Baska sehirde düğün, kalacak yer vs.. Kim haklı?

Vallaha ben 6 aylık bebeği kış günü mundar edip benim dugunume bile zaten gelmemiş kuzenime gidip bir de hediye almam .Annen de halana gidip kalırsa misafire hizmet ederken bulur kendini söyleyeyim.Annen ve baban otelde kalsa bence daha rahat ederler.İliskileri de resmilesir.Bundan sonra sizin bulunduğunuz şehre geldiklerinde evinizde misafir edip agirlamaz bir kafede filan bulusursunuz.

Buluttan nem kapmaya ne meraklisiniz. Gelmeyin falan denmemis anlayis gosterin. Adam evine esine sormadan insanlari davet etmis. Kadinda abisine samimiyetine guvenerek ev dolu demis. Nesi kotu otelin madem luks falan demissiniz. Biraz anlayisli olun bence gitmezsenizde gitmeyin millet yine sizi ayiplar sonrada catir catir dugununu yapar arayi bozdugunuzla kalirsiniz.

Vallaha ben 6 aylık bebeği kış günü mundar edip benim dugunume bile zaten gelmemiş kuzenime gidip bir de hediye almam .Annen de halana gidip kalırsa misafire hizmet ederken bulur kendini söyleyeyim.Annen ve baban otelde kalsa bence daha rahat ederler.İliskileri de resmilesir.Bundan sonra sizin bulunduğunuz şehre geldiklerinde evinizde misafir edip agirlamaz bir kafede filan bulusursunuz.
++++

Halamin kizinin düğünü var baska sehirde, lüks bir otelde Burdan gidecek bircok akraba oldugu icin halam otelden indirimli fiyat almis (zaten otel bu imkani sunuyormus) gecelik 100 tl.ye kalacak isteyenler
Halam babama bunu soyleyince babam, esimle benim icin onlar otelde kalir ama ben otele para veremem demis Halam da ben sizi ya kendi evimde misafir edecegim ya da baska eve paslarım demis
Annem de halami arayip ben baska evde rahat edemem sizde kalirim ancak demis Sonucta 70 yasinda insanlar tanimadigi yerde kalmak istemiyor Halam da tamam yenge demis

Bugun halam babami arayip esim(yani eniste) kendi akrabalarina bizde kalirsiniz demis Dugun oncesi kavga etmek istemiyorum Siz de otelde kalsaniz demis Sizin paranizi da Nisann verir heralde ama veremezse yarisini ben vereyim demis bi de benim adima

Ben bunu duyunca baya bi sinirlendim Baba dedim bu gelmeyin demek degil de ne? Burdan arabamizla bir dunya yol.gidecegiz Otele para verecegiz Takisi sunu bunu Ustelik sen abisisin dedim.Benim bile.otelde kalmam abes ama ses etmiyorum dedim Heralde 200 veren 200 daha verebilir Ben gitmiyorum düğüne müğüne dedim Annem ben de gitmiyorum dedi
Babam da gitmezseniz gitmeyin ben otobusle giderim dedi Iyi peki parkta mi yatacaksin acaba dedim

Kizlar ben tepkimde haksiz miyim?

Halam da oyle sinik biri falan degil acayip dominanttir evleri de 200metrekare vardir heralde dubleks villada oturuyorlar Bu simdi gelmeyin demek degil de ne?

insanlar bir düğün yapıyor diye tüm sülalenin nazı ile oynamak zorunda değiller. siz isteyin o istesin beriki istesin evde kalmayı eee bunun sonu yok ki.. mis gibi otel ayarlanmış.. kalkıp düğüne gidiyor takısını takıyorsunuz 100 tl mi zorunuza gider kısım? kuzen yahu bu yedi kat el değil ki atarlanıyorsunuz. hala bir de ücretin yarısını ödemeyi de teklif etmiş kadın gelmenizi istemese bunu da teklif etmez. şimdi düğün zamanı yok benim akrabalarım gelecek diye kocasıyla tartışsın, evde gerilim mi yaşansın istiyorsunuz.
ha bir de gitmiyoruz vs. diye babanızı da doldurmuşsunuz. gitmeyin yahu bu kadar naz üzerine gitmeyin gerçekten. yakın akraba için bu kadar küçük hesaplara giriyorsanız gitmeyin cidden.

Kadın kendince çözüm yolu bulmaya çalışmış, bence siz çok abartmışsınız. Zaten düğün evi kalabalık olacak ne güzel ben olsam otelde kalırım. Bu sebepten gitmemek, babayı yalnız bırakmak çok yanlış bence :işsiz:

Bence haksızsınız, zaten düğün dediğimiz olay başlı başına koca bir masraf, bunun ev eşyası gelinliği bilmem nesi de eklenince ailelerin üstüne çok yük biniyor, otel parasını da onların karşılamasını beklemek insafsızlık gibi geliyor bana açıkçası. Zaten insanlar düğünleri olduğu için yeterince stresli ve gergindir, bir de siz 100 liranın hesabını yapıp insanları iyice bunaltmayın lütfen.

Bence haksızsınız, zaten düğün dediğimiz olay başlı başına koca bir masraf, bunun ev eşyası gelinliği bilmem nesi de eklenince ailelerin üstüne çok yük biniyor, otel parasını da onların karşılamasını beklemek insafsızlık gibi geliyor bana açıkçası. Zaten insanlar düğünleri olduğu için yeterince stresli ve gergindir, bir de siz 100 liranın hesabını yapıp insanları iyice bunaltmayın lütfen.

Kimsede kusura bakmasin ama akrabaninda gelip bi dünya masraf etmesini de kimse bekleyemez. Sirf anne tarafindan 9 kuzenin var. Düsünsenize hepsinin dügününe giderken yol taki kiyafet kalacak yer masrafi yapicam kari koca iki cocuk icin. Altindan kalkamam asla.

Kimsede kusura bakmasin ama akrabaninda gelip bi dünya masraf etmesini de kimse bekleyemez. Sirf anne tarafindan 9 kuzenin var. Düsünsenize hepsinin dügününe giderken yol taki kiyafet kalacak yer masrafi yapicam kari koca iki cocuk icin. Altindan kalkamam asla.

Durumunuzu açıklayıp gitmeyin o zaman? Takınızı da uygun olduğunuz bir vakit iletirsiniz, veya takınızdan kısın yola harcayın o parayı, sizin durumunuzu bilen kimse bunun hesabını yapmaz bence. Yaparsa da o insan için o kadar masraf yaptığınıza değmez zaten.

Durumunuzu açıklayıp gitmeyin o zaman? Takınızı da uygun olduğunuz bir vakit iletirsiniz, veya takınızdan kısın yola harcayın o parayı, sizin durumunuzu bilen kimse bunun hesabını yapmaz bence. Yaparsa da o insan için o kadar masraf yaptığınıza değmez zaten.
Ben durumum olsada gitmem eger böyle olacakasa zaten. Sirf bu anne tarafindaki kuzenler daha baba tarafi var, daha esimin kuzenleri var. Kimse kusura bakmasin.
Kimsede anlayis göstermez, yurt disinda yasadigimiz icin bizi para miciyor saniyorlar cunku

Peki ev ve dügün sahibi ne yapsin? Siz para micmiyorsunuz, eh onlarda aynisi. Üstelik iki çocuk ile dügün evinde kalmak insafsizlik değil mi?

Benimde çok kuzenim var ve her birinin dügününe gitmek isterim. Elbette masraf olacak fakat aile bu, değer bence.

Ama tabiki tipik Türk kültürü işte. Herşeyi beleşe getirmeye çalişmak. Anne kizini evlendiriyor ve o duygulari yaşiyamiyor bile. Niye? Çünkü misafir ille onun evinde kalmak ve hizmet görmek istiyor. Yil olmuş 2018, otel denilen şey var. Ama yok olmaz, otelde akşam çay meyve keyfi yok, yorulmuş ev sahibi yok. Öyle dügünmü olurda dimi?

Canim onu diyorum Benim zaten 6 aylik bebisim var gece kac kere emmeye kalkar ben hicbir evde rahat edemem biz direkt oteli kabul ettik Ama annem babam 70 yasinda insanlar ve dugun sahibinin abisi sonucta Ne bileyim
abiye otelde kalın demek ayıp
evde konaklayacak baska ınsanlar varsa abi öncelikler arasında olmalı idi
ben de rahatsız olurdum cunku baban da genc değilmiş yani .
genc olsalar okey ama koca ınsanlara otelde kalın denmez.

Halamin kizinin düğünü var baska sehirde, lüks bir otelde Burdan gidecek bircok akraba oldugu icin halam otelden indirimli fiyat almis (zaten otel bu imkani sunuyormus) gecelik 100 tl.ye kalacak isteyenler
Halam babama bunu soyleyince babam, esimle benim icin onlar otelde kalir ama ben otele para veremem demis Halam da ben sizi ya kendi evimde misafir edecegim ya da baska eve paslarım demis
Annem de halami arayip ben baska evde rahat edemem sizde kalirim ancak demis Sonucta 70 yasinda insanlar tanimadigi yerde kalmak istemiyor Halam da tamam yenge demis

Bugun halam babami arayip esim(yani eniste) kendi akrabalarina bizde kalirsiniz demis Dugun oncesi kavga etmek istemiyorum Siz de otelde kalsaniz demis Sizin paranizi da Nisann verir heralde ama veremezse yarisini ben vereyim demis bi de benim adima

Ben bunu duyunca baya bi sinirlendim Baba dedim bu gelmeyin demek degil de ne? Burdan arabamizla bir dunya yol.gidecegiz Otele para verecegiz Takisi sunu bunu Ustelik sen abisisin dedim.Benim bile.otelde kalmam abes ama ses etmiyorum dedim Heralde 200 veren 200 daha verebilir Ben gitmiyorum düğüne müğüne dedim Annem ben de gitmiyorum dedi
Babam da gitmezseniz gitmeyin ben otobusle giderim dedi Iyi peki parkta mi yatacaksin acaba dedim

Halam da oyle sinik biri falan degil acayip dominanttir evleri de 200metrekare vardir heralde dubleks villada oturuyorlar Bu simdi gelmeyin demek degil de ne?
Arkadasim bu sekilde evlendi. Bodruma gittik otelde kaldik paramizi odedik takimizi taktik.
Ben bu konularda düğün evine biraz hak veriyorum. Azıcık anlayış lazim. Sizdr haklisiniz sehir dışında düğün çok ama cok masrafli oluyor. Bilemedim ;(

Durumları iyi anlaşılan abisinin kalacak yerin parasını söylemeden kendi verebilirdi misafir sonuçta

Peki ev ve dügün sahibi ne yapsin? Siz para micmiyorsunuz, eh onlarda aynisi. Üstelik iki çocuk ile dügün evinde kalmak insafsizlik değil mi?

Benimde çok kuzenim var ve her birinin dügününe gitmek isterim. Elbette masraf olacak fakat aile bu, değer bence.

Ama tabiki tipik Türk kültürü işte. Herşeyi beleşe getirmeye çalişmak. Anne kizini evlendiriyor ve o duygulari yaşiyamiyor bile. Niye? Çünkü misafir ille onun evinde kalmak ve hizmet görmek istiyor. Yil olmuş 2018, otel denilen şey var. Ama yok olmaz, otelde akşam çay meyve keyfi yok, yorulmuş ev sahibi yok. Öyle dügünmü olurda dimi?

Aynen ya. Otel dururken düğün sahibinin evine niye. Bide üstüne trip atmak. Yani boş yerden tatsızlık çıkacak. Ben otel dururken başka kimsenin evine gitmem.

Ben sizi çok haksız ve huysuz buldum. Düğün evi, şehirdışından gelecek bir sürü kişi var, evleri 200 metrekare diye 10 kişiyi ağırlayacak odaları var demek değil. Babanız da, ben otelde kalmam diye gereksiz bir huysuzluk çıkarmış, ne olacak 1 gece kalsanız, üstelik 100 tl. Madem sizde kalamıyoruz o zaman biz düğüne gelmiyoruz diyen dayım ve kuzenim olsa görüşmezdim bir daha onlarla herhalde.

Kuzenim benim düğünüme gelmeyecek bende gitmezdim.. Benim için otelden daha muhim bi sorun. Ama parayı nisan verir lafı aşırı saçma. Ne alaka yani.

Evet gelmedi mazereti falan da yoktu hatta arayip gelmeyecegim demedi veya sonra tebrik de etmedi

Kuzen neden sizin dugune gelmemisti?
Eger gecerli bir sebep yoksa 6 aylik bebekle ztn boyle strese girmem
Herkes kendi dugununu yapsin madem oyel[/QUOT

Durumları iyi anlaşılan abisinin kalacak yerin parasını söylemeden kendi verebilirdi misafir sonuçta

Iyinin otesinde diyelim

N nisann_tr Sizin yaşdığınız aynı şey benim başıma geldi ve düğün sahibi olarak hepimiz öyle zor durumda kaldık ki.. Kendi düğünümde kendime söz verdim; “başkasının şehir dışındaki düğününe giderken kimsenin evinde kalmamaya çalışacağım, otelde kalacağım” diye.

Şöyle ki; benim düğünüm zaten yaşadığım şehirde oldu. Dışarıdan teyzemler-kuzenlerim, annemin bi kaç kuzeni gelecekti sadece, zaten diğer akrabalarımla aynı şehirde yaşıyoruz. Evimiz küçük, 2+1 120 metrekare. Evde ben gelinim, zaten kendi telaşım stresim var. İl dışından gelen teyze ve kuzenlerimin maddi durumu yok (benim düğünüm de otelde oldu, il dışından gelenleri eşimin ailesi otelde misafir etti ama ödemeyi erkek tarafı yaptığı için bizim taraftan kimseye “gidin siz de otelde kalın” diyemedik yük olmasın diye), teyzemlerin ve kuzenlerimin maddi durumu olmadığı için “otelde kalın” da diyemedik, zaten zar zor gelmişler takısı-üst başları vs.. Annem diğer kardeşlerine, kuzenlerime rica etti “siz misafir eder misiniz? Bizim telaşımız çok..” diye; inanır mısın kimse kabul etmedi evine.. Bizim de elimiz maddi açıdan düğün zamanı malum sıkıştı, biz de gönderemiyoruz otele.. Ne oldu biliyo musun? 4 gün boyunca bizim evimizde kaldılar, kalsınlar başımızın üstünde yerleri var ama ben gelinim; kınam var, düğünüm var, ertesi güne kadar geceden dinlenmem lazım, bunlar çoluk çocuk gelmiş, gece 4’e kadar oturuyorlar uyumuyorlar falan, benim bütün düğünüm uykusuz ve dinlenmesiz geçti, keza ailemin de öyle.. Abim zaten onları otel-ev arası taşımaktan helak oldu. Her şey dışarıdan göründüğü gibi olmuyor. Düğün sahibi nasıl sistem kurduysa ona ayak uydurmak zorundasınız; bu onun daveti o böyle uygun görmüş. Düğüne gidiyorsunuz diye insanlara o telaşlı günlerinde bi de sizin ayak bağı olmamanız lazım, aksine siz en yakınıyken onlara en anlayışlı sizin olmanız lazım. Eskiden köy yerlerinde karman çorman yapılırmış her şey, herkes üst üste kalırmış ama artık öyle değil. Halanız sizden rica etmiş, sizin de bu ricaya uymanız ve onların mutlu günlerinde sıkıntı çıkarmamanız lazım.

Şu yorumun altına imzamı atarım o derece doğru yani. Bizim insanımız hep bir kapris naz peşinde nedense, destek olmak yerine de habire bir köstek olma modunda. Gelin damat kimsenin umrunda değil.

Ben düğünümde aynı tribi teyzemden ve kuzenlerimden yemiştim. Zaten kırk tane tilki dolaşıyor zihnimizde, bir de en yakınlarımızı ağırlamanın derdine düşeceksek işimiz iş deyip ben de onlara trip atmıştım. İnsanlar ele karışıyorlar, lütfen biraz anlayış...

Back
X