Başka ülkenin vatandaşıyla evlilik

cecehen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2022
180
242
33
Herkese merhabalar,
Belki benimle aynı durumda olanlar vardır ve bu konuyu çözüme ulaştırmıştır diye bu konuyu açtım.

Benim erkek arkadaşım Türkmenistan vatandaşı ve pasaportu da Türkmen pasaportu. Belki bilenleriniz vardır, çok sıkıntılı bir ülke, yıllardır kapalı. Giriş çıkış büyük rüşvetlerle oluyor. Bunu belirtmemin sebebi de diğer ülkelerde olduğu gibi işlemler sıkıntısız yürümüyor. Kendisi Avrupa'da öğrenci vizesiyle eğitim görmekte ve pasaportunu da korona affı sayesinde burada uzattı.

Biz evlilik düşünüyoruz fakat benim merak ettiğim bir şey var. Acaba yakınınızda veya kendinizde Türkmen vatandaşı olup, evlilik sayesinde ülkeye GİTMEDEN pasaport uzatan ve evlilik yoluyla pasaport sahibi olanlar var mı? Bu işlemlerde ne gibi sıkıntılar yaşadınız?

Cevaplayan olursa çok teşekkür ederim şimdiden.
 


Evlilik için gerekli evraklarınız varmi? Ya çok beklemeniz gerek yada gidip almalı, doğum belgesi ve bekarlık belgesi nasıl temin edeceksiniz?
 
Evlilik için gerekli evraklarınız varmi? Ya çok beklemeniz gerek yada gidip almalı, doğum belgesi ve bekarlık belgesi nasıl temin edeceksiniz?
Orada yaşayan bazı aile üyeleri göndereceklerini söylediler, tabii eğer böyle bir şey olabiliyorsa
 
Orada yaşayan bazı aile üyeleri göndereceklerini söylediler, tabii eğer böyle bir şey olabiliyorsa


Evet ama yine de uzun sürer en doğrusu avukatlardan yardım almak
Konsolosluk ne diyor?
 
Evet ama yine de uzun sürer en doğrusu avukatlardan yardım almak
Konsolosluk ne diyor?
Pasaport uzatıp uzatmama konusunda Türkmenistan'ın açılmasını bekleyeceksiniz diyorlar. Başka ülke vatandaşları gitmeden yapabilmişler ama Türkmenistan o kadar karışık ki hiç bilemiyorum o yüzden direkt ülkenin ismini verdim.
Bu işlerle uğraşan avukatların alanları nedir peki, hangi avukatlardan yardım almalıyım acaba?
 


Türkmen vatandaşların sosyal medya gruplarından bilgi alabilirsiniz belki, yada danışmanlık firmaları fln yokmu?
Insallah işiniz kolay olur ama bahsettiğim belgelerin gitmeden hallolma suresi 3 6 ay baştan net bir yol çizin çok uzamasın
 
Çok çok sağ olun güzel dileğiniz için biz nolur nolmaz hemen işlemlere başlayalım o zaman. İyi günler diliyorum size <3
 
en net bilgiyi konsolosluktan alabilirsiniz.
Eşim yabancı biz bekarlık belgesini konsolosluktan almıştık. Hemen vermişlerdi. Doğum belgesini de arkadaşı getirmişti oda çok kolay hallolmuştu tabi her ülke de farklı olabilir. Konsoloslukla iletişime geçin ilk iş
 
Aaa süper umut oldunuz bana. Çok sağ olun :) Peki pasaport uzatma işlemi yaptı mı? Yoksa kendi ülkesine gidip mi yaptı?
 
Benim bir Türkmen kız arkadaşım var, Türk bir erkekle yaklaşık 8-9 yıldır nişanlı çünkü evlenemiyorlar. Birsürü problem yaşadılar sanırım pes ettiler artık. Erkek kızla beraber Turkmenistana gitmek istedi sanırım vize bile vermediler. Gerçekten çok enteresan bir memleket.
Fakat sizdeki Erkek Türkmen vatandaşı, belki durum farklı ilerler.
Yabancı uyruklu kişiye evlilik prosedürleri başka, bu yabancı uyruk Türkmenistan sa olaylar bambaşka ilerliyor.
Olurda Evlenirsen sakın oranın vatandaşlığını alma.
 
Evet asla almayacağım. Şu an ülkeye uçak bile kalkmıyor neredeyse çok zor bir durum umarım halledebiliriz çok sağ olun
 
Canım beni yanlış anlamanı asla istemem. Sevgine saygım var. Pekcok yatili Türkmen hanım tanıdık. Rahmetli babamin hastalığından baslayarak ve sonrasında annemle yaşadılar. Kardes gibi sevdiklerim de oldu. Bes parmagin besi bir degil ama Türkmen kadınlar bile kendi memleketlerinin erkeklerinin zor olduğundan, kültürlerinin zorluğundan bahsedip durdular senelerce. Bilinçaltım bunlarla dolu. Asla ırkçı değilim ama lütfen cok iyi düşün ve karar ver. Çok ince bir karar, bir abla olarak naçizane tavsiyem aşkından gozun kör olmadan herseyi hesap et. Sevgiler..
 
merhabalar, haklısınız sovyetlerden çıkan bir ülke ve eskiden karmakarışıkmış zor zamanlar geçirmişler ama benim erkek arkadaşım İran Azerisi :) oraya sonradan taşınmışlar iş için ve 10 yıldan fazladır da Türkiye-Avrupa arasında yaşıyor ülkeyi görmedi bile son hallerini.
 
Hakkınızda hayırlısı olsun. Kötü niyetle yazmadigimi anladığına sevindim. Her yörenin, her ülkenin iyisi var, kötüsü var; önemli olan insan olmak. Ama bunu cok duyduğum için yazmadan edemedim Insallah cok mutlu olun.
 
İşiniz zor, ani kararlar veren bir yönetim var orda. 2 sene yaşadım, biliyorum. Girip-çıkmak zaten zor. Kendi vatandaşına pasaport vermez, ülkeden kaçmasınlar diye.
Evet, maalesef öyle En kötü ihtimalle iltica deneyecek. Kendisi hem müzisyen hem de öğrenci umarım hallolur.
 
Evet, maalesef öyle En kötü ihtimalle iltica deneyecek. Kendisi hem müzisyen hem de öğrenci umarım hallolur.

Valla bence en temizi pasaportunu yırtsın ilticaya başvursun. Yoksa hayatboyu azap çeker, gerçekten çok acaip bir ülke ne girebiliyorsun ne çıkabiliyorsun. AB içindeyseniz vatansız/pasaportsuz diye bir kategori var bence bir göçmenlik avukatıyla görüşsün o kategoriden mümkünse ilerlesin.
 
bana sorarsan başka bir erkek bulmak en temizi, Türkmen vatandaşlığı = azap, sürekli belge için uğraşma, koşturma oraya dilekçe buraya yazı, bolca googlelama ...
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…