonla hemen başlayalım dedi ben ise 1 ay ara vermek istiyorum sizce ne yapmalıyım sizden fikir istiyorum birde yediklerimie dikkat etmemiz lazımmı ben çok düzensiz besleniyorum.

dondurulmuş embriyo transferi

merhaba arkadaşlar benim hikayem o kadar karışıkki ihtimali en az olan olayların hepsini yasadım ve şu anda o kadar kötüyüm ki anlatacak kelime yok durmadan ağlama krizlerine giriyorum.

temuzda tüp bebek tedavisine başladık ilk denemede tuttu dr bey embriyoların çok kaliteli olduğunu söyledi ve 5 tanesini dondurduk, kalp atımını aldık kese kontrolü herşey normaldi 2 embryo transfer edilmişti biri tutundu diğeri yumurtanın arkasına saklanmış ve orada tutunmuş dış gebelik apar topar ameliyata alıdım iç kanama başlamış.diğer bebeğim duruyordu oda tek yumurta ikizi oldu o kadar mutlu olmuştumki bişey olmadığıan,sonra birinde gelişim geriliği olduğu için indirgeme yapıldı,diğer bebeğim duruyordu 1 hafta sonra kontrole gttm kalbi durmuş 13 haftalık olmuştu hiç kanamam olmadı dr şok oldu ama ben en haldeyim tahmin edemezsiniz o kadar çok istemiştimki bu bebeği bağlanmıştım.şimdi operasyon geçireli 1 hafta oldu dr um dondurulmuşlarla devam ederiz dedi aralık ayında deneyebiliriz dedi ama ben okadar korkuyorumki dondurulmuşlarda tutma olasılığı nedir ve sonraki süreç beni korutuyor ama bir bebeğimin olmasını çok istyorum 33 yaşındayım ankaradayım mesajlarınız bekliyorum. benim tüp bebeğe başlama nedenm eşimdeki morfoloji bozukluğu dr her değerin normal dedi.

allah herkesin kucağına sağlıkla bebeklerini almayı nasip etsin inş.

dondurulmuşdaki şansımız diğeri iel aynımı ben en yapcağımı bilmiyorum ne zaman başlamam lazım,zaten psikolojim çok kötü ağlayıp duruyorum

canim en azindan hamile kalmissin yumurtaliklarin cok kaliteliymis doktorda istiyorsa hemen basla derim allah yar ve yardimcimiz olsun....

Back
X