Başkaları ne der düşüncesi(yorumlarınızı bekliyorum)

canım bende de aynı problem var hatta belki benimki daha ilerlemiş durumda bile diyebilirim.
başka insanların düşüncelerine çok fazla önem veriyorum, kesinlikle hayır diyemiyorum karşıdaki insanda beğenmediğim bişeyi asla söyleyemiyorum v.s.,
bu sorunu önceleri önemsemedim öğrencilikte çok da problem olmadı açıkçası. kendi halimde çok da sosyal olmayan bi üniversite hayatım oldu (şuan ogünleri heba ettiğim için üzülerek bakıorum) ama sonrasında iş hayatına atıldıım zaman çoookk problem yaşadım. mesleğim, konumum biçok kişinin olmak isteyipte olamadığı bi konum ama ben bu özgüven eksikliğinden dolayı koltuğumu dolduramadım ve girdiğim hiç bi iş ortamında mutlu olamadım. iş hayatının üstüne bir de evlilik geldi biçok kayınvalide gibi benimki de özel hayat diye bişeyi kabullenemediği için bende de böyle hayır diyememe olduu için problemler katlayarak büyüdü işte..
canım ben fazla açıldım galiba ama eğer çözme imkanın varsa biran önce halletmeye çalış derimm yoksa bu hayatının her evresinde büyüyerek karşına çıkacak

canım bende de aynı problem var hatta belki benimki daha ilerlemiş durumda bile diyebilirim.
başka insanların düşüncelerine çok fazla önem veriyorum, kesinlikle hayır diyemiyorum karşıdaki insanda beğenmediğim bişeyi asla söyleyemiyorum v.s.,
bu sorunu önceleri önemsemedim öğrencilikte çok da problem olmadı açıkçası. kendi halimde çok da sosyal olmayan bi üniversite hayatım oldu (şuan ogünleri heba ettiğim için üzülerek bakıorum) ama sonrasında iş hayatına atıldıım zaman çoookk problem yaşadım. mesleğim, konumum biçok kişinin olmak isteyipte olamadığı bi konum ama ben bu özgüven eksikliğinden dolayı koltuğumu dolduramadım ve girdiğim hiç bi iş ortamında mutlu olamadım. iş hayatının üstüne bir de evlilik geldi biçok kayınvalide gibi benimki de özel hayat diye bişeyi kabullenemediği için bende de böyle hayır diyememe olduu için problemler katlayarak büyüdü işte..
canım ben fazla açıldım galiba ama eğer çözme imkanın varsa biran önce halletmeye çalış derimm yoksa bu hayatının her evresinde büyüyerek karşına çıkacak

sizi çok iyi anlıyorum ama Allahtan benim ki o kadar ilerlemedi yani istemediğim şeylere hayır diyebiliyorum sadece başka fikirlerden çok etkileniyorum yalnız bunu aşmalıyım bu sorunu yaşayanların hepsi de aşar inşallah

internette şöyle bir yazı okudum hoşuma gitti sizinle de paylaşmak istedim...

Düşünün bir,bugüne kadar neler kaybettiniz ‘’ Başkaları ne der ?‘’Korkusundan?
Beklide en büyük aşklarınızdan vazgeçtiniz,belki sevdiğiniz bölümde okuyamadınız,istediğiniz işi yapamadınız,beklide istediğiniz yerde yaşayamadınız.
Sizi siz yapan pek çok şeye sırt çevirdiniz. Çünkü korktunuz. Ayıplanmaktan, taktir edilememekten,sevilememekten korktunuz. elinize ne geçti?
Sıradan bir yaşamdan başka ne geçti? Doğru insan odlunuzda ne oldu?
Bir iki komşu taktir etti diye mutluluğa mı kavuştunuz? Hep bekleneni ve doğruyu uygulayarak,başkaları için koşuşturarak ve başkaları için yaşayarak elinize ne geçti?
Peki siz onca tutkunuzdan ve kendinizden fedakarlık ederken o‘Başkaları ’ neler yaptı sizce?
Yarım asırlık evliliklerini yeni bir aşka tutunup bitirenler,holdinglerine sırt çevirip bir kasabaya yerleşenler,doktorluğu bırakıp müzisyen olanlar, ait olmadıkları bedene veda edip cinsiyetini değiştirenler,senelerce çalıştıkları iş yerinde mutlu olmadıklarını fark edip bir anda işlerini bırakanlar hep o başkaları değil mi? Onlar kendi yolculuklarına çıkarken sizi düşündüler mi?
Toplumun onayını alacağım diye rüyalarından feragat ettiler mi ?
Onlar da korksalardı eğer, hayatta anlatılacak hiçbir hikaye olmayacaktı.
Onlar kendi hikayelerinin kahramanları oldular.
Sizler çevreniz tarafından onaylanırken, onlar efsanevi aşklar yaşadılar.Sizler içinizdeki ukdelerle surat asarken,onlar tehlikeli suların yaşam veren heyecanıyla coştular.
Sizler koltuğunuzda uyuklarken onlar hayatlarının en büyük rüyasını gerçekleştirmek için terlediler.
Onalar,yani hasetle çekiştirdiğimiz,gazetelerde isimlerini gördüğümüz konu komşudan hikayelerini dinlediğimiz,hep merak ettiğimiz o insanlarda,hep çekindiğimiz o ‘ Başkaları’ aslında.
Siz o meşhur ‘başkaları’nı düşünürken,birde bu ‘başkaları’nı düşünün.
Belki bir gün sizde kendi hayatınızın kahramanı olursunuz,kim bilir? .........

Back
X