Baska ulkede yasamak, adapte olamamak

Hanimefendi muhendisim dedi diye demistim. Esimin arkadaslari oyle kazaniyor cunku muhendisler.

Sana anne cevabıyla cevap veriyim otur oturduğun yerde sakın kıpırdama

Samsonn içimden geçenleri yazmamışsın

Konu sahibi sizi cok iyi anliyorum, ben de neredeyse 9 yildir Amerika`da yasiyorum, ulkemi zaman zaman cok ozluyorum. Ne olurdu su Amerika kitasi bu kadar uzak olmasaydi ya:) Tek basima olsam belki de doktoradan sonra donmus olurdum ama esim ve cocugum var, artilari ve eksileri tartip simdilik donmuyoruz. Ozellikle cocuk olunca ince eleyip sik dokumak gerekiyor, cevremde gordugum kadariyla anne baba donmek istese de cocuklar bir yastan sonra donmek istemiyor, eger birgun doneceksek zamanlamayi da guzel ayarlamak gerekir.
Ulke farketmeksizin insanin oldugu her yerde guzellikler de oluyor cirkinlikler de. Benim de bircok tanidigim/akrabam zannediyor ki bir elimiz balda bir elimiz yagda yasiyoruz yurtdisinda. Evet bazi guzel yanlari var, imkanlar daha genis, 9 senedir atiyorum yumurtanin etin sutun fiyati neredeyse ayni kalmis, eger belli bir gelirin altindaysan sosyal yardimlar cok fazla. Ama iste amasi var, annem ameliyat oldu, yegenlerim dogdu, yanlarinda olamadim. Daha bu sabah esime diyordum Allahtan anne babamizin yaninda kardeslerimiz var, yoksa baslarina birsey gelse biz burdan yetisene kadar ne yapariz. Dogdugun yer degil doydugun yer demisler, simdilik bizim de doydugumuz yer burasi, hem madden hem manen bir doyumdan bahsediyorum.

İyi ki siyasi yorumlar vb yasak dedim, kurallara uyan haliniz buysa eyvahlar olsun gerçi neden şaşırdıysam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…