evt.cnm.sana şu yöne hak veriyorum...özellikle ege ve akdeniz bölgesin izmir,bodrum.antalya gibi kesimlerinde yaşayan çoğu vatandaşlarımıza kapalı olan kişiler farklı geliyor...bana bir anımı hatırlattın ve paylaşmak istiyorum...biz eşimle gezmeyi severiz...yani elimizden geldiğince Türkiye vatandaşı olarak her yeri görmeyi çok isteriz...ancak şartlar değişince gezmelerimiz yarı kaldı şimdilik...bir yaz tatilinde dedik çıkalım turlayalım...İzmir,Kuşadası,Bodrum,Antalya gibi...dedikki denize gidelim geldiğimizin sabahı...çıktık ben bir güzel haşemalarımı giydim...kapalı görme ihtimalimin zayıf olduğunun farkındaydım buna rağmen bir tek kapalı görmedim şehir merkezide dahil belki bana denk gelmemişte olabilir...
her neyse biz gittik denize...bir sürü yerli yabancı turist...yabancıların çuğu üstü açık güneşleniyor, olabilir...ama ne hikmetse sanki orada ben bir türk vatandaşı değilimde onlar Türk..inanırmısınız herkes bana bakıyor...bazı erkekler (Türk) üstsüz güneşlenenleri izlerken beni gören bana bakıyor...içimden dedim "ne bu yahu yabancı turistler baksa amenna ama türkler niye böyle bakıyor kardeşim burası Türkiye benim vatanım hiç hayatlarında kapalı kimse görmedilermi???ben açık olan bayanlara saygım var çünkü herşey açıklıkta kapalılıkta değil ancak neden onlar bana böyle saygısızca bir suç işlemişim gibi bakıyor...".Ben bir Türk vatandaşı olduğuma göre istediğim zaman istediğim yere gidebilirim istersem orada yaşarım kime ne???o kesimlerde açıklık oranı yüksek diye ben kendi memleketimi gezip göremeyecekmiyim???kendi kendime çok kızdım insanların saygı duymadığı çok ortadaydı...ancak sonra eşimle birlikte umursamama kararı aldık ve planda hiçbir değişiklik yapmadık...memleketimin bir bölgesine gitmişken istediğimiz gibi her yeri gezdik,gördük,araştırdık,dinledik,öğrendik...bugün olsa gene giderim...onların benden rahatsız olmaya hakkı olmasa da onların yaptıklarından ötürü ben rahatsız olsamda gene gidip o topraklara ayağımı basıp havasını doya doya içime çekerim...
sonuçta herkesin kendi tercihi ama en azından kişilerin tercihine saygı duyulmak zorunda...ayrıca kapalı olup çoğu açık bayanlardan daha dar vs.giyinenlere bende kızıyorum...bence onlar kendi istediklerinden değil çevre etkenler yüzünden kapanmışlardır...işte o yüzden bizde diyoruz ki Rabbim herkesin kendi içine versin ve ileride pişman olmamak için nedenlerini bilerek kapansın...pişman olmaktan kastım ise kapanmasına rağmen açıklık içinde kalmış kapalı olmasına rağmen açıklık heves olarak içinde kalmıştır vs...kendi isteyerek ve nedenleri bilerek inanarak kapanmayı tercih edenler giyimine,davranış ve hareketlerine vs. herşeyine daha çok dikkat ederler...