Basit bir ilkokul öğretmeni

Merhaba ben 18 yaşındayım.Bu sene üniversiteye başladım.Benim eskiden beri hayalim öğretmen olmaktı anadolu öğretmen lisesinde de okudum.Bütün arkadaşlarım sana öğretmenlik çok yakışır sen çocukları çok seviyorsun derlerdi.Gerçekten de öyleyim hatta lisede staj yaptığım okulda bütün hocalar beni hep övdü ve staj defterime çok güzel şeyler yazmışlar.Her neyse geçen sene yani bu seneki sınava girdim ve çok da iyi bir puan aldım.Okul öncesi öğretmenliğinde odtü bile tutuyordu ama bana başta ailem olmak üzere herkes şöyle dedi''anaokulu öğretmeni mi olacaksın ? onların hiçbir saygınlığı yok dadı görevi görüyorlar bebeklerin altını mı temizleyeceksin....''ben de büyüklerim diye onların sözünü dinledim ama karar benim diye sınıf öğretmenliği yazdım.
Ama tercih zamani hiç işitmediğim hakaretler aşağılamalar işitttim.Seni doğuda köye atayacaklar teroristler öldürecekler seni asla atanamayacaksın...ve bunun gibi birçok laf işittim ve çok ağladım çok :( hele benim bir kuzemin var o şimdi dekan yardımcısı bana demediğini bırakmadı.Yok ben cahilmişim bari üniversitede kalıp yüksek lisans yapmalıymışım.Sınavı kazandığımda bir kere bile tebrik etmedi bile sadece babama aman bu kıza öğretmenlik yazdırmayın zaten kendisi de öğretmendi eğer ben istesem yüksek lisans yaparım hem de onun yaptığı okulun çok daha iyisin de !!!!tabi tüm bunlar olurken annem beni kolladı kızım hangi mesleği istiyorsa onu yapsın diye.
ve bardağı taşıran son damla birkaç gün önce oldu.Ben vizelerim bittikten sonra bir hafta evime gitmek istedim uçakla.Babam da dedi ki kızım uçakla gelme otobüsle gel paran cebinde kalsın.Fakat babamın arkadaşı demiş ki zaten ''BASİT BİR İLKOKUL ÖĞRETMENİ olacak bırak uçakla gelsin.Bunu duyduğum günden beri ağlıyorum nasıl beni böyle hakaret edebilirler ben dansöz olmayacağım öğretmen olucam ya!!!!!!
ama ben o kadar hırs yaptım ki hiçbir zaman ortalamam 3.50 altına düşmeyecek hem ben baya araştırdım profösörler bile söylüyordu bazı özel okullarda 3 buçuk milyardan başlıyormuş öğretmen maaşları.Zaten ben çok iyi bir okulda okuyorum aynı zamanda keman ve piyano çalıyorum özel ders vericem canımı dişime takacam ve onlardan öyle yüksek bir maaş alacağım ki pişman edicem bana bunnları söylediklerine :( hala ağlıyorum ya ben bu kadar hakareti işitecek ne yaptım ?

Canim benim kimsenin ne dedigini sakin dinleme bende hemsireyim mesela hemsirelik hakkinda da neler diyolar ki sen ogretmenlik cok kutsal ozel bir meslek evet atamalari biraz sikintili olsada cok calisip basaramayacagin sey yok. kim ne derse desin sen mutlu olmaya bak lutfen hic uzulme bunlarn hepsi sende hirs yapsin -ki yapmis- hepsinin agzinim payini ver. benimde sevgilim sinif ogretmenligi okuyo oda olumsuz seyler duyuyo ama aldiris etme...

canım ya sıkma canını. ben de sınıf öğretmeniyim.ben de aynı şeyleri duydum. ama 1 sene sonra atandım. yani fazla beklemedim. şimdi bakıyorum da ben gerçekten güzel bir mevkideyim. sınıf öğretmeniydim fakat bu yıl alan değiştirip zihinsel engelliler öğretmeni oldum. bundan da memnunum. öğretmenliğin her dalı güzel. yarım gün. 12 buçukta evimdeyim. çalışmaya başladığında emin ol rahatlığını kıskanacaklar.
tek sıkıntın branşın zorlaştı artık. atama zorlaştı 4+4+4 den dolayı. okul öncesi olsa daha iyiydi. ama nasibinde bu var. daha önünde 3 senen var. Türkiyede neler değişir belli olmaz. bak ben kendimi sınıf öğretmeni sanırdım 5 sene çalıştım. üzerine gittim alan değiştirdi.
şunu da söyleyeyim en zoru sınıf öğretmenliği ama en güzeli de yine sınıf öğretmeniği. gerçekten 7-11 yaş arası çocuklar en tatlıları
sana başarılar dilerim şimdiden

Konuşanların hepsi cahil kesinlikle. Cehalet de okumakla geçmiyor maalesef çünkü nefisleri ruhları cahil, beyinleri de o doğrultuda işliyor ve haliyle ağızları da cahilane sözler sarf ediyor.

Kesinlikle bu zihniyette insanlara kulak asma hayatın boyunca her şeyde bir bahane bulacaklar emin ol. Bana biyoloji bölüm okuduğum için de benzer laflar küçümsemeler yapıyorlar yok öğrentmenlik okusaymışım, formasyon alsaymışım.

Canım anlayacağın konuşanlar değişir, mevzu değişir ama sonuç hep aynı hayatta sözünü önemsememen gereken kimseler bunlar...

Basit bir ilkokul öğretmeni mi ?!! Nasıl bir bakış açısı bu ya neye göre basit? Bir işi güzel değerli yapan onun getirdiği para mı mevki mi?
Üniversitelerde mevki sahibi olma işi torpille dönüyor genelde o kuzenin miydi arkadaşın mı kimse artık sanmıyorum ki öyle emeğiyle gelemez dekan yardımcılığına ha var mıdır vardır kırk yılda bir de başaran ama genel böyle herkes bilir.
Öğretmenlik, doktorluk bunlar çok kutsal meslekler insanla direk alakalı. İkisini de yapmak büyük emek gerektiriyor ve ne yazık ki öğretmenler emeklerinin karşılığı kadar değer görmüyorsa bunda senin bir suçun yok bu seni değersiz de yapmaz.
Bırak o kazansın kazanacağını önemli olan iç huzur mutluluk o kişi de sana söylediklerinden belli ki iç huzuru olmayıp onu başkalarını aşağılayarak arayan tiplerden.Aklı başına gelir elbet bir gün sen ne seviyorsan onu yap yıpratma kendini.

ahh güzelim sıkma canını o basit ilkolu dedikleri onları bu yaşa getirdi.çünlü en kutsal meslek öğretmenlik en can alan nokta ise ilkokul öğretmenliğidir.
sorsan herkese ilkolul öğretmenin kim diye anında cevap verir hemde güzel yad ederek...

ben 13 yıl önce bitirdim ilkokulu ve öğretmenim lütfiye özkan dı.hala hatırlarım.
sen kimseyi takma ağacı yaşken eğitebileceğin pırıl pırıl öğrencilerin olacak.onların sana ışıkla bakması herşeyi alıp götürecek.
keşke bende olabilseydim:16:

Merhaba ben 18 yaşındayım.Bu sene üniversiteye başladım.Benim eskiden beri hayalim öğretmen olmaktı anadolu öğretmen lisesinde de okudum.Bütün arkadaşlarım sana öğretmenlik çok yakışır sen çocukları çok seviyorsun derlerdi.Gerçekten de öyleyim hatta lisede staj yaptığım okulda bütün hocalar beni hep övdü ve staj defterime çok güzel şeyler yazmışlar.Her neyse geçen sene yani bu seneki sınava girdim ve çok da iyi bir puan aldım.Okul öncesi öğretmenliğinde odtü bile tutuyordu ama bana başta ailem olmak üzere herkes şöyle dedi''anaokulu öğretmeni mi olacaksın ? onların hiçbir saygınlığı yok dadı görevi görüyorlar bebeklerin altını mı temizleyeceksin....''ben de büyüklerim diye onların sözünü dinledim ama karar benim diye sınıf öğretmenliği yazdım.
Ama tercih zamani hiç işitmediğim hakaretler aşağılamalar işitttim.Seni doğuda köye atayacaklar teroristler öldürecekler seni asla atanamayacaksın...ve bunun gibi birçok laf işittim ve çok ağladım çok :( hele benim bir kuzemin var o şimdi dekan yardımcısı bana demediğini bırakmadı.Yok ben cahilmişim bari üniversitede kalıp yüksek lisans yapmalıymışım.Sınavı kazandığımda bir kere bile tebrik etmedi bile sadece babama aman bu kıza öğretmenlik yazdırmayın zaten kendisi de öğretmendi eğer ben istesem yüksek lisans yaparım hem de onun yaptığı okulun çok daha iyisin de !!!!tabi tüm bunlar olurken annem beni kolladı kızım hangi mesleği istiyorsa onu yapsın diye.
ve bardağı taşıran son damla birkaç gün önce oldu.Ben vizelerim bittikten sonra bir hafta evime gitmek istedim uçakla.Babam da dedi ki kızım uçakla gelme otobüsle gel paran cebinde kalsın.Fakat babamın arkadaşı demiş ki zaten ''BASİT BİR İLKOKUL ÖĞRETMENİ olacak bırak uçakla gelsin.Bunu duyduğum günden beri ağlıyorum nasıl beni böyle hakaret edebilirler ben dansöz olmayacağım öğretmen olucam ya!!!!!!
ama ben o kadar hırs yaptım ki hiçbir zaman ortalamam 3.50 altına düşmeyecek hem ben baya araştırdım profösörler bile söylüyordu bazı özel okullarda 3 buçuk milyardan başlıyormuş öğretmen maaşları.Zaten ben çok iyi bir okulda okuyorum aynı zamanda keman ve piyano çalıyorum özel ders vericem canımı dişime takacam ve onlardan öyle yüksek bir maaş alacağım ki pişman edicem bana bunnları söylediklerine :( hala ağlıyorum ya ben bu kadar hakareti işitecek ne yaptım ?

sANA MESLEKTAŞIM DEMEK İSTİYORUM BEN DE BİR ÖĞRETMENİM, BASİT BİR SOSYAL BİLGİLER-TARİH ÖĞRETMENİYİM, BAZILARNA GÖRE BÖYLE AMA, öğrencilerimin gözünde kahramanım, velilerim bana hayran bu da bana yetiyor, sen ideallerinin arkasından gitmişsin seni kocaman tebrik ediyorum. Ben özel bir okulda çalışıyorum, 15 yıllık öğretmenim, devleti kazandım ilk sene ama bebeğim vardı gidemedim. Hep özelde çalıştım öyle devasa paralar kazanmadım ama olsun, öğrencilerimin gözünde yakaladığım pırıltıları daha bu ülkede hiç bir zengin elde edemedi. Saygınlık dersen bu ülkede belki saygınlığı yok, ama inan öğrencinin gözünde edindiğin saygınlık bir ömür sürüyor. İlk mezunlarım evlendi barklandı hala çocuklarıyla ziyarete geliyorlar. Bu meslek paha biçilmez seni öpüyor ve başarılar diliyorum. :16:

Bizim ailede olsam akrabalar seni omzunda taşırdı öğretmen olacaksın diye:53:
Şaka gibi resmen. Nasıl bir tavırdır bu ağzım açık kaldı resmen okurken..
Ben ilk okul öğretmenimi hala arar sorarım. O kadar ayrı bi yeri vardır ki gözümde..
Bazı öğretmenler yeri gelir aileden daha çok şey katar insana..
Hiç bakma kimsenin lafına..
Dediğin gibi çalış ve iyi bi yere gir en güzel cevap olacaktır..

Hepinize çok teşekkür ederim beni ne kadar mutlu ettiniz anlatamam :) :16:
Ben de biliyorum mesleğimin zorluğunu,doğu görevini falan ama beni bunlar hiç korkutmadı
Beni üzen ben o kadar çalışmışım istediğim bölümü kazanmışım gördüğüm tepkilere bak!
Ama çok haklısınız bundan böyle bana karşı saygı göstermeyen birine ben de saygı göstermeyeceğim
Artık anlasınlar benim bir çocuk olmadığımı!
Bana gerçekten değer veren öğrencilerim velilerim olsun başka bir şey istemiyorum
Zira beni böyle küçümseyen insanlara vereceğim değer bir hiç !!

Öğretmenlik sırf iş olsun diye okunmaz, yapılmaz. Bu işe gerçekten gönül veren ve sabır, hoşgörü, azim gibi yüksek meziyetlere sahip olanların yapacağı iştir. Keza doktorluk da öyle benim gözümde. Birebir insanla uğraşılıyor çünkü, bir insanın hayatı senin elinde tabiri caizse, bu konuda bu kadar yürekli ve azimli olman çok güzel. Senin gibi işini seven insanlara ihtiyacı var bu mesleğin, özellikle böyle mesleklerin. Ana okulu hocalığını beğenmeyen insan çocuğunu anaokuluna verse emin ol hocadan insan üstü çaba ve meziyet bekler. Boşver, böyle insanların mantalitesi budur, kendisi o meslek için ne kadar uygun, mesleğini ne kadar iyi yapar, karşısındakine ne katabilir diye düşünmüyor, o meslek bana nasıl prestij sağlar, nasıl isim-rant yaparım diye düşünüyor. Halbuki her meslek saygıdeğer, başarılı örneklere sahip yeter ki o kişiler işlerine dört elle sarılıp hakkaniyetli olsunlar.

keşke başta kimseyi dinlemeyip anaokulu öğretmenliği yazsaydın. sevdiğin bi işi yapmış olurdun.
bana da tercih döneminde çok söylediler anaokulu öğretmenliği seçme diye. o meslek basit dediler. ben de çok çalışkan bi öğrenciydim. ama sevdiğim için bu bölümü seçtim. şimdi diğer bütün bölümler bizi kıskanıyolar çabuk atandığımız için. hayattaki bütün kararlarımda da hep mutlu oldum. başkasını dinlediğim her an mutsuz oldum.
kendi kararlarını kendin ver, çünkü nasıl mutlu olcağını en iyi sen bilirsin.

Madem öğretmesin, onları biraz eğite bilirsin! Kulağını eyer, herkese asarsan, hiç bir zaman hedeflerine ulaşamazsın ve herzaman mutsuz olursun arkadaşım, bu yüzden ciddiye alma kimseyi;)

ordan bakınca okadar basit mi görünüyorum ya ...hiç farkında değilim...vah gidi vah..biz boşuna paralıyoz kendimizi demekki..

aman dert ettiğin şeye bak.ben iibf mezunuyum herkes bana işsiz gözüyle bakıyor.bölümümün adını söylediğimde bazıları 2 yıllık mı falan diyor.ben bunlara kulak tıkadım.ya ben napayım ya?senin için yine iyi kötü bir işin olacağını söylemişler.ona göre kötüdür ama bence dünyanın en fedakar işidir.yüksek puan alırsın iyi bir ile atanırsın.dert etme ben napayım ya?:ssz::ssz::ssz:

ben de çok çalışkan bi öğrenciydim, çok iyi okullarda okudum. ama öss'de, sınav esnasında yaşadığım bi terslikten dolayıistediğim puanı alamadım ve öğretmenliğe başladım. doğu2da görev yaptım, nusaybin'le cizre'nin, yani mardin'le şırnak'ın tam ortasında, suriye'ye 3 km uzaklıkta bi köy okulunda. ne mi oldu? hayatı öğrendim orda. hayat, benim trakya'da bolluk içinde yaşadığım yerlerden, başkentte üniversite okurken yaşadığım güzelliklerden çok daha ötesiymiş. çok isteyerek okuduğum bi bölüm değildi; ama doğu'daki sana muhtaç olan çocukları, sana saygıyla, aşkla bakan çocukları bi gör; bi duy onların sana 'örtmenim!' deyişini, işte o zaman şimdi senin arkandan veya yüzüne, mesleğinle ilgili kötü konuşanların hiçbirisini hatırlamazsın. batı'ya atandım şimdi, ne mi oldu? en azından haftada 1 beni arayan öğrencilerim var artık doğu'dan. örtmenim mutlu musun, diye soran nasıl olduğumu gerçekten merak eden insanlar bıraktım, arkamda. şimdi sana o lafları edenler bence hiçbir zaman, sana içtenlikle 'nasılsın?' diye sormamışlardır. sahiden nasıl olduğunu, bu konuda neler düşündüğünü merak etselerdi, seni sorgusuzca eleştirmeden önce, senin gerçek duygularını, fikirlerini öğrenmeye çalışırlardı. senin kalbinde ne geçiosa, hangi meslek geçiosa onu yap. sen mesleğini icra ederken tek başına olacaksın, onlar yanında olmayacak, unutma.

sen kazanacağın maaşla mı kıyaslıyorsun öğretmenliği. öyle yaparsan hayatın boyunca üzülürsün. yol yakınken bırak okuduğun bölümü. ama bence öğretmenlik dünyadaki en önemli meslektir. hele sınıf öğretmenliği. birrr sürü çocuğun olacak :D

bence hic kimseyi dusunme. ben birinci sınıftayken daha ilk hafta hocamizn biri kapandi artik ogretmenlgn önu niye yazdniz dediler ve o sene 87ydi atama puani simdi 78. sen bu meslegi seviyosan ne parasini ne de baskalarinin dediklerni dusun. basit bi ilkokul ogretmeninden(!) ogrenmeye baslamadik mi hayati. bizim meslegmiz kutsal ve bu ulkenin doguda da batida da en cok bize ihtiyaci var

üzüldüğün şeye bak hazımsız bir kaç insan müsveddesinin sözlerine üzülüp neden onlara değer veriyormuş gibi görünüyorsun.

ilkokul öğretmenliği her bilginin temelidir bunu kime sorsan söyler hiç kimse mesleği elinde doğmadı bir dizi eğitim sonucunda mesleklerimize sahip olduk ve temelimizi ilkokulda aldık ben üniversitede, lisede dersime giren her öğretmenin adını hatırlamıyorum, ama ilkokul öğretmenimin ismi, yüzü, ses tonu hatta parfümünün kokusu bile aklımda,

unutma ki profesörü de bir ilkokul öğretmeni yetiştirdi.

senin eline gelen her çocuk tertemiz bir sayfa olacak ve sen onu şekillendireceksin onun hayatına yön vereceksin belki de ona ilham kaynağı olacaksın ve onların gözünde bir ilahe olacaksın bundan ötesi varmı bir profesör bir iş adamı bu hazzı yaşayabilir mi.

.Babam da dedi ki kızım uçakla gelme otobüsle gel paran cebinde kalsın.

Siz çok zengin değil miydiniz :26:
Yoksa ...yoksa fakir yengen tüm malınızı mülkünüzü yedi mi :26:

Back
X