Başıma geleceğini hiç düşünmezdim

hamnet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2025
16
3
1
37
Herkese merhaba birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var.En yakınlarıma bile anlatamadığım bir süreçteyim.Konuya gelecek olursak ben 10 yıl sevgili olduğum biriyle evlendim.Evliliğimizin 4. yılı ve çocugum yok.Evliligim de hiç bir problem yoktu. Eşim çok anlayışlı,her zaman bana yardım eden, mutlu olmam için gözümün içine bakan herkesçe takdir edilen biriydi. Evimizi ve arabamızı aldık borcumuz yoktu yani ben öyle olduğunu sanıyordum.Abimin bilgiyasayarinda eşimin maili açık kaldığı için Nes.ine üzerinden iddia kuponlarını gördük.Sordugumda önce inkar etti.Sonra nes.ne sitesine girip kontrol ettiğimde son 1 yıldır oynadığını tespit ettim.Toplam borcu 550 bin.Nasil bulastin diye sorduğumda fabrikada herkesin oynadığını biraz borcu olduğunu ve onu kapatmayi denemek için girdiğini sürekli kapatırım umuduyla devam ettiğini söyledi. Abimden borç aldık benim bilezigim vardı onu tekrar yapması karşılığında verdim.Kalan borcu birkaç ay maaşının bir kısmını verdiğinde bitecek.Maasınin kalan kısmıyla da en az 1 sene boyunca abime olan borcunu ödeyecek.Tum hesaplarinin kontrolünü bana verdi cok pisman olduğunu söylüyor sürekli ağlıyor Namaza başladı tövbe ettim dedi.Şuan da sadece abim biliyor annem babam memlekette onların haberi yok, onlara da yüz yüze söylemek istediğim için memlekete gittiğimde söyleyeceğim.Ne yapacağımı şaşırdım.O kadar herkesçe örnek gösterilen adamın itibarı yerle bir oldu.Ögrendigimden beri buz gibiyim yataklarimiz ayrı.Ama bir yandan da inanmak istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Bu arada daha önce hiç böyle bir şey yaptığını düşünmüyorum.Geçmise dönük hesaplarda oynadığına dair bilgi yok.Kizlar yaşayan var mı.Suan aile terapistine gitmek istiyorum ama ona bütçe ayiramiyorum. Ücretsiz destek alabileceğimiz yerler var mı.Basina gelip düzelen var mı

Herkese merhaba birileriyle konuşmaya çok ihtiyacım var.En yakınlarıma bile anlatamadığım bir süreçteyim.Konuya gelecek olursak ben 10 yıl sevgili olduğum biriyle evlendim.Evliliğimizin 4. yılı ve çocugum yok.Evliligim de hiç bir problem yoktu. Eşim çok anlayışlı,her zaman bana yardım eden, mutlu olmam için gözümün içine bakan herkesçe takdir edilen biriydi. Evimizi ve arabamızı aldık borcumuz yoktu yani ben öyle olduğunu sanıyordum.Abimin bilgiyasayarinda eşimin maili açık kaldığı için Nes.ine üzerinden iddia kuponlarını gördük.Sordugumda önce inkar etti.Sonra nes.ne sitesine girip kontrol ettiğimde son 1 yıldır oynadığını tespit ettim.Toplam borcu 550 bin.Nasil bulastin diye sorduğumda fabrikada herkesin oynadığını biraz borcu olduğunu ve onu kapatmayi denemek için girdiğini sürekli kapatırım umuduyla devam ettiğini söyledi. Abimden borç aldık benim bilezigim vardı onu tekrar yapması karşılığında verdim.Kalan borcu birkaç ay maaşının bir kısmını verdiğinde bitecek.Maasınin kalan kısmıyla da en az 1 sene boyunca abime olan borcunu ödeyecek.Tum hesaplarinin kontrolünü bana verdi cok pisman olduğunu söylüyor sürekli ağlıyor Namaza başladı tövbe ettim dedi.Şuan da sadece abim biliyor annem babam memlekette onların haberi yok, onlara da yüz yüze söylemek istediğim için memlekete gittiğimde söyleyeceğim.Ne yapacağımı şaşırdım.O kadar herkesçe örnek gösterilen adamın itibarı yerle bir oldu.Ögrendigimden beri buz gibiyim yataklarimiz ayrı.Ama bir yandan da inanmak istiyorum ne yapacağımı şaşırdım.Bu arada daha önce hiç böyle bir şey yaptığını düşünmüyorum.Geçmise dönük hesaplarda oynadığına dair bilgi yok.Kizlar yaşayan var mı.Suan aile terapistine gitmek istiyorum ama ona bütçe ayiramiyorum. Ücretsiz destek alabileceğimiz yerler var mı.Basina gelip düzelen var mı
Kumar boşanma sebebi benim için eğer boşanmayacaksanız annenize ve babanıza söylemeye gerek yok.

Kumar oynayan insan asla bırakmaz arkadaşlarından elden borç alır yine oynar.

Ev araba umarım eşinizin üstüne değildir olası bir hacizlik durumunda alacaklılar tarafından ilk satışa çıkarılacak olan mallardır.

Yakalandı diye mi tövbe edip namaza başladı diyorsun zaten yakalamasaydın devam ediyor olucaktı belki de tekrardan gizli gizli girip oynamaya devam edecek. Bu iddaa illet gibi bir şey başladılar mı kurtulamıyorlar öyle bir bağımlılık.
Kumar boşanma sebebidir.
Son 1 sene önceye kadar Cumaya gidiyordu.Namazi da bir dönem kılıyordu bırakmıştı.Ama bu oynadığı dönem de evet hiç kılmadı.Hesaplarin kontrolü ben de olduğu için bir nebze ona guvenmesem de kontrol edebilir miyim acaba diye düşünüyorum.Ya öyle çaresizim ki

Son 1 sene önceye kadar Cumaya gidiyordu.Namazi da bir dönem kılıyordu bırakmıştı.Ama bu oynadığı dönem de evet hiç kılmadı.Hesaplarin kontrolü ben de olduğu için bir nebze ona guvenmesem de kontrol edebilir miyim acaba diye düşünüyorum.Ya öyle çaresizim ki
Kumar bir bağımlılıktır, malesef namaz gibi ritüeller buna engel olmaz. Yani, bu adam namaz kılıyor asla oynamaz diye düşünmeyi bırakın ve bundan sonrası için ne yapacağınızı düşünün. Az buz para değil, yarım milyonu geçmiş, bu miktara ulaştıysa muhtemelen kumar geçmişi var bu adamın. Eğer boşanmayı düşünmüyorsanız ömür boyu borç batağında yaşamayı göze almalısınız çünkü bırakmıyorlar. Hele ki arkalarını toplayan birileri varsa bu onları daha da azdırıyor.

Abin biliyor diye itibari bittiyse niye ailene yetistireceksin anlayamadım, senin gözünde değeri bitmiş olabilir ama bosanmam düzeliyor diyorsan niye milletin içini bulandirip araya gerginlik sokacaksin?
Bosanacaksan zaten beklemen hata..

Anne babanıza neden söylemeye karar verdiniz onu anlamadım? Boşanacaksanız söyleyin ama boşanmayacaksanız gereksiz.
Şu sebeple söylemek istiyorum.Hem eşim arayamiyor her seferinde onu soruyorlar utandığı için normal davranamiyor. Bir de onlarında desteğini fikirlerini almak istiyorum

Bir şans vermiş, borcu kapatmışsınız şu an herkese ilan etmenin bir gereği yok. Çok sıkı takip edin, kumar bağımlıları değişmez derler ama umarım farklı bir sonuç alırsınız ne diyelim. Borcu kapatmamış olsanız şans vermeyin derdim ama yapmışsınız artık umarım sonucu iyi olur

Bir şans vermiş, borcu kapatmışsınız şu an herkese ilan etmenin bir gereği yok. Çok sıkı takip edin, kumar bağımlıları değişmez derler ama umarım farklı bir sonuç alırsınız ne diyelim. Borcu kapatmamış olsanız şans vermeyin derdim ama yapmışsınız artık umarım sonucu iyi olur
Teşekkür ederim yorumunuz için. Devam kararında onların da desteğine ihtiyacım var gibi hissediyorum.Hakli olabilirsiniz duyurmama noktasinda

Teşekkür ederim yorumunuz için. Devam kararında onların da desteğine ihtiyacım var gibi hissediyorum.Hakli olabilirsiniz duyurmama noktasinda
Aileler evlatlarının üzülmesi noktasında tepkisiz kalamazlar, sizin idare etmeye ya da unutmaya çalıştığınız şeyleri onlar unutmaz. Hem abinizden borç almış hemde bileziklerinizi vermişsiniz ailenizin bunları es geçeceğini sanmam. Bilakis konu dallanır budaklanır en ufak bir olayda hep eşinizin önüne gelir yaraları kapatma fırsatınız olmaz. Madem devam kararı aldınız kimseye duyurmayın derim huzurunuz için

Bu arada yaşadığınızdan ders alın, çalışıyor musunuz bilmiyorum ama ayaklarınız yere sağlam bassın, kendi güvencelerinizi oluşturun

Aileler evlatlarının üzülmesi noktasında tepkisiz kalamazlar, sizin idare etmeye ya da unutmaya çalıştığınız şeyleri onlar unutmaz. Hem abinizden borç almış hemde bileziklerinizi vermişsiniz ailenizin bunları es geçeceğini sanmam. Bilakis konu dallanır budaklanır en ufak bir olayda hep eşinizin önüne gelir yaraları kapatma fırsatınız olmaz. Madem devam kararı aldınız kimseye duyurmayın derim huzurunuz için

Bu arada yaşadığınızdan ders alın, çalışıyor musunuz bilmiyorum ama ayaklarınız yere sağlam bassın, kendi güvencelerinizi oluşturun
Çok doğru söylüyorsunuz. Bu kadar düşünmedim sadece desteğe ihtiyacım var diye düşündüm.
Ben öğretmenim ama atanamadim farklı sektörlerde çalıştım.Şuan çalışmıyorum ama en kısa sürede bir yere girmeyi düşünüyorum.Atanmak için de biraz kafayı toplayip ders çalışmam gerek.

Belki de pişmandır. Bidaha onu borç batağından kurtaracak kimse yok çünkü. Düşmez kalkmaz bir Allah yuva bozmak kolay mı ? Allah şasırtmış bir kere o da senin imtihanın. Allah'a dua et doğru yolundan şasırtmasın. Anneni babanı üzme derim. Hangi anne baba ister damadı kumar oynasın? Ya da kızı boşansın. Bence eşinle sık sık konuş öyle yatak ayırmakla olmaz Allah muhabbetinizi arttırsın. Burda boşan diyenlere de bakma Allah büyük sen de düşebilirsin ya da bir başkası.eşini çok seviyor sayıyorsan onun yanında ol ama 2.kez o hatayı yaparsa artık senin yapacağın bir şey kalmaz o zaman aile devreye girer. Sen de dua et namazını kıl eşim zaten hesapları vermiş umarım gerçekten pişmandır.yuvanı yıkma sağa sola da pek açma bu konuyu boşver.milletin ağzı torba değil sağda solda duyarsın canın sıkılır boşuna.allah hidayet versin inşallah.

Daha önce kumar oynayan bi insan görmedim. Bu sebeple bırakıp bırakmayacağı konusunda hiç fikrim yok.

Ama siz siz olun sakın anne babanıza söylemeyin. Siz affetmişsiniz ama onlar affetmezse evliliğiniz daha çok sarsılır.

Şimdilik sular biraz durulsun. Ilerde hal ve hareketlerine bakın.

Baktınız ki olmuyor. O zaman ailenize söylersiniz.

Şu an olayın sıcağı ile yanlış karar verirsiniz.

Geçmiş olsun bir de ödüllendirip el birliğiyle borçlarını ödemişsiniz. Namaz falan göz boyama bunlar. Hesaplarını size verince nolafak ki kumarbaz bunlar elden borçlanıyorlar bu sefer.
Herkese yaymanıza gerek yok bu durumu eğer boşanmayacaksanız.

Back
X