Baska sehirde düğün, kalacak yer vs.. Kim haklı?

Haklisiniz
Ya git gel yapilmali yer ayarlanmali en azindsn abisinin ve esinin masrafini karsilamali
Para muhabbetine girmeleri hic hos degil
Ben olsam bende gitmezdim

Tabii ki haksızsıniz.
Bunu sormanız bile komik
Sizin için, evet halanlarin düğünü. Ama halanizin o gün başı çok kalabalık olacak ve yüzlerce özel davetlisi olacak. Evine geleni gideni bir telaşı olacak,o evden gelin cikacak (erkekse konvoy o evden başlayacak) başlarında binlerce telaşe olacak yani.
Hadi sizi kabul ettiler evine. Ya diğer kardeş de gelmek isterse? Öteki? Adamın annesi babası???
100 lira vermek istemeyen onlara doluşsun o zaman.
Kaldı ki sizi açıkta da bırakmamış, alternatif sunmuşlar,başkasıni ayarlarız diye
Eee? Anneniz bunu da beğenmemiş illa düğün evinde kalacam,rahat edemem demiş.
İyi de ya düğün sahibinin rahatı? Hem rahatını çok düşünen otelde kalır.
Hadi otel pahalli diyelim, açın airbnb sitesini, düğünün yapıldığı ilçeyi aratin. Oralarda elbet yüz liraya hatta daha da aşağı bir miktara iki artı bir eşyalı ev bulursunuz , günlük.
Hem siz hem babanız anneniz bir güncük orada kalırsınız,daha ekonomik olur
Ayrıca siz şehir dışındasiniz diye düğün mü yapmasınlar? Tabii ki abiye kuafor takı vs vs bir ton gereksiz masraf yapacaksınız. Sizin düğününüz için de onlar da yapmıştır aynı masrafı,bu işler böyle
Baba dedim bu gelmeyin demek degil de ne? Burdan arabamizla bir dunya yol.gidecegiz Otele para verecegiz Takisi sunu bunu Ustelik sen abisisin dedim.Benim bile.otelde kalmam abes ama ses etmiyorum dedim Heralde 200 veren 200 daha verebilir Ben gitmiyorum düğüne müğüne dedim Annem ben de gitmiyorum dedi
Bence babanizi boşu boşuna doldurmuşsunuz.
"Benim bile otelde kalmam saçma ama ses etmiyorum" cümlesinden anladığım kadarıyla siz de halanın evde kalmayi dusunmuşsünüz.
El insaf, Halanizin evi dublex olabilir ama başı kalabalık. Sizin gibi kaç insan vardır onda kalmak isteyen. Siz bile sadece yeğen ve kocası olarak Böyle bir arzuda olduğunuza göre...

Halamin kizinin düğünü var baska sehirde, lüks bir otelde Burdan gidecek bircok akraba oldugu icin halam otelden indirimli fiyat almis (zaten otel bu imkani sunuyormus) gecelik 100 tl.ye kalacak isteyenler
Halam babama bunu soyleyince babam, esimle benim icin onlar otelde kalir ama ben otele para veremem demis Halam da ben sizi ya kendi evimde misafir edecegim ya da baska eve paslarım demis
Annem de halami arayip ben baska evde rahat edemem sizde kalirim ancak demis Sonucta 70 yasinda insanlar tanimadigi yerde kalmak istemiyor Halam da tamam yenge demis

Bugun halam babami arayip esim(yani eniste) kendi akrabalarina bizde kalirsiniz demis Dugun oncesi kavga etmek istemiyorum Siz de otelde kalsaniz demis Sizin paranizi da Nisann verir heralde ama veremezse yarisini ben vereyim demis bi de benim adima

Ben bunu duyunca baya bi sinirlendim Baba dedim bu gelmeyin demek degil de ne? Burdan arabamizla bir dunya yol.gidecegiz Otele para verecegiz Takisi sunu bunu Ustelik sen abisisin dedim.Benim bile.otelde kalmam abes ama ses etmiyorum dedim Heralde 200 veren 200 daha verebilir Ben gitmiyorum düğüne müğüne dedim Annem ben de gitmiyorum dedi
Babam da gitmezseniz gitmeyin ben otobusle giderim dedi Iyi peki parkta mi yatacaksin acaba dedim

Kizlar ben tepkimde haksiz miyim?

Halam da oyle sinik biri falan degil acayip dominanttir evleri de 200metrekare vardir heralde dubleks villada oturuyorlar Bu simdi gelmeyin demek degil de ne?

Anladığım kadarıyla sizin evde henüz hiç düğün dernek kurulmamış o yüzden halden hiç anlamıyorsun. Zaten düğün meşakatli zor bir süreç. Ne güzel gider mis gibi otelde kalırım ben olsam düğün bahanesiyle hem değişiklik olur. Halanin evi mülteci kampı gibidir simdi. Tanımadığın samimi olmadığın insanlarla belki aynı odada kalmak zorunda kalacaksın? Bu daha mi çok zevk verecek Sana?

Siz haksizsiniz
Babaniz da anneniz de haksiz
İnsanlar dugun yapiyor,bin tane telaslari var. Bir de sizi evlerinde yatirmak zorunda degiller. İsrarla bu belescilik anlamsiz. Otele hic mi gitmedi aileniz de 70 yasinda yabanci yerde kalamayiz olayina giriyorlar?

düğün evi kalabalık, hizmet, karmaşıklık halanın evi müsait olmaz kendi çocuklarına ancak yatacak fırsat olur ki kadın öncelikle evine ev işlerinde yardımcı olacakları almalı
halanızın evini unutun ama uzaktaki düğüne cümbür cemaat gidipde herşeyi karşı taraftan beklemeyin onlarında sınırı bir yere kadar sonuçta düğün yapıyorlar
ama anne baban da olsa kalacak parasını sen verme ne alaka sen ? babanın kardeşi baban kendi karısının ve kendisinin halletsin

Herkes sizi haksız bulmuş ama bi de şöyle bakmak lazım. Zaten düğün zamanı akrabalar için de baya masraflı oluyor. Geçtiğimiz yaz kuzenimin düğünü oldu. 2000 tlye yakın bi paraya bilezik aldk. Bizim ailede adettir bilezik takilmazsa olmaz. Uzak bir sehirdeydi bir sürü yol parası da verdik. Kına ile birlikte toplamda 3 gece otelde kalmamız gerekiyordu bu 3 gecenin bizim aileye maliyeti 1000 liraya yaklaştı. E tamam kuzenim evleniyor düğün sahibinin başı kalabalık da bi düğün icin 3500 lira harcamak da bizi inanılmaz zorladı. Elbiseyi kuaförü hic saymıyorum. Düğün sahibinin de zor durumda oldugunu kabul ediyorum ama imkanlarını olabildiğince zorlaması lazım bence böyle durumlarda
Bi de gitmeseydiniz diyenler olabilir ama bizim aile bekler yani cok geçerli bi bahane yoksa gitmek gerekir. E takı takmadan da olmaz bilezigi de beklerler

Bu resmen gelmeyin demek degil, sinirlenmenize gerek yok. Insanlar orta yolu bulmaya calisiyor sadece. Dugunevi zaten cok kalabalik ve karmasa dolu. Insan ne gittigi yolun yorgunlugunu atabilir ne de yedigi ictigi seyden tat alabilir. Madem siz otelde kalmaya ikna oldunuz ailenizi de ikna ediverin. Gaza getirmeyin insanlari gitmiyorm diye.

Tabii ki haksızsıniz.
Bunu sormanız bile komik
Sizin için, evet halanlarin düğünü. Ama halanizin o gün başı çok kalabalık olacak ve yüzlerce özel davetlisi olacak. Evine geleni gideni bir telaşı olacak,o evden gelin cikacak (erkekse konvoy o evden başlayacak) başlarında binlerce telaşe olacak yani.
Hadi sizi kabul ettiler evine. Ya diğer kardeş de gelmek isterse? Öteki? Adamın annesi babası???
100 lira vermek istemeyen onlara doluşsun o zaman.
Kaldı ki sizi açıkta da bırakmamış, alternatif sunmuşlar,başkasıni ayarlarız diye
Eee? Anneniz bunu da beğenmemiş illa düğün evinde kalacam,rahat edemem demiş.
İyi de ya düğün sahibinin rahatı? Hem rahatını çok düşünen otelde kalır.
Hadi otel pahalli diyelim, açın airbnb sitesini, düğünün yapıldığı ilçeyi aratin. Oralarda elbet yüz liraya hatta daha da aşağı bir miktara iki artı bir eşyalı ev bulursunuz , günlük.
Hem siz hem babanız anneniz bir güncük orada kalırsınız,daha ekonomik olur
Ayrıca siz şehir dışındasiniz diye düğün mü yapmasınlar? Tabii ki abiye kuafor takı vs vs bir ton gereksiz masraf yapacaksınız. Sizin düğününüz için de onlar da yapmıştır aynı masrafı,bu işler böyle

Bence babanizi boşu boşuna doldurmuşsunuz.
"Benim bile otelde kalmam saçma ama ses etmiyorum" cümlesinden anladığım kadarıyla siz de halanın evde kalmayi dusunmuşsünüz.
El insaf, Halanizin evi dublex olabilir ama başı kalabalık. Sizin gibi kaç insan vardır onda kalmak isteyen. Siz bile sadece yeğen ve kocası olarak Böyle bir arzuda olduğunuza göre...

Yengeç sen haklısın

Ama ülkem bir değişik

İlle de birinin evinde kalınacak

Eskiden otel yokmuş insanlar konu komşuda kalırmış şimdi var ama otelde kal demeyi hakaret görüyorlar

Babaannem rahatsızlandı halam ile yaşıyordu anne babamı acil çağırdı halam

Gittiler halamda kaldılar dönüşümlü hastayla kaldılar vs

O dönemde kızın nişanı vardı misafirler şehir dışından

Kv kp damat anneannesi abisi yengesi

Abi ve yenge biz otelde kalırız demişler ama dünürlere ayıp olur deyip damat anneanne ve dünürlere evde yatak yapmışlar

Şehir dışından gelip zaten o evde kalmakta olan Annemleri halamın eltisinin evine göndermişler başka semte

Evin oğlu kızı komşuda kalmış vs

Bunu da çok güzel ağırladık diye anlatırlar hep

Oysa hepsi otelde kalsa gelenlerin gidip gelmek daha kolay olur yeme içme az dert olur

Konu sahibi 70 yaşında anne babanız huzur aramalı

Evet eskiden yerde üst üste yatılırdı gerekirse oturarak uyunurdu vs de yaşlı insan yayılsın odasında otelde oldu bitti

Bu esasen daha rahat denesinler

Canim onu diyorum Benim zaten 6 aylik bebisim var gece kac kere emmeye kalkar ben hicbir evde rahat edemem biz direkt oteli kabul ettik Ama annem babam 70 yasinda insanlar ve dugun sahibinin abisi sonucta Ne bileyim
70 yaşında insanlar da otelde bir gece kalabilirler.
Bu kadar nazlı olmayın.
Üstelik lüks otel diyorsunuz.
Bende yeni evlendim. O kalabalık o telaşe
Kesinlikle halanlar haklı

Otelde kalininca ne oluyor anlamadim ki? Aksine 70 yaşındaki insanlar daha rahat ederler bence. Düğün telasesinde düğün sahibinin evinde ne hizmeti bekleyecekler ki?

Dugun zamani insanin en yakinlarinin bile .. ay onu yapmam suraya gelmem burda kalmam diye mizmizlanmalari cok kotu. Ki en cok anlayisi onlardan bekliyorsun. Ha ayrica otel bi cok evden daha rahattir, sirf inat olsun sizinki.

Onun yani sira ama hala herkesin parasini oduyosa sizinkinide odemeli. Valla baska sehirde dugun yapmak cok zor, millette bi nazlanir aman yaa.. en temizi sade bi nikah bence boyle milleti cekecegine..

canı kanı abısını eve kabul etmeyen hala koca tarfının canını kanını kabul edıyorsa bende sorun ederdim.kendımızden pay biçelım eşim kendı kardeşimi kabul etmeyıp kendı tarafını eve doldurursa ben naparım acaba.

Sırf bu sebeple akşam üzeri evlendim

Gece düğün biterse insanlar gidemezler diye

Haaa bir kısım misafir bir önceki gün gelip otelde yatmayı tercih etti

Sadece kaparoyu eşim ve ben verdik otel ödemesini babam yapmış akrabaların hatta kuaför bile ayarladım gelenlere pazar olduğu için

Erkek tarafı da bir kısmı geri dönüp bir kısmı Kv de kalmış galiba

Görümcem evlenirken teyzeler halalar amca vs vardı bir grup kuzen de gelmişti gelin almada

Gece nerede kaldı o kadar kişi bilmiyorum bize siz de misafir edin demediler hatta kuzenler gelsin modundaydım ama anne babam da şehirdışından geldiği için bizdeydi arabada yer yok diye tek kişi de göndermediler

Farkli bakis acilarini her zaman dikkate alirim Zaten önünde sonunda gidilecektir babama bosuna trip attik Bu yasta kendi basina otobusle gonderecek halimiz olmadigina gore
Cevaplariniz icin tesekkurler kizlar
Ben yine de kendi düğünümde sehir disindan gelen 9 arkadasimi ve ikisinin de annesini 2+1 evimizde güle oynaya agirlamistim Insanlar farkli farkli..
Evinizde kalacak başka insanlar olsa ağırlayabilecek miydiniz?

İmkan yoksa yoktur yani. Herkese bizde kalırsınız deseydi de son dakika gece vakti yer ayarlayamayıp ortada kalsanız daha mı iyiydi.

Takacağınız takıdan, yakacağınız benzine kadar laf etmişsiniz. Kadın takacağınız takıyı da mı alsaydı? Kendi arabamızla gideceğiz demişsiniz, limuzin mi yollasaydı?

Evinin villa ya da 200 m2 olmasının bir önemi yok, parkede yatıramayacağına göre.

Boş yere abartıyorsunuz.

düğüne gitmeyi göze alıyorsanız otel parasını vermeyide kabul etmişsiniz demektir ..
ki ev istediği kadar büyük olsun o ev düğün evi olacağı için telaşesi çok olacak oradakilerin, sizinle zaten ekstra ilgilenemezler.
eğer ki başka akraba varsa kendi isteği ile evini açan orada kalırsınız , yok kalacak yer derseniz babanız gider gerekirse kalır bir gece otelde döner.

Canim onu diyorum Benim zaten 6 aylik bebisim var gece kac kere emmeye kalkar ben hicbir evde rahat edemem biz direkt oteli kabul ettik Ama annem babam 70 yasinda insanlar ve dugun sahibinin abisi sonucta Ne bileyim
Eşinşn ailesine götüremefiği teklifi, sizler çok yakın olduğunuz için sise sunmuş gibi geldi bana. 2 aile çok yakın değilse napsun kadın, saçmsapan ufak tefek tartışmalar olmasından çekinmiştir. Aslında çok yakınların”hala o kadar kişi nerde kalıcak, biz otel ayarlıyalım” falan gibi yaklsşmasınuygun. Hala söylemeden

N nisann_tr Sizin yaşdığınız aynı şey benim başıma geldi ve düğün sahibi olarak hepimiz öyle zor durumda kaldık ki.. Kendi düğünümde kendime söz verdim; “başkasının şehir dışındaki düğününe giderken kimsenin evinde kalmamaya çalışacağım, otelde kalacağım” diye.

Şöyle ki; benim düğünüm zaten yaşadığım şehirde oldu. Dışarıdan teyzemler-kuzenlerim, annemin bi kaç kuzeni gelecekti sadece, zaten diğer akrabalarımla aynı şehirde yaşıyoruz. Evimiz küçük, 2+1 120 metrekare. Evde ben gelinim, zaten kendi telaşım stresim var. İl dışından gelen teyze ve kuzenlerimin maddi durumu yok (benim düğünüm de otelde oldu, il dışından gelenleri eşimin ailesi otelde misafir etti ama ödemeyi erkek tarafı yaptığı için bizim taraftan kimseye “gidin siz de otelde kalın” diyemedik yük olmasın diye), teyzemlerin ve kuzenlerimin maddi durumu olmadığı için “otelde kalın” da diyemedik, zaten zar zor gelmişler takısı-üst başları vs.. Annem diğer kardeşlerine, kuzenlerime rica etti “siz misafir eder misiniz? Bizim telaşımız çok..” diye; inanır mısın kimse kabul etmedi evine.. Bizim de elimiz maddi açıdan düğün zamanı malum sıkıştı, biz de gönderemiyoruz otele.. Ne oldu biliyo musun? 4 gün boyunca bizim evimizde kaldılar, kalsınlar başımızın üstünde yerleri var ama ben gelinim; kınam var, düğünüm var, ertesi güne kadar geceden dinlenmem lazım, bunlar çoluk çocuk gelmiş, gece 4’e kadar oturuyorlar uyumuyorlar falan, benim bütün düğünüm uykusuz ve dinlenmesiz geçti, keza ailemin de öyle.. Abim zaten onları otel-ev arası taşımaktan helak oldu. Her şey dışarıdan göründüğü gibi olmuyor. Düğün sahibi nasıl sistem kurduysa ona ayak uydurmak zorundasınız; bu onun daveti o böyle uygun görmüş. Düğüne gidiyorsunuz diye insanlara o telaşlı günlerinde bi de sizin ayak bağı olmamanız lazım, aksine siz en yakınıyken onlara en anlayışlı sizin olmanız lazım. Eskiden köy yerlerinde karman çorman yapılırmış her şey, herkes üst üste kalırmış ama artık öyle değil. Halanız sizden rica etmiş, sizin de bu ricaya uymanız ve onların mutlu günlerinde sıkıntı çıkarmamanız lazım.

Son düzenleme:
Farkli bakis acilarini her zaman dikkate alirim Zaten önünde sonunda gidilecektir babama bosuna trip attik Bu yasta kendi basina otobusle gonderecek halimiz olmadigina gore
Cevaplariniz icin tesekkurler kizlar
Ben yine de kendi düğünümde sehir disindan gelen 9 arkadasimi ve ikisinin de annesini 2+1 evimizde güle oynaya agirlamistim Insanlar farkli farkli..

aynen canım takma kafana
madem misafir çağırıyorsun bir otel ayarlarsın sizi buradfa misafir edecem ücret lafınıda etmezsin hem gelin hem takı takın hem otele para ödeyin , oohhh ne ala memleket ,
bu hareket zaten sadece halalardan beklenir ,
gidip gelinecek bir yolsa gidin gelin hiç kimse kalmasın

Back
X