Başkaları ne der düşüncesi(yorumlarınızı bekliyorum)

Birde bu tarz konulara amann canım ben kimseyi önemsemem ben şöleyim ben böleyim yazan insanları anlayamıyorum sonuçta bunu sorun olarak görüyosun ve yardım istemişsin bu durumda sonuca ve çözüme odaklanmak yerine insanlar niye kendilerine odaklanıyolar acaba?ben sebebini biliyorum ama bunu kk da yazarsam olay olur :) en basiti kadın kocasından yakınan bir topic açıyor dertlerini yazıyor bazı tipler " ayyy benim kocişim asla öyle yapmaz şöyle iyidir böyle bilmemnedir " diyolar lütfen mutsuzluklarınızı,komplekslerinizi baskalarının mutsuzlugu konusunda kendinizi daha üstün göstererek kullanmayın ;)

bu senin kendi hayatın kendim nasıl mutlu oluyorum nelerden zevk alıyorum bunları yapınca huzurlu oluyorsan başkasının sözleri sizi niye etkilesin. kararlı olun herzaman derim arada sırada fikirlerini de danışın ama bu kadar kimsenin ekisi altında kalmayın Başarırsınız

öncelikle burdaki konuları göre belki basit bir sorun gibi görünebilir ama beni çok etkiliyor bu yönüm... ben başkalarının sözlerinden çok etkilenip bunların tesiri altında kalıyorum,birde çok kararsızım bu huylarımı hiç sevmiyorum her ne konuda olursa olsun çok karasız oluyorum başkalarının fikirlerine göre çok karar değiştiriyorum en basit olarak kıyafet alrken bile tek başıma karar veremem biri kötü yorum yaparsa onu bir daha zor giyerim bunlar basit şeyler ama kendime ilgili önemli kararlarda da öyle oluyor hep aklımda millet ne der düşüncesi oluyor biliyorum çok saçma millete ne ama öyle diyemiyorum işte bunu aşmam için yardım eder misiniz fikirlerinize ihtiyacım var:43::58::43:

ah aynı durum bende de var canım seni o kadar iyi anlıyorum ki...
aynı bende senin gibi mesela bir markete şampuan almak üzere giderim ve incelemediğim marka kalmaz..içeriklerine kadar tek tek okurum...tam karar berip birisini alıp reyondan ayrıldığımda ise yine aklıma birşey takılır..öbür almadığımda gözüm kalır ve birkaç kere reyon ile koridor arasında mekik dokurum...bu gibi sorunlar sanırım fazla detaycılıktan ve mükemmeliyetçilikten kaynaklanıyor olmalı...ve de yanlış karar alma ve hata yapma korkusu...çünkü geçmişte detayını incelemeden aldığımız bazı kararlar bizi pişman etmiştir ve aynısı tekrarlansın istemiyoruzdur..
antidepresan kullandığımda bu konuda daha rahat olduğuumu ve daha çabuk karar verdiğimi gözlemlemiştim ancak bu durum yapay bir kararlılıktı...yani ilacın etkisiyle beynim fazla düşünmeyi reddettiğinden dolayı üzerinde fazla durmayarak yanlış kararlar da verebiliyordum hızlı karar veriyor olsam da..yani bu da iyi birşey değil...bu açtığın konu benim de ilgimi çekti..zaman zaman başka şeyler de yazıp katılmayı düşünüyorum...damdan düşenin halini yanlızca damdan düşen anlar demişler...belki bir sonuca ulaşırız beyin fırtınası yaparak..

Son düzenleme:
tam benım tersım.kım ne derse desın umrumda olmaz ben rahat ınsanım canımın ıstedıgını yaparım ama su bunu dıyecek bu bunu dıyecek dıye hayatımı kımseye gore yasayamam.

artı kımene tamam belkı benım gıydıgım onun tarzı degıl belkı begenmedı dıye cıkartıp gıymemek cok sacma gelıyor bana.hayat senın yasamana bak

yalannnnnnnnnnn herkes başkasının lafını takar tek sen değilsin:)İnsanız doğamızda var. Ben de umursuyorum başkalarının hakkımdaki düşüncelerini kim umursamaz ki zaten.Sadece bazı insanlarda bu aşırı bazılarında daha azdır.Sende azaltabilirsin ama tamamen beyninden çıkaramazsın gün gelir seni farklı bir olayla tekrar yakalar.Mümkün olduğunca stres yapmamaya çalış.Farklı şeylere yoğunlaş.

Birde bu tarz konulara amann canım ben kimseyi önemsemem ben şöleyim ben böleyim yazan insanları anlayamıyorum sonuçta bunu sorun olarak görüyosun ve yardım istemişsin bu durumda sonuca ve çözüme odaklanmak yerine insanlar niye kendilerine odaklanıyolar acaba?ben sebebini biliyorum ama bunu kk da yazarsam olay olur :) en basiti kadın kocasından yakınan bir topic açıyor dertlerini yazıyor bazı tipler " ayyy benim kocişim asla öyle yapmaz şöyle iyidir böyle bilmemnedir " diyolar lütfen mutsuzluklarınızı,komplekslerinizi baskalarının mutsuzlugu konusunda kendinizi daha üstün göstererek kullanmayın ;)

bu yoruma aynen katılıyorum..çok haklısınız..insanlar buraya dertlerinin çözümünün bulmak için konu açıyorlar..başkalarının kendini övmelerini dinlemek için açmıyorlar...böyle yapıldığı zaman o kişinin derdine çare olmak yerine derdine dert katıp şiddetini de attırabiliyorlar..faydadan çok zararı oluyor..

bende de var bu huy hayatı nefes alarak yaşamana engel.biraz da ailenin yetiştirme tarzıyla nasıl bir çevrwde büyüdüğünle alakalı galiba.benim büyükler etrafın ne dediklerini kendi diyeceklerinden daha fazla önemser.bu yüzden kendi kararlarımı etki altında kalmadan vermekte zorlanıyorum.ayrıyeten verdiğin örnek atıyorum saçımı çok istediğim bir renge boyattım da olumsuz bir yorum geldi.işte onu çok kafaya takıyorum.bir de diyelim o renk sana yakışmaz dediler kafaya takıyorum ve inadına gidip o rengi arıyorum halbuki gülüp geçilecek bişey.ben de artık kimsenin ne dediğini umursamıycam bundan böyle.bu yalnızca bana ait bir hayat olmalı.senin konun da benim için bi başlangıç olsun.

evet aynı şeyleri yaşıyormuşuz saçınla ilgili verdiğin örnek aynı benim durumumu anlatıyor...benim saçımla ilgili değilde başka şeylerde böyle oluyor mesela herkes beğensin istiyorum herkes öyle ister ama bu imkansız aşmamız gereken bu sanırım millet bizi ilgilendirmemeli önce BEN diyebilmeliyiz

Zaman zaman bende de oluyor özellikle ilişkilerimi yönetmek anlamında .
Ama düşüncelerine değer verdiğimiz bir kaç kişiyi önemsemek en iyisi canım bence . Herkesi memnun edemeyiz ama toplum baskısı da azımsanacak bir şey değil

evet canım toplum baskısı malesef....

insanların bizim hakkımızdaki olumsuz düşünceleri bizim moralimizi bozuyo salla ya ne düşünürse düşünsün banane diyemiyoruz her insanın gözünde iyi olark tanınmak istiyoruz.. o yüzden bence..

evet bence de bu olabilir biri olumsuz bir şey söyleyince hemen içime bir kuşku düşer benim acaba öylemi yok şöyle mi falan filan....

yaşınız kaç bilmiyorum ama anlattığınız konu oturmamış karakter göstergesi..yani karakterin oturmaması demek illa ergen olmak anlamında değil 40 yasında karakteri oturmamış insanlar var..ben zamanla aşacağınızı ya da en azından törpüleyeceğinizi düşünüyorum.arkadaşında dediği gibi kişisel gelişim kitaplarının çok faydası olur ben bu konuyu birazda özgüvenle ilişkilendiriyorum bu kitapların çok faydasını görebilirsiniz:49:

yaşım 19...kişisel gelişim kitaplarını seviyorum zaten okurumda ama bugünden sonra daha çok yönelecem bu kitaplara

ah aynı durum bende de var canım seni o kadar iyi anlıyorum ki...
aynı bende senin gibi mesela bir markete şampuan almak üzere giderim ve incelemediğim marka kalmaz..içeriklerine kadar tek tek okurum...tam karar berip birisini alıp reyondan ayrıldığımda ise yine aklıma birşey takılır..öbür almadığımda gözüm kalır ve birkaç kere reyon ile koridor arasında mekik dokurum...bu gibi sorunlar sanırım fazla detaycılıktan ve mükemmeliyetçilikten kaynaklanıyor olmalı...ve de yanlış karar alma ve hata yapma korkusu...çünkü geçmişte detayını incelemeden aldığımız bazı kararlar bizi pişman etmiştir ve aynısı tekrarlansın istemiyoruzdur..
antidepresan kullandığımda bu konuda daha rahat olduğuumu ve daha çabuk karar verdiğimi gözlemlemiştim ancak bu durum yapay bir kararlılıktı...yani ilacın etkisiyle beynim fazla düşünmeyi reddettiğinden dolayı üzerinde fazla durmayarak yanlış kararlar da verebiliyordum hızlı karar veriyor olsam da..yani bu da iyi birşey değil...bu açtığın konu benim de ilgimi çekti..zaman zaman başka şeyler de yazıp katılmayı düşünüyorum...damdan düşenin halini yanlızca damdan düşen anlar demişler...belki bir sonuca ulaşırız beyin fırtınası yaparak..

inşallah canım ya karalı olalım aşacaz bu sorunu diyelim

bende onceden boyleydım cok korkardım baskaları kötü bı sey dıyecek dıye gozlerınde dusecem dıye ama baktım kı baskaları neler neler yapıyo hem benım hayatım dedım bana dogru gelıyosa baskalarına noluyo dedım sımdı cok mutluyum:16:

bende onceden boyleydım cok korkardım baskaları kötü bı sey dıyecek dıye gozlerınde dusecem dıye ama baktım kı baskaları neler neler yapıyo hem benım hayatım dedım bana dogru gelıyosa baskalarına noluyo dedım sımdı cok mutluyum:16:

inşallah bende senin gibi olacam canım bende yenmek istiyorum bu huyumu:34:

valla ben 29 yaşına geldim ama hala bu huyumu yenemedim..hatta işi dışarıda gerçek yaşımı gizlemeye kadar götürdüm...canım bence bu konuda ne kadar erken adım atarsan senin için o kadar iyi...bunu karamsarlığa kapılasın diye söylemiyorum...benim yaşıma geldiğinde aynı benim gibi olacaksın diye bir kaide yok..ama yılanın başını küçükken ezmekte fayda var...mesela kendine bir liste yapıp seni hangi konulardaki başkalarının düşünceleri rahatsız ediyor onu tespit ederek başlayabilirsin..sonra senin için en az önemli olanı ve en çok önemli olanı önem sırasına göre dizip en az önemli olandan başlamak üzere kendince alıştırmalar yaparak yenmeye çalışabilirsin...

valla ben 29 yaşına geldim ama hala bu huyumu yenemedim..hatta işi dışarıda gerçek yaşımı gizlemeye kadar götürdüm...canım bence bu konuda ne kadar erken adım atarsan senin için o kadar iyi...bunu karamsarlığa kapılasın diye söylemiyorum...benim yaşıma geldiğinde aynı benim gibi olacaksın diye bir kaide yok..ama yılanın başını küçükken ezmekte fayda var...mesela kendine bir liste yapıp seni hangi konulardaki başkalarının düşünceleri rahatsız ediyor onu tespit ederek başlayabilirsin..sonra senin için en az önemli olanı ve en çok önemli olanı önem sırasına göre dizip en az önemli olandan başlamak üzere kendince alıştırmalar yaparak yenmeye çalışabilirsin...

sizinki baya ilerlemiş inşallah sizde yenersiniz...dediğinizi de uygulayacam ....

sizinki baya ilerlemiş inşallah sizde yenersiniz...dediğinizi de uygulayacam ....

canım hatta bu durumun üzerine konu bile açmıştım..ne kadar başlığım yaşla ilgili gibi dursada esas derdim aynı senin gibi başkalarının düşüncelerine fazla kulak vermekle ilgili.. ve o konuya da bir sürü yorum yazıldı..belki bana gelen yorumların arasından sana da faydası dokunacak şeyler bulabilirsin..bir gözat istersen..belki ne yapman gerektiği konusunda birşey bulamasan da hiç değilse ne yapmaman gerektiği hakkında bile yeni bir fikrin olabilir..

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/437213-yasimdan-utaniyorum-kimse-bilmesin-istiyorum.html

canım hatta bu durumun üzerine konu bile açmıştım..ne kadar başlığım yaşla ilgili gibi dursada esas derdim aynı senin gibi başkalarının düşüncelerine fazla kulak vermekle ilgili.. ve o konuya da bir sürü yorum yazıldı..belki bana gelen yorumların arasından sana da faydası dokunacak şeyler bulabilirsin..bir gözat istersen..belki ne yapman gerektiği konusunda birşey bulamasan da hiç değilse ne yapmaman gerektiği hakkında bile yeni bir fikrin olabilir..

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/437213-yasimdan-utaniyorum-kimse-bilmesin-istiyorum.html

çok sağol canım tamam bakacam şimdi sayfaya

aslında çoğumuzda az çok bu anlattığın durum var
örneğin ben bu aralar fazla alınganlaştım o niye bunu dedi niye şöyle baktı yok soğuk davrandı yok selam verdi vermedi :19:ama hiç sağlıklı bir durum değil farkındayım kurtulmak istiyorum bu halimden:19:sende düzelmeye çalış canım her zaman biraz umursamaz olmakta fayda var.kimseyi hiçbir şeyi haddinden fazla önemseme.kimse kusursuz değil zaten:31:

aslında çoğumuzda az çok bu anlattığın durum var
örneğin ben bu aralar fazla alınganlaştım o niye bunu dedi niye şöyle baktı yok soğuk davrandı yok selam verdi vermedi :19:ama hiç sağlıklı bir durum değil farkındayım kurtulmak istiyorum bu halimden:19:sende düzelmeye çalış canım her zaman biraz umursamaz olmakta fayda var.kimseyi hiçbir şeyi haddinden fazla önemseme.kimse kusursuz değil zaten:31:

evet haklısınız mesela en başta kıyafet örneği vermiştim bu çok basit bir durum önemli birşeyden örnek vereyim mesela erkek arkadaşımla aynı boydayız ben zayıf uzunum daha uzun görünüyorum çevreden sevgilin senden kısa mı diye yorum alıyorum hayır aynıyız diyorum meselaa hımmm öyle durmuyor ama falan diyorlar sinir oluyorum neden böyle dediler ki diyorum aslında banane ne derlerse desinler demek istiyorum ama olmuyor işte ya da bir kabanım vardı bir arkadaşım sanki biraz bol durmuş dedi diye bir daha onu giymedim ve böyle davrandığım için sinir oluyorum kendime:84::84::84:

Back
X