Başarısızlık..

Uluslararası İlişkiler :)
O zaman ben gidene kadar listening'e mi yüklensem. Şu an kelime ve listening'den fazla şansım yok çünkü.. Bence de gramer angarya ama kursların hepsi gramer üzerine gidiyo. Sinir oluyorum. Sanki türkçeyi gramerden öğrendik.

Diyenler orta yaşlı, kızları evlenmiş ya da nişanlı falan bayanlardan genelde. Kendi kızın bulmuş bana niye taktın diyesim geliyor valla.

sence herkes herşeyi ilk denemede yapabiliyor mu...
pes etme..yine yapamayabilirsin..çok normal..kendine inan ve güven..
Evet farkındayım ama ingilizce konusunda şöyle bir durum var ülkemizde biliyorsun. İlkokul 4. sınıftan beri görüyoruz. Bana sorsalar oraya gidince ne zamandır öğreniyorsun diye bu halde misin derler. Eğitim sisteminden biraz evet ama bence ben de faha fazla çaba gösterebilirdim sanki..

Neyi yapmaya müsaitsen onu yap bence. Hiç mi temelin yok İngilizce'de? Mesela ingilizce konuşulan bir videoda en azından ne hakkında konuştuklarını, neden bahsettiklerini falan anlayabiliyor musun?

İngilizce için kursa bile gitmeye gerek yok bence. İnternette sınırsız kaynakla dolu, kendi kendine de öğrenebilirsin. İngilizce metinleri aç ve sesli bi şekilde oku. Anlamasan da oku. İngilizce videolar aç dinle, anlamasan da dinle, kulak aşinalığı olsun. Kelime bilmek çok önemli, onlar olmadan bişey yapamazsın.

Var tabii b1 bitirdim daha önce. birkaç kişiyle konuşmuşluğum da var. Anlıyorum genelini kelime de baya ezberledim son zamanlarda. Ama niye bilmiyorum konuşamıyorum. Ya da hemen cevap veremiyorum toparlayamıyorum sanki ne bileyim.
Çalışıyorum o şekilde zaten şu anda da bir sürü site buldum, app falan. Ama 1 ay içinde mülakatı geçebilecek şekilde olmam lazım.
Ve az önce şirketi aradım. Senin türkçen de yavaş dedi kadın bana. Geliştiriceksin dedi. Çok moralim bozuldu. Gidemezsem, para verip de, babamın dilinden kurtulamam.. Ama nasıl olucak böyle bilmiyorum.

Çabala, elinden gelenin en iyisini yap. Gerçekten Türkçen de yavaş mı? Türkçe kelime dağarcığın ne durumda? Kendini konuşurken ifade etmekte zorlanıyor musun? Veya duraksayarak mı konuşuyorsun?

Bir de İngilizce'yi hızlı ya da çok düzgün konuşmak için uğraşınca her şey daha da kötü oluyor. Aksansız, hatasız, hızlı ve akıcı konuşacağım diye uğraşınca olmuyor yani. Başlangıçta yavaş konuşursun, telaffuz ve aksan kötüdür, hatalarla doludur falan, bunlar zaman içinde düzelir, rayına oturur biraz. Sana tavsiyem, çalışma esnasında yavaş konuş, telaffuzun kotu olsun falan sorun değil ama yeter ki konuşurken düşünmek ya da toparlamaya çalışmak gibi bi hata yapma. Öyle miydi böyle miydi derken hepten karışıyor. Bi soru cevaplarken well diyerek cümleye başla, I think lafını da sık sık kat cümlelerine. Rahat ol, hatalar yapabilirsin ama kendini kastığın anda hatalı da olsan konuşamazsın. Yurtdışına nereye gideceksin?

Sen yine konuşabiliyormuşsun biraz ben de o da yok. İki dil anlıyorum. İngilizce ve arapça hatta arapça metinleri de okuyabiliyorum normal seviyede. Ama gel gör ki ikisini de konuşamıyorum. İngilizce şarkılar vb. dizi replikleir falan bayağı var bende. Onlar konuşurken mırıldanabiliyorum ama sesli söylemek sorun bende. Kendimi bir garip hissediyorum.

Kendinizi videoya çekin İngilizce konuşurken veya sesinizi kaydedin. Daha sonra izleyin ve kendi konuşmanızda beğenmediğiniz yerler üzerinde çalışın, düzeltmelere gidin.

Kendinizi videoya çekin İngilizce konuşurken veya sesinizi kaydedin. Daha sonra izleyin ve kendi konuşmanızda beğenmediğiniz yerler üzerinde çalışın, düzeltmelere gidin.

Aslında ben grameri falan unutalı bayağı oldu. Tamamen spontane takılıyorum şu sıralar :) İlk önce güzel bir kitaptan gramer çalışıp sonra mı konuşmaya yüklensem diye düşündüm. Zira gramersiz nasıl cümle kuracağım hiçbir fikrim yok. Günlük konuşmalar neyse de uzun cümle kurmam gerekirse kalırım ortada.

Olabilir, mantıklı. Gramer için Youtube'da Anglo Link var, tavsiye ederim.

aynen o kadar okudu bak boşa okudu diyor millet boş boş konuşuyordu. Tekrar gidebiliyorum ama artık 1000 tl yi çöpe atınca tekrar vermek zor geliyor Benim arabaya fobim var daha önce iki defa fena kaza geçirmiştim psikolojik benim ki babam da baya sinirli stresli sağolsun şimdi kendime güvenip gidemiyorum tekrar aynı sorunu yaşarsam bunu yenemem bir de şimdi zorlaşmış diyorlar

Çok teşekkür ederim :)
Kendisinin anlatımı da İngilizce bu arada, İngilizce grameri İngilizce dinliyorsun yani ama siz sıfırdan başlayan biri değilsiniz, grameri hatırlamak istiyorsunuz o yüzden faydası olur diye düşünüyorum. Onun gibi başka kanallar da var Youtube'da, onlara da göz atın derim. :)

şu hayatta özgüvenin en çok kırıldığı dönem, üniversiteden mezun olup ne yapacağını bilemediğin dönemdir. Kısaca şöyle söyleyeyim, özgüvenini arttırmak istiyorsan önce herkesin bu süreci yaşadığını bil. En iyi okullardan da mezun olsan yaşayabilirdin bunu. Hedeflerine göre değişmekle beraber 30 yaşına kadar kariyerle ilgili adımları atmak, eğitimleri, sertifikaları tamamlamak için çalışmak önceliğin olsun. Özel sektörde ve tabi Türkiye'de çalışacaksan yurtdışında sadece dil öğrenmek üzere çok uzun kalma. yüksek lisans vs düşünüyorsan o ayrı. Gel iyi kötü çalış tecrübe kazan. Bir iş görüşmesine gittiğinde dopdolu bir cv ile kapıdan çok çevrilen var. O yüzden kendine güven, kendini iyi ifade etmeye bak.

Kendini geliştirmek için el attığın her işte çabalamışın daha ne. Bu dönemler herkes bir sallanır arkadaşlar doğru demiş. Akrabanın komşunun lafıyla insan kendini değerlendirir mi canım boşver senede birkaç gez geçireceksin öyle sıkıcı saatler napalım. Sevgilin olursa evlilik soracaklar, evliysen çocuk, işsizsen iş, işin varsa emeklilik ne zaman diyecekler of yazarken içim bayıldı. Git güzel güzel gez, kendini geliştir, buraya özgüvenli gel.

Ben de 2016'da mezunum, bana o tarz sorular sorulduğunda vereceğim cevabı şimdiden hazırladım: Memurluk sınavına hazırlanıyorum, öte yandan iş arıyorum. Hani böyle iş aramak dışında da yapmaya çalıştığım bişey varmış gibi gözükmek için. Günde 8 saat ders çalışıyorum, kalan vakitlerde de iş bakıyorum diyeceğim.
Üzülmeyin ya en kötüsü bu değil, daha kötü şeyler de var. Okulu uzatan insanlar ne yapsın? Benim bir tanıdığım var, 26 yaşına geldi ama halen 4 yıllık fakülteden mezun olamadı. E bunun daha askerliği var, iş bulması falan var. Bir sene sonra da evlilik yok mu diye sorarlar ona adım gibi eminim. O kadar üzülmeyin, üzülmeyelim yani.

Çabala, elinden gelenin en iyisini yap. Gerçekten Türkçen de yavaş mı? Türkçe kelime dağarcığın ne durumda? Kendini konuşurken ifade etmekte zorlanıyor musun? Veya duraksayarak mı konuşuyorsun?

Aslında Türkçem yavaş değil o kadar ama telefonda konuşurken biraz kasıldım. Çok kitap okurum hiç öyle bi sorunum yok dil bilgim de çok iyi. Ama kadın beni çok sinir etti.
Ben sürekli düzgün konuşayım diye uğraşıyorum işte. Kelimeleri biliyorum mesela ama o an aklıma gelmiyor kelime ya da bunu nasıl söylesem, gramerde nasıldı, hangi tense falan diye düşünüyorum.
Bir de kursta speaking dersindeki hoca mesela bişey soruyor, cevap veriyorum ama yavaş, düşünerek falan. Tam söyleyeceğim hoca yarıda kesip söylüyor. Ya da ben bitirince başka şekilde söylüyor. Tamam yanlış ya da yavaş olabilir konuşmam ama cesaretimi kırdı bu. Daha önce yabancılarla da konuştum. Çok doğru gramerde ya da doğru kelime olmasa bile anlıyor onlar. Bizim hocalar çok kasıyor bence.
Amerika'ya gideceğim. Şehir daha belli değil, aileye göre belli olucak.

Ben de anlıyorum. Kelimeyi bilmesem de diğer kelimelerden çıkartıyorum yani. Ama konuşmaya gelince nasıl olucak falan derken olmuyor :/

Evet zorlaşmış diyorlar ya. Bence sen kursa yazılmadan önce baban değil de başka biriyle çalış biraz. Tanıdık, komşu falan ve babanla çıkmamak en iyisi. Ben de çıkmıyorum ama başka biriyle kullanmaya çalışıcam.
Benim de babam kötü ve dikkatsiz kullanıyor çok. Geç aldı zaten çok ehliyeti. Onun yüzünden bende de paranoyaklık ve korku oldu. Ben hata yapmasam da yandan bi araba gelip vurur diye bile korkuyorum. Böyle saçma bi korku. Ama kullanırken iyi kullanıyordum. Şimdi benim de psikolojik, korkudan olmuyor. Ah biraz cesaret lazımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…