'başımdan' kalbimden gelen duygularım..

Sükunetimi genellikle korumaktan yanayım ama bazen gerçekten insanı çileden çıkaran yorumlar yazılıyor tahammül edemiyorum, kusura bakmayın lütfen.

olur böyle şeyler canım,anlayışın için teşekkür ederim...

Sabırla okuduğunuz için Çok teşekkür ederim, ama nasıl okudunuz ya?
O kadar çok yazım hatası yapmışım ki kendi yazdığım yazıyı okurken anlamakta güçlük çektim.

anlatımın güzeldi,karşı tarafta iyi niyetle okuyunca oluyormş demek ki :34:

O kadar çok yazım hatası yapmışım ki kendi yazdığım yazıyı okurken anlamakta güçlük çektim.

Rica ederim arkadaşım, duyguların imlasında hata olmaması yazdıklarındaki hataları kamufle etmiş demek :34:

GÜNAYDIN, HERKESE HAYIRLI SABAHLAR :71:

Fotoğraf Notu: 24.04.2011 Yıldız Korusu Beşiktaş

Son düzenleme:
Sabahın Bütün Güzel Renkleri Odanıza Dolsun, Hayatınız Tatlı, Gününüz Aydın Olsun :71:

hayırlısı olsun tesettürün, bence bayanlara kapanmak yakışmıyor yani hani bazısına yakışıyor flan bunu modaymış gibi algılayamıyorum ya da hoş görünebilirmiş gibi göremyorum, bazısı cok hatlarını bellı edıp bır de örtünüyor o zaman dıyorum kı ben açığım ama benden daha seksisin neden örtündün ki.
ben bile popomu göguslerımı belli oranda örtüyor bol giyiyor belli etmemeye calısıyorken cok tesetturlu kadın tum poposu bellı olarak gıyınıyor bazısı ack ayakkabı gıyıyor acık ayakkabı seksı unsur degıl mıydı neyse blemıyorum da modaymıs gibi göremıyorum hıc bır kapalı bayanı,
ızmırde cok yok zaten o yuzden farklı gelıyor kapalı bayanlar halen gözüme.

bır kaç tanıdıgım kapalı bayan arkadasım var cok iyi ınsanlar ve sureklı aynı kıtapları tekrar tekrar okuyorlar sebepleri bu dedıgın şey olabilir, kapanmaktan vazgecmemek ya sen öyle dedın ya ben öyle anladım.
ben de gunümüz modasına pek uyum saglamam evde ne varsa onu gıyerım hep kendıme buyuk bol seyler de gıyerım yani önemsemıyorum gıyınmeyı guzel görunmeyı, ama kapanmama da gerek yok ataturk modern turk kadınının başını açmış çünkü, o yuzden gerek görmuyorum. allah insanın içini biliyor bana kalırsa. ben duamı ederım gecerım.

ama tekrar kıtapları okumanızın sebebını sımdı daha ıyı anlıyorum. bunu soylemek ıstemıstım.

evt.cnm.sana şu yöne hak veriyorum...özellikle ege ve akdeniz bölgesin izmir,bodrum.antalya gibi kesimlerinde yaşayan çoğu vatandaşlarımıza kapalı olan kişiler farklı geliyor...bana bir anımı hatırlattın ve paylaşmak istiyorum...biz eşimle gezmeyi severiz...yani elimizden geldiğince Türkiye vatandaşı olarak her yeri görmeyi çok isteriz...ancak şartlar değişince gezmelerimiz yarı kaldı şimdilik...bir yaz tatilinde dedik çıkalım turlayalım...İzmir,Kuşadası,Bodrum,Antalya gibi...dedikki denize gidelim geldiğimizin sabahı...çıktık ben bir güzel haşemalarımı giydim...kapalı görme ihtimalimin zayıf olduğunun farkındaydım buna rağmen bir tek kapalı görmedim şehir merkezide dahil belki bana denk gelmemişte olabilir...

her neyse biz gittik denize...bir sürü yerli yabancı turist...yabancıların çuğu üstü açık güneşleniyor, olabilir...ama ne hikmetse sanki orada ben bir türk vatandaşı değilimde onlar Türk..inanırmısınız herkes bana bakıyor...bazı erkekler (Türk) üstsüz güneşlenenleri izlerken beni gören bana bakıyor...içimden dedim "ne bu yahu yabancı turistler baksa amenna ama türkler niye böyle bakıyor kardeşim burası Türkiye benim vatanım hiç hayatlarında kapalı kimse görmedilermi???ben açık olan bayanlara saygım var çünkü herşey açıklıkta kapalılıkta değil ancak neden onlar bana böyle saygısızca bir suç işlemişim gibi bakıyor...".Ben bir Türk vatandaşı olduğuma göre istediğim zaman istediğim yere gidebilirim istersem orada yaşarım kime ne???o kesimlerde açıklık oranı yüksek diye ben kendi memleketimi gezip göremeyecekmiyim???kendi kendime çok kızdım insanların saygı duymadığı çok ortadaydı...ancak sonra eşimle birlikte umursamama kararı aldık ve planda hiçbir değişiklik yapmadık...memleketimin bir bölgesine gitmişken istediğimiz gibi her yeri gezdik,gördük,araştırdık,dinledik,öğrendik...bugün olsa gene giderim...onların benden rahatsız olmaya hakkı olmasa da onların yaptıklarından ötürü ben rahatsız olsamda gene gidip o topraklara ayağımı basıp havasını doya doya içime çekerim...

sonuçta herkesin kendi tercihi ama en azından kişilerin tercihine saygı duyulmak zorunda...ayrıca kapalı olup çoğu açık bayanlardan daha dar vs.giyinenlere bende kızıyorum...bence onlar kendi istediklerinden değil çevre etkenler yüzünden kapanmışlardır...işte o yüzden bizde diyoruz ki Rabbim herkesin kendi içine versin ve ileride pişman olmamak için nedenlerini bilerek kapansın...pişman olmaktan kastım ise kapanmasına rağmen açıklık içinde kalmış kapalı olmasına rağmen açıklık heves olarak içinde kalmıştır vs...kendi isteyerek ve nedenleri bilerek inanarak kapanmayı tercih edenler giyimine,davranış ve hareketlerine vs. herşeyine daha çok dikkat ederler...

hikayeleriniz çok güzel bende kapanamama hikayemi anlatayım.
aşırı açık biri değilim askılılar kısacık şortlar mini etekler hiç giymedim ama kısa kollu yada diz altı etekler giyerdim geçen yaza kadar sonra arkadaşlarım sayesinde biriyle tanıştım evlilik amaçlı ama o beni beğenmedi hafız olsun kapalı olsun istiyomuş bidaha görüşmedik zaten.onun bu düşüncesi çok hoşuma gitti bu devirde kaç tane erkek eşinin kapalı olmasını ister diye.içimde zaten kapanma isteği vardı bu olaydan sonra dahada çoğaldı. bi karar aldım hemen kapanmazdım belki ama havalarda ısınmaya başlamışken kısa kollu havası gelmeye başlamışken kısa kollu hiç bişey giymemeye karar verdim giymedimde.neyse işte yaklaşık 1 sene oldu kıyafetlerim hep kapanmaya uygun alırken öyle düşünerek alıyorum dikkat ediyorum giydiklerime yani bitek eşarbım eksik başımda onunda örtemedim bi türlü.şu an dışarı kısa kollu bişeyle çıkmaya kalksam çıkamam alıştım çünkü.bide başımı örtmeyi başarabilirsem onada alışcam inşallah kısa zamanda Rabbim onunda nasip eder

inşaallah Rabbim bir vesile çıkarır önüne...biraz cesaret lazım...yarınları beklersek o yarınlar hiç bitmez...hayat bana yaşamak istediğim şeyleri önünde vakit varken yaşamak gerektiğini öğretti...ziraa hayat tahmiin ettiğimizden daha kısa...zaman o kadar hızlı geçiyor ki...yapmış olduğumuz şeylerden ötürü pişmanlık bizlere tecrübe kazandırır ancak yapamamış olduğumuz şeylerden ötürü pişmanlık hep içimizde kalır cnm...

evt.cnm.sana şu yöne hak veriyorum...özellikle ege ve akdeniz bölgesin izmir,bodrum.antalya gibi kesimlerinde yaşayan çoğu vatandaşlarımıza kapalı olan kişiler farklı geliyor...bana bir anımı hatırlattın ve paylaşmak istiyorum...biz eşimle gezmeyi severiz...yani elimizden geldiğince Türkiye vatandaşı olarak her yeri görmeyi çok isteriz...ancak şartlar değişince gezmelerimiz yarı kaldı şimdilik...bir yaz tatilinde dedik çıkalım turlayalım...İzmir,Kuşadası,Bodrum,Antalya gibi...dedikki denize gidelim geldiğimizin sabahı...çıktık ben bir güzel haşemalarımı giydim...kapalı görme ihtimalimin zayıf olduğunun farkındaydım buna rağmen bir tek kapalı görmedim şehir merkezide dahil belki bana denk gelmemişte olabilir...

her neyse biz gittik denize...bir sürü yerli yabancı turist...yabancıların çuğu üstü açık güneşleniyor, olabilir...ama ne hikmetse sanki orada ben bir türk vatandaşı değilimde onlar Türk..inanırmısınız herkes bana bakıyor...bazı erkekler (Türk) üstsüz güneşlenenleri izlerken beni gören bana bakıyor...içimden dedim "ne bu yahu yabancı turistler baksa amenna ama türkler niye böyle bakıyor kardeşim burası Türkiye benim vatanım hiç hayatlarında kapalı kimse görmedilermi???ben açık olan bayanlara saygım var çünkü herşey açıklıkta kapalılıkta değil ancak neden onlar bana böyle saygısızca bir suç işlemişim gibi bakıyor...".Ben bir Türk vatandaşı olduğuma göre istediğim zaman istediğim yere gidebilirim istersem orada yaşarım kime ne???o kesimlerde açıklık oranı yüksek diye ben kendi memleketimi gezip göremeyecekmiyim???kendi kendime çok kızdım insanların saygı duymadığı çok ortadaydı...ancak sonra eşimle birlikte umursamama kararı aldık ve planda hiçbir değişiklik yapmadık...memleketimin bir bölgesine gitmişken istediğimiz gibi her yeri gezdik,gördük,araştırdık,dinledik,öğrendik...bugün olsa gene giderim...onların benden rahatsız olmaya hakkı olmasa da onların yaptıklarından ötürü ben rahatsız olsamda gene gidip o topraklara ayağımı basıp havasını doya doya içime çekerim...

sonuçta herkesin kendi tercihi ama en azından kişilerin tercihine saygı duyulmak zorunda...ayrıca kapalı olup çoğu açık bayanlardan daha dar vs.giyinenlere bende kızıyorum...bence onlar kendi istediklerinden değil çevre etkenler yüzünden kapanmışlardır...işte o yüzden bizde diyoruz ki Rabbim herkesin kendi içine versin ve ileride pişman olmamak için nedenlerini bilerek kapansın...pişman olmaktan kastım ise kapanmasına rağmen açıklık içinde kalmış kapalı olmasına rağmen açıklık heves olarak içinde kalmıştır vs...kendi isteyerek ve nedenleri bilerek inanarak kapanmayı tercih edenler giyimine,davranış ve hareketlerine vs. herşeyine daha çok dikkat ederler...

inşaallah Rabbim bir vesile çıkarır önüne...biraz cesaret lazım...yarınları beklersek o yarınlar hiç bitmez...hayat bana yaşamak istediğim şeyleri önünde vakit varken yaşamak gerektiğini öğretti...ziraa hayat tahmiin ettiğimizden daha kısa...zaman o kadar hızlı geçiyor ki...yapmış olduğumuz şeylerden ötürü pişmanlık bizlere tecrübe kazandırır ancak yapamamış olduğumuz şeylerden ötürü pişmanlık hep içimizde kalır cnm...

yine duygularıma tercumansın;hoş geldin..
lütfen burayı sensiz bırakma !

dün sana mesaj atmayı düşünüyordum,acilen çıkmam gerekti yazamadım..kalp kalbe karşıymış:34:

yine duygularıma tercumansın;hoş geldin..
lütfen burayı sensiz bırakma !

dün sana mesaj atmayı düşünüyordum,acilen çıkmam gerekti yazamadım..kalp kalbe karşıymış:34:

Aynen cnm.bende sana bir msj.atmak istiyorum...bebişim huzrsuzlanıyor,yarım kalıyor...aslında ben buralardayım...daha önce kaç kere baktım ne gelen var ne giden...sanırım konu açıldıktan sonra bir süre sende giremedim...bugün bir girip bakayım dedim,sayfalar dolmuş...zaten daha öncede söylediğim gibi internetimde de bir problem vardı beğenilenleri falan hemen göstermiyordu...şimdi daha iyi...artık vaktim oldukça buradayım...daha okuyamadığım sayfalar var...ilgi gösterenlerin sayısı attıkça bende çok seviniyorum...:71:

şu an zaten kapalıyım canım ama gel gör ki suçluluk duygusundan sıyrılamıyorum.hala daha kapanma yaşlarımda yaşadıklarım yada okul günlerim aklıma gelse kendimi kötü hissediyorum.ama Yaradana sığındım O'nun af ve mağfireti geniş beni de affettiği kulları arasına kabul eder İnşallah

cnm.babanın bu konuda şiddet göstermesine çok üzüldüm...herşeyden önce kişinin kendi tercihini yapabilmesi için güzel tarafları gösterilmesi lazım hala olmuyorsa o zaman olumsuz taraflarıda gösterilmeli örn.verilmeli...mesela ben namaz kılmayı çok seviyorum...ancak bazen tembellik çöküyor üstüme nefsime uysam kılmayacağım,sonra diyorum ki sen şimdi üşen kılma artık ahirette kızgın saç üzerinde kılarsın sonra tövbe getirip hemen kılıyorum...yani demek istediğim ister ödüllendirilsin ister korkutulsun ama zorlada birşey olmuyor...bir yerlerde eksik bi şeyler oluyor...ama sen gene gördüğün şiddete rağmen doğru yolu tercih etmişsin,isyanda edebilirdin...bu yüzden seni tebrik ediyorum...gerçekten iman dolu bir yüreğin olsa gerek...geçmişi unutamassın mutlaka ama sen şimdi düşün ki aklı başında bir birey olarak kimse için değil Allah'ın rızası için kapanmışsın...ve sabrının mükafatını bir şekil alacaksın...bazen biz insanlara Rabbim ya veerir ya vermez ama hepsi imtihandır...hepsinde kazanmak nasip etsin hepimize...

♥Haydi Kalk Uyan, Bir Gülüş Savur Etrafına Kıskansın Seni Güneş.♥

G Ü N A Y D I N :71::71::71:

ben de gunümüz modasına pek uyum saglamam evde ne varsa onu gıyerım hep kendıme buyuk bol seyler de gıyerım yani önemsemıyorum gıyınmeyı guzel görunmeyı, ama kapanmama da gerek yok ataturk modern turk kadınının başını açmış çünkü, o yuzden gerek görmuyorum. allah insanın içini biliyor bana kalırsa. ben duamı ederım gecerım.

cnm.bu senin düşüncen olabilir,benim düşünceme göre;Sevgili Atatürk modern Türk kadının başını açmamıştır,Türk kadınına başını açma ya da açmama özgürlüğü tanımıştır...bu özgürlük tanınmasaydı zaten modernlik olmazdı...Atatürk sadece o zaman günümüzün tabiriyle çarşaf giyen bayanlardan çarşaf giymemesini istemiştir...bunun asıl nedeni ise o zamanlar düşman tarafı çarşafın altında silah,mermi gibi şeyler taşıması ve çarşafın altında erkek mi kadın mı belli olmaması dolayısıyla çarşafın altında düşman olsa farkedilmemesi gibi şeylerdir...

zaten Allah'ın emir ve yasakları yapılması-yapılmaması gereken şeyler insanlara kesin ve açık bir şekilde bildirilmiştir...aynı şekilde yapmak ya da yapmamak insanın kendi tercihine bırakılmıştır...ki burada da tercih özgürlüğü kişiye bırakılmıştır...ayrıca hayatta da öyle değil mi?önümüzde 2 yol vardır...biri doğru biri yanlış...burada da tercih özgürlüğü bize bağlıdır...bilerek ya da bilmeyerek yanlışı tercih edip hata yaptığımızda bedelini gene biz ödüyoruz...

kimse cnm.yorumun tartışmaya dönmesini bende istemiyorum...ancak arkadaş kısaca kendi fikrini beyan etmiş,bende kendi fikrimi bu yorumları herkesin okuyup tercihini ona göre yapması söz konusu olduğundan ötürü kısaca ve elimden geldiğince özetledim...kızma lütfen...

hiç kapanmadım kapanmayıda düşünmedim açıkcası ama samimi bir arkadasım bir anda kapandı yakışmışta eşi serbest bırakmıstı bastan berı ama bir gun gordum şaşrdım kendi isteğiyle oldugunu söyledi ve kapandıktan sonra daha bi farklı yasamaya basladım sanki dedi

evt.cnm.gerçekten bende öyle düşünüyorum...yani hayatımda daha önce eksik bi şeyler vardı kapandıktan sonra daha huzurlu oldum ve bu huzurum başka huzurlarımı doğurdu...inan çok farklı bir duygu bu...konu başlığındaki gibi başından kalbinden gelen duygular birleşince herşey daha anlamlı oluyor...

kızlar bugünlerde kapanıcam galiba zaten çok istiyodum dün sevdiğimin de desteğiyle çok yakın hissettim bidahaki dışarı çıkışında kapalı olsun olurmu dedi çok heyecanlandım ben nezamandır istiyodum zaten burayada yazmışım dün o desteğiyle gidip eşarp alıcaktım annemle çıkınca alıcam sanırım bugün yarın sanırım olucak

Sükunetimi genellikle korumaktan yanayım ama bazen gerçekten insanı çileden çıkaran yorumlar yazılıyor tahammül edemiyorum, kusura bakmayın lütfen.

cnm.benim bebeğin için çok üzüldüm...Rabbim anne olma duygusunu tekrar yaşatsın ve hayırlısıyla,sağlıkla kucağına almak nasip etsin...o kadar samimi yazmışsın ki bi o kadar daha yazsaydın gene sıkılmadan okurdum..:71:

kızlar bugünlerde kapanıcam galiba zaten çok istiyodum dün sevdiğimin de desteğiyle çok yakın hissettim bidahaki dışarı çıkışında kapalı olsun olurmu dedi çok heyecanlandım ben nezamandır istiyodum zaten burayada yazmışım dün o desteğiyle gidip eşarp alıcaktım annemle çıkınca alıcam sanırım bugün yarın sanırım olucak

inşaallah cnm...biraz cesaret hadi...cesaret olmadan hep aynı yerde sayıp dururuz bir adım atmak için kendine güven...eminimki kapantıktan sonra niye bu kadar beklemişim diye kendine kızacaksın ya da tam zamanında diyeceksin ama pişman olmayacaksın...çünkü anladığım kadarıyla içtenlikle istiyorsun...zaten artık bahanelerinde bitiyor bak ailen,sevgilin hepsi kapanmanı destekliyor...yarınları uzatma arkadaşım bugün yeni doğan güneşle birlikte sende yeniden doğmaya ne dersin?

Allah gönlüne göre vermiş canım, hayırlı uğurlu olsun şimdiden.. Adına çok sevindim gerçekten. Ahh ne güzeldir o ilk heyecanlar, içte tarifsiz kıpırtılar :16:

Allah gönlüne göre vermiş canım, hayırlı uğurlu olsun şimdiden.. Adına çok sevindim gerçekten. Ahh ne güzeldir o ilk heyecanlar, içte tarifsiz kıpırtılar :16:

evet canım çok değişik ve güzel bir duygu daha kapatmadım ama bikaç güne kapatıcam galiba ondan bukadar heyecan yaptım ...ama yine şeytan danmıdır nedir mayıs 15 te akrabanın düğünü var kapanırsam düğünde herkez ne dicek nasıl karşılıcak die onu düşünüyorum bi yandan

inşaallah cnm...biraz cesaret hadi...cesaret olmadan hep aynı yerde sayıp dururuz bir adım atmak için kendine güven...eminimki kapantıktan sonra niye bu kadar beklemişim diye kendine kızacaksın ya da tam zamanında diyeceksin ama pişman olmayacaksın...çünkü anladığım kadarıyla içtenlikle istiyorsun...zaten artık bahanelerinde bitiyor bak ailen,sevgilin hepsi kapanmanı destekliyor...yarınları uzatma arkadaşım bugün yeni doğan güneşle birlikte sende yeniden doğmaya ne dersin?

annem desteklemiyor canım ama onu dinlemicem galiba o da zamanla alışır...ama sevdiğim destekliyor ne zamandır susuyodu üzülüyodum ama son günlerde sürekli der oldu ama asla geri açmak yok diyo bide ...saçmalama diyorum...eşarplarımı alıcam ve güzel şık giysiler alıcam bunu bekliyorum canım gerçekten yeniden doğmuş gibi olucağam çokhissediyorum

evet canım çok değişik ve güzel bir duygu daha kapatmadım ama bikaç güne kapatıcam galiba ondan bukadar heyecan yaptım ...ama yine şeytan danmıdır nedir mayıs 15 te akrabanın düğünü var kapanırsam düğünde herkez ne dicek nasıl karşılıcak die onu düşünüyorum bi yandan

Canım benim seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de 21 yaşımda kapandım o zamanlar çalışıyordum bir firmada ve ilk kapandığım gün işe giderken herkes bana bakıyormuş gibi gelirdi :1: halbuki hiç de çekindiğim gibi olmadı, herkes çok iyi karşıladı beni sağolsunlar. tabii akraba ve çevreden olumsuz yaklaşanlar da olmadı değil ama sen bu gibi tepkilere kulağını tıkamayı da zamanla öğreneceksin :34: en önemlisi sevdiğin insan da seni destekliyormuş bak ne güzel :16: Bu arada herkesin seni düğünde görmesi de bana göre avantaj çünkü her yeni bir akraba ile karşılaştığında aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamaktansa bir gecede hepsi birden görmüş olur işte :1:

Back
X