Başka Şehir Kv ile Yaşamak

senguler0011

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2020
135
47
18
33
Kızlar merhaba
Konuyu kız kardeşim için açıyoruz.
Kız kardeşim 2 yıllık önlisans mezunu şu anda çalışmıyor üniversite de biriyle tanışıyor sevgili oluyorlar çocuk da aynı okuldan mezun özel bir sektör de çalışıyor. Biz Amasyalıyız aslen ama İstanbul da doğduk büyüdük. Çocuk Kayserili 3 yıllık arkadaşlıkları var evlenmek istiyorlar sorun şu çocuğun babası ölmüş annesi erkek kardeşi var birlikte yaşayacaklar evlenirler ise biz kesinlikle birlikte yaşanmasına karşıyız ikisinin de düzgün bir işi yok ayrıca Kayseri nasıl bir yer aile düzenleri nasıl hiç bilmiyoruz kalabalık bi aileler kız kardeşleri falan var.
Kültür farkı olur mu böyle bir evlilik yapan oldu mu bu arada yaşlar 22/24 bizce çok erken
Ama anlamıyo anlatamıyoruz vermezseniz kaçarım demiş anneme
Birde Kayseri aile kültürü nasıldır bizimki uyum sağlar mı bilmiyoruz açıkcası çok endişe ediliyo
Annem çok üzgün özellikle cahillik yapmasından korkuyor
Teşekkür ederim şimdiden

Önemli gelişme: kızlar kardeşim zaten gizli evlenmişler kaçma adı olmasın diye yalandan evlenmek istiyorum demiş 1 ay olmuş nikah kıyalı kendi kaybetti hepinize çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Kızlar merhaba
Kız kardeşim 2 yıllık önlisans mezunu şu anda çalışmıyor üniversite de biriyle tanışıyor sevgili oluyorlar çocuk da aynı okuldan mezun özel bir sektör de çalışıyor. Biz Amasyalıyız aslen ama İstanbul da doğduk büyüdük. Çocuk Kayserili 3 yıllık arkadaşlıkları var evlenmek istiyorlar sorun şu çocuğun babası ölmüş annesi erkek kardeşi var birlikte yaşayacaklar evlenirler ise biz kesinlikle birlikte yaşanmasına karşıyız ikisinin de düzgün bir işi yok ayrıca Kayseri nasıl bir yer aile düzenleri nasıl hiç bilmiyoruz kalabalık bi aileler kız kardeşleri falan var.
Kültür farkı olur mu böyle bir evlilik yapan oldu mu bu arada yaşlar 22/24 bizce çok erken
Birde Kayseri aile kültürü nasıldır bizimki uyum sağlar mı bilmiyoruz açıkcası çok endişe ediliyo
Teşekkür ederim şimdiden
Bir Kayserili olarak azcık fena olurlar diyorum o_O

Ama ne olursa olsun birlikte yaşamasınlar. Ne kadar iyi olsalar da bir gün mutlaka patlıyor. Şimdi ona her şey laylaylom gibi gelir. Sakın diyorum. Hele ki bu yaşta. İlerde pişman olur.

Kızlar merhaba
Teşekkür ederim şimdiden
Benim bir tanıdıgım vardı. Annemin eski patronu diyeyim. Bunlar kayserili. Bana göre karı koca gerçekten iyi insanlar. Bunlar oglunu evlendirdi ve aynı evde yaşadılar. 1 sene olmadaj boşandılar.

Melek kaynana bile olsa aynı evde yaşamasın. Ayrıca başkasının annesi ile yaşayacagına kendi annesi ile yaşamaya devam etsin. Resmen iç güveysi gidiyor. Yaa benim kaynana da iyidir hoştur ama aramızda 20 dakika mesafe olmasına ragmen ben bile keşke ev daha da uzak olsaydı diyorum. Ayy hele aynı evde Allah korusun. Kardeşin kafayı çok vurur bak. Evlenmesin bence.

Kardeşin evlensinde o kalabalık aile süreklı gitgel darlasın kardeşini bakayım kaç gün dayanacak. Bence istanbulda yaşasın. Kayseride rahat vermezler gibi geliyor. Kardeşin eger dişli biriyse, evleneceği kişi ona destek olursa aynı şehirde yaşasınlat. Yoksa inan misafirleri bitmez.

Bir Kayserili olarak azcık fena olurlar diyorum o_O

Ama ne olursa olsun birlikte yaşamasınlar. Ne kadar iyi olsalar da bir gün mutlaka patlıyor. Şimdi ona her şey laylaylom gibi gelir. Sakın diyorum. Hele ki bu yaşta. İlerde pişman olur.
Bizde pişman olmasından endişe ediyoruz başaramaz biliyorum çok üzülücek

Gönülden bir "Allah yar ve yardımcınız olsun" demeye geldim. ❤️

Bekâr kızım var, fazla bir şey söylemek istemiyorum.
Durumunuzu, endişenizi, üzüntünüzü tahmin edebiliyorum, gerçekten üzüldüm.
Umarım durumu idrak etmesine vesile olacak bir şeyler olur da kardeşinizin gözü biraz açılır, aklı biraz başına gelip daha makul düşünmeye başlar.

Annenizin yerinde olsam derim ki çocuklarla kapıma geme dayak yersen gelme psikolojik baskı uygulanırsa gelme ama anne olununca denilmiyor işte. Abla olunca kız kardeşe canınız gibi üzülüyorsunuz anlıyorum ama yapacak olanı engelleyemezsiniz. Bu gibi insanlar ömür boyu aileye yük olluyor malesef.

Anneniz korkusunda haklı.
Kız kardeşiniz cahillik yapıyor.
Ev geçindiremeyecek adam evlenmesin.
Hayat müşterek elbette birlikte çalışılır kazanılır o ayrı. Ama yeri geliyor kadının çalışmadığı/çalışamadığı dönemler oluyor.
Bu durumda kendine güvenmeyen, yaşayacak evi açamayan adam evlenmesin. Ne münasebet aynı evde annesi, erkek kardeşi falan. Sonra başını vuracak taş arar.

Bizde pişman olmasından endişe ediyoruz başaramaz biliyorum çok üzülücek
Şunu soruyorum ona. Evde kv kardeşler kalabalık bir ortam. Rahatça ayaklarını uzatıp tv izleyebilecek mi? İstediği zaman rahat rahat duşa girebilecek mi? Sürekli evi temiz tutma, yemek yapma derdi olacak çünkü gözler üstünde olacak. Ama kendi evi olduğunda canı istemezse o gün yemek yapmayacak, canı istemezse o gün temizlik yapmayacak. İstediği saatte kalkıp yatacak.

İşi de yokmuş damat adayının aileye bağımlı mı yaşayacak? Bu yaşta sorumluluk alıp çalışmıyorsa hep böyle gider. Ve her şeyde gözü kalır kardeşinizin.

Kızlar merhaba
Teşekkür ederim şimdiden
Öncelikle yaşları gerçekten genç keşke nişanlı beklemeye ikna olsalar en azından..
Kayseri kültürünü bilemem ama kültür farkı muhakkak olacaktır. Benim de eşim farklı bir şehirden biz aramızda kültür farkı yaşamadık 10 yıldır burada yaşıyor kendisi (aynı üniversitede okuduk yıllardır aynı şehirdeyiz belki ondan) ama ailesiyle evet kültür farkı yaşıyorum ailemde yaşıyor.. Aşılamayacak problem değil illa ki.. Ama aynı evde yaşasak çok zor olurdu Kayınvalidem ile

iki aile de boyle bir seyi istemez ki,

sizin annenizin yerinde olsam olsam acik acik,

"kizim ben evlenmis cocugumla ayni evde oturmak istemem,

bu kisiler de istemezler, cocuguna hayir diyemedikleri icin kabul etmislerdir.

yani olur da evlenirsen hem kendi huzurun olmaz, hem de o ailenin var olan huzuru gider.

bunu illa da boyle istiyorum diyorsan buyur evlen."

derim yani.
Evliligine de izin verilmez boyle sacma kararlar alan birinin bence, ancak engel de olunmaz, yetiskin biridir neticede.

Kesinlikle evlenmemeli.
Kayseri'yi geç o yukarıdaki sebepten dolayı asla ama asla evlenmesin.
Bencede birlikte oturmak kolay değil ben mecbur 1.5 sene yanlarında olcam 3 ay kaldı o kadar zorlandım ki ayrı evim olduğu halde hele erkek kardeş ayri sorun zaten yaşları yakınsa daha kötü oluyor

Back
X