- 10 Ocak 2016
- 1.136
- 2.374
- 133
- Konu Sahibi ciceklimor
-
Bir egitimci olarak bu bilgilerin kulaktan dolma olmadigini belirtmek zorundayim. PİSA olculerine gore singapur 1. Ve finlandiya 2. Sirada. Amerika bile listede altlarda kaliyor. Bizim adimiz bile yok zaten onemli bir konumunda. Egitim anlaminda hakkaten asmis durumdalar cunku cocuklar birey olmayi ogreniyor. Test cozme egitimi almadan tum testlerde basarili olabilmek nasil bir durumdur hayal edebiliyor musunuz?Ben oldukca gunes goren ve egitim sistemi de oldukca iyi sayilan bir ulkedeyim; tek diyebilecegim sey insanlar basarili ama robotlasmis durumda. Is basvurularinda not ortalamasi soruluyor o yuzden iletisim becerileri sifir :)
Kimsenin tecrube etmedigi konularda karsisindakini elestirmemesi gerektigini dusunuyorum. Kulaktan dolma bilgilerle Finlandiya'da egitim sistemi en iyi orada kalin demek, konu sahibinin duygularini hice saymak demek. Kadin orada yasamayi tecrube etmis haliyle mutsuzum diyor iste, otesi yok ki.
Ozellikle yurtdisinda dogup buyumediyse bir insanin ulkesine geri donmesinde de buyuk bir tersine kultur soku olamaz. Ben 25 yasina kadar yasadigim ulkeye donunce mi sok olacagim, o yasa kadar nasil yasadiysam yine yasayacagim elbette :)
Konu sahibi; cok yazdim konunuza kusura bakmayin. Bu aralar bu konuda cok doluyum ben de.
Hmmm ucuz derken? Migrosta 4.25 ten patlican varmis diye gittim iki markette de kalmamisti. Ucuncusunde de bulamadim. Ki migros burasi. 4.25 bile pahalidir coguna gore. Patatesin kilosu 2 liraya dustu diye marketler maximum uc kiloya kadar satiyor. Gecen marketten ciktik tek parca et almadan nasil 130 lira odedik diye aglayacaktim nerdeyse. Hic abur cubur yok sadece guvenilir markalar var. Hadi benim bu luksum var gelirim iyi. Ama ben bile zorlaniyorum.Yani halk ucuzluk marketlerinden ancak gecinebiliyor demek ki diyorum hep. O yuzden bence turkiye ucuz falan degil.Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de yurtdisindayim 3 senedir ve gerçekten insan ne olursa olsun özlüyor ülkesini, çevresini vs. Ben bu yaz dönmeye karar verdim ailem ve arkadaşlarım hep saçmalama orayı bırakıp buraya gelinir mi falan diyor insanın cidden kafası karışıyor. Ama insanın sıfırdan bambaşka bir kültüre, kurallara ve insanlara alışması bence çok zor. Ve her ne kadar beğenmesek bir çok yönden eleştirsek de Türkiyenin de çok avantaji var 4 mevsimin olması, diğer ülkelere göre cok daha ucuz olması, yemekler vs.
Ben de bu tarz konularda yurt disi taraftariyimdir her zaman ama ulkesine gore oldugu konusunda size katiliyorum. Kuzey avrupa yerlesmek icin en iyisidir cunku egaliter bi yapiya sahipler. Sosyal devlet yani. İnsana verilen deger de cok yuksek. Size sunu diyeyim. Destekledigim politik partinin Sosyal medyada hic bir paylasimini begenemiyorum. Altina yorum birakamiyorum. Cunku bir gun hakkimda delil olarak kullanilabilir. ( ki sosyal demokrat bir partiden bahsediyorum) Boyle paranoyalarla yasayacagimi asla dusunemezdim. Ama oluyormus. O yuzden memleketim canim vatanim ama nefes almak cok zor olmaya baslamadi mi sizce de?Bir insan yurtdışında yaşayıp gerçekten orayı tercih edebilir, bunda bir sorun yok...ama böyle konularda yorum olarak %70 ülkeme hakaretler sayılmasına ben de uyuz oluyorum... fırsatım olsa 5 dk TR de durmam diyen insanların %95 i hiç yurtdışında yaşamı deneyimlememiş insanlar. Sanıyorlar ki Fransa'ya giden herkesi Eiffel'in dibinde bir yaşam bekliyor...ya da oralarda hiç suç yok, onların adalet sitemi kusursuz işliyor...Ya bir otobüse bindim Paris'de 30 küsür yıllık İstanbul hayatımda bile daha kötüsünü görmemiştim...
Herkes istediği yerde yaşasın, ama kimse başkasının sevdiğine de çamur atmasın...
Hmmm ucuz derken? Migrosta 4.25 ten patlican varmis diye gittim iki markette de kalmamisti. Ucuncusunde de bulamadim. Ki migros burasi. 4.25 bile pahalidir coguna gore. Patatesin kilosu 2 liraya dustu diye marketler maximum uc kiloya kadar satiyor. Gecen marketten ciktik tek parca et almadan nasil 130 lira odedik diye aglayacaktim nerdeyse. Hic abur cubur yok sadece guvenilir markalar var. Hadi benim bu luksum var gelirim iyi. Ama ben bile zorlaniyorum.Yani halk ucuzluk marketlerinden ancak gecinebiliyor demek ki diyorum hep. O yuzden bence turkiye ucuz falan degil.
Bir egitimci olarak bu bilgilerin kulaktan dolma olmadigini belirtmek zorundayim. PİSA olculerine gore singapur 1. Ve finlandiya 2. Sirada. Amerika bile listede altlarda kaliyor. Bizim adimiz bile yok zaten onemli bir konumunda. Egitim anlaminda hakkaten asmis durumdalar cunku cocuklar birey olmayi ogreniyor. Test cozme egitimi almadan tum testlerde basarili olabilmek nasil bir durumdur hayal edebiliyor musunuz?
Ama ben mutlu olma konusunda sizi anlamaya calisiyorum. Sonucta cok iyi bir ulke olsa bile mutlu olmayacaksaniz orda yasamanin alemi yok. Ama rica ederim bebeginizi dusunun ve buraya donmeyin. Singapura gidebilirsiniz:) hem guney asyada hem de asyanin en zengin ulkesi :) muhendis olarak orda da yasanir :)
Ben oldukca gunes goren ve egitim sistemi de oldukca iyi sayilan bir ulkedeyim; tek diyebilecegim sey insanlar basarili ama robotlasmis durumda. Is basvurularinda not ortalamasi soruluyor o yuzden iletisim becerileri sifir :)
Kimsenin tecrube etmedigi konularda karsisindakini elestirmemesi gerektigini dusunuyorum. Kulaktan dolma bilgilerle Finlandiya'da egitim sistemi en iyi orada kalin demek, konu sahibinin duygularini hice saymak demek. Kadin orada yasamayi tecrube etmis haliyle mutsuzum diyor iste, otesi yok ki.
Ozellikle yurtdisinda dogup buyumediyse bir insanin ulkesine geri donmesinde de buyuk bir tersine kultur soku olamaz. Ben 25 yasina kadar yasadigim ulkeye donunce mi sok olacagim, o yasa kadar nasil yasadiysam yine yasayacagim elbette :)
Konu sahibi; cok yazdim konunuza kusura bakmayin. Bu aralar bu konuda cok doluyum ben de.
Ucuz derken ? Turkiyede markette 600 liraya doldurdugum sepeti avrupada 350 liraya dolduruyorumSizi çok iyi anlıyorum. Ben de yurtdisindayim 3 senedir ve gerçekten insan ne olursa olsun özlüyor ülkesini, çevresini vs. Ben bu yaz dönmeye karar verdim ailem ve arkadaşlarım hep saçmalama orayı bırakıp buraya gelinir mi falan diyor insanın cidden kafası karışıyor. Ama insanın sıfırdan bambaşka bir kültüre, kurallara ve insanlara alışması bence çok zor. Ve her ne kadar beğenmesek bir çok yönden eleştirsek de Türkiyenin de çok avantaji var 4 mevsimin olması, diğer ülkelere göre cok daha ucuz olması, yemekler vs.
Aynen ille ya bi' tarafı ya öte tarafı yermenin lüzmu yok çünkü her yerin artısı eksisi var
Bir de ben bizim millet kadar kendini, kendi ülkesini gömen görmedim
Yani su açıdan haklısınız euro kazananlar burada da rahat yaşıyor. Ama mesela ben öğrenciyim ailem sagolsun destek oluyor ama haliyle turkiyedeyken harcadığımın 6 katını harcıyorum burada bir ayda. Ya da mesela Amsterdam'a seyahat için gittiğimde bir şişe su 4 euro, dışarıda ucuz yollu bir şey yiyeyim desen en az 8-9 euro harcıyorsun yani biz de de hersey dört dörtlük kesinlikle değil farkındayım ama kendi ülkemizde her zaman daha rahat edeceğimizi düşünüyorum deneyimlerime dayanarak.
Ama bu onlarin sorunu diil ki iste bizim sorunumuz:))) yani orada yasamak ucuz eger orada para kazaniyorsaniz. Bazen loto ciksa gitsem hollandaya yerlessem diyorum ama 15 milyon bile bi anda 2 kusur milyon euro ediyorYani su açıdan haklısınız euro kazananlar burada da rahat yaşıyor. Ama mesela ben öğrenciyim ailem sagolsun destek oluyor ama haliyle turkiyedeyken harcadığımın 6 katını harcıyorum burada bir ayda. Ya da mesela Amsterdam'a seyahat için gittiğimde bir şişe su 4 euro, dışarıda ucuz yollu bir şey yiyeyim desen en az 8-9 euro harcıyorsun yani biz de de hersey dört dörtlük kesinlikle değil farkındayım ama kendi ülkemizde her zaman daha rahat edeceğimizi düşünüyorum deneyimlerime dayanarak.
canim turislik bölgelerden alirsan öyle pahali- direct centraal yakinlarinda marketler var- ordan al suyunu yiyecegini.
bende hergün starbucksdan 4,75 Euroya kahve almiyorum.
ama tr kesinlikle ucuz degil- biz turist olarak istanbulda cok geziyoruz. fatihde iki türk kahvesine 34 lira verdim en son.
türk kahvesi...iki yudumcuk. benim icin fazla bir para degil ama 34 lira trde yasayan bir insan icin kac ekmek demek.
bana istanbul mesela cok pahali geliyor- tl hesabi yaparsam.
Markette suyu 0,40 cente bulabilirsin. 4 euro cidden abartili.
turistlik yerlerde biraz daha pahali ama marketden alinca 1 litrelik su 40-80 cent arasi.
öldürseler vermem 4 euro- vezir parmagini sokmadiysa vermem
Ama bu onlarin sorunu diil ki iste bizim sorunumuz:))) yani orada yasamak ucuz eger orada para kazaniyorsaniz. Bazen loto ciksa gitsem hollandaya yerlessem diyorum ama 15 milyon bile bi anda 2 kusur milyon euro ediyorhevesim kaciyor:) ben kendi ulkemde de disarda yemeyi biraktim cunku mcdonalds bile olmus 17 tl. ( ki coptur yani) baska burgercilerw deginmeyim bile. Ama 4 bin euro maas alsam 10 euro bi burgere vermisim cok mu derim. Burda 30 lira cunku:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?