Başarısızlıktan sonra

:Saruboceq:merhaba kızlar bende ilk tüp bebek tedavimden malesef negatif sonuç aldım.transfer olduktan sonra inanılmaz stres yaptım kastım kendimi.sonucu öğrendikten sonraki 3 gün içime kapandım.toparlanmaya çalışıyorum.2.tedavim için araştırma yapmaya ön görüşmeye gittiğim dr. bana tedavi öncesi ve sonrası psikolog desteği almamı önerdi sağolsun çok ilgili bi dr muş.ilk tedavi olduğum merkezde malesef istediğimi bulamadım.ondan dolayı ilgi görünce hem şaşırdım hem sevindim.üstelik tedavime daha zaman olmasına rağmen aldığım psikolojik yardım ücretsiz.bizler hem maddi hem manevi yıprandığımız için bu gibi detaylar çok önemli.aldığım destek sayesinde şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. rabbim bu yola çıkmış herkesin yardımcısı olsun.:Saruboceq:

Slm arkadaşlar bence topik çok güzel olmuş.Sebepsiz infertiliteden 2 aşılama negatif ve talihsizlikle sonuçlanan bir tüp bebek denemem oldu.Talihsizlik diyorum çünkü benim kullandığım çatlamayı baskılayıcı iğne maalesef engelleyememiş ve yumurtalarım kendiliğinden çatladı...Bu durum 100de 1 olacak bişeymiş.Yine de yumurta toplama yapıldı ancak 2 tane çıkmış onlar da işe yaramadı..Transfer edilmedi....Bana uzun protokol uygulanmıştı bundan sonra kısa protokol yapılması gerekiyormuş anlamış olduk başka herhangi bir test vs.e gerek yok dedi doktorum sizler de detaylı anlatırsanız birbirimize daha çok ışık tutmuş oluruz sağlıkla kalın..

acım burda birbirimize yardımcı olalım istedim,,,inş faydası hepimize olur,,,,ben birşey sorcam ''bu konuda bilgim olmadığı için''genetik bozukluklar tedavi edilebiliyormu?''bunları araştıralım elbirliğiyle ,,,sorunları burda tam anlamıyla yazalım ki,,BULALIM BULMAYA çalışalım,,,,,,,balance bu süreçte beslenmen önemli stres büyük düşmanı ama senin bunlardan daha çok ilgilenmen gereken genetik olayı var,,,rahatsızlığının tam adını yazarsan,,bakarız araştırırızyerimseniben

kadrish ilaçların dozları iyi ayarlanamadıysa,bu tür vakaların olduğunu duymuştum,,,,,kısa protokol e karar vermeside bundan kaynaklanıyor,,nerde yaptırdın?aşılama da güzel sonuçlar oluyor ama zaman kaybı gibi geliyor bana,,,,,2-3 negatif sonuçtan sonra dr lar araştırmaya başlıyorlar,bence yanlış ama prosüdürü o ' ymuş,,ya aslında iş biraz bizlere düşüyor biz kendimiz merak edip araştırıcaz,testlerimizi yaptırıcaz BİLİNÇLİ HASTA olmamız gerekiyor,,bu iş için gerekli belli başlı testler var,olmama sebebini aydınlatacak testler,,canım sevgilerimle

amin arkadaşım allah hepimizin yardımcısı olsun,,,,,,ilk negatiften sonra bende çok kötü olmuştum ama şimdi pişmanlık duyuyorum,,,,bu iş SABIR - İNANÇ ve İNATÇILIĞI içinde barındırıyor,,,cumboo cum biran evel kendini toparla ve ikinci tedavin için hazırla kendinia.s

selam
geçen hafta bende ilk denememde negatif sonucunu alanlardanım ilk birkaç gün çok moralim bozuldu ama şimdi kesinilkle tedaviye devam diyorum.15 gün sonra kontrolüm var doktorum iki ay sonra tekrar deneyelim dedi

biv cim bende geçen hafta aldım negatif sonucumu,tabiki yıkım yaşıyorsun,,ama çok güzel kendini hızlı toparlaman ve bir sonraki tedaviye kilitlenmen,,,,inatçı olmak lazım,,,,tedavi öncesi hangi testleri yaptırdın?şimdi neler yapılcakmış (dr sor)ve incelenmek için ısrarcı ol ,,birkaç negatif olmadan yapmıyorlar çünkü,,,,,,sevgiler

KIZLAR!......YAŞINIZI?NERDE TEDAVİ OLDUĞUNUZU?İNFERTİLİTE SEBEBİNİZİ yazın ne olur birbirimizi böylelikle aydınlatacağız bilgilerimizi paylaşacağız:1hug:

33 yaşındayım.memorialde tedavi oluyorum.erkek faktörü.1. deneme başarısız.2. denememiz dondurulmuşlarla olacak.6 gün oldu öğreneli.çok üzüldüm .çok ağladım.çünkü bu sonuca kendimizi hazırlamamıştık.çünkü doktorlar da çok ümitliydi.onlar da bizi çok hazırlamadılar olumsuzluğa.doktorlar da şok olduk dediler.yeni yeni kendime geliyorum.kendimi hazırlamalıyım 23 nisan çocuk bayramında çacuklarımızı almaya gideceğiz burdurdan istanbula...alıp onları karnımda büyüteceğim bu sefer teyzeleri.4 tane bebişimiz bekliyor anne ve babasını...

merhaba canım,,,bak ne güzel sen hamilede kalabilimişsin !...bence bundan sonra neden hamilelik sürmüyor?bu sorunun üstünde yoğunlaş arkadaşım,,,,doktorun hangi testleri istedi?bunlarıda yazın ki ,,aynı durumları yaşamış insanlara bir fikir olsun:1hug:

bakgun merhaba,,,,hepimizin dileği gerçekleşsin,hepimiz anneliği tadalım,,,,,birbirimizi tabiki anlıyacağız aynı sorunların içersindeyiz çünkü,,,,,,,ilki her zaman üzer ben psikolojimin düzelmesi için 3 sene bekledim ama şimdi bakınca kayıp zaman diyorum ,,insan kendi kendinin doktoru olabilmeli,negatif sonucumu geçen hafta aldım ama 3 cü denemeye kilitlenmiş durumdayım şuan,,,,çok iyi embriyolara sahipken (iki denememdede öyleydi)neden olmadı?neler atlanmış olabilir?bu soruların peşindeyim,,,bir an evel kendini toparla canım,,,yılmak yok burada birbirimizle paylaşarak eksikleri ve atlananları bulcaz,,,,,kısacası BİLİNÇLİ HASTA olucaz inş,,,,,,,yeterki ayrıntları atlamayın,yazın ,,,,,güzel kardeşim tekrar geçmiş olsun ,,,:1hug:

Günaydın herkese.Kızlar ben kısaca kendimden bahsedeyim,yas:38,cocuk:1(sağolsun mikro),sebep erkek infertilitesi.ılk denememde pozitif sonucu aldım.Bilmiyorum ne kadar faydalı olabilirim ama galiba en birinci etken stressiz olmaktı.Şimdi nasıl stressiz olunur diyeceksiniz.Bu benden kaynaklanıyor,bebek sahibi olmak tabii ki istedim,yoksa bu zorlu sürece baslamazdım bile.Dr.um bile (Mustafa Bahçeci) ilk seferde pek olma ihtimali yok ama olursa ne güzel demişti.Bebek sahibi olmasam da hayatımın kötü olmayacagını, olursa iyi olacağını düşündüm hep.Ayrıca yasımdan kaynaklı amaaaan olmazsa olmaz tarzı bir durum söz konusuydu.Sırf stressiz olmak değildi yaptıklarım,transfer sonrası kim ne derse desin üç gün yattım,on iki gün evden çıkmadım,tv izledim,ağır yürüdüm,ilaçlarımı aksatmadan kullandım ve iki kişi dışında kimseye söylemedim,onlara da bana nasılsın diye bile sormayın,olursa ben ararım dedim,stres faktörünü böylece en aza indirgemeye çalıştım.Aklıma geldikçe yaptıklarımı yazarım.Haaa simdi biz de bunların hepsini yaptık dediğinizi duyar gibiyim,gelelim sonuca arkadaslar belki kızanlar olacak aranızda ama galiba büyükler doğru söylüyorlar,her şeyin bir vakti zamanı var ve biz naaaparsak yapalım bu bebişler zamanlarını bekliyorlar.Sizlere boool sabır,bol bebek,bol para(bu süreçte çok önemli) diliyorum,hepiniz için dua edicem:Saruboceq:

monarosa merhaba,,,23 NİSAN tarihine ve adına yakışır bir sonuç alırsın inş:Saruboceq:,,sıkıntıların son bulur umarım,,,,,eşine bir tedavi uygulandımı?inceleme yapıldımı?ne gibi testlerden geçti????bunları mutlaka paylaşalım?atladığımız şeyler bir başka arkadaşımızın sorununa açıklık getirecek merak uyandıracak ve üstüne gidecektir diye düşünüyorum,,,bu topiğin amacı kesinlikle bu,,,,birbirimizi uyandıralım bebişlerimizde birbirimizin tuzu olsun:1hug:

MÜJJDEEEEE !....kızlar geçenlerde intte,,,araştırma yapıyordum,,,,,,türkiyede ünlü bir ilaç firması 6 şubatta sperm kalitesini arttırıcı ve hareketliliğini sağlayacak bir ilacın anlaşmasını yapmış,,inş yakın zaman da piyasaya sürülecektir,,,,,,klinik deneylerle kanıtlanmış etkisi mükemmelmiş,,,,,bakalım dört gözle bekliyoruz,,,,,,,gerçi ben yurtdışındaki akraba eşdost aracılığıyla sipariş ettim çokta umutluyum bu ilaçtan,,,,,biran evel türkiyeyede gelmesi için dua ediyorum nice aileye umut olucaktır,,,

KIZLAR!......YAŞINIZI?NERDE TEDAVİ OLDUĞUNUZU?İNFERTİLİTE SEBEBİNİZİ yazın ne olur birbirimizi böylelikle aydınlatacağız bilgilerimizi paylaşacağız:1hug:

kızlar ben 37 yaşında polikistik over hastasıyım hastalığımın ilerlemiş olmasından dolayı ayrıca diabetliyim.daha evvel acıbadem hastanesinde gittiğim doktor hastalığımdan dolayı fazla kilomda var bu kiloyla kesinlikle tüp bebek tutmaz kilo vermen gerek demişti ben de 5 kilo kadar verdim şuan 82 kiloyum çapada gittiğim doktor kilonun etken olduğunu ama kesinlikle tutmaz diye bir şey olmadığını söyledi .Eşimde bir sorun yok bende de rahim filmi ve tahlillerimde bir sorun çıkmadı neticede 2 aşılama tutmadı tüp bebekte ilk 12 gün testi 25 çıktı 14.günde yine aynı değerler gelime olmadığı için jeli kestik değerlerim düştü.şimdi 15 gün içinde doktor kontrolüm var.ne gibi bir tedavi uygulayacağını bilmiyorum sanırım kontrolde belli olacak

ben 29 yaşındayım. anadolu yakasında euro fertil tüp bebek merkezinde oldum ilk tedavimi.orası bana beklentilerimi tam olarak vermedi.tecrübesizlik olduğundan ilk tedaviye başlamanın verdiği heyecandan hiç biyer araştırmadan direk oraya gidip orda tedavi olmaya karar verdim ve bundan pişmanım.2.tedavimi istanbul cerrahi hastanesinde olmaya karar vedim.eşimin sperm şeklinde bozukluk bende ise adet düzensizliği var bide küçük tedaviye engel olmıcak kistim varmış ondan dolayı gebelik olmuyomuş.ilk tedavim kısa protokoldü şimdiki dr um uzun protokol uygulayacakmış bana ve eşime çocuğunuzun olmaması için çok büyük bir probleminiz yok dedi.ilk tedavimde eşime sadece sperm tahlili yapıldı bana ise reglimin 3. gününde ultrason ve kan tahlilleri hormon v.s başka bi test yapılmadı.dr uma sorayım sizce başka hangi testleri yaptırmam gerek kızlarr

amin canım rabbim bu yola büyük umutlarla çıkmış herkese bebiş versin.benim 2. tedavim nisan sonu mayıs başı gibi göreceğim reglimle başlıyacak inşallah şimdiden sağolsun dr um bana psikolog desteği aldırtıyor hemde daha tedavime zamanım olmasına rağmen ücretsiz 2 seans aldım ve iyide geldi artık gereksiz saçma sapan düşüncelere dalmak stres yapmak yok.

Meraba arkadaslar
Ben de 35 yasindayim ilk tedaviye basladigimda bendebisey yoktu, sayi azligi sekil bozuklugu ve hareketlilik problemi vardi spermlerde.Bende de deneye deneye pco olustu, kanallarimm tikandi ve aldirdim bu ay.5mikro ve 2 asilama gecirdim.Simdi 6. denemeye hazirlaniyorum.11 yasindan beri duzenli adet gorurum bunlari yasayacagimi bu kadar deneme yapip ta sonuc alamayacagimi ruyamda gorsem inanmazdim.Laporoskopide iki dikisim olustu dr. masallah damara denk gelmis delerken.Laporoskopiyi olduktan sonra Istanbuldan izmire geldim.Belimden bacaklarima kadar simsiyah karardim.Damara denk gelmis oda icerde kanama yapmis.Yolculuk sirasinda heryerime indi.25 subatta ameliyet oldum daha yeni duzeldim sayilir.Herkesin ovdugu iyi dedigi Izmir de Kent Hastanesi ve Istabul da Umutta tedavi gordum.Iki asilama ve bir mikroyu da Almanya nin eniyi kliniginde gordum.Yumurta sayisi en son denemede 17 idi.Gelgelelim sonuc kocaman sifir.30 milyar paramiz gitti.10 yillik evliyim.esim 40 oldu ben 36 .Hayirlisi bakalim.O parayi bir fakire verseydim o emegi ihtiyaci olan birine verseydim Allah razi olsun derdi sirtimiz yere gelmezde duayla.

bende ilk te gözüm kapalı ve büyük umutlar vaad edilerek girdim ama malesef sonuç malum,,,,,,bizlerin gerçekten uyanık ve bilgili olmamız şart bu topiği açmamın etkisi herşeyi burda konuşabilelim,,ne gerekiyor,na yapılması lazım,,aramızda bilgi alışverişi yapabilelim istedim,inş ta istediğim gibide olur
şimdi sana gelelim cumboo cum,,,bu bazı kürler var uyguladınmı hiç(alternatif tıp'tan)kistlerin için,,,,,,,,adet düzensizliğin uzun sürelerdir mi öyle ?yoksa sonradan olan birşeymi?,,,,,,,,,,
şimdi benim fikrimce bu işin olmaması için birkaç sebep var'.....
1-KANDA PIHTILAŞMA=embriyo oluşsa bile onu besleyen damarlarda tıkanıklık oluştuğu takdirde,gerçekleşen gebelik sona erebiliyor,,,
2-KROMOZOM=erkek veya kadın ikisinden birisinin kromozom bozukluğu varsa gebelik ya olmuyor yada düşükle sonuçlanıyor
3-VARİKOSEL=erkeklerin kesinlikle bu işe adım atmadan girmesi gereken bir muayene,,elle ve ultrsonografi ile tanı koyulabiliyor,,ama en güzel tanı elle muayenede konulabiliyormuş(işinin ehli öneriliyor)varikosel intnetten istediğiniz şekilde ulaşabilirsiniz,,varikosel hastası erkekten alınan sperm in kalitesi ve yapısı bozuk olduğu için ne kadar güzel embriyolarda elde edilirse edilsin,,,ya gebelik oluşmuyor yada çabuk bitiyor(ben eşimi kesinlikle bu muayeneden geçirticem)sebep bu kesinlikle diyorum,,,,
daha araştırdıkça paylaşıcam sizlerle,,,,,

sen yine moralini bozma ,çok üzüldüm geçmiş olsun gerçekten uffff evet gerçekten kolay değil,,ama ne olursunuz bilgili olun araştırın soruşturun ,bak burda bilgi paylaşımına girin ne olur kolay değil hem ruhen hem maddi bunlar çöküntü gerçekten,,,,,doktorlar istemese bile ben bazı testlerin hastalar tarafından yaptırılması taraftarıyım,,birkaç başarısızlıktan sonra dr lar incelemeyi yapıyor, ya onlarda haklı bu işin işleyişi bu,,,,ama giden bizim paralar ve çökmüş ruhlarımız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…