Başka Şehir Kv ile Yaşamak

ya konuda bir de yöre belirtilmiş ki o kadar gereksiz :D
hayır kayserili olsa kötü olur da sanki sinopluyla cümbür cemaat yaşamak çok güzelmiş gibi.
Ya da izmirli olunca 10 kişi yaşasan tadından yenmez denilecekmiş gibi.
gitsin gitsin yaşasın böyle komün hayatı çok mutlu olur, hatta kaçarak evlensin en güzeli.
Hemen de 3 çocuk patlatıversin hatta.

Yazık ya o sıralarda çürüttüğü dirseklere, milli sermayeden harcanan paralara, ailesinin emeğine yazık.
İnanın başka bir şey diyemiyorum.

Bencede birlikte oturmak kolay değil ben mecbur 1.5 sene yanlarında olcam 3 ay kaldı o kadar zorlandım ki ayrı evim olduğu halde hele erkek kardeş ayri sorun zaten yaşları yakınsa daha kötü oluyor

Ben bazen aynı şehirde bile olmak istemiyorum :D
Bırak bir de aynı evde yaşamak tövbeler tövbesi.

Ben bazen aynı şehirde bile olmak istemiyorum :KK70:
Bırak bir de aynı evde yaşamak tövbeler tövbesi.
Maalesef bir seneyi geçti işte öyle böyle 5 ay esimleydim hatta 2 ay başka memleke gittim( pesimden geldiler kaldılar 2 ay) izinlerle falan geçirdik ocakta bitecek inşallah evime gececegim

Maalesef bir seneyi geçti işte öyle böyle 5 ay esimleydim hatta 2 ay başka memleke gittim( pesimden geldiler kaldılar 2 ay) izinlerle falan geçirdik ocakta bitecek inşallah evime gececegim

Allah sabır versin ya cidden zor durum.
İnsan kendi anasının babasının yanında rahat edemiyor.

Şimdi içimden geçen kardeşinizin ağzına ıslak odunla vurup otur demek ama yazacaklarım farklı :olamaz:

Kardeşiniz de evlenmek istediği çocuk da cahil. Ve emin olun gözleri nasihatle açılacak gibi değil. Bu durumda biraz suyuna gidin derim.

Şart koşun. Biz çocuğa ailesine evlenmenize karşı değiliz tanışalım gerekirse söz yapalım ama o kadar okuttuk emek harcadık işe girmeden evlilik olmaz desin anneniz babanız.

Aynı ev işi çok büyük sıkıntı. Ama şimdiden ona bile he dediyse kardeşiniz lafla caydıramazsınız. Aileyle tanışın kardeşinize olumlu bakıyoruz mesajı verin o sürede kendisi içlerine girince görür belki aile hayatlarını.

Bir de alttan alta aynı evde yaşamanın zorluklarını anlatın. Yani kocası işe gidecek kaynı eve gelecek ne dinlenebilir ne tv izler. Hadi kaynana süper mükemmel ağzı var dili yok biri olmuş olsun ama bir erkek kardeş asla kabul edilemez. Anneyle bekar kardeş ayrı evde niye yaşamıyorlarmış ki?

Ev geçindirecek seviyeye gelmeyen evlenmesin. Sonra para yetsin diye yırtık donla gezelim diyebilir.

Her memleketin iyisi de var kötüsü de biz birşey diyemeyiz bu konuda haddimize değil.
Ancak kesinlikle aynı evde oturmasin hele ki bir de kayni var.
Özel hayat diye birşey kalmaz.
Hiç mi düşünmüyorlar bu konuyu bu bile aynı ev olmaması için en büyük neden bu yani.
Mahremiyet diye birşey kalmaz.

Nereli oldukları değil önemli olan asıl sorun aynı evde yaşamaları. Asla olmaz olmuyor. Kaynana pamuk ipliği olup raftan düşse, gelinin başını yarar derler.
Ayrı olsun tatlı olsun.
Bunun bi de "Kaynana melek olsa kanadı çarpar" versiyonu var :KK45:

Ben de bu yaşlarda oldum ama cahil ya da aptal değildim.

Madem kv ile yaşamaya hevesli. Evlenip yaşasın.

Bu teknoloji varlığının içinde, tecrübenin hayır dediği ortamda halen daha kv ile yaşamak istiyorsa, vermezseniz kaçarım diyorsa... kaçsın.

Oturup konuşun. "Ya bizim dediğimiz olacak ve evlenmeyeceksin. Ya da kaçacaksın. Çünkü bizim asla rıza vereceğimiz yok.

Kaçarsan da bu evin kapısı sana bir daha açılmayacak. "

Bu konuşmanın üstüne gidiyorsa yolu açık olsun.

Cahil filan anlamam ben. O yaşlarda tek başıma başka şehirde üniversite okuyordum. Aklım başımdaydı. Böyle şeyler yapamazdım. Korkardım bi kere.

Çünkü cahillik başka, cahil cesareti ve küstahlığı başka.

Bence koca seçecek kadar büyüdüğüne göre, tercihlerinin sonuçlarına da katlanabilir.

Artık bırakın. Ne istiyorsa onu yaşasın.

Kızlar merhaba
Konuyu kız kardeşim için açıyoruz.
Kız kardeşim 2 yıllık önlisans mezunu şu anda çalışmıyor üniversite de biriyle tanışıyor sevgili oluyorlar çocuk da aynı okuldan mezun özel bir sektör de çalışıyor. Biz Amasyalıyız aslen ama İstanbul da doğduk büyüdük. Çocuk Kayserili 3 yıllık arkadaşlıkları var evlenmek istiyorlar sorun şu çocuğun babası ölmüş annesi erkek kardeşi var birlikte yaşayacaklar evlenirler ise biz kesinlikle birlikte yaşanmasına karşıyız ikisinin de düzgün bir işi yok ayrıca Kayseri nasıl bir yer aile düzenleri nasıl hiç bilmiyoruz kalabalık bi aileler kız kardeşleri falan var.
Kültür farkı olur mu böyle bir evlilik yapan oldu mu bu arada yaşlar 22/24 bizce çok erken
Ama anlamıyo anlatamıyoruz vermezseniz kaçarım demiş anneme
Birde Kayseri aile kültürü nasıldır bizimki uyum sağlar mı bilmiyoruz açıkcası çok endişe ediliyo
Annem çok üzgün özellikle cahillik yapmasından korkuyor
Teşekkür ederim şimdiden
vermezseniz kaçarmış ha. bırakın ne hali varsa görsün. ama sonra kucağında bebekle kapınızı aşındırmasın

Kızlar merhaba
Kız kardeşim 2 yıllık önlisans mezunu şu anda çalışmıyor üniversite de biriyle tanışıyor sevgili oluyorlar çocuk da aynı okuldan mezun özel bir sektör de çalışıyor. Biz Amasyalıyız aslen ama İstanbul da doğduk büyüdük. Çocuk Kayserili 3 yıllık arkadaşlıkları var evlenmek istiyorlar sorun şu çocuğun babası ölmüş annesi erkek kardeşi var birlikte yaşayacaklar evlenirler ise biz kesinlikle birlikte yaşanmasına karşıyız ikisinin de düzgün bir işi yok ayrıca Kayseri nasıl bir yer aile düzenleri nasıl hiç bilmiyoruz kalabalık bi aileler kız kardeşleri falan var.
Kültür farkı olur mu böyle bir evlilik yapan oldu mu bu arada yaşlar 22/24 bizce çok erken
Birde Kayseri aile kültürü nasıldır bizimki uyum sağlar mı bilmiyoruz açıkcası çok endişe ediliyo
Teşekkür ederim şimdiden
Asla kv ile yasamasjnlar birde daha cok gencler is guc de duzgun yokmus bu neyin acelesi bu kadar

Ayağını bile rahat uzatamayacağı, özel hayatın olmadıgı bir hayat istiyor demekki buyursun alsın. İkna edebileceğinizi sanmıyorum. Kız çocuğu büyütüyorum ve böyle olacak diye ödüm kopuyor

Kızlar merhaba
Teşekkür ederim şimdiden
Anneniz son derece haklı. Aşkın gözü kördür ama kv ile aynı evde evlilik insanın gözlerini faltaşı gibi açar en kısa zamanda. Ne bir aşk kalır ortada, ne de huzur. Kucağında çocukla, sinirler harap bir şekilde anne evine geri kaçma ihtimali çok yüksektir

Yapılabilecek şey sakince, ısrarla, defalarca anlatmak. Elbette istediğin, sevdiğin insanla evleneceksin, biz buna saygı göstereceğiz, ama olması gereken tek oda da olsa kendi evinizde, kendi gelirlerinizle bir yaşam kurmanız 'ı iyice anlatın. "En fazla bir yıl daha bekle, çocuk işini bulsun, evini tutsun, temel eşyalarını alsın, biz de senin mutluluğuna destek olalım " ı anlatın iyice

İlle de direniyorsa, kaçmak gibi saçma planlar yapıyorsa ille de zorluğu, üzüntüyü acıyı seçiyorsa yapabilecek fazla bir şeyiniz yok açıkçası.

Bu durumda da yapmanız gereken annenize destek olmak." Belki de çok daha kötü kararlardan ve seçimlerden korunması için bunu yaşaması gerekiyor" tesellisini sunmak anneye.

Kızlar merhaba
Teşekkür ederim şimdiden
Sorun kayseri amasya yada kültür sorunu değil
Aynı memleketten bile olsanız kaynana ile yaşanmaz...kardeşiniz henüz cahil belliki kaçarım falan...kaçarsa zaten görür gününü o ayrı..
İzah edin anlatın kaynana ve bekar kayınla yaşamanın zorluklarını.. Anlamıyorsa kendi bilir verin gitsin uğraşsın ama en az 3 yıl çocuk falan yapmasın..

kültürden önce iş yok.
aş yerine birbirlerini yerler.
aynı ev aynı kese büyük sıkıntı.

Kızlar merhaba
Teşekkür ederim şimdiden
Ay yaşları çok küçük gerçi onu eleştirmek bize kalmaz bir şey diyemem ama KV ile aynı evde yaşamak ve erkek kardeşi de var sanırım ne kadar rahat edicek evde genç biri de var ozelleri olmucak bende başını yakmasın ya dhaa bu yaşta millete hizmetçi olur valla ne kadar iyi bile olursa olsun aynı evin içinde olmaz

Back
X