Başıboş köpek meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mrs-cicek

🍀
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5.389
Puanlar
723
Merhaba hayvanseverim öncelikle kimse gelip konuma karışıp hayvanseverlikten dem vurmasın lütfen
Sitede oturuyoruz karşı tarafta gece kondular var her türlü tavuk kedi horoz ördek bile siteye giriyor tekrar geri gidiyor buraya kadar hadi sorun yok sonuçta biz burda ev alırken az çok tahmin etmeliydik ama yaklaşık 1 haftadır siteye bi köpek girdi ve asla gitmiyor bebeğim 18aylık dün de bugünden yanından geçerken üzerimize geldi ve sitenin her yerinde pislik bırakmış girişten çıkışa kadar böyle..
Site grubuna yazdık birileri mama veriyor o sebeple gitmediğini düşünüyoruz kimse sahiplenmiyor da (evine götürebilir isteyen) yöneticiye söyledik o da götürdük geri geldi diyor..
Velhasıl Belediyenin barınağına alınsın diye aradım ama bana hasta ve yaralı ise alınır diyor var mı böyle bir şey ?
Başka Nereye başvurulur ?

Sitenize duvar sınırı çektirin giren çıkan olamasın.
Yaşadığınız yer belli, ortam belli. Neyin şikayeti bu anlamıyorum.
Birileri besliyor diye çemkirmişsiniz. Sizin o gizli hayvan düşmanlığınız ben de hayvanseverim denince gizlenmiyor.
Beslenecek tabi. Aç bir canlı görseniz yemek vermeyecek misiniz?
Sadece evine alabilenler mi hayvansever olup besleme yapabilir.
Az yiyin kendinize güvenlikli duvarlı bir site bulun. Sorun yaşamazsınız.

Başıboş köpekler için belediyeyi arayabilirsiniz. En azından aşılarına bakarlar. Annemlerin evinin orda da 10 tane falan köpek var, her seferinde giderken çok korkuyoruz.

sitede kışın kediler üşümesin diye ev yapmıştım, kimseye zararları yok orada yatıyorlardı. hayvanseverim diyen komşular rahatsız oldular bu durumdan, inanır mısın bahaneleri kediler etrafı pisletiyor oldu.

eğer siteniz pisse yönetimle konuşun niye aidat ödüyoruz temizlenmiyor buralar diye. 1 haftadır duran köpekten bu kadar rahatsızlık duymanız çok garip, karnını doyurursanız kimseye zararı olmaz, size güvenlik olur ayrıca

şimdi bi sürü beddua loading sana ...

aç kalmasına insanın içi razı olmaz o kişileri de anlıyorum ama çocuğu için kendi için endişelenen kişiler de bu bedduaları haketmiyor asla. Bazı hayvan dernekleri çok ilgileniyor aslında aranabilir.

Siz de az edep ar eğitimi alın ! İnsanlarla nasıl konuşacağınızı öğrenin !
Duvar olmadığını kim söyledi ?!

Umarım kendileri sınanmaz bu durumla ben o kada vicdansız olmayacağım

Derdiniz ne? Çok ciddi soruyorum burada sorun ne? Hayvan saldırmıyor bir zararı yok, ne istiyorsunuz tam olarak? O barınaklarda o hayvanlara ne olduğunu bilerek alınmalarını istemek düpedüz kötülük.
Saldırdı diyorum okuduğunuzu anlamamışsınız
Kötülük yapıldığını bilmiyorum

Ya siz barınaklar şu haldeyken biz neler izlemişken barınağı aramışsınız nereniz hayvansever acaba

Saldırdı diyorum okuduğunuzu anlamamışsınız
Kötülük yapıldığını bilmiyorum
Nerede saldırdı yazıyor? Üzerimize geldi yazmışsınız. Üzerine gelmekle saldırmak aynı şey mi? Şu hayvanları öldürtmek için ne bahane bulacağınızı şaşırdınız artık ya.

O nasıl belediyeymiş ya bizim burada bir gördüğün köpegi bir daha görmen imkansız köpek avladıkları kadar yazın sinek avlasalar sinekten eser kalmaz.Gecen yılki köpek toplama olaylarından beri beslemek icin bi köpek bulamıyoruz.Köpek fobisini bir nebze yenmiş hala az da olsa korkan biriolarak yine de alınsın diye barınağı aramaya vicdanım elvermezdi benim yaa..Yaninizda mama tasiyin gördükçe verin aç kaldıgı icin üzerinize gelmistir.

Köpeğin yerini değiştirmenin en kolay yolu, sizin siteye uzak bir noktaya onun görebileceği şekilde mama bırakmak. Sitede diyelim dört bina var, sizden uzak tarafta mama koyun. Ya da mama vererek siteden çıkartın. Birkaç kez de uzak yere mama bırakın köpek yer değiştirir.

Saldırgan hayvan olsa siteye giren ördek tavuk onlara saldırır ilk olarak, kuduz gibi hastalıkta taşımıyordur öyle olsa diğer hayvanlarda da olur hastalık.

Diğer hayvanlar anlık gelip dönüyor bu köpek geldiğinden beri hiçbir hayvan gelmiyor
Aşırı kaşınıyor ve her önünden geçtiğimizde bebeğime doğru geliyor koştur koştur uzaklaşıyoruz

Çocuğunuz oldugu icin bu konuda korkmaniza hak veriyorum ya. Esim sokak kedilerini kopeklerini besler hep. Kediler icin ben de yaklaşirim ama daha once köpek kovaladigi icin beni cok korkum var fobi oldu artık yaklasamiyorum . Bir de evet yegenim o zaman bikac aylikti kucagimdayken köpek uzerime geldi benim de dondum kaldim belki zarar vermek niyeti degildi ama direkt bebege yeltenince korktum vs. Ama ben yine de barinagi aramam asla guvenmiyorum onlara sahiplendirmeye calisin bence . Hem icinizde rahat olur sizin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`