- 11 Aralık 2018
- 42.556
- 264.430
- 598
- Konu Sahibi Sardunya21
-
Napalım peki? Başımıza böyle bir şey gelince kaderimize razı olup susup bekleyelim mi? Bişey çıkmaz yeaa adamı salıverirler demenin manası nedir?Sistemin içinde bir hukukçuyum. Karı koca avukat olan arkadaşları aylardır tehdit altında yaşayan, arkadaşı peşine takılan sapık yüzünden yurt dışına taşınmak zorunda kalan, çok az ceza aldığı için duruşma salonunda mağdurun yüzüne arsız arsız gülen tacizcileri görmüş bir hukukçuyum.
İnsan başına gelen herhangi bir şeyi eşine söyleyemeyecekse yemişim ben öyle evliliği. Yok sinirliymiş yok başına bişey gelirmiş. Mağara adamı mı bu?
Bu ülkede yaşayan ve haberleri izleyen her kadın zaten bunlara aşina. İlla ki kendi başımıza gelmesine gerek yok. Ben olayın çözümüne ilişkin fikirlerine katılmamakla hissettiklerini anlayabiliyorum.Peki bu psikoloji de ki kadına bunları anlatmak ne kadar makul????
Kesinlikle değil. Ben 18 yaşındaydım, bir şekilde kurtuldum ama çocuğum aynı durumda olsa kahrımdan ölürüm mesela. Şu an işyerimde konu sahibiyle meslektaşız ve böyle kafaya takmalar sıklıkla olabiliyor, en ufak bir sinyal alsam eşime haber veriyorum farklı şehirde olmasına rağmen yanıma geliyor başlamadan bitiriyoruz.Doğru birşey mi peki bu, değil?
Ben 20 yaşındayken bu tarz ciddi bir sorun yaşamıştım, hemen babama anlatmış, yapacaklarımızı beraber yapmıştık.
Evlilik içinde geçerli aynı şey. Sinirli birşey yapar diye korkulan eş kadına yükten başka birşey değil ki. Konu sahibi kendinden, karnında ki bebekten çok eşini düşünüyor böyle bir durumda bile.
Özünü seveyim ben onlarınMuhtemelen özünde iyidirhoş konu sahibi de katil olmayı düşünüyor. Polisten daha iyi bir seçenek olarak değerlendiriyor. Bu kadar korkarak nasıl yaşanır aklım ermedi.
Şikayetçi olun tabi ki. Benimki sistem eleştirisi.Napalım peki? Başımıza böyle bir şey gelince kaderimize razı olup susup bekleyelim mi? Bişey çıkmaz yeaa adamı salıverirler demenin manası nedir?
Sistem eleştirinizi korkmuş ve ne yapacağını bilemeyen kadınların konularında yapmasanız keşke.Şikayetçi olun tabi ki. Benimki sistem eleştirisi.
Polisten daha iyi bir seçeneğiniz varsa lütfen söyleyin. Mesela sapıktan nasıl kurtuldunuz? Hakikaten soruyorum bak, hiçbirşey yapmadan sapığın bir sonraki hamlesini beklemek de çözüm değil.Bu ülkede yaşayan ve haberleri izleyen her kadın zaten bunlara aşina. İlla ki kendi başımıza gelmesine gerek yok. Ben olayın çözümüne ilişkin fikirlerine katılmamakla hissettiklerini anlayabiliyorum.
Polise şikayet etsenize yaklaşamasın size karar çıkarttırınKizlar, gercekten zor durumdayim. Elim ayagim titriyr bunlari yazarken. Olay su:
Zamaninda onkoloji servisinde hemsireydim. Hastalarima hicbir zaman öf demedim. Hepsinin son zamanlariydi.ve hep sevgiyle yaklastm hepsine. Son istegi de olsa yerine getirmeye calistim hep mazlumlarn.
Bigun bir hastamiz vardi. Yasli bir teyze. Iki kizi ve oglu vardi. Oglu ise babam yasinda. Lanet olasica herif, annesi vefat etti . ama bana musallat oldu serefsiz. Yemin ederm ona bunu hissettirecej hicbisey yapmadm. Evliyim, hatta suan hamileyim. Daha once de musallat oldu. Sonra ortadan kayblmstu. Rahat nefes almstm. Simdi bugun calistigi. Yerin karsisinda benu bekliyr. Grmzden geldim.bindigim otobusu takio etti. Indigim yerde takip etti beni. Evime kadar takip edyr. Ya kendmi oldurecegim, ya onu. Nasil bir yol izleyecegim bilmiyrm. Kafayi yiyecegim. Ruh sagligim bozuldu. Bigun basima bisey gelmesinden korkuyrm
Polise şikayet etsenize yaklaşamasın size karar çıkarttırın
Çok enteresan birini öldürmek o kadar kolay mı yani anlamadım ben deYok, alternatifler arasınd polis yok. Arabayı tekmelemek, lastiklerini indirmek, adamı ya da kendini öldürmek seçenekler arasında. Sapığın vicdan yapması için annesinin kemiklerini bile dahil ediyor ama polis yok. Dükkandan,abiden yardım istemek de var ama polis yok.
Anlayan bana da anlatsın :)
KADES ne güne duruyor . kullanın lütfen .Kizlar, gercekten zor durumdayim. Elim ayagim titriyr bunlari yazarken. Olay su:
Zamaninda onkoloji servisinde hemsireydim. Hastalarima hicbir zaman öf demedim. Hepsinin son zamanlariydi.ve hep sevgiyle yaklastm hepsine. Son istegi de olsa yerine getirmeye calistim hep mazlumlarn.
Bigun bir hastamiz vardi. Yasli bir teyze. Iki kizi ve oglu vardi. Oglu ise babam yasinda. Lanet olasica herif, annesi vefat etti . ama bana musallat oldu serefsiz. Yemin ederm ona bunu hissettirecej hicbisey yapmadm. Evliyim, hatta suan hamileyim. Daha once de musallat oldu. Sonra ortadan kayblmstu. Rahat nefes almstm. Simdi bugun calistigi. Yerin karsisinda benu bekliyr. Grmzden geldim.bindigim otobusu takio etti. Indigim yerde takip etti beni. Evime kadar takip edyr. Ya kendmi oldurecegim, ya onu. Nasil bir yol izleyecegim bilmiyrm. Kafayi yiyecegim. Ruh sagligim bozuldu. Bigun basima bisey gelmesinden korkuyrm
İstediğim yerde yaparım. Ayrıca sonunda da belirttiğim üzere tek çare polis ve işe yaramasını ummak.Sistem eleştirinizi korkmuş ve ne yapacağını bilemeyen kadınların konularında yapmasanız keşke.
Şikayet etmekten başka bir seçeneğimiz zaten yok. Ve umarım bu caydırıcı olur ve konu sahibi rahata erer. Başıma gelen sapık olayını özelden anlatıyım istersen. Pembe birşeyler yazamıyorum ben maalesef.Polisten daha iyi bir seçeneğiniz varsa lütfen söyleyin. Mesela sapıktan nasıl kurtuldunuz? Hakikaten soruyorum bak, hiçbirşey yapmadan sapığın bir sonraki hamlesini beklemek de çözüm değil.
İnsan başına gelen herhangi bir şeyi eşine söyleyemeyecekse yemişim ben öyle evliliği. Yok sinirliymiş yok başına bişey gelirmiş. Mağara adamı mı bu?
Ben anlıyorum, benim başıma geldiğinde kimseye söylemeden halletmeye kalktığım için daha çok başım ağrımıştı.Şikayet etmekten başka bir seçeneğimiz zaten yok. Ve umarım bu caydırıcı olur ve konu sahibi rahata erer. Başıma gelen sapık olayını özelden anlatıyım istersen. Pembe birşeyler yazamıyorum ben maalesef.
Bir avukat olarak boyle konusmaniz ne kadar dogru sizce? O zaman hak,hukuk ve kanunlari kendimiz yazalim, sonra da sistem boyle oldugu icin boyle yaptik diyelim oyle mi?Ben avukatım. Bir kaç kez taciz teşebbüsünde bulundular. Ben de açıkçası gidip şikayet etmedim. Birinci sebebi evliydim ve çabuk sinirlenen bir eşim vardı. İkinci sebebi ise adalet sistemimiz. Bu adam tutuklanmayacak. Koruma kararı verilecek. Peki öldürülen kadınların çoğunluğunun koruma altında olduğunu biliyor musunuz? Yargılama yıllar sürecek. Aldığı ceza infaz edilmeyecek. Gerçekten bu ülkede kadın olmak çok zor. Siz yine de polise başvurun. Bir ümit belki işe yarar.
Şikayet etmekten başka bir seçeneğimiz zaten yok. Ve umarım bu caydırıcı olur ve konu sahibi rahata erer. Başıma gelen sapık olayını özelden anlatıyım istersen. Pembe birşeyler yazamıyorum ben maalesef.
Konu sahibinin stratejisi zaten akıl karı değil. Yapılacak tek şey var şikayetçi olmak. Evli barklı olmasının da bir önemi yok. Eşine söylemesinin de pratikte hiçbir önemi yok. Aksine kimsesi olmayan bir insan da olabilirdi konuyu açan. Umarım şikayetçi olması işe yarar.pembe bir şeyler yazamasak da konu sahibinin tavrı yine de anlaşılır değil
yani adamı öldürmek vs çok uç
adamın sadece takip ettiğini söylüyor, yani fiili bir müdahale yok
adamın çalıştığı yere kadar biliyor, arabasını vs biliyor ama adama da bir tepkisi yok gibi
adama neden beni takip ediyorsun evli barklı kadınım deyip hastane polisine bildiriyorum dahi demiyor
yani adam neden takip ediyor bunu da bilmiyoruz ki beni kafaya taktı da bu takmak nasıl bir takmak, amacı ne düşmanca mı aşıkça mı bunu dahi bilmiyor ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?