N
nisann_tr
Sizin yaşdığınız aynı şey benim başıma geldi ve düğün sahibi olarak hepimiz öyle zor durumda kaldık ki.. Kendi düğünümde kendime söz verdim; “başkasının şehir dışındaki düğününe giderken kimsenin evinde kalmamaya çalışacağım, otelde kalacağım” diye.
Şöyle ki; benim düğünüm zaten yaşadığım şehirde oldu. Dışarıdan teyzemler-kuzenlerim, annemin bi kaç kuzeni gelecekti sadece, zaten diğer akrabalarımla aynı şehirde yaşıyoruz. Evimiz küçük, 2+1 120 metrekare. Evde ben gelinim, zaten kendi telaşım stresim var. İl dışından gelen teyze ve kuzenlerimin maddi durumu yok (benim düğünüm de otelde oldu, il dışından gelenleri eşimin ailesi otelde misafir etti ama ödemeyi erkek tarafı yaptığı için bizim taraftan kimseye “gidin siz de otelde kalın” diyemedik yük olmasın diye), teyzemlerin ve kuzenlerimin maddi durumu olmadığı için “otelde kalın” da diyemedik, zaten zar zor gelmişler takısı-üst başları vs.. Annem diğer kardeşlerine, kuzenlerime rica etti “siz misafir eder misiniz? Bizim telaşımız çok..” diye; inanır mısın kimse kabul etmedi evine.. Bizim de elimiz maddi açıdan düğün zamanı malum sıkıştı, biz de gönderemiyoruz otele.. Ne oldu biliyo musun? 4 gün boyunca bizim evimizde kaldılar, kalsınlar başımızın üstünde yerleri var ama ben gelinim; kınam var, düğünüm var, ertesi güne kadar geceden dinlenmem lazım, bunlar çoluk çocuk gelmiş, gece 4’e kadar oturuyorlar uyumuyorlar falan, benim bütün düğünüm uykusuz ve dinlenmesiz geçti, keza ailemin de öyle.. Abim zaten onları otel-ev arası taşımaktan helak oldu. Her şey dışarıdan göründüğü gibi olmuyor. Düğün sahibi nasıl sistem kurduysa ona ayak uydurmak zorundasınız; bu onun daveti o böyle uygun görmüş. Düğüne gidiyorsunuz diye insanlara o telaşlı günlerinde bi de sizin ayak bağı olmamanız lazım, aksine siz en yakınıyken onlara en anlayışlı sizin olmanız lazım. Eskiden köy yerlerinde karman çorman yapılırmış her şey, herkes üst üste kalırmış ama artık öyle değil. Halanız sizden rica etmiş, sizin de bu ricaya uymanız ve onların mutlu günlerinde sıkıntı çıkarmamanız lazım.