• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baska ulkede yasamak, adapte olamamak

Her gün haberleri izledikçe bu ülkede bir çocuk dünyaya getirdiğim için kahroluyorum. Aklımdan anlaşmalı evlilik yapıp yurt dışına yerleşmek bile geçiyor. Biraz elinizdekilerin kıymetini bilin. Kanguru, sling gibi taşıyıcıları kullanmayı öğrenip bebeğinizle dışarı çıkın, sosyalleşin. Yoksa bebekle evde oturmak herkes için sıkıcı.

Niye İngiliz aksanı daha hoş
Ukalalık olarak söylemedim
Sıkılıyorum ben ufak yerler beni basıyor
Mesela ufak bir evdede yaşamak sıkar
Boğulacak gibi oluyorum
İngilizceyi ingiliz aksanıyla konuşuyorsan zaten çok güzel.orda doğmuş biri gibi olmuyor çünkü çoğu zaman.bebeklikten öğrenmek farklı

İngilizcenin kullandılığı, konuşulduğu ortamda büyüdüm ben de Türkiyede ondan olsa gerek zorluk çekmedim aksan edinmede falan
Ama Amerikandı benim edindiğim
Evet aslında şimdilerde hoş geliyor konuşması falan ama çok dalga geçerdim ben konuşmalarıyla şimdi kabul etmesi şey oluyor
Onlar benle dalga geçiyor noldu bık bıklıyordun diye :D
İçerde olmak çok sıkar ben büyük şehirden biraz korkuyorum, yaşadığım en büyük yer Romaydı gerçi alışmıştım birkaç aya ama hep bir kaotik ortamı da oluyor onun

Bizi ailecek yanınıza alın ben size arkadaşlık yaparım :))

Soğuk iklim insanı soğuk olabilir ama çevre edinemediğiniz için de önyargılı olabilirsiniz. Mutlaka eşiniz gibi sıcak insanlar vardır.

Çocuğunuz dünyanın sayılı en iyi eğitimini veren bir ülkede büyüyecek. Bir anne olarak bundan daha büyük bir avantaj düşünemiyorum ben. Keşke ha deyince gidebilsem çocuğum için.
Bekarken bile esprisini yapardım çocuğumu Finlandiya'da okutacağım diye..

Biraz dışarı açılın. Emin olun Türkiye'de de öyle komşuluk, arkadaşlık azaldı. Herkes çalışıyor meşgul ve bir yerlere yetişiyor. Ve kimse kimseye güvenmiyor.
Siz bence buraya tatillerde gelin yeter.

Çocuğum olmadığı için mi böyle rahat düşünüyorum bilmiyorum ama ben mutsuzken çocuğum süper bir eğitim alsın diye kendimi feda edemem sanırım.
Finlandiya'da eğitim almayınca eksik mi olunuyor? Dünyanın ucu bucağı yok, imkanın varsa onlarca alternatifin var.
İnsan mutlu olduğu yerde yaşamalı.
Sen başka ülkeleri araştır, kendini ve hayatını mutsuz oldugun yerde cürütme.

Ayrıca manyak diyen desin ben sevgilimi ikna edersem ileride İstanbula taşınacağız
O da seviyor Türkiyeyi zaten havaalanları, havayolları ve sıcak & güneşli olması adamı eritiyor, Türkiyede yaşamam lazım benim ya diyor :D
Hala güneş önemsiz deyin yani adam hasret güneşe hahah
Ayrıca çalışma koşullarından mutsuz, insanca davranılmadığını düşünüyorum ona

Ekonomik şartlar, insan hakları, sosyal hizmetler ve siyasi istikrar konusunda bir Finlandiya değiliz evet :) Ama ben güneş görmeden yaşayamam! Kim ne derse desin yaşayamam yani, maalesef iklim beni çok etkiliyor. Çocukken de böyleydim kışın sebepsiz yere mutsuz, tatminsiz, tembel, güzel havalarda son derece neşeli ve üretken. Bence iklim koşullarını hafife almasın kimse. Bu nedenle konu sahibini çok iyi anlıyorum.

Ben Ankara’da doğduğum evin iki sokak aşağısında kurdum ailemi. Çocuğumu gezdirirken yolda rastladığım tanıdık “bu senin kızın mı” dediğinde yüreğimin yağları eridi resmen. Ben bu aidiyet duygusunu seviyorum. Başka ülkelerde de bulundum fakat geri dönmüş olmak ruh sağlığımı kesinlikle olumlu etkiledi. Ülke icabı ne denli b.ka batmış olsak da samimi söylüyorum, burada yaşamaktan mutluyum. Bu aidiyet duygusu güven duygusunu da beraberinde getiriyor. Herkese göre değil uzaklarda yaşamak. Eskilerin sıla hasreti dediği şey kimi insanı çok derinden etkiliyor. O yüzden sadece akıl yürüterek mutlu olunmuyor.

Kısacası mutsuzluğunu gayet iyi anladım.
Yine de çabalamadan pes etme. Bir yere ait hissetmenin ilk şartı dil. Aynı dili konuştuğun insanla ister istemez bağlanırsın, daha kolay adapte olursun.

Ayrıca manyak diyen desin ben sevgilimi ikna edersem ileride İstanbula taşınacağız
O da seviyor Türkiyeyi zaten havaalanları, havayolları ve sıcak & güneşli olması adamı eritiyor, Türkiyede yaşamam lazım benim ya diyor :KK70:
soguk ulkede yasayan yabancilar ispanyadan ev aliyor mesela, niye? ispanyada hayat toz pembe oldugundan degil tabii :)) ya da emekli olunca gidip sicak ulkelere yerlesiyorlar. cunku omru boyunca dedigin gibi hasret kalmis adam

İngilizcenin kullandılığı, konuşulduğu ortamda büyüdüm ben de Türkiyede ondan olsa gerek zorluk çekmedim aksan edinmede falan
Ama Amerikandı benim edindiğim
Evet aslında şimdilerde hoş geliyor konuşması falan ama çok dalga geçerdim ben konuşmalarıyla şimdi kabul etmesi şey oluyor
Onlar benle dalga geçiyor noldu bık bıklıyordun diye :KK70:
İçerde olmak çok sıkar ben büyük şehirden biraz korkuyorum, yaşadığım en büyük yer Romaydı gerçi alışmıştım birkaç aya ama hep bir kaotik ortamı da oluyor onun
Orda mutluysan sıkıntı yok
Herkesin tercihi farklı işte
Ben karmaşa seviyorum huzur fazla olunca beni bozar

soguk ulkede yasayan yabancilar ispanyadan ev aliyor mesela, niye? ispanyada hayat toz pembe oldugundan degil tabii :)) ya da emekli olunca gidip sicak ulkelere yerlesiyorlar. cunku omru boyunca dedigin gibi hasret kalmis adam
Evet benim çoğu Avrupa lı arkadasım da o fantezi vat emekli olup İspanya ya yerleşicem diye

Ay valla
Aralıkta birkaç gün İtalyadaydım
Güneş böyle tenime değince bi' acayip oldu
Tövbe yakıyormuş bu unutmuşum falan dedim ben bile :D

Tabii tabii orasi oyle .. biri aza kanaat eder digeri daha fazlasiyla mutlu olur mesela..sen ama uzun zamandir almanyadasin diye hatirliyorum cherry sonradan gitme degil mi? Bu bile fark eder bana kalirsa..

öylede olabilir- ben burda büyüdüm. tüm okul arkadaslarim, cevrem, ailem burda.
belirli bir yastan sonra belkide daha zordur.

O da seviyor Türkiyeyi zaten havaalanları, havayolları ve sıcak & güneşli olması adamı eritiyor, Türkiyede yaşamam lazım benim ya diyor :KK70:
Bir insan yurtdışında yaşayıp gerçekten orayı tercih edebilir, bunda bir sorun yok...ama böyle konularda yorum olarak %70 ülkeme hakaretler sayılmasına ben de uyuz oluyorum... fırsatım olsa 5 dk TR de durmam diyen insanların %95 i hiç yurtdışında yaşamı deneyimlememiş insanlar. Sanıyorlar ki Fransa'ya giden herkesi Eiffel'in dibinde bir yaşam bekliyor...ya da oralarda hiç suç yok, onların adalet sitemi kusursuz işliyor...Ya bir otobüse bindim Paris'de 30 küsür yıllık İstanbul hayatımda bile daha kötüsünü görmemiştim...

Herkes istediği yerde yaşasın, ama kimse başkasının sevdiğine de çamur atmasın...

Ne iş yapıyor erkek arkadasın?

Evet benim çoğu Avrupa lı arkadasım da o fantezi vat emekli olup İspanya ya yerleşicem diye

tamam iste emekli olduktan sonra, cocuklari buyuttukten sonra nereye gidersen git :)

ama oncesinde neden gitmiyorlar?

ben yilin 300 gunu gunesli Maltada yasadim, ama tasindim oradan,
tamam cennetten bir kose diye tarif edebilirsiniz, iklimini, guzelliklerini,
hala daha da ozluyorum yalan yok,

belki emeklilikte ben de yerlesirim,
ama cocuk yetistirirken dusunmem.

Ben de Avrupada yaşıyorum. Ben de bir nebze güneşe hasretim sizin kadar olmasa da.
Avrupa’da yaşamanın iyi yanları da var eksi yanları da.
Buraların hayat tarzı böyle olduğu için benimde zorlandığım zamanlar oluyor tabiki ama kendi halimde olduğum için biraz daha fazla adapte olabildim. Başlarda çok zorlanmıştım..
Ama en önemlisi burada çok rahat hareket edebiliyorum. Rahatça araba kullanabiliyorum,başka ülkelere gidebiliyorum;özgürlüğü, güvenilirliği sonuna kadar yaşayabiliyor insan.

Hiç Türk yok mu etrafınızda?

Bir insan yurtdışında yaşayıp gerçekten orayı tercih edebilir, bunda bir sorun yok...ama böyle konularda yorum olarak %70 ülkeme hakaretler sayılmasına ben de uyuz oluyorum... fırsatım olsa 5 dk TR de durmam diyen insanların %95 i hiç yurtdışında yaşamı deneyimlememiş insanlar. Sanıyorlar ki Fransa'ya giden herkesi Eiffel'in dibinde bir yaşam bekliyor...ya da oralarda hiç suç yok, onların adalet sitemi kusursuz işliyor...Ya bir otobüse bindim Paris'de 30 küsür yıllık İstanbul hayatımda bile daha kötüsünü görmemiştim...

Herkes istediği yerde yaşasın, ama kimse başkasının sevdiğine de çamur atmasın...
Evet trenler berbat çok eski
Yürüyen merdiven asansör yok
Ayrıca çocuk istismarı tecavüz vs her yerde var
Haberlerde iki olay görüp burada sanki hergün tecavüze uğruyoruz gibi bir algı hoş değil
Bunu bana yabancılarda yapıyor
Gel buraya buraya yerleş senin ülkende savaş var vs
Zannediyolar sokaklarda askerler çarpışıyor her gün
Yoo diyorum böyle bir durum yok
Eski erkek arkadaşım Fransız asıllıydı İstanbul a geldi şaşırdı bir restaurantta gittik böylr bir yer Brüksel de yok dedi .insanlar açlık sefalet içinde yaşadığımızı sanıyor Irak sanıyorlar burayı

tamam iste emekli olduktan sonra, cocuklari buyuttukten sonra nereye gidersen git :)

ama oncesinde neden gitmiyorlar?

ben yilin 300 gunu gunesli Maltada yasadim, ama tasindim oradan,
tamam cennetten bir kose diye tarif edebilirsiniz, iklimini, guzelliklerini,
hala daha da ozluyorum yalan yok,

belki emeklilikte ben de yerlesirim,
ama cocuk yetistirirken dusunmem.
isleri gucleri var keyifleri yerinde simdilik adam sadece tatilde idare ediyor. adamin bi geliri olsa simdiden gider ispanyaya ama buna maddi gucu yok olanagi yok. o yuzden simdilik tatil modunda emekliliktede orda yasiyorlar.

super yorum 10 numara 5 yildiz..

Ben özellikle 5 dk durmam gibi söylemlerde bulunanların en kısa zamanda yurtdışında yaşamasını çok içten diliyorum.

Gül bahçesi mi sunuluyor yurtdışına çıkıldığı anda tecrübe etmeleri gerekiyor bence.

Back
X