Başka bir evde yatılı kalmak

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanımlar merhaba, ben kendimi tuhaf hissetmeye başladım, eşimin ailesini tanıdıktan sonra. Onlarda yirmi dakikalık bir mesafe bile olsa, yatılı kalınıyor. Hiç rahatsız olmuyorlar. Benim için ise, çok yakınım bile olsa, evinde gece kalmak büyük bir olay. Çok düşünmem gerekiyor. Bu yüzden eşimin teysesinin oğluna hala gidemedik. Bebeğim var ve böyle olunca başka bir evde yatıya kalmak daha da zor geliyor.

Konuşmadığım eltim var bir tane. Kadın evden çıkmazdı. Şimdi ikinci çocuğunu doğurdu ve neredeyse her hafta sonu bir yerlerde kalıyor. Hal böyle olunca, ben mi tuhafim diye sormadan edemiyorum. Benim bir cocugum var ama duzeninin bozulmasi, yemeginin ve uykusunun aksamasi gibi durumlar beni cok etkiliyor. Gitmek istemiyorum yatıya falan. Eşim, kimse senin gibi yapmıyor. Herkes çok rahat diyip, bir nevi beni suçluyor.

Ailemde böyle bir şey görmedim ben. Teyze vs gibi bir yakınlık olmadığı sürece saat kaç olursa olsun, arabaya atlar evimize gelirdik. Hanımlar siz de durumlar nasıl? Ben mi tuhafim? Samimi fikirlerinize ihtiyacım var .

Tek tek cevap yazamayabilirim ama hepsini tek tek okuyacağım, sevgiler.

Benim yaşadığım durumu anlatmisiniz sanki, esimin tarafı da oyle ilk evlendigim aylarda bile kalmami istemislerdi tabi ben alışkın olmadığım için çok yadirgamistim, kendi yakınlarımda bile kalmadım hiç rahat edemem esime de anlattım.O da zamanla alıştı huyuma teklif etmiyor bnce sizin esinizde zamanla ayak uydurur ins

Siz gayet normalsiniz merak etmeyin. Anormallik onlarda. Ben olsam bende çok rahatsız olurdum. Ne ben birinde kalırım nede biri gelip bende kalsın istemem açıkçası. Tabi zor durumlar hariç. Ben yatmaktansa gecenin bi yarısıda olsa evime dönmeyi tercih ederim. Ne münasebet yani?

Onlar biraz fazla rahat. Bence sen olduğun gibi davran, düzenini hiç bozma. Eşinin tarafı bunu huy edinmiş adet yerine getirmiş sanki. Gören görmeyen de evi barkı yokta, sağda solda kalıyor diyecek. Boşver bu şekil devam.

İnanin, ben artık asosyal olup olmadığımı sorgulamaya başladım. Eşime, gidelim tabii ki, çocuklar eğlenirken, biz de muhabbet sohbet ederiz ama akşam evimize gelelim diyorum. Bana diyor ki, onlar geldi kaldı, biz kalmazsak kuserler. O yüzden de gidemiyorum işte.

Bir de küçücük bebekle misafirlikte yatıya kalıp, nasıl rahat ediyorlar anlayamıyorum. Ben mi çok pimpirikliyim acaba?

Bilmiyorum ya, eşimin ailesinde önceden günlerce yatıya kaldım, çok zorlandim, eşimin yüzünden katlanmak zorunda kaldım, onlar geldi kaldı o kadar. Burada da konusunu actigim sebep yuzunden konusmuyorum suan onlarla. Onlarin, konusmamama sebep olan son olaylarında gorumcem zaten misafir de sevmiyorsun gibi bir sey demisti. Halbuki evime geldiklerinde bebek gibi ilgilenmistim hepsiyle. Neden boyle dedi ki?

Bir de şimdi bebekle çok zor bir yerlere gitmek. Bir iki saat sonra bir avm ye gidecegiz. Bir sey yiyip icip biraz dolanip gelecegiz. Bunu bile zor yapiyorum. Gitmeden bebegimi giydirmek, yedirmek, hazırlamak vs zor isler. helak olur yollarda yavrum. Ben mi tuhafim ya?

İnanin, ben artık asosyal olup olmadığımı sorgulamaya başladım. Eşime, gidelim tabii ki, çocuklar eğlenirken, biz de muhabbet sohbet ederiz ama akşam evimize gelelim diyorum. Bana diyor ki, onlar geldi kaldı, biz kalmazsak kuserler. O yüzden de gidemiyorum işte.

Bir de küçücük bebekle misafirlikte yatıya kalıp, nasıl rahat ediyorlar anlayamıyorum. Ben mi çok pimpirikliyim acaba?

Bilmiyorum ya, eşimin ailesinde önceden günlerce yatıya kaldım, çok zorlandim, eşimin yüzünden katlanmak zorunda kaldım, onlar geldi kaldı o kadar. Burada da konusunu actigim sebep yuzunden konusmuyorum suan onlarla. Onlarin, konusmamama sebep olan son olaylarında gorumcem zaten misafir de sevmiyorsun gibi bir sey demisti. Halbuki evime geldiklerinde bebek gibi ilgilenmistim hepsiyle. Neden boyle dedi ki?

Bir de şimdi bebekle çok zor bir yerlere gitmek. Bir iki saat sonra bir avm ye gidecegiz. Bir sey yiyip icip biraz dolanip gelecegiz. Bunu bile zor yapiyorum. Gitmeden bebegimi giydirmek, yedirmek, hazırlamak vs zor isler. helak olur yollarda yavrum. Ben mi tuhafim ya?
Yok be millet tuhaf. Aynı düşünceye sen, ben, belki de bir başkası da sahiptir. Tesadüf olamaz herhalde. Kimi fazla rahat, el kızını / el oğlunu (eşini) düşünmez acaba ister mi yoksa rahatsız mı olur diye.

Ne kimsede kalmak isterim
Ne de yatılı misafirim olsun isterim.
Düzen bozulur rahat edilmez olmaz yani.
Ama bazı ailelerde çok normal geliyor o yüzden ben pek bilemiyorum ve anlayamıyorum.
Eşim gece vardiyasındayken babam sürekli der gel bizde kal tek durma diye. Ama kalamam :)

Hepinize teşekkürler hanımlar. Umarım normal olan benimdir. Adımı çıkardılar, misafir sevmiyor, kimseye gidip kalmıyor diye. Neden böyle bunlar ya.

Evimde çocuğumla eşimle mutluyum. Neden her hafta sonu bir yerlerde kalmalıyim ki? Arabamızı da sattık zaten. Kolay değil çocukla. Ama eşimin ailesi için hiç sorun değil. Arabaları yok ama her yerde kalıyorlar, şehir dışına çıkıyorlar her fırsatta

Hanımlar bir de, çevre lazımmış insana. Gidip yatılı kalınca çevre edinirmis insan. Bunu kaynanam söylerdi. Doğumda ölümde çevre lazımmış.

Eee benim akrabalarım çok zaten ve beni de sağolsunlar çok severler. Evlerinde de hiç kalmadım. Ama sanırım kendi akrabalarında kalmamdan bahsediyordu. Çevrem genişlesin diye her yerde kalamam ki!

Hepinize teşekkürler hanımlar. Umarım normal olan benimdir. Adımı çıkardılar, misafir sevmiyor, kimseye gidip kalmıyor diye. Neden böyle bunlar ya.

Evimde çocuğumla eşimle mutluyum. Neden her hafta sonu bir yerlerde kalmalıyim ki? Arabamızı da sattık zaten. Kolay değil çocukla. Ama eşimin ailesi için hiç sorun değil. Arabaları yok ama her yerde kalıyorlar, şehir dışına çıkıyorlar her fırsatta
Bizde şöyle derler:

Alışmadık g*tte don durmaz.

O hesap. Her fırsatta dediğin gibi giderler, sen mutlu mesut evinde oturursun :)

Anormal olan onlar.
Siz gidin ama akşam çokta geç olmadan kalkın.
Ben söylemekten çekinmem. Size ısrar ederlerse söyleyin. Ben alışkın değilim. Mecburiyet/ şehir dışı ziyareti dışında kimsenin evinde kalmam rahat edemem deyin. Böylece sizde kalmalarının da önüne geçersiniz.
Buna alınacak alınsın zaten. Boşver.

Sen kendi evinde mutluysan boşverç akraba ziyaretini yap 2,3 saat. Samimiysen ona göre artar azalır. Çokta kafana takma.

Doğumda ölümde çevre lazımmış.

Evde kalmayla alakası yok. Evinde kalamadılar sen evlerinde kalmadın diye böyle günlerde gelmeyenler gelmesinler boşver.

Gidip kalın bir kere bebeğiniz sabaha kadar ağlarsa bir daha istemezler zaten.

Bence de çok garipler , milletin evine sokulmaktan ne anlıyolar ben de bunu anlamıyorum.Yatıya kalınınca ertesi gün de kapanıyor mecburen.Bir akşam gezmesi 2 günü kapatıyor.

Sanırım bu aileden aileye değişen birşey bizim ailemizde de böyle bir şey olmazdı . Yani uzaktan gelen birileri olacak ki yatılı kalınsın . Kayınvalidem ile evimiz araba ile max.10 dk . ilk başlarda o da çok yaptı ‘e kalın’ muhabbetini .
Ama ben istemediğimi ve sevmediğimi her seferinde söyledim , artık yapmıyor .
Ne münasebet evim sanki saatler uzaklıkta gidince niye kalayım yani . Gerçi o da art niyet ile değil daha çok vakit geçirelim diye istiyor ama gerek Yok :KK66:
Sizde söyleyin , ben sevmiyorum öyle şeyleri diye .

Bende kalmadıkları sürece nerde nasıl kaldıkları çok da umrumda değil .Evlendiğim ilk yıl ailelerin sehrindeydik 2+1 ev tuttum.Oturma odasi da yapmadim.Ev merkezi bir yerdeydi ve 2+1 ev 450 tl kira iken 3+1 650 tl idi...Esimin yengesi,dedesi "biz gelip kalmayalim diye böyle yaptınız " dediler.Esim "herkes aynı şehirde...ben kimse için iki kat fazla kira odeyemem" dedi.O oldu ,bir daha ağızlarını acmadilar

Back
X