• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başka şehire gelin gitmek

AdNoctum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
118
34
28
35
İstanbul
Kızlar evleneli 8 ay oldu İzmir'den İstanbul'a gelin geldim tek bir arkadaş edinemedim zaten çok zor kaynaşırım hiç tanıdığım yok eltim görümcem benden yaşca büyük zaten çocukları var muhabbet edemiyoruz 3 4 dakika bekarken evimizde hergün misafir olurdu hiç sıkılmazdım bi türlü alışamadım İstanbul'a yerimde duramam bir de hergün iş çıkarıp oraya buraya gidiyorum kocama illa dışarı çıkalım diyorum oda bıktı hergün İzmir'i düşünüyorum orda olsam bunu yapardım şu arkadaşım gelirdi alışverişe tek gitmezdim gezmeye tek gitmezdim arkadaşlarımı kuzenlerimi çağırırdım diyip duruyorum üzülüyorum kendi kendime şimdi İzmir'deyim yarın dönücem İstanbul'a ama içim sıkılıyo şimdiden napıcam orda tek kalıcam yine diye üzülüp duruyorum burayada taşınamayız ne yapıcam şaşırdım kaldım

Valla istanbula alışamıyan garipp geldiii bence ilk yapacagın şey komşu edinmek ve eşinin arkadaşlarıyla eşli olarak görüşmek olsun ne bilim bi kursa yazıl hem cevre edinirsin hem canın sıkılmaz ve eger calışırım diosan en güzel şekli bu işe girmek hem kendi paran olur ki bu rahatlıktır hemde cevre edinirsin yapcak bişi yok kendini paralayarak bi yere varamazsın eşinide cok bunaltma ki zaten daha cok yenisin zaman alışıo insan neye alışmıyoki önemli olan bı süreci dogru ve kendini yıpratmadan gecirmek bide ist nerde oturuyosun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...

1.5 yıllık evliyim istanbula gelın geldım komsu edınmkte bı ıse yaramıyor kafanda halletceksn zamanla gecer hepiimiz yasadık

Komşu bi secenekti sadece en güzeli calışmakl full sosyal oluyosun :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...

çekmeköyde bi sitedeyim komşuluk 0 burada hiç girişken değilim zaten kendimi kapattım iyice neden bilmiyorum ne biriyle arkadaş olabildim ne bir yer öğrendim hiç iş tecrübemde yok sudan çıkmış balık gibi oldum özgüvenim kalmadı birşey yapasım gelmiyor artık izmirde doğduğum yerde büyüdüm gece yarıları bile aileler çıkar dolaşır sabaha kadar her istediğini bulursun orda rahat rahat gezersin istanbulda sitenin içindesin hep çünkü dışarısı sanayiden hallice akşam 9 da yürüyemezsin orda sitenin içinde kalmak zorundasın heryer uzak büyüdüğüm yerde 12 de 1 de dolaşırsın hep aileler olur çevrende sorun çıkmaz şimdi tam zıttı bi yerdeyim :50:

En güzel yontem sosyal aktiviteler dir orada arkadaş edinirsiniz spora gidin kurslara gidin Cok zor bir durum bende sizin yerinizde olsam sıkılırdim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kurslara katılın hem vaktiniz dolar hem arkadas edinirsiniz ayrica gününüzü planlamakta ise yarar tvde beğendiğiniz programlara göre ev işlerinizi yapin kitap okuyun el isi biliyosaniz onu yapın etrafta park varsa gidip oturun belki komşularinizla tanisirsiniz

çekmeköyde bi sitedeyim komşuluk 0 burada hiç girişken değilim zaten kendimi kapattım iyice neden bilmiyorum ne biriyle arkadaş olabildim ne bir yer öğrendim hiç iş tecrübemde yok sudan çıkmış balık gibi oldum özgüvenim kalmadı birşey yapasım gelmiyor artık izmirde doğduğum yerde büyüdüm gece yarıları bile aileler çıkar dolaşır sabaha kadar her istediğini bulursun orda rahat rahat gezersin istanbulda sitenin içindesin hep çünkü dışarısı sanayiden hallice akşam 9 da yürüyemezsin orda sitenin içinde kalmak zorundasın heryer uzak büyüdüğüm yerde 12 de 1 de dolaşırsın hep aileler olur çevrende sorun çıkmaz şimdi tam zıttı bi yerdeyim :50:

Bu dediklerin İstanbul'da da var ama sizin semt seçiminiz yanlış olmuş.
Ben de Çekmeköy'e taşınsam ben de sıkılırım.Merkezi bir semte taşınırsanız alışman daha kolay olur.
Çekmeköy haftaiçi çalışıp haftasonu dinlenmek isteyenler,bahçede oynayacak küçük çocuğu olanlar veya evde zaman geçirmeyi sevenler için uygun olabilir.
İstanbul'a yeni gelen genç bir kadın için tecrit gibi olabilir tabii:)
Keşke semt seçmeden önce bilen birine sorsaydınız.

İşe girseniz ya da kurslara falan gitseniz. Buara İstannbul'a alışamadım diye konular açılmaya başladı, halbuki ülkede yaşayabileceğiniz en kapsamlı şehir burası. Komşuluk gibi bi durum çoğu yerde eskisi gibi değildir artık (istisnalar hariç), oyüzden kendinizi komşum yok diye şartlandırmayın, çevre yapmadan arkadaş da yapamazsınız.

Eşiniz buralıysa onun evli arkadaşlarıyla görüşün olmadı:ssz:

çekmeköy'de yaşıyormuşsunuz ondan da olabilir.

Son düzenleme:
Bende başka şehire gelin geldim üstelik küçücük bir köye.Neler çektim ilk zamanlar,pazar bile yok burada,kadınlar dışarı çıkmaz,park bahçe yok vs.Ama alıştım...Nasıl biliyormusun...Düşünmeyip uygulayarak.Yani aman sıkıldım demiyorum direkt çıkıyorum dışarı bir iki sokak tur atsam yetiyor.Kızımla okul bahçesine gidiyorum falan...Sen ki istanbul da her hafta çarşı pazar yaparsın,her gün bir çıkar hava alırsın.Seçeneğin daha fazla...Sabret geçiyor üstnde durma sıkıntının..Ha birde tavsiye halk eğitim kurslarına katıl hem çevren genişliycek hem daha düzene girecek herşey...Amannn deme hemen git kaydını yap emin ol çok fark edecek...

Kadınlarkulubu sağolsu şimdiden istanbuldan bir arkadaş buldum kendime :)
Siz de adım atmaya çalışın, komşularınıza yaklaşın ne bileyim bir tabak kurabiye götürün:) belki böyle böyle kaynaşırsınız...

Eşim çekmeköyde yaşıyordu evlenip geldiğimde düzen bozmadım bende ilk başta anlamadım sonra sonra dank etti yol iz bilmiyorum diyede ürktüm çıkmadım dışarı yakınımda bir migros var orayı arşınlayıp duruyorum geldiğimden beri yemek yapıp duruyorum ilk evlendiğimizde ben bilmediğim bir yere geldim eşimde evliliğe alışamadı bir süre tartışıp durduk normalde

Çok moral verdiniz bana hepiniz sağolun insan türkiyenin en çok imkanı olan yerine taşınsa bile yine büyüdüğü yeri özlüyor belki bir gün dönerim hepinize teşekkür ederim

Back
X